engelelli öğrencim ve annesi

gky2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
902
1.471
83
Anasinifi öğretmeniyim. Kaynaştırma öğrencim var. cocugun hem zihinsel hem fiziksel sorunu var. Sürekli masa ve sandalyenin üzerine çıkıyor, pencereye tırmanıyor. Cocuklarin saçlarını cekiyor, sınıftan dışarı çıkıyor. Öğrencinin durumunu annesine anlattım. Basina bi kaza gelmesinden korktum. Okula sizinle birlikte gelmeli,sinifimda 20 tane daha . cocuk var dedim. Kadin O kadar ilgilenecek olsam okula gondermezdim, hamileyim peşinden kosamam , siz ona kızın kizarsaniz yapmaz dedi. Şok oldum.

Ooo o anne çocuğun eğitiminden çok başından atma çabasında oh valla

Tamam zor is allah sabir versin ama böylece denmez ki size kizin diyen biri evinde ne yapıyordur kimbilir

Evden atmak için uğraşan aile profili, yarın kızsanız da hemen şikayet eder. Kendi bakmak istemez, tahammül edemez çünkü.

En güzeli onu özel eğitime yönlendirmek, bu şekilde en azından ilerleme kaydedebilir. Normal sınıf ortamında daha da kötüye gidiyorlar.

Bu gıbı durumlarda normal prosedur nedir?

Mudur beye bıldırmek gerek durumu..

Ne dıger çocuklar zarar gorsun..ne bu çocuk soyutlansın..

Ama anne zaten basından savmaya çalışıyor..

Çocukla önce sen kaynassan..tenefuslerde özel olarak ılgılenıp..senı sevıp,saygı duymasını saglarsın belkı..

Senın ışınde zor

Çok üzülüyorum böyle çocuklara sorumsuz kadın ama bide sende hamilesin zaten bu bir bahane miymiş sen nasıl koşturacakmışsın

Ayrıca sende hamilesin ve ondan başka 20 tane daha öğrencin var. Sinir oluyorum bu düşüncedeki insanlara.

En cokta beni benden alan. Hamileyim oturup kalkamiyorum kızın demesiydi. Tek basina sınıfta 20 öğrenciyi barakip bu öğrenciyle ilgilenmem gerek.

Kaynaştırma öğrenci kaynaşmıyorsa okuldan atmak hakkınız yok mu

Ne gibi bir yol izlenmesi gerektiğini siz daha iyi bilirsiniz . müdür, rehberlik vs ne diyor?

Annesine okuldan atilma ihtimali var eğer gerekenler yapılmazsa denildiğinde geri adim atacagni düşünüyorum ama prosedür nedir bilemiyorum

Anladığım kadarıyla çocuğun annesi hamile.Böyle çocukların özel eğitim görmesi lazım canım benim hiç kıyamam ama annesi sorumsuz

Bakıcı olarak görüyor sanırım. Bide benim hamileliğin seninkinde ileri sınıfta bekleyemem dedi.

Tekrar Ram'a yönlendirseniz, baba ne diyor bu durumda? Özel eğitime göndersinler. Ya da çalıştığınız çevrede özel eğitim öğretmeni yok mu?

Ne engeli var miniğin?

KAynaştırma öğrencisiymiş zaten yapacak başka bir şeyiniz yok maalesef.
Kaynaştırmalarda da rapor verip yine öğretmene atıyorlar.
En iyi ihtimalle okulun dışında özel eğitime gidiyordur.

Annenin çocuğuyla sınıfta durmasi tek çözüm. Müdüre söyledim gelmek zorunda dedi. Öğrenci iletişime gecemiyo konuşamıyor. Yazık cok uzuluyorum.

Tekrar Ram'a yönlendirseniz, baba ne diyor bu durumda? Özel eğitime göndersinler. Ya da çalıştığınız çevrede özel eğitim öğretmeni yok mu?

Ne engeli var miniğin?
Ozel eğitime haftada bir gidiyormuş raporu var zaten okula gelmeleri zorunlu zaten ama annenin yanında olması lazim

Kaynaştırma öğrenci kaynaşmıyorsa okuldan atmak hakkınız yok mu
Öğrenciyi sınıftan atma gibi kimsenin bir hakkı olamaz. Sonuçta o bir birey ve eğitimini almalı. Bu tarz çocukları MEB veya aıle ve sosyal hizmetler her kuruluşa gönderir. Amaç diğer çocuklarla KAYNAŞMASI yalnizlik hissinden kurtulmaşıdır. Bu tür durumlarda stajyer yada yardımcı öğretmenlerden yardımcı alınır.
SEVGİLER;)

Milli eğitim vermeyince, Stajyer öğrenci yada yardımcı öğretmenden nasıl yardım alacağız merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…