engelelli öğrencim ve annesi

canım böyle özel çocuklarımızın davranışlarını değiştirmemiz şekillendirmemiz haliyle biraz zor oluyor...bence bulunduğunuz yerdeki RAM la irtibata geçin ordaki zihin engelliler öğretmeniyle görüşün ve davranış teknikleri hakkında bilgi alın..gerekirse gezici özel eğitim öğretmenlerinden sınıfınıza gelmesini isteyin..büyük bi yerde yaşıyorsanız bazı okullarda özel eğitim alt sınıfları vardır onları bi araştırabilirsiniz..

çocuğun engell,i olması davranış bopzukluğu göstereceği anlamına gelmez demek ki evde bu davranışlar pekiştiriliyo ve aile ilgilenmiyor..

Surada da bir yanlislik var emin olun kimse engelli cocugunu sirf basindan atmak icin bu yerlere gonderiyor degil, sirf en ufak birsey ogrensin ve hayata karissin, yasitlariyla birarada bulunsun diye gonderiliyor.
He ilgisiz anne yok mu , saglam bir cocugun anneside ilgisiz olabilir, bunlar olabilecek seyler. Burada cocugun sucu ne?
Diger cocuklarin egitimleride onemli tabi ki, ama bu cocuklara ocu gibi bakip onlari dislamak olmaz, en az saglam cocuk kadar egitim onlarinda hakki. Eger gercekten basedilemeyecek durumdaysa , bazi yollar denendiyse, emek verildiyse ve care bulunamiyorsa o zaman elden birsey gelmeyebilir, yoksa alin gidin demek kolay is.

Si
Siz konuyu neresinden anladınız bilmiyorum. Ben cocugu okuldan alın diye bi talebim olmadı olamaz. Annenin çocuğa eşlik etmesini istedim. Çocukla sadece bir kişi ilgilemesi lazım. Ben diğerleriyle uğraşırken sürekli çocuğun basina bi iş gelecekmiş diye tedirgin oluyorum. Konuyu ıyi anlayın

A
Cocugu okuldan alın dediğimi nerden çıkardınız merak ettim. Tabiki eğitim hakkı var

Ben ilgisiz bir anne görüyorum sadece. Evet hamilelik psikolojisi ayrı ama bu çocuğun bu durumunu bile bile hamile kalmayı anlamıyorum. Bu kadın evde de böyleyse kardeşi olmasının hiçbir faydası yok. Otizmli çocuğu olan bir tanıdığım ikinci çocuğu bilerek yapmadı . Bu kadar kolay olmamalı. Kaynaştırma öğrencisine kızılmasını tembihleyen ve sağlıksız psikolojideki birinin 2. çocuğu yapması bana haklı gelmiyor.

Annenin çocuğuyla sınıfta durmasi tek çözüm. Müdüre söyledim gelmek zorunda dedi. Öğrenci iletişime gecemiyo konuşamıyor. Yazık cok uzuluyorum.

annenin tavrı tavsip edilebilecek gibi değil, ancak sizden ricam bu çocukları topluma kazandırmamız gerek çok zor sizi yoracak ama inanın ona kazandırdığınız her olumlu davranış bilgi onun bu topluma kazanılması için bir merdiven görevi yapacak çok ağır olsa idi zaten kaynaştırma öğrencisi olmazdı diye düşünüyorum. bu yıl hamile olmanızda sizi zorlayacak anne olacaksınız bu çocuğa özen gösterilmesi gerektiğini en çok siz anlarsınız arkadaşım.

İdealist ve sevecen bir öğretmen ilgisi ile düzelecek demiyorum ama yol alacağınızı düşünüyorum.
onunla göz teması kurarak konuşun ve sevdiğinizi hissettirin sizi dinleyecektir

yazdıklarınıza sonuna kadar katımıyorum arkadaşım. Allah yavrunuzda ilerlemeler görmeyi kendini idare edebileceği bir yaşam kurduğu günleri göstersin

gidiyor diğer çocuklarla kaynassin diye bi uygulama ama herşeyde olduğu gibi yaptim oldu mantığı var ortam ve koşullar hazirlanmadan yapılan bi uygulama

belki tekrar ram'la görüşüp kaynaştırma eğitimini seneye aldırtabilirsiniz. belli ki eğitim iyi gelmiyor... rehabilitasyon merkezinin değiştirilmesini de isteyebilirsiniz.

annede sorun var çocuğa kızın demesi yanlış o çocuk kızmaktan ne anlar daha ters teper hırçınlaşır çocuk

En
Engelli bir çocuğa diğerlerine davrandigim gibi davranmamii istiyosun anlamadım

R
belki tekrar ram'la görüşüp kaynaştırma eğitimini seneye aldırtabilirsiniz. belli ki eğitim iyi gelmiyor... rehabilitasyon merkezinin değiştirilmesini de isteyebilirsiniz.
Ram kaynaştırma eğitimi almayan öğrencilere rapor cikartmiyor ne olursa olsun okula gidin diyor. Benim sorunum okula gelmesi degil şartların uygun olmayışı ve ailelerin yaklaşımı. Diğer veliler çocuklarının korktuğunu söyleyip sorun çıkarıyor. Engelli cocukgun ailesi okulda dursunda Naparsa yapsın diyo. Biz öğretmenler çıkamıyoruz işin içinden. Asla kendi hamileliğimi öne surmedim bu benim isim hamile olsamda olmasamda işimi yapmak zorundayım. Ama ailenin biraz destek olması lazım. Eğitim asla tek taraflı olmaz

siz yine konuşun bence hocam
tamam usanmıştır kolay değil
benimde özel yeğenim var çok zor
ama öğretmene de başından savmak ister gibi
ister döv ister kız tarzı konuşulmaz

eğitim derken rehabilitasyonun eğitimini kast etmiştim...

En

Engelli bir çocuğa diğerlerine davrandigim gibi davranmamii istiyosun anlamadım

Benim degil sizin istemenizle olacak bir is bu. Isiniz zor cok iyi anliyorum fakat iletisim kurmaniz cok zor degil. Diger cocuklara gosterdiginiz sabrin biraz fazlasi gerekiyor.. Farzedin ki bir engeli yok fakat cok fazla simarik. Islah edilmesi zor degil.
Inanin uzatan konusmuyorum, ozel cocuklarla cok sık bir araya geliyorum; hem ozel sabir gerektiriyor hem yogun bir ilgi. Fakat bir kere iletisim kurabilirseniz, size guvenirse dedikleriize harfiyen uymaya calisir.

Asil sizin istediginizi merak ettim, okuldan atilmasini mi istiyorsunuz? Samimi soruyorum.

Aklima benim dünyam filmi geldi ben böyle öğretmenin 40 değil yüz yol kölesi olurum

Sizinde özel bir çocuğunuz varmış Allah kolaylık versin size tabi ki bizden çok daha iyi anlarsınız bu durumu ama yukarda kırmızıyla belirttiğim yeri okursanız konuyu açan kişi çocuğun okuldan alınmasını istemiyor annenin desteğini istiyor, annenin verdiği cevap ürkütücü kızınca yapmaz, gerçekten kızınca yapmaz mı daha mı hırçın olur bu yavru, siz başınızdan atmak için göndermiyorsunuz bu belli ama konu da ki veli başından atmak için gönderiyor kurduğu cümlede açıkca belli bu, hani hamile kalma mevzusu var birde benimde bu konuda bilgim yoktu siz yazınca öğrenmiş oldum özel çocuklar için faydalıymış kardeşi olması ama bu annenin özel çocuğunu düşünerek kardeş yaptığını sanmıyorum kurduğu cümleye bakarak

Anaokulundaymış bir de üstelik. Lisede bizim okulda öyle bir abla var. Bütün gün okulda duruyor. Önce gidiyor dersi kendisi çalışıyor sonra oğluna anlatıyor. O ablaya geçen sene yılın en iyi annesi ödülü verildi okulda. İşte bir de böyle anneler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…