- 16 Ekim 2010
- 1.591
- 193
- 163
Siz konuyu neresinden anladınız bilmiyorum. Ben cocugu okuldan alın diye bi talebim olmadı olamaz. Annenin çocuğa eşlik etmesini istedim. Çocukla sadece bir kişi ilgilemesi lazım. Ben diğerleriyle uğraşırken sürekli çocuğun basina bi iş gelecekmiş diye tedirgin oluyorum. Konuyu ıyi anlayınBuyuk ihtimal zaten ozel egitim aliyordur.
Bu arada ben de ozel bir cocuk annesiyim.
Annenin konusmalari hos degil tabi ki.
Suan da ben de anaokulu konusunda sorun yasiyorum.
Cocugumun durumundan bahsedince zaten bir onyargi oluyor, oglum sadece 5 gun yarim gun gitti ozel bir krese ve agladigi icin almamizi istediler.
Sizin icin elbette zordur farkli bir cocukla ilgilenmek , bir anne olarak oglum konusunda ben bile bunaliyorum bazen.
Ama sonuna kadar bu cocuklar icin ugrasilmali ve kolay vazgecilmemeli bence.
Gercekten zor yasayan biliyor.
Eger ayni durumda sizin evladiniz olsaydi vazgecilsin istermiydiniz, ben de oglum ilerlesin diyr elimden geleni yapiyorum, bu tarz durumlarla karsilasmakta bir anne icim kolay degil.
Size verilen cvp pek hos degil ama boyle bir cocuga sahip olunca da normal bir yasaminiz ve psikolojiniz olmuyor malesef.
Annesini bosverin sirf o cocuk en ufak birsey ogrensin diye sonuna kadar cabalayin lutfen.
Hayır oyle bi hakkımız yok
Cocugu okuldan alın dediğimi nerden çıkardınız merak ettim. Tabiki eğitim hakkı varSurada da bir yanlislik var emin olun kimse engelli cocugunu sirf basindan atmak icin bu yerlere gonderiyor degil, sirf en ufak birsey ogrensin ve hayata karissin, yasitlariyla birarada bulunsun diye gonderiliyor.
He ilgisiz anne yok mu , saglam bir cocugun anneside ilgisiz olabilir, bunlar olabilecek seyler. Burada cocugun sucu ne?
Diger cocuklarin egitimleride onemli tabi ki, ama bu cocuklara ocu gibi bakip onlari dislamak olmaz, en az saglam cocuk kadar egitim onlarinda hakki. Eger gercekten basedilemeyecek durumdaysa , bazi yollar denendiyse, emek verildiyse ve care bulunamiyorsa o zaman elden birsey gelmeyebilir, yoksa alin gidin demek kolay is.
Ben ilgisiz bir anne görüyorum sadece. Evet hamilelik psikolojisi ayrı ama bu çocuğun bu durumunu bile bile hamile kalmayı anlamıyorum. Bu kadın evde de böyleyse kardeşi olmasının hiçbir faydası yok. Otizmli çocuğu olan bir tanıdığım ikinci çocuğu bilerek yapmadı . Bu kadar kolay olmamalı. Kaynaştırma öğrencisine kızılmasını tembihleyen ve sağlıksız psikolojideki birinin 2. çocuğu yapması bana haklı gelmiyor.
Siz ve size benzer yorum yapan arkadaslar malesef sizin soyledikleriniz bilgisizce ve uzaktan davulun sesi hos gelir hesabi kaliyor.
Ben bu isin icinde biri olarak egitimcilerden ozellikle 2 cocuk yapilmasi tavsiyesini aliyorum, cocugun gelisimini de olumlu katkisi olur diye. Zannediyorum bu egitimcilerden daha iyibiliyor degilsiniz, belki kadin bu yuzden hamile kaldi ya da engelli bir cocugunuz olsa dahi kendi hayatinizdan vazgecmek durumunda degilsiniz, biz de yasamak ve hayatimiza devam etmek zorundayiz.
Karsimizda hem engelli hem de hamile( hamilelik ayri psikoloji) bir bayan var, psikolijisi ne halde bilebilir misiniz, ben yasayan biri olarak tahmin edebiliyorum.
gidiyor diğer çocuklarla kaynassin diye bi uygulama ama herşeyde olduğu gibi yaptim oldu mantığı var ortam ve koşullar hazirlanmadan yapılan bi uygulamaRehabilitasyona gitmiyor mu?
Annenin çocuğuyla sınıfta durmasi tek çözüm. Müdüre söyledim gelmek zorunda dedi. Öğrenci iletişime gecemiyo konuşamıyor. Yazık cok uzuluyorum.
Buyuk ihtimal zaten ozel egitim aliyordur.
Bu arada ben de ozel bir cocuk annesiyim.
Annenin konusmalari hos degil tabi ki.
Suan da ben de anaokulu konusunda sorun yasiyorum.
Cocugumun durumundan bahsedince zaten bir onyargi oluyor, oglum sadece 5 gun yarim gun gitti ozel bir krese ve agladigi icin almamizi istediler.
Sizin icin elbette zordur farkli bir cocukla ilgilenmek , bir anne olarak oglum konusunda ben bile bunaliyorum bazen.
Ama sonuna kadar bu cocuklar icin ugrasilmali ve kolay vazgecilmemeli bence.
Gercekten zor yasayan biliyor.
Eger ayni durumda sizin evladiniz olsaydi vazgecilsin istermiydiniz, ben de oglum ilerlesin diyr elimden geleni yapiyorum, bu tarz durumlarla karsilasmakta bir anne icim kolay degil.
Size verilen cvp pek hos degil ama boyle bir cocuga sahip olunca da normal bir yasaminiz ve psikolojiniz olmuyor malesef.
Annesini bosverin sirf o cocuk en ufak birsey ogrensin diye sonuna kadar cabalayin lutfen.
gidiyor diğer çocuklarla kaynassin diye bi uygulama ama herşeyde olduğu gibi yaptim oldu mantığı var ortam ve koşullar hazirlanmadan yapılan bi uygulama
Engelli bir çocuğa diğerlerine davrandigim gibi davranmamii istiyosun anlamadımBeddua edenler bile olmus; o anne mecbur oldugu icin caresi olmadigi icin caresizdit. Caresizlik hos olmayan sozler soyletebilir. Egitimi zorunludur onun vr " coxuga kizin" deyincede bir care olarak sunmustur.
Isiniz evet cok zor fakat mutlaka bir yolu bulunur. Cocuk zamanla size alisirsa hareketlerini kisitlamayida ogrenir.
Özel cocuklarin disinda diger cocuklarda da simarik ogrenci oldugunda bu sac cekme, masa ustune cikma olaylari oluyor.
Ram kaynaştırma eğitimi almayan öğrencilere rapor cikartmiyor ne olursa olsun okula gidin diyor. Benim sorunum okula gelmesi degil şartların uygun olmayışı ve ailelerin yaklaşımı. Diğer veliler çocuklarının korktuğunu söyleyip sorun çıkarıyor. Engelli cocukgun ailesi okulda dursunda Naparsa yapsın diyo. Biz öğretmenler çıkamıyoruz işin içinden. Asla kendi hamileliğimi öne surmedim bu benim isim hamile olsamda olmasamda işimi yapmak zorundayım. Ama ailenin biraz destek olması lazım. Eğitim asla tek taraflı olmazbelki tekrar ram'la görüşüp kaynaştırma eğitimini seneye aldırtabilirsiniz. belli ki eğitim iyi gelmiyor... rehabilitasyon merkezinin değiştirilmesini de isteyebilirsiniz.
R
Ram kaynaştırma eğitimi almayan öğrencilere rapor cikartmiyor ne olursa olsun okula gidin diyor. Benim sorunum okula gelmesi degil şartların uygun olmayışı ve ailelerin yaklaşımı. Diğer veliler çocuklarının korktuğunu söyleyip sorun çıkarıyor. Engelli cocukgun ailesi okulda dursunda Naparsa yapsın diyo. Biz öğretmenler çıkamıyoruz işin içinden. Asla kendi hamileliğimi öne surmedim bu benim isim hamile olsamda olmasamda işimi yapmak zorundayım. Ama ailenin biraz destek olması lazım. Eğitim asla tek taraflı olmaz
En
Engelli bir çocuğa diğerlerine davrandigim gibi davranmamii istiyosun anlamadım
Anasinifi öğretmeniyim. Kaynaştırma öğrencim var. cocugun hem zihinsel hem fiziksel sorunu var. Sürekli masa ve sandalyenin üzerine çıkıyor, pencereye tırmanıyor. Cocuklarin saçlarını cekiyor, sınıftan dışarı çıkıyor. Öğrencinin durumunu annesine anlattım. Basina bi kaza gelmesinden korktum. Okula sizinle birlikte gelmeli,sinifimda 20 tane daha . cocuk var dedim. Kadin O kadar ilgilenecek olsam okula gondermezdim, hamileyim peşinden kosamam , siz ona kızın kizarsaniz yapmaz dedi. Şok oldum.
Surada da bir yanlislik var emin olun kimse engelli cocugunu sirf basindan atmak icin bu yerlere gonderiyor degil, sirf en ufak birsey ogrensin ve hayata karissin, yasitlariyla birarada bulunsun diye gonderiliyor.
He ilgisiz anne yok mu , saglam bir cocugun anneside ilgisiz olabilir, bunlar olabilecek seyler. Burada cocugun sucu ne?
Diger cocuklarin egitimleride onemli tabi ki, ama bu cocuklara ocu gibi bakip onlari dislamak olmaz, en az saglam cocuk kadar egitim onlarinda hakki. Eger gercekten basedilemeyecek durumdaysa , bazi yollar denendiyse, emek verildiyse ve care bulunamiyorsa o zaman elden birsey gelmeyebilir, yoksa alin gidin demek kolay is.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?