engelelli öğrencim ve annesi

Ben size cocugu istemiorsunuz atmak istiyorsunuz demedim, ayrica anneyede cok ilgiliymis demedim, olabilir ilgisiz olabilir, bu sizin verecekleinizi degustirir mi?
Size yardimci olmak zorunda elbette ama alisma sureci yasamiyorsa ki anladigim kadariyla alisma aglama problemi yok, bu durumda annenin cocukla beraber olmasi hic dogru degil, hatta size tuhaf ve acimasiz gelecek ama bize ogretilen cocugumuza acimamak ve cok duygusal bag kurmamak, aksi halde cocugun egitimi sekteye ugruyor.
O yuzden yine bir egitimciye danismak lazim ama benim bildigim annenin cocugun yaninda olmasi dogru degil.
Bir de gercekten hissediyorym ki, sadece sizin icin soylemiyorum bu cocuklara kimse ozel bir caba harcamak istemiyor cunku onlar olmasa daha rahat olacaksiniz.
Kusura bakmayin cok gordum, yol yordam arayip bu cocugu nasil kazanabilirim nasil kazandirabilirim diyen kimse yok.
Neyse; ben sikintilarimizi anlatmaya kalksam burdan koye yol olur.
Umarim bu cocuklar sizle ya da sizsiz hayTlarinda yollarini bulurlar.

meslaktaşım merhaba..enim de ilk atandığım sene vardı böyle bir öğrencimm..AALAH yardımcın olsun sııfın da kalabalıkmışş çok zor bir durum..yapacağın şeyi söyleyeyim müdürün yanına git RAM a yazı gönderin..özel eğitim hocası varsa ona danış ben bi form doldurup göndermiştiimm..gerçi sen kaynaştırma demişinn raporu vardırr..canım okula nasıl geliyor ve her gün geliyor mu..

Ya benim bir komşunun çocuğunu anaokulundan attılar, al götür bu çocuk hiperaktif bununla uğraşamam demiş öğretmen,
Ama tecrubeli kıdemli bir öğretmen olunca buna gücü yetiyor olabilir

Ya benim bir komşunun çocuğunu anaokulundan attılar, al götür bu çocuk hiperaktif bununla uğraşamam demiş öğretmen,
Ama tecrubeli kıdemli bir öğretmen olunca buna gücü yetiyor olabilir
hayır canım böyle bir hakkı yok hiç bir öğretmeninn..onun ardını arayan olmamıştır bence..kaynaştırma adı altında okula gelmek zorundadırlar..

Çok ayıp yahu. Şuraya yazanlar bir de kadın olacak, anne olacak... Kimi köpekler daha iyi annelik yapıyor demiş, başka biri madem engelli çocuğu var ne demeye hamile kalıyor demiş. İnsan başkasının başına geleni yargılamaya bayılıyor ve hemen kolları sıvıyor ne yazık ki. Birincisi adı üstünde bu kaynaştırma öğrencisi. Tabii ki okulda zorlukları olacak ama amaç belli. Annesi zaten okula gelse okulun bir anlamı kalmayacak. O çocuğun hem diğer çocuklarla kaynaşması hem de tek başına ev dışında vakit geçirmesi gerekiyor gelişimi için. İkincisi kadıncağızın engelli bir çocuğu oldu diye başka çocuk sahibi olması yasak mı çok merak ediyorum? Zaten kadının evde bunaldığı belli, üstüne hamile... Burada öğretmenin hamile olması bir şeyi değiştirmiyor çünkü öğretmenin MESLEĞİ o... Yani yapmak için para aldığı iş o. Konu sahibi arkadaş çok özür dilerim seni yargılamak değil niyetim. Belli ki sen de bunalmışsın, sen de hamileymişsin ama dediğim gibi bu senin mesleğin. Yapılacak bir şey yok. Ama burada gelip de acımasızca yazılar yazan ve hatta çocuğun okuldan atılmasını bile tavsiye eden kadınlar bence asıl sizin anneliğiniz sorgulanmalı.

. Bende sikintilarimisıkıntılarımi yazsam benimkide baya bi yol tutar. Olayı anlayıp dinlemeden konuşmak kolay. Ne güzel de ahkam kesmissiniz kazanalım diye. Bizde kaybedelim diyorduk. Eğitim tek taraflı değildir. Diğer öğrencilerde de zaman zaman velinin desteğine ihtiyaç oluyor. Uyum haftası ve sonrasin da diğer velilerden sınıfta destek oldular çocuklarına. Kimse cocugu soz konusu olunca ben ugrasamam deme lüksüne sahip degildir

Ben hamileliğinin soz konusu bile etmedim ıyi okuyun. İkinci cocuk konusundada beni bağlamaz insanların kendi kararı. Konu niye bilader saptı anlamadım. Uyum sağlayamayan her öğrenci icin gelişen deste ve işbirliği istenir. Annenin evde bunalmış olması beni baglamaz

Evet servisle geliyor

Okuldan atılmasını istemiyorum. Kaynaştırma eğitiminin amacına ulaşmasını istiyorum. Cocuk verim albilsin istiyorum. Yoksa annesinin dediği gibi kızıp sindirip kenarda oturtabilirim. Ama velinin desteklemesini bekledim

annesinin tavrı tartışılmaz çok kötü. elbette işiniz zor ancak o çocukların da kendilerine yardımcı olacak birilerine ihtiyaçları var. nasıl yaklaşacağınızı araştırır, bu konuda bilgili kişilerin görüşünü alırsanız belki çocuğun üstünde hakimiyet kurabilirsiniz. ona yardımcı olup onun topluma kazanılmasında katkı sağlamış olmak istemez misiniz? evde de eğitim verilmeli elbette ama aile bir şey yapmıyor diye çocuğa yardımcı olmayalım da mantıklı değil. siz öğretmensiniz sizin mesleğiniz bu. öğretmenlik öğrencilerin hayatında fark yaratılıyorsa anlamlı yoksa yaptığınız bakıcılık olur. kusura bakmayın kendi düşüncemi söylüyorum. yani burada konu açmışsınız ne diyelim sadece annesini mi kötüleyelim?

bu yıl okula gelen bir velide engellü oğlu için benimle bir konuşma yapmıştı. herşeyden önce köy yerinde çalışıyorum ve bayan oldukça bakımlı güzeldi. gözlerine tv lerdeki gibi uzunca sürme çekmişti. ve ben bunu köyde nasıl yapıyor ne rahat derken engelli oğlunun onu yorduğunu çalmadık kapı bırakmadığını ve son çare benim ona yardım etmemi istediğini söyledi. hangi konuda yardım bekliyor derseniz. engelli oğlunu ya bulunduğu ilde ya da çevre illerden birinde YATILI vermek istiyormuş. çok yıprandım dedi. (Elbette yıpranmıştır bu konuda onu yargılayamam) ama o çocuğu yatılı okula vermek bence biraz baştan atmaktı. Yinde konuyu araştırdım okul bulamadım. Ama içim bir hoştu. o makyaj o bakım ve güzellik gençlik ve ardında çocuğu biryerlere bırakma isteği...

Pardon sizin boyle bir cocugunuz oldu mu, benim oldu, o yuzden ahkam kesmek bana degil size mahsus, insan yasamadigi sey icin ahlam keser yasadigi sey icin degil.
O cocuk sizin cocugunuz olsaydi o zaman gorurdum sizi ne yapacaginizi sasirirdiniz, ne yol deneyeceginizi sasirirdiniz cocugunuz icin, dolayisiyla davulun sesi size hos geliyor.
Ayrica ben sizi anlamaya calisiyorum evet diger cocuklarla ilgilenirken boyle ozel bir cocukla ugrasmak zordur, kusura bakmayin ben sizden daha iyi biliyorum. Siz o ogrenciyi okuldan gittikten sonra unutur godersiniz ama benim omur boyu suren sorumlulugum var.
Bir de konuyu ne icin actiginizi anlasak, boyle bir ogrencim var elimden geleni yapmak istiyorum yardimci olur musunuz, diye mi actiniz, ben konunuzda boyle birseye rastlamadim. Siz cocugu alsalar diyene, annesini kotuleyene gayet guzel cvplar veriyorsunuz.
Ben sizin cidden bu cocuk icin bir cozum aradiginizi dusunmuyorum, siz ne yapsamda kurtulsam, icim rahat etse, annesini kotulemek icin acmissiniz bu konuyu. Hadi hep birlikte kotuleyelim anneyi, eee cocuk ne olacak?
Vicdaniniz neyi elveriyorsa ole davranin ne diyim. Selam ile.

Bu konuda ki cahilliğime verin ancak "kaynaştırma" adı altında, bazı engel durumları olan çocukların ait olmadığı alanlara zorunlu sokulmasına karşıyım. Buna karşı olmaktan kastım, ben bahsedilen çocuğumuzun durumuna daha çok üzülüyorum.. Yirmi kişilik sınıfta birbirine yakın ve ortak paydalarda buluşabilen çocukların yanına, çok daha farklı düşünce yapısı olan, enerjisi daha yoğun bir çocuğun sokulması, ona çok büyük haksızlık oluyor.. Bu evlat daha farklı ve özel bir ilgi görmeli.. bu evladın gereksinimleri daha farklı değerlendirilmeli.. Bu işin ehli olmuş, bunun eğitimini almış öğretmenlerce değerlendirilmeli.. Onun herkesten fazla buna ihtiyacı ve hakkı var.. Belki bu sistem yılın belli zamanlarında, mesela milli bayram kutlamalarında, tüm çocukları bir kutlamada "kaynaştırmak" olarak değiştirilmeli.. O çocuğun hiçbir suçu ve günahı yok.. Farklı şekillerde düşünüyor ve buna göre yaşamak istiyor.. Eğitim sistemimiz basit ve tek düze... Hadi kaynaştıralım! deyip kenara çekilmek... Bu evlat yara alırken, yapayalnız bulunduğu o ortamda, diğer çocuklarımızda bu tarz farklılıkları bulunan çocuklardan "ürküyor, kaçınıyor, ön yargı geliştiriyor vs." olumsuz bir sürü davranış ve duygu geliştiriyor.. Bu mu kaynaştırma.. Çocuklara büyük haksızlık... Ne denilebilir bilemiyorum..

Onun için uygun bir okul önermesi yapabilirsiniz aileye.. Aile bunu göremiyor veya bilmiyor olabilir.. Bir öğretmen olarak yalnızca çocuğa değil, bazen ailelere de doğru yolu öğretmek gerekebiliyor..

Selamlar,

hiçbir şekilde sınıftan gönderemezsiniz.meb nin uyguladığı bir yöntem bu.bence böyle çovuklarımızı özel eğitim sertifikası (en azından)almış öpretmenlerin sınıfına verilmesi daha mantıklı.bu yavrumyzda topluma kazandırılmış olur.normal bir öğretmen bu işi istesede beceremezki.özel eğitimi olması şart!

O yazdıklarımın hiç biri size değildi. Çocuğu okuldan attırmak mümkün mü? Köpekler bile daha iyi annelik yapar! gibi saçma sapan, akıl ve vicdan dışı yorumlar yapanlar içindi fark etmemişsiniz sanırım. Sizin için yazdıklarım 'belli ki sen de bunalmışsın'la başlayan kısımdı.

Size cevap bile vermeye deymez. Canınız neye istiyorsa ona inanın.

Ya

Bugün babası geldi. Annesinin kendini cok ıyi ifade edmedigini söyledi. Oğlu icin ne gerekiyorsa yapacağını benim gösterdiğim yolda gideceğini yeterki oglunda ilerleme olsun dedi. Sorunu çözdük. İlk basta 1 saat okulda kalacak daha sonra saattini uzatacagiz. İnsanlar sorun degil çözüm odaklı olduğunda sorun hemen cozulebiliyor. Benim derdim çözümün sadece bana bırakılması.diğer öğrencilerde de ailesinin desteğini alırken kaynaştırma öğrencisinden bunu istemem niye bu kadar bazılarını rahatsız etti anlayamadım. Annesinin talep ettiği gibi 5 saat okulda dursunda ne olursa olsun mantığı ne kadar verimli olurdu bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…