engelelli öğrencim ve annesi

Bir de merak ediyorum bu tarz öğrenciler gerçekten kaynaşıyor mu?
Benim her sene en az bir engelli öğrencim oldu ve hep sınıf tarafından dışlandı, dalga geçildiler. Göbeğim çatlıyordu kabullendirmek için.
O kadar öğrencinin arasında onun planını ayrı bir şekilde uygulamak ve özel ilgi gereken çocuğa yeterince ilgi gösterememek ayrı kötü.
Bence daha büyük travmaya sebep oluyor tam zamanlı kaynaştırma.

Ne sorumsuz anneymis pes dedim cocugunun egitimi soz konusu baska bir yakinini yonlendirsin en azindan

Buyuk ihtimal zaten ozel egitim aliyordur.
Bu arada ben de ozel bir cocuk annesiyim.
Annenin konusmalari hos degil tabi ki.
Suan da ben de anaokulu konusunda sorun yasiyorum.
Cocugumun durumundan bahsedince zaten bir onyargi oluyor, oglum sadece 5 gun yarim gun gitti ozel bir krese ve agladigi icin almamizi istediler.
Sizin icin elbette zordur farkli bir cocukla ilgilenmek , bir anne olarak oglum konusunda ben bile bunaliyorum bazen.
Ama sonuna kadar bu cocuklar icin ugrasilmali ve kolay vazgecilmemeli bence.
Gercekten zor yasayan biliyor.
Eger ayni durumda sizin evladiniz olsaydi vazgecilsin istermiydiniz, ben de oglum ilerlesin diyr elimden geleni yapiyorum, bu tarz durumlarla karsilasmakta bir anne icim kolay degil.
Size verilen cvp pek hos degil ama boyle bir cocuga sahip olunca da normal bir yasaminiz ve psikolojiniz olmuyor malesef.
Annesini bosverin sirf o cocuk en ufak birsey ogrensin diye sonuna kadar cabalayin lutfen.

Ayni şeyleri düşünüyorum.

Canım gölge öğretmen oluyor otizmli çocuklar için.. Anaokulu öğretmeni oldugum için benimde basıma gelmişti. Gercekten zapt edilmiyor 20 çocuk ayrı o çocugun ayrı bi önceliği var hepsine yetişemiyor öğretmen. Anaokulunun engelli çocuklara bir çok yönden faydası var ben bunu kendi gözümlede gördüm. Konuşun fikir verin veilinize bilmiyorum gölge ögretmene ayıracak maddi durumu var mı ama..

Zaten özel ilgi isteyen çocuğu var, daha ne halt etmeye hamile kalmış acaba? Bu ülkede çocuk yapma ehliyete tabii olmalı ya. Sokaktaki kedi köpek daha iyi annelik yapıyor bunlardan.

Tövbe tövbee... Madem bakamayacaksın o ilgini çocuğuna yansıtamayacaksın doğurma be kadın.Bir de 2.'ye hamile birinciye gereken ilgiyi göstermişte ...

Hayat daha adil olsaydı keşke .
Bence de özel eğitime yönlendirin...

Beddua edenler bile olmus; o anne mecbur oldugu icin caresi olmadigi icin caresizdit. Caresizlik hos olmayan sozler soyletebilir. Egitimi zorunludur onun vr " coxuga kizin" deyincede bir care olarak sunmustur.
Isiniz evet cok zor fakat mutlaka bir yolu bulunur. Cocuk zamanla size alisirsa hareketlerini kisitlamayida ogrenir.

Özel cocuklarin disinda diger cocuklarda da simarik ogrenci oldugunda bu sac cekme, masa ustune cikma olaylari oluyor.

Özel eğitim alıyor demişsiniz özel eğitim aldığı öğretmeni ile iletişime geçin tanısı ne çocuğun

Bu kadar kolay beddua edenleri anlamiyorum ben. Beddua doner sizi beddua edeni bulur, biliyorsunuz arkadaslar dimi ?

Zaten özel ilgi isteyen çocuğu var, daha ne halt etmeye hamile kalmış acaba? Bu ülkede çocuk yapma ehliyete tabii olmalı ya. Sokaktaki kedi köpek daha iyi annelik yapıyor bunlardan.

Siz ve size benzer yorum yapan arkadaslar malesef sizin soyledikleriniz bilgisizce ve uzaktan davulun sesi hos gelir hesabi kaliyor.
Ben bu isin icinde biri olarak egitimcilerden ozellikle 2 cocuk yapilmasi tavsiyesini aliyorum, cocugun gelisimini de olumlu katkisi olur diye. Zannediyorum bu egitimcilerden daha iyibiliyor degilsiniz, belki kadin bu yuzden hamile kaldi ya da engelli bir cocugunuz olsa dahi kendi hayatinizdan vazgecmek durumunda degilsiniz, biz de yasamak ve hayatimiza devam etmek zorundayiz.
Karsimizda hem engelli hem de hamile( hamilelik ayri psikoloji) bir bayan var, psikolijisi ne halde bilebilir misiniz, ben yasayan biri olarak tahmin edebiliyorum.

Son düzenleme:
anaokulunda staj yaparken bır ogrencı butun sınıfın dengesını bozuyordu
neden boyle yapıyorsun dıye sordum
öğretmenım evde babam yaramazlık yapmama ızıın vermıyor benı dovuyor bende burda yapıyorum demıstı

Annenin ikinci cocuk istemesini anlıyorum.Yani böyle bir çocuğunuz varsa ileride en azından kendiniz olmadığınızda sizin başınıza birşey geldiğinde ona destek olacak bir kardeşi olsun istersiniz herlalde ..Ama ikinci çocuğunda engelli olmayacağı yönünde bir ihtimal var ise tabi...Allah yardımcısı olsun hem sizin hemde o annenin kolay şeyler değil..

Off boyle anneler de var Çocuğuna daha cok ilgi gostermesj, okula bir seyler ogrenmesi icin gondermesi gerekirken bu kadin sadece basindan savmak ocin gonderiyor Baska bir çözüm yok mu cocuk kaybolup gidecek bu anayla

birileri oğluma vurmuş aman aman diye ortalığı yıkar birileri al napıyorsan yap ben uğraşamam banane der bu nasıl iştir..şimdi öbür sayfada aman benim çocuğuma kimse dokunamazcılar burda ooh kadının keyfine bak sen o zaman kız arada bir okçacılara dönecektir muhtemelen.Öğretmenin suçu ne yeminle,sanki tek veliye özel ambalajlanmış kişisel eşya

Kaynaştırma öğrenci kaynaşmıyorsa okuldan atmak hakkınız yok mu
arkadaşın derdi çocuğu okuldan atmak değil ona birinin göz kulak olmasını ve hak ettiği eğitimi görmesini sağlamak. düşündüğün kadar basit değil bu işler. okuldan atınca ne olacak annesinin ilgisizliği mi geçecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…