Ayni şeyleri düşünüyorum.Bir de merak ediyorum bu tarz öğrenciler gerçekten kaynaşıyor mu?
Benim her sene en az bir engelli öğrencim oldu ve hep sınıf tarafından dışlandı, dalga geçildiler. Göbeğim çatlıyordu kabullendirmek için.
O kadar öğrencinin arasında onun planını ayrı bir şekilde uygulamak ve özel ilgi gereken çocuğa yeterince ilgi gösterememek ayrı kötü.
Bence daha büyük travmaya sebep oluyor tam zamanlı kaynaştırma.
Canım gölge öğretmen oluyor otizmli çocuklar için.. Anaokulu öğretmeni oldugum için benimde basıma gelmişti. Gercekten zapt edilmiyor 20 çocuk ayrı o çocugun ayrı bi önceliği var hepsine yetişemiyor öğretmen. Anaokulunun engelli çocuklara bir çok yönden faydası var ben bunu kendi gözümlede gördüm. Konuşun fikir verin veilinize bilmiyorum gölge ögretmene ayıracak maddi durumu var mı ama..Anasinifi öğretmeniyim. Kaynaştırma öğrencim var. cocugun hem zihinsel hem fiziksel sorunu var. Sürekli masa ve sandalyenin üzerine çıkıyor, pencereye tırmanıyor. Cocuklarin saçlarını cekiyor, sınıftan dışarı çıkıyor. Öğrencinin durumunu annesine anlattım. Basina bi kaza gelmesinden korktum. Okula sizinle birlikte gelmeli,sinifimda 20 tane daha . cocuk var dedim. Kadin O kadar ilgilenecek olsam okula gondermezdim, hamileyim peşinden kosamam , siz ona kızın kizarsaniz yapmaz dedi. Şok oldum.
Zaten özel ilgi isteyen çocuğu var, daha ne halt etmeye hamile kalmış acaba? Bu ülkede çocuk yapma ehliyete tabii olmalı ya. Sokaktaki kedi köpek daha iyi annelik yapıyor bunlardan.
birileri oğluma vurmuş aman aman diye ortalığı yıkar birileri al napıyorsan yap ben uğraşamam banane der bu nasıl iştir..şimdi öbür sayfada aman benim çocuğuma kimse dokunamazcılar burda ooh kadının keyfine bak sen o zaman kız arada bir okçacılara dönecektir muhtemelen.Öğretmenin suçu ne yeminle,sanki tek veliye özel ambalajlanmış kişisel eşyaAnasinifi öğretmeniyim. Kaynaştırma öğrencim var. cocugun hem zihinsel hem fiziksel sorunu var. Sürekli masa ve sandalyenin üzerine çıkıyor, pencereye tırmanıyor. Cocuklarin saçlarını cekiyor, sınıftan dışarı çıkıyor. Öğrencinin durumunu annesine anlattım. Basina bi kaza gelmesinden korktum. Okula sizinle birlikte gelmeli,sinifimda 20 tane daha . cocuk var dedim. Kadin O kadar ilgilenecek olsam okula gondermezdim, hamileyim peşinden kosamam , siz ona kızın kizarsaniz yapmaz dedi. Şok oldum.
diğer topikte öğretmenin psikolojisi beni ilgilendirmez denilen üye göklere çıkarılmış bilemedim vallahi iki konu pek bi tezat.Ayrıca sende hamilesin ve ondan başka 20 tane daha öğrencin var. Sinir oluyorum bu düşüncedeki insanlara.
arkadaşın derdi çocuğu okuldan atmak değil ona birinin göz kulak olmasını ve hak ettiği eğitimi görmesini sağlamak. düşündüğün kadar basit değil bu işler. okuldan atınca ne olacak annesinin ilgisizliği mi geçecek?Kaynaştırma öğrenci kaynaşmıyorsa okuldan atmak hakkınız yok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?