- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
Arasanıza bi şey soracakmışsınız gibi.Şöyle söyleyim. İyi akşamlar dileyip başınız sağolsun dedim ve üzüldüğümü belirttim. Aramızda en ufak sorun yoktu hatta benim çalışmalarımı beğenir falan. Ama yanlışlıkla engellemesi için 2-3 işlemi yanlışlıkla yapması lazım o da imkansız. Şu an ders dönemindeyim. Ama tezi benden yaz dediği için tez danışmanım diyorum aynı zamanda normal danışmanım da kendisi. Gerçekten öyle üzüldüm ki boş boş bakıyorum etrafa. Nerde hata yaptım diye
Hoca ya da amir konumundaki kişilerle yazışma resmi yazışma grubuna girer. Bu tür yazışmalarda "sevgiler" ya da buna benzer denklik ifadeleri kullanılmaz.
Azarlamamıştır da yol yordam öğretmiştir.
Ben de üniversitede çalışıyorum hanımefendi.
Üniversite okudum hanımefendi, nasıl yazışılması gerektiğini ve yol yordamı da biliyorum ben böyle bir uyarı almadım, ancak böyle şeylerin çok gerekli olmadığını düşünüyorum.
Zaten gerçekten faydalı olan hocalar buna asla takılmıyorlar.
Bana faydası dokunan, gerçekten bilgili hiçbir hocam böyle şeylere takılmadı.
Zaten eğitim dışı kurulan iletişim neyin yol yordamını ögretecek ki?
Üniversite okudum hanımefendi, nasıl yazışılması gerektiğini ve yol yordamı da biliyorum ben böyle bir uyarı almadım, ancak böyle şeylerin çok gerekli olmadığını düşünüyorum.
Zaten gerçekten faydalı olan hocalar buna asla takılmıyorlar.
Bana faydası dokunan, gerçekten bilgili hiçbir hocam böyle şeylere takılmadı.
İyi de ben yanlış bir şey dediğimi düşünmüyorum akademik bir dil var elbet öğretilmesi ve öğrenilmesi gerekiyor. Bu konuda hem fikiriz.Ben de üniversitede çalışıyorum hanımefendi.
Öğrencilerimize bunları da öğretiyoruz. Öğretmekteki amacımız, yarın kurum dışı bir yerde akademik bilgi, görgü ve nezaket açısından eksik değerlendirilmemeli.
sizi gerçekten anlamadım?Zaten eğitim dışı kurulan iletişim neyin yol yordamını ögretecek ki?
Polemiğe dönüşsün istemiyorum ama bu benim tercihimle ilgili bir durum değil.İyi de ben yanlış bir şey dediğimi düşünmüyorum akademik bir dil var elbet öğretilmesi ve öğrenilmesi gerekiyor. Bu konuda hem fikiriz.
Ancak bana sevgiler yazdı hayır illa saygılar yazacaktı diye öğrenci azarlamak falan ego tatmini olarak geliyor bana. Ben bundan bahsettim. Bu benim kişisel düşüncem. Dediğim gibi kendi hocalarımda da asla böyle bir sorun yaşamadım ve uyarı almadım.
Siz o şekilde tercih ediyorsanız öğrencilerinizle o sizin bileceğiniz bir şeydir.
Yol yordam öğretmek için demiş birisi de onun için dedim, engelleyerek mi yol yordam öğretecek diyorum. Zaten eğitim dışı mesaj atılmış.sizi gerçekten anlamadım?
Onu diyen bendim ama engelleme durumu için demedim. Hoca-öğrenci yazışması üslubuna dair başka bir üyeyle mesajlaştık.Yol yordam öğretmek için demiş birisi de onun için dedim, engelleyerek mi yol yordam öğretecek diyorum. Zaten eğitim dışı mesaj atılmış.
Yok neden polemiğe dönüşsün fikirlerimizi karşılıklı ifade ediyoruz diye düşünüyorum.Polemiğe dönüşsün istemiyorum ama bu benim tercihimle ilgili bir durum değil.
Genel geçer yazışma kuralları diyelim.
Hayatın her aşamasında olduğu gibi hoca-öğrenci ilişkisinde de mesafe çok değerli ve önemlidir. Ayrıntı gibi görünen bazı şeyler o mesafeyi inşa eder.
Özellikle üniversitenin bir marka değeri varsa, kurumsal kimlik iyi inşa edilmişse bu noktalar da eğitimin bir parçası olarak görülür. Bu sebeple arkadaşınız ve hocası arasında geçen konuşmayı ben olumlu buldum.
Azarlamakta, engellemekte iletişimde doğru gelmiyor bana.Onu diyen bendim ama engelleme durumu için demedim. Hoca-öğrenci yazışması üslubuna dair başka bir üyeyle mesajlaştık.
Sanırım aradaki mesajları görmediniz.
Ha evet aynen, eğer mesaj atılmasından rahatsızlık duyduysa teşekkür ederim bana kişisel numaramdan mesaj atma denilebilir. Engellemek çok abesYol yordam öğretmek için demiş birisi de onun için dedim, engelleyerek mi yol yordam öğretecek diyorum. Zaten eğitim dışı mesaj atılmış.
Dünyadaki köklü ve başarılı üniversitelerdeki hocalar ve öğrenciler arasında asla böyle bir kast sistemi yokken bizdeki sizce doğru mu yani? Haftada 3, 4 kez mail attığım tez danışmanıma cumhurbaşkanlığa yazar gibi mail atıyorum her seferinde, bana yazdığı en uzun cümle 'ok öyle yap' .Ben de üniversitede çalışıyorum hanımefendi.
Öğrencilerimize bunları da öğretiyoruz. Öğretmekteki amacımız, yarın kurum dışı bir yerde akademik bilgi, görgü ve nezaket açısından eksik değerlendirilmemeleri.
İnanır mısınız hiç o akademik üslupla binbir emekle yazılan maillere "hm,ok" tarzındaki yanıtlara girmek istemedimDünyadaki köklü ve başarılı üniversitelerdeki hocalar ve öğrenciler arasında asla böyle bir kast sistemi yokken bizdeki sizce doğru mu yani? Haftada 3, 4 kez mail attığım tez danışmanıma cumhurbaşkanlığa yazar gibi mail atıyorum her seferinde, bana yazdığı en uzun cümle 'ok öyle yap' .
Malesef bilgi, görgü ve nezaket sadece alt kademelerden beklendiği sürece asla gerçek olamayacak sadece maillerde kalacak. Ve emin olun önemli olan maildeki saygı değil aslında yıllar sonra bile duyulabilen saygı.
Siz böylesinizdir diye söylemiyorum bu arada lütfen yanlış anlamayın. Ama çoğu üniversite hocası bu kafada malesef. Akademide öğretmen öğrenci arasındaki saygıdan çok daha büyük sorunlar var lütfen biraz da bunlara eğilelim derim ben :)
Üslup tek yönlü bir konu değildir. Betimlediğiniz şekilde bir içerikse hocanızın yazışma üslubu da bana doğru gelmedi.Dünyadaki köklü ve başarılı üniversitelerdeki hocalar ve öğrenciler arasında asla böyle bir kast sistemi yokken bizdeki sizce doğru mu yani? Haftada 3, 4 kez mail attığım tez danışmanıma cumhurbaşkanlığa yazar gibi mail atıyorum her seferinde, bana yazdığı en uzun cümle 'ok öyle yap' .
Malesef bilgi, görgü ve nezaket sadece alt kademelerden beklendiği sürece asla gerçek olamayacak sadece maillerde kalacak. Ve emin olun önemli olan maildeki saygı değil aslında yıllar sonra bile duyulabilen saygı.
Siz böylesinizdir diye söylemiyorum bu arada lütfen yanlış anlamayın. Ama çoğu üniversite hocası bu kafada malesef. Akademide öğretmen öğrenci arasındaki saygıdan çok daha büyük sorunlar var lütfen biraz da bunlara eğilelim derim ben :)
Bu da yanlış. Birinin yanlış olması ötekini doğru yapmıyorİnanır mısınız hiç o akademik üslupla binbir emekle yazılan maillere "hm,ok" tarzındaki yanıtlara girmek istemedim
Ben de şık şık ayırıp sorduğum 3 sorudan oluşan mailime evet cevabı almıştım onu eklemeyi unutmuşumİnanır mısınız hiç o akademik üslupla binbir emekle yazılan maillere "hm,ok" tarzındaki yanıtlara girmek istemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?