Engellere rağmen olabilir mi? Cinsellik konuşmadan sürer mi?

Birincisi yaş farkı üzülerek söylüyorum ama çok fazla.İkincisi daha ortada birşey yokken yani yüzyüze bile gelmemişsiniz bu tür konuşmalar bana samimi gelmiyor.Eğer çocuk doğulu ise linç yesemde söyleyeceğim ailesinin bu evliliğe onay vereceğinide sanmıyorum yanlış anlamayın.Bence çocuk macera peşinde gibi geldi bana.

Bacım vurdum tepiği de kurban olayım
Hahaha tepiği vurmadım da, arkadaş olarak arada iletişim kurarız sonra o gelirse de yüzyüze bakarak bunları konuşuruz demistik ya.

Bana göre de bu işin bi oluru yok. Zaten duygum da yok, uzun konuşmamızdan sonra yokladım kendimi etkilenmedim. Arada zaten yığınla engel var.

Bana mesaj atıyor, nasılsın, neler yapıyorsun diye, belli ki sohbet baslatmak istiyor. Ben bazen gormezden geliyorum, bazen de uzun süre yanitlamayip kisaca iyiyim deyip geçistiriyorum.

Anladigim kadariyla bu kişi, sanal heyecanlarin pesinde, yalanci biri degil gibi, beni galiba cok guzel saniyor ve bi de onun alisik oldugu gorunumdeki kadinlardan farkli buluyor, demistim ona da, fotografa kanma ben yasli kadinim diye, yok ya falan dedi ama sesi de düstü.

Bence o gercekten evlenmek istiyor, ama hayalindeki kadini arzuluyor, daha gormeden zaten baska ne olabilir ki.

Israrci ve kaba bi tip asla degil, ben zaten dusuncelerimi net olarak soyledim, zamana biraktim ki zaten gelmesine 3 ay var , bu surede o da anlayacak olmayacagini ki zamanla mesajlar da kesilecektir ve gelmesine gerek bile kalmayacak.

Yani ben iyiyim, duygusal bir etkilenme olmadi, kalbim hala bos :)

+10000
Ve doğuluların bir çoğu (hepsi değil,saldırmayın) genelse ya akraba evliliği yapıyorlar ya da annesinin babasının beğendiği kızları alıyorlar. 20 yaşında doğulu bir erkek arkadaşım var,kardeşim gibi, 18 yaşından beri en az 3 akraba kızıyla nişanlandırmaya çalıştılar.

Kesinlikle katılıyorum çok fazla doğulu arkadaşım var ve hepsi aynı kafada o yüzden bu iş zor

Kızlar ben doğu tarafına hiç geçemedim , hiç arkadasim da olmadı, ha ama işyerinde tanistigim bazi kizlar ve erkekler vardi fakat bende hic olumlu izlenim birakmadilar da tabii onlardan yola cikip doguda yasayan insanlarimizla ilgili genelleme yapamam.

Ben ufakliga :) bunu soyledim zaten, dedim ki dogu bolgesinde aileler evlatlarini kendi evlendirmek ister, genç birini tercih ederler, yani aileler evliliklerde söz sahibidir (boyle de olmali tabii zorlamadan).

Bana dedi ki; evet boyle yasayan bir kesim var. Hatta cogunlukla akraba evliligi yapiyorlar. Kucuk yasta gelin aliyorlar ki, aileye kolay uyum saglasin. Ama her aile boyle degil dedi. Kendi ablalarindan ornek verdi, kendi istegiyle kapanan var, acik olan var bizde zorlama yoktur dedi.

Bunlari onu savunmak icin demedim. Ben zaten onunla bisey dusunmuyorum. Fakat sanirim dogu deyip genellememek de lazim her il de aynı degil gibi fakat bilemiyorum da...

Zaten doğuluların bir çoğu dedik,genelleme yapmadık ki?
Benim gördüğüm örnekler pek iç açıcı değildi,sadece bunları örnek verdim.

Zaten doğuluların bir çoğu dedik,genelleme yapmadık ki?
Benim gördüğüm örnekler pek iç açıcı değildi,sadece bunları örnek verdim.
Sadece sizin icin soylemedim ama genel yargi doguluysa gelini aile secer, ogullarina soz hakki verilmez, bosanmis kadin alinmaz (ogullari evlenmemisse) seklinde, ben de bu vesileyle anlamaya calisiyorum acaba her dogulu ailde boyle mi diye?

Sadece sizin icin soylemedim ama genel yargi doguluysa gelini aile secer, ogullarina soz hakki verilmez, bosanmis kadin alinmaz (ogullari evlenmemisse) seklinde, ben de bu vesileyle anlamaya calisiyorum acaba her dogulu ailde boyle mi diye?
Ya açıkçası hepsi böyle diyemem.
Fakat bir çoğu böyle.
Annem ben doğduğumdan beri aynı mahallede oturuyor, 13 yıldır da aynı dairede oturuyor.
Biz Trabzon'luyuz,mahallede 2-3 sokak dışında tamamı Ağrı'lı,Van'lı,Bitlis'li,Bingöl'lü kısacası ağırlıklı olarak doğulu bir bölgede yaşıyoruz.
Ve genelde buradakilerin hepsi birbirleriyle akraba,tanıdık. Gözlemlediğim kadarıyla çok cömert,iyi niyetli insanlar. Bu konuda birşey söyleyemem,hatta birçok insandan daha merhametliler,çalışkanlar. Pazarda limon satıp yine de çocuklarına 4x4lük hayat sunan insanlar tanıyorum,gerisini siz düşünün.
Fakat bana ters gelen birçok adetleri de var.
Mesela akraba evlilikleri. (Ben hoş bulmuyorum.) Erken yaşta kızları evlendirmek,nişanlamak gibi.
Erkek çocuk onlarda baş tacı,çok değerli.
O yüzden erkek çocuklara önem veriyorlar. (Mesela;doğu mu bilmiyorum fakat patronum Hataylı ve tek erkek evlat,babasının kendisini tek oğlum paşam,veliahtım diye sevdiğini biliyorum,kendi ismini çocuğuna koyup soyunun devam etmesi gibi garip istekleri var hatta,bizzat şahit oldum.)
Daha 18 yaşındaki erkek çocuğunu sırf ileride başı boş olmasın evine erkenden bağlansın diye nişanlayabiliyorlar. (Ki bunların çoğu akraba evliliği,annesinin düğünde görüp beğendiği kızlar falan oluyor.)
Bir çoğunda boşanmak hoş karşılanmıyor hatta şöyle bir örnek vereyim; kız arkadaşım 17 yaşında,resmi nikahı falan yok severek (?!) 39 yaşındaki bir adamla evlendirildi,adam bunu defalarca aldatmış fakat kızın ailesinin verdiği cevap "erkektir yapar kızım,sen otur bekle,eğer o kadını evine getirirse o zaman biz seni alıcaz".
Boşanmayı kara leke olarak görüyorlar. Yine bir örnek; teyzem kocası Almanya'ya gidebilsin diye boşandı (eniştem Bingöl'lü). Fakat ne ailesine ne de kocasının tarafına söylemedi,çünkü teyzeme kötü gözle bakarlar diye. Nikahsız bir şekilde aile apartmanında yaşıyor,kocası mı? Yılda 1 kere gelip hemen geri gidiyor,orada evlendi mi çoluğu çocuğu mu oldu kimsenin haberi yok,25 yıldır böyle yaşıyorlar. Teyzem gitmek istese de gitmiyor,boşandığını da kimseye söyleyemiyor.
Sonra çocuklarının bir çoğunu okutmuyorlar,ahlak namus onlar için çok önemli. Alacakları gelin de öyle.. Hangi vasıfla gidersen git hatta yönetici ol yine de ahlaklı namuslu ve hizmet etmesini bilen bir gelin olmanı isterler. Hizmet ve hürmet onlar için en önde gelir. Ve çok kalabalık oluyorlar genelde,ataerkil bir zihniyet biçimleri var. Erkek her zaman ön planda,kadın çoğu zaman 2. Planda. Mesela o arkadaşım baana toplu halde yürürken kadınların önde yürümesi saygısızlıktır,önde kocaları yürür arkada eşi yürür demişti. (Ne kadar doğru bilemem fakat benim gözlemlerim de bu yönde.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim benim sagol ne kadar guzel , uzun ve aciklayici yazmissin.

Yani ne yapacagiz inan bilmiyorum. Bak genelleme diyeyim basta da kimseye dokunmasin soylediklerim, benim bulundugum yerde yani batida diyelim adamlar cok rahat, evlilikte ailenin karari pek umurlarinda degil, ama acayip alkol tuketen , evlilik falan pek dusunmeyen , yatak olmadan iliski yasamayan, kadinin guzel ve zengin olmasini isteyen tipler.

Bunlar icin evlenmissin, bosanmissin ve hatta yasin falan da cok onemli degil. Tabii modernler yani sözleriyle asalayip, kucuk goremeyeceklerini seni ezemeyeceklerini, yanlıs yaparlarsa tekmeyi yiyebileceklerini de biliyorlar.

Insan durust, mert, caliskan, sahiplenen, erkeklik onurunu tasiyan kisileri istiyor.

Hani belki daha doguda yasayip henuz bozulmamis olanlar olabilir mi diyorsun ama o zaman da baska problemler ortaya cikiyor.

Benim isyerinde tanidigim dogu bolgesinden gelenler kadin oldugum icin bana cok saygi ve hurmet gosteriyorlardi cok edepli davraniyorlardi ama kendi eslerine nasillardi dersen, aynen dedigin gibi esler akraba evliligi ve evdeler, cok cocuklular, bu adamlarinda metresleri var hem de bir degil iki degil.

Yani dışarıdaki kadın onlar için değerli fakat evdekine o değerin %1'ini vermiyorlar.
Benim gördüğüm örnekler de bu şekilde.
Canım bence bu çocuğun amacı; gördüğü kadınlardan,evliliklerden ve yaşantılardan farklı olman.
Onu sana iten bu,yani farklısın. Alışık olmadığı bir durumsun,bu yüzden ilgi alanındasın.
Tabiki bu benim fikrim,belki de öyle değildir,gerçekten seviyordur.. Bilemem.
Ama ben ihtimal vermiyorum,hele ki doğuda yaşıyor ve o ortamda büyüdüyse. Anlattığım örneklerin hepsi İstanbul'un göbeğinde olan şeyler. Doğu'dakileri düşünemiyorum bile. Tabiki yine de genelleme yapmıyorum fakat tercih senin. Ben olacağı taraftarı değilim ama sen bilirsin. Düşünüp taşınıp öyle karar vermelisin.
Ayrıca çocuğu olmayan bir erkeğin neden çocuk istemediğini de anlayabilmiş değilim,bu da garip geldi. Hele ki o yörenin çocuklara ne kadar düşkün olduğunu göz önüne alırsak..

3 cocuk istiyormuş :)) ama olmazsa da olmazmis, onemli olan ben istiyor muymusum :) ayol istedim ki tabii ki isterim hadi oldu, bu yastan sonra uc tane nasil bakilir ki, yani belki bi tane olur da. Bos konusuyor hayatim ya, amaci beni etkilemek, ama hadi evlenelim desem eminim apişip kalır

Bunlar bana mantikli gelmedi zaten bi de kararimi verdim ben hic baslamayacagim.

En mantıklısı.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım. :)

Uff ne uzun yazmışın be ablacım

Bana pek inandırıcı gelmedi,hiç normal bir ilişki gibi değil.
Yani daha yakından tanıman için birlikte birsüre vakit geçirmeden,olaylara gerçekte nasıl tepkiler verdiğini görmeden birine inanmak,güvenmek cesaret işi.
Bide kuşak farkı var yeni nesilin alışkanlıkları,uğraştıkları,hobileri vs sizinkiyle ne kadar bağdaşır,kafa yapınız nasıl uyar,denemeden bilmeniz imkansız.
Birde genç bir erkek sonuçta sizle olmazsa başka kadınlara yönelir ciddi olmasa bile.

Benden yaşça baya büyüksünüz eminim tecrübeniz de benden fazladır ama bence bu işin oluru yok.Bi kere yaş farkı çok fazla.Siz benim yaşımdayken o adam henüz 14 yaşındaymış.Liseli aşıklar gibi sadece telefonda konuşmak üstelik cinsellikten hiç bahsetmemek filan biraz garip bana göre.Ayrıca iş evliliğe gelince yan çizer genelde böyle tipler.Üstelik kendi istese ailesi mutlaka sorun çıkartır.Bence duygularınız artmadan yollarınızı ayırın.

Birbirinizi görmeden evlilik, çocuk konularını mı konuştunuz

internetten tr nin öbür ucundan biriyle flört etmek.yani yaşadığınız şeyin ne kadar ciddi oldugunu düşünüyorsunuz ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…