mesafeli son durum nedir?
Hahaha tepiği vurmadım da, arkadaş olarak arada iletişim kurarız sonra o gelirse de yüzyüze bakarak bunları konuşuruz demistik ya.Bacım vurdum tepiği de kurban olayım
+10000Birincisi yaş farkı üzülerek söylüyorum ama çok fazla.İkincisi daha ortada birşey yokken yani yüzyüze bile gelmemişsiniz bu tür konuşmalar bana samimi gelmiyor.Eğer çocuk doğulu ise linç yesemde söyleyeceğim ailesinin bu evliliğe onay vereceğinide sanmıyorum yanlış anlamayın.Bence çocuk macera peşinde gibi geldi bana.
Kesinlikle katılıyorum çok fazla doğulu arkadaşım var ve hepsi aynı kafada o yüzden bu iş zor+10000
Ve doğuluların bir çoğu (hepsi değil,saldırmayın) genelse ya akraba evliliği yapıyorlar ya da annesinin babasının beğendiği kızları alıyorlar. 20 yaşında doğulu bir erkek arkadaşım var,kardeşim gibi, 18 yaşından beri en az 3 akraba kızıyla nişanlandırmaya çalıştılar.
Zaten doğuluların bir çoğu dedik,genelleme yapmadık ki?Kızlar ben doğu tarafına hiç geçemedim , hiç arkadasim da olmadı, ha ama işyerinde tanistigim bazi kizlar ve erkekler vardi fakat bende hic olumlu izlenim birakmadilar da tabii onlardan yola cikip doguda yasayan insanlarimizla ilgili genelleme yapamam.
Ben ufakliga :) bunu soyledim zaten, dedim ki dogu bolgesinde aileler evlatlarini kendi evlendirmek ister, genç birini tercih ederler, yani aileler evliliklerde söz sahibidir (boyle de olmali tabii zorlamadan).
Bana dedi ki; evet boyle yasayan bir kesim var. Hatta cogunlukla akraba evliligi yapiyorlar. Kucuk yasta gelin aliyorlar ki, aileye kolay uyum saglasin. Ama her aile boyle degil dedi. Kendi ablalarindan ornek verdi, kendi istegiyle kapanan var, acik olan var bizde zorlama yoktur dedi.
Bunlari onu savunmak icin demedim. Ben zaten onunla bisey dusunmuyorum. Fakat sanirim dogu deyip genellememek de lazim her il de aynı degil gibi fakat bilemiyorum da...
Sadece sizin icin soylemedim ama genel yargi doguluysa gelini aile secer, ogullarina soz hakki verilmez, bosanmis kadin alinmaz (ogullari evlenmemisse) seklinde, ben de bu vesileyle anlamaya calisiyorum acaba her dogulu ailde boyle mi diye?Zaten doğuluların bir çoğu dedik,genelleme yapmadık ki?
Benim gördüğüm örnekler pek iç açıcı değildi,sadece bunları örnek verdim.
Ya açıkçası hepsi böyle diyemem.Sadece sizin icin soylemedim ama genel yargi doguluysa gelini aile secer, ogullarina soz hakki verilmez, bosanmis kadin alinmaz (ogullari evlenmemisse) seklinde, ben de bu vesileyle anlamaya calisiyorum acaba her dogulu ailde boyle mi diye?
Canim benim sagol ne kadar guzel , uzun ve aciklayici yazmissin.Ya açıkçası hepsi böyle diyemem.
Fakat bir çoğu böyle.
Annem ben doğduğumdan beri aynı mahallede oturuyor, 13 yıldır da aynı dairede oturuyor.
Biz Trabzon'luyuz,mahallede 2-3 sokak dışında tamamı Ağrı'lı,Van'lı,Bitlis'li,Bingöl'lü kısacası ağırlıklı olarak doğulu bir bölgede yaşıyoruz.
Ve genelde buradakilerin hepsi birbirleriyle akraba,tanıdık. Gözlemlediğim kadarıyla çok cömert,iyi niyetli insanlar. Bu konuda birşey söyleyemem,hatta birçok insandan daha merhametliler,çalışkanlar. Pazarda limon satıp yine de çocuklarına 4x4lük hayat sunan insanlar tanıyorum,gerisini siz düşünün.
Fakat bana ters gelen birçok adetleri de var.
Mesela akraba evlilikleri. (Ben hoş bulmuyorum.) Erken yaşta kızları evlendirmek,nişanlamak gibi.
Erkek çocuk onlarda baş tacı,çok değerli.
O yüzden erkek çocuklara önem veriyorlar. (Mesela;doğu mu bilmiyorum fakat patronum Hataylı ve tek erkek evlat,babasının kendisini tek oğlum paşam,veliahtım diye sevdiğini biliyorum,kendi ismini çocuğuna koyup soyunun devam etmesi gibi garip istekleri var hatta,bizzat şahit oldum.)
Daha 18 yaşındaki erkek çocuğunu sırf ileride başı boş olmasın evine erkenden bağlansın diye nişanlayabiliyorlar. (Ki bunların çoğu akraba evliliği,annesinin düğünde görüp beğendiği kızlar falan oluyor.)
Bir çoğunda boşanmak hoş karşılanmıyor hatta şöyle bir örnek vereyim; kız arkadaşım 17 yaşında,resmi nikahı falan yok severek (?!) 39 yaşındaki bir adamla evlendirildi,adam bunu defalarca aldatmış fakat kızın ailesinin verdiği cevap "erkektir yapar kızım,sen otur bekle,eğer o kadını evine getirirse o zaman biz seni alıcaz".
Boşanmayı kara leke olarak görüyorlar. Yine bir örnek; teyzem kocası Almanya'ya gidebilsin diye boşandı (eniştem Bingöl'lü). Fakat ne ailesine ne de kocasının tarafına söylemedi,çünkü teyzeme kötü gözle bakarlar diye. Nikahsız bir şekilde aile apartmanında yaşıyor,kocası mı? Yılda 1 kere gelip hemen geri gidiyor,orada evlendi mi çoluğu çocuğu mu oldu kimsenin haberi yok,25 yıldır böyle yaşıyorlar. Teyzem gitmek istese de gitmiyor,boşandığını da kimseye söyleyemiyor.
Sonra çocuklarının bir çoğunu okutmuyorlar,ahlak namus onlar için çok önemli. Alacakları gelin de öyle.. Hangi vasıfla gidersen git hatta yönetici ol yine de ahlaklı namuslu ve hizmet etmesini bilen bir gelin olmanı isterler. Hizmet ve hürmet onlar için en önde gelir. Ve çok kalabalık oluyorlar genelde,ataerkil bir zihniyet biçimleri var. Erkek her zaman ön planda,kadın çoğu zaman 2. Planda. Mesela o arkadaşım baana toplu halde yürürken kadınların önde yürümesi saygısızlıktır,önde kocaları yürür arkada eşi yürür demişti. (Ne kadar doğru bilemem fakat benim gözlemlerim de bu yönde.)
Yani dışarıdaki kadın onlar için değerli fakat evdekine o değerin %1'ini vermiyorlar.Canim benim sagol ne kadar guzel , uzun ve aciklayici yazmissin.
Yani ne yapacagiz inan bilmiyorum. Bak genelleme diyeyim basta da kimseye dokunmasin soylediklerim, benim bulundugum yerde yani batida diyelim adamlar cok rahat, evlilikte ailenin karari pek umurlarinda degil, ama acayip alkol tuketen , evlilik falan pek dusunmeyen , yatak olmadan iliski yasamayan, kadinin guzel ve zengin olmasini isteyen tipler.
Bunlar icin evlenmissin, bosanmissin ve hatta yasin falan da cok onemli degil. Tabii modernler yani sözleriyle asalayip, kucuk goremeyeceklerini seni ezemeyeceklerini, yanlıs yaparlarsa tekmeyi yiyebileceklerini de biliyorlar.
Insan durust, mert, caliskan, sahiplenen, erkeklik onurunu tasiyan kisileri istiyor.
Hani belki daha doguda yasayip henuz bozulmamis olanlar olabilir mi diyorsun ama o zaman da baska problemler ortaya cikiyor.
Benim isyerinde tanidigim dogu bolgesinden gelenler kadin oldugum icin bana cok saygi ve hurmet gosteriyorlardi cok edepli davraniyorlardi ama kendi eslerine nasillardi dersen, aynen dedigin gibi esler akraba evliligi ve evdeler, cok cocuklular, bu adamlarinda metresleri var hem de bir degil iki degil.
3 cocuk istiyormuş :)) ama olmazsa da olmazmis, onemli olan ben istiyor muymusum :) ayol istedim ki tabii ki isterim hadi oldu, bu yastan sonra uc tane nasil bakilir ki, yani belki bi tane olur da. Bos konusuyor hayatim ya, amaci beni etkilemek, ama hadi evlenelim desem eminim apişip kalırYani dışarıdaki kadın onlar için değerli fakat evdekine o değerin %1'ini vermiyorlar.
Benim gördüğüm örnekler de bu şekilde.
Canım bence bu çocuğun amacı; gördüğü kadınlardan,evliliklerden ve yaşantılardan farklı olman.
Onu sana iten bu,yani farklısın. Alışık olmadığı bir durumsun,bu yüzden ilgi alanındasın.
Tabiki bu benim fikrim,belki de öyle değildir,gerçekten seviyordur.. Bilemem.
Ama ben ihtimal vermiyorum,hele ki doğuda yaşıyor ve o ortamda büyüdüyse. Anlattığım örneklerin hepsi İstanbul'un göbeğinde olan şeyler. Doğu'dakileri düşünemiyorum bile. Tabiki yine de genelleme yapmıyorum fakat tercih senin. Ben olacağı taraftarı değilim ama sen bilirsin. Düşünüp taşınıp öyle karar vermelisin.
Ayrıca çocuğu olmayan bir erkeğin neden çocuk istemediğini de anlayabilmiş değilim,bu da garip geldi. Hele ki o yörenin çocuklara ne kadar düşkün olduğunu göz önüne alırsak..
En mantıklısı.3 cocuk istiyormuş :)) ama olmazsa da olmazmis, onemli olan ben istiyor muymusum :) ayol istedim ki tabii ki isterim hadi oldu, bu yastan sonra uc tane nasil bakilir ki, yani belki bi tane olur da. Bos konusuyor hayatim ya, amaci beni etkilemek, ama hadi evlenelim desem eminim apişip kalır
Bunlar bana mantikli gelmedi zaten bi de kararimi verdim ben hic baslamayacagim.
Uff ne uzun yazmışın be ablacımKızlar selam,
Ben 40 yaşını aşmış, yıllardır bir başına mücadele veren, erkeklerle şansı olmayan biriyim. Hayatıma bosandıktan sonra uzun yıllardır kimse girmedi çünkü gerçekten evlilik niyetinde adam gibi adam yok tek niyetleri yatak olan tipler dolanıyor etrafta, benim de onlarla işim olmaz.
Şimdi biri var diycem ama aslında yok, yani bana göre bu işin bir oluru yok ve hiç görmedim canlı olarak, bir iki fotoğraf sadece.
Neden olmaz derseniz, benden 15 yaş küçük . Bu ilk neden. Ve doğuda yasiyor. Doğu kültürünü hiç bilmiyorum, ülkenin o bir ucunda ben diğerinde.
Cok ısrarcı ama kesinlikle tadında ve dozunda. Yaklaşık 3 aydır aralıklarla böyle. Ben herkesi ciddiye almam ama bu ne konuşması gerektiğini bilen, aklı başında, kendiyle barışık, sakin, çözümcü ve zarif biri ve çok tatlı dilli.
Yani ben şu an sıfır noktasındayım. Mantığım onaylamadığı için, duygularımı canlandırmadım. Fakat yazıştıkça gelecek hayalleri, güzel sözler insanı etkiliyor.
Daha görüsmedik ve birbirimizi ancak aylar sonra görebiliriz çunkü o zaman gelebilir. Bana; " yaş farkı benim için önemli değil, sen benim yanımda olursan karşımızda kimse duramaz aileme kabul ettiririz" diyor, başta gelip burada yaşar mısın diye sordu, valla seversem ben her yerde yaşarım. Yani bu sekilde bakarsak aradaki tüm engeller aşılabilir gibi.
Ama erkeklere güvenmiyorum ben, bana soylediklerini ispatlaması lazım. O da bunu icin firsat ver diyor.
Tamam fırsat vereyim ama o zaman da beni rahatsız eden başka bişeyi paylasacağim ki benim için kafamda çözemediğim sorun da bu, ilk aşamada.
Yani uzak mesafe iliskisi nasıl yüruyor, yazısarak, konusarak ve hatta görüntülü olarak. Tamam buraya kadar normal. Ama kaç yaşinda insanlarız o da 30'u geçmiş bir erkek. Konu illa cinselliğe geliyor ve ben o zaman acayip geriliyorum sanki sanal s.ks için beni kullanmak istiyormuş gibi hissediyorum.
Açıkca anlattım, ben eski kafalıyım, evlenmeden birlikte olmam, sanalda boyle seyleri de konuşmam diye. Tamam dedi, özür diledi.
Ha ama benim içim rahat değil. Dedim ya erkeklere güvenmiyorum, belki de bulunduğu çevrede oynasacak birileri yok, o kadar büyuk bir bosluktaki bunu benle doldurmaya çalisacak. Ve belki de zamanla ona güvenirsem rahatlayıp herseyi yapacağımı düşünüyor.
Ha böyle midir bilmiyorum, konusmaları, yaklaşimi çok kaliteli zaten oyle olmasa ben onunla ilgili konu acma gereği bile duymam, yok sayarım.
Karşıma düzgün kimse çikmadığı için böyle konuşulabilir birine her turlü engele ragmen şans vermeli mi, ve aylarca cinsellik hiç konusmadan iletişim bizim yasımızdaki insanlar için mümkün mü? Diyorum ya erkekler hep bu niyette olduklari icin artik ne düşünecegimi bilemiyorum, yani ona böyle bir sınır koymam makul mü?
"İletisimi surdurelim ama ben cinsellikle ilgili yazismak ya da konusmak istemiyorum"desem sizce duygusal anlamda yakinlasmak isteyen yaslari kemale ermis insanlar icin bu gercekci bir flort sekli mi, yoksa ancak oyalanmak, birbirinin vaktini calmak mi olur?
Hahaha bu özet, telden bu kadar oluyor klavye olsa daha da döktürürüm de, ya ben aslında bi roman falan yazsam rahatlayacagim da hayatim roman olacak kadar renkli degil :)Uff ne uzun yazmışın be ablacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?