O hanimi ben internette izledim, youtube'da. Cok da uzuldum iki evladini kaybetmis ki egitimli bi hanim, ogretmen. Bana bu kadar acim varken daha fazla kotuluk yapmazlar sandim demisti.Müge anlının programına bi hanım çıktı 1 ay falan önce internetten kendinden 15- 20 yaş küçük adamla tanışıyor uzunca müddet evlilik vadi veriyor adam kadınla tatillere gidiyorlar kadının parasını harcıyorlar. Şanal ortamda birbirlerine seksi fotolar atıyorlar bu arada adam kadını baya bi borca sokuyor sonuç dersen fiyasko adamın evliliğe falan niyeti yok çünkü evli kadin dolandırıldığını anlayınca programa çıkıyor yanlış anlamayın ama konuyu okuyunca o kadin geldi aklıma kadına neden kendinden yaşca küçük birini seçtiniz hiç şüphelenmediniz mi vs dediler ama belliki o özellikle genç birini seçmiş. Bence belli bir yaştan sonra genclik yakışıklılık yerine mantığın peşinde kosulmali
İnternetten tanışıp evlenen çok var hatta çocukları olan çok mutlu olan. Ama bu sizden 15 yaş küçükmusKızlar selam,
Ben 40 yaşını aşmış, yıllardır bir başına mücadele veren, erkeklerle şansı olmayan biriyim. Hayatıma bosandıktan sonra uzun yıllardır kimse girmedi çünkü gerçekten evlilik niyetinde adam gibi adam yok tek niyetleri yatak olan tipler dolanıyor etrafta, benim de onlarla işim olmaz.
Şimdi biri var diycem ama aslında yok, yani bana göre bu işin bir oluru yok ve hiç görmedim canlı olarak, bir iki fotoğraf sadece.
Neden olmaz derseniz, benden 15 yaş küçük . Bu ilk neden. Ve doğuda yasiyor. Doğu kültürünü hiç bilmiyorum, ülkenin o bir ucunda ben diğerinde.
Cok ısrarcı ama kesinlikle tadında ve dozunda. Yaklaşık 3 aydır aralıklarla böyle. Ben herkesi ciddiye almam ama bu ne konuşması gerektiğini bilen, aklı başında, kendiyle barışık, sakin, çözümcü ve zarif biri ve çok tatlı dilli.
Yani ben şu an sıfır noktasındayım. Mantığım onaylamadığı için, duygularımı canlandırmadım. Fakat yazıştıkça gelecek hayalleri, güzel sözler insanı etkiliyor.
Daha görüsmedik ve birbirimizi ancak aylar sonra görebiliriz çunkü o zaman gelebilir. Bana; " yaş farkı benim için önemli değil, sen benim yanımda olursan karşımızda kimse duramaz aileme kabul ettiririz" diyor, başta gelip burada yaşar mısın diye sordu, valla seversem ben her yerde yaşarım. Yani bu sekilde bakarsak aradaki tüm engeller aşılabilir gibi.
Ama erkeklere güvenmiyorum ben, bana soylediklerini ispatlaması lazım. O da bunu icin firsat ver diyor.
Tamam fırsat vereyim ama o zaman da beni rahatsız eden başka bişeyi paylasacağim ki benim için kafamda çözemediğim sorun da bu, ilk aşamada.
Yani uzak mesafe iliskisi nasıl yüruyor, yazısarak, konusarak ve hatta görüntülü olarak. Tamam buraya kadar normal. Ama kaç yaşinda insanlarız o da 30'u geçmiş bir erkek. Konu illa cinselliğe geliyor ve ben o zaman acayip geriliyorum sanki sanal s.ks için beni kullanmak istiyormuş gibi hissediyorum.
Açıkca anlattım, ben eski kafalıyım, evlenmeden birlikte olmam, sanalda boyle seyleri de konuşmam diye. Tamam dedi, özür diledi.
Ha ama benim içim rahat değil. Dedim ya erkeklere güvenmiyorum, belki de bulunduğu çevrede oynasacak birileri yok, o kadar büyuk bir bosluktaki bunu benle doldurmaya çalisacak. Ve belki de zamanla ona güvenirsem rahatlayıp herseyi yapacağımı düşünüyor.
Ha böyle midir bilmiyorum, konusmaları, yaklaşimi çok kaliteli zaten oyle olmasa ben onunla ilgili konu acma gereği bile duymam, yok sayarım.
Karşıma düzgün kimse çikmadığı için böyle konuşulabilir birine her turlü engele ragmen şans vermeli mi, ve aylarca cinsellik hiç konusmadan iletişim bizim yasımızdaki insanlar için mümkün mü? Diyorum ya erkekler hep bu niyette olduklari icin artik ne düşünecegimi bilemiyorum, yani ona böyle bir sınır koymam makul mü?
"İletisimi surdurelim ama ben cinsellikle ilgili yazismak ya da konusmak istemiyorum"desem sizce duygusal anlamda yakinlasmak isteyen yaslari kemale ermis insanlar icin bu gercekci bir flort sekli mi, yoksa ancak oyalanmak, birbirinin vaktini calmak mi olur?
Daha hiç görüşmediğiniz bir adamla evlilik üzerine konuşmanız çok garip. Tanımıyorsunuz etmiyorsunuz, niyeti ne bilmiyorsunuz. Hırlı mı hırsız mı, sapık mı, evli mi bekar mı belli değil.
Cinsiyetten bağımsız olarak 15 yaş fazla bir fark bence. Mesafe de var.
Güvenmek için bir sebebiniz yok ama güvenmemek için çok var.
Hayat sizin, cinsel muhabbetlere girmek istiyorsanız girersiniz ama siz yine de çok güvenmeyin derim. Fotoğraf, kamera olaylarına hiç girmeyin zaten.
Tesekkur ederim, uzunca yazmaya zaman ayirdiginiz icin, cok da guzel aciklamissiniz.Bosanmis ve 40 li yillarin yarisini asmis cocuklu bir anneyim. Sanirim en iyi sizi ben anlayabilirim. Konunuzu okurken kendimi sizin yerinize koydum. Ve bu tip bir birlikteligin uzun suremeyecegini dusunuyorum. Soyle ki:
1- Ayni evin icinde yasamayinca insan birisini tam olarak taniyamiyor. Hatta ben 12 yillik eski esimin gercek yuzunu bosanirken gordum. Dolayisiyla uzak iliskide o kisiyi tam olarak tanimak zor.
2- Kultur farki problemi olabilir.
3- Tum duzeninizi bozup hic bilmediginiz bir yerde yeni bir yasam hele ki bu yastan sonra biraz macera olmaz mi? Bunu ben o kadar kolay goze alamazdim.
4- Kendimi dusunuyorum da 30 lu yaslardaki dusuncelerim ile 40 li yaslardaki dusuncelerim ayni degil. 30 lu yaslarda daha cesurdum. Gozumu kirpmadan yeni bir seye atilabilirdim. Ancak belli bir yastan sonra insan yeni bir maceradan cok mevcut duzenini korumak istiyor. Dolayisiyla hic evlilik yapmamis hele ki 30 lu yaslarda ( ki erkekler kadinlara gore daha gec olgunlasir) biriyle bir evlilik bana gore macera aramak. Dusunceler, beklentilerhersey farkli olacak. O bazi seyleri ilk defa yasarken sizin icin boyle olmayacak. Dolayisiyla ayni heyecanlari bile yasayamayacaksiniz.
5- Evlilik icin sadece sevgi yetmiyor. Daha once evliligi yasamis biri olarak bunu biliyoruz. Bu yastan sonra artik size gore daha cocuksu dusunen birine evliligi anlatmak zor. Annesine ailesine daha once evlenmis bosanmis birini kabul ettirmek durumlari da yoracaktir eminim. Hic yoktan kendinizi nasil bir ortamda bulacaksiniz. Belki de istenmeyen bir gelin olacaksiniz. Bu yasta bunlara gerek var mi? Hayat zaten yeterince yorucu. Ne gerek var ki bir de boyle seylerle ugrasmaya? Deger mi? Bunlarla ugrasmak hele ki bu yasta sizi yormaz mi?
6- Her yonden oluru pek yok gibi. Maddeler boyle boyle cogalir. Oluru olma olasiligi dusuk. Bunu goze almaya deger mi? Hele ki hic yuzyuze bile gelmemisken sadece 3 ay telefonla gorusme icin ben bu yastan sonra boyle bir maceraya atilanazdim. Daha fazla kendimi kaptirmadan da bitirirdim sanirim. Eger fedakarlik yapilacaksa da bunu yapan da ben olmazdim. O benim yasadigim yere gelmeli, ben mevcut duzenimi bozmazdim. Ailesini ikna edecek biri varsa da bu o olmali. Herseyini halledip oyle gelmeli. Bu yastan sonra sifirdan yeni bir hayati goze alamam ben. Ki bir arkadasim kendisinden 12 yas kucuk hic evlenmemis birisi ile 4 ay gorustu. Olmadi. Ki onlar yuzyuze gorustuler, telwfonla bile degil. Adam ailesini ikna edemedi. Iki arada kalinca da ailesini ikna etme sorumlulugunu alamadi. Sessiz kaldi. Zamanla kabul ederler diye arkadasima atti topu. O da ben bu sekilde kabul edemem daha fazla baglanmadan bitsin diye bitirdi. 15 yas cok buyuk bir fark. Ki daha once evlilik yasamamis olmasi da...Sehirler fakli... Yuzyuze bile gorusulmemis... nereden bakilirsa elinde kaliyor... bu yastan sonra bu maceraya deger mi?
Tam da bu dedigini soylemeye karar verdim. Hafta sonu calismiyor sonucta. Bir ucaga bakar sonucta ya da aktarmali iki ucuş. Gelsin bi goruselim.Kusura bakmayin ama kendimi size yazarken sanki ben sizin ablanizim sizde benim liseye giden kiz kardesimmissiniz gibi hissettim. Neden derseniz burada herkes yaklasik olarak ayni goruste ki sizde bizim gorusumuzu almak icin konu actiniz. Biz olumsuz gorus yaziyoruz ama siz hala olumlu tarafindan bakmaya calisiyorsunuz. Kalbiniz temiz anliyorum ama bu kadar temiz bakmayin hayata. Adam hakli falan degil. En cok korktugum da sapik yada dolandirici olmasi. Adam evliyse bir aksam esinden bir telefon yada msj alirsaniz sasirmayin. Evli degilse bile kamu kurumunda calisan 30 yasindaki birinin internete girip hic tanismadan biriyle sohbet edecegini sanmiyorum ki dogu da olsa memur bir adami ailesi bu yasa kadar bekar birakmaz ! Kesinlikle bu iste bir is var. Madem bekar ve meslegi var hafta sonu cikip gelsin o zaman. Gelir gelmez de kimligine caktirmadan bakin. Guvenmeyin insanlara artik emin olun o adam asla yaniniza gelmeyecek, gelse bile evli cikacak. Yapmayin nolur.
Aynen katılıyorum. Tanımadığım etmediğim görmediğim bir herifle ne evliliği, ne cinselliği?
Su an sevgi ve sefkat ihtiyacin var. Bu normal. Ancak bunu telefonda iki guzel soz soyleyen birinden beklemek macera. 18 yasinda degiliz biz. O guzel sozler ilk baslarda hep soylenir. Tum erkekler ikna edene kadar yapar bunu. Iki guzel soze kanmak bu yastan sonra bizim yasimizdakiler icin cocukca olur oyle degil mi? 18 yasinda ergenler degiliz biz. Sevgi yetmez sadece ki sevip sevmedigini bile bilmiyorsun. 3 ay telwfonda gorustugun, hic tanimadigin birinin seni sevip sevmedigini anlamak icin de cok erken. Bu kumar oynamak bana gore. Sen olabilecegine inanmak istiyorsun ama bu adam bana hic guven vermedi. Tanimadan isi 3 ayda cinsellige getirmesi aslinda bence Allah in sana gonderdigi bir isaret. Ama sen o isareti gormek istemiyorsun. Adamin ben niyetinin bozuk oldugunu dusunuyorum. Sevgi kirintisiyla avunmak yerine ben yuzunu tanidigim huyunu suyunu ailesini herseyini bildigim biriyle korkmadan evlenmek isterdim. Bu maceraya atilmak yerine etrafimda sevecek biri yoksa da bu sekilde yalniz yasamaya devam ederim daha iyi. Ben asla bu iliskiyi surdurmezdim kusura bakmayin.Tesekkur ederim, uzunca yazmaya zaman ayirdiginiz icin, cok da guzel aciklamissiniz.
Bisey diyemiyorum ki, adami tanisam, guvensem ustesinden geliriz diycem ama tam bir soru isareti.
Yani asla olmayacak bir evlilik denemez yani ornekleri de var, fakat dediginiz gibi madde madde gayet guzel acikladiginiz engelleri asacak cok guclu bir sevgi baği sart.
Bi de cidden artik hayal kirikligi yasayip, ugarsip, yorulup, bastan baslayacak enerjimiz de var aslinda da niye bosa harcayalim :)
Hahaha canim ya kucuk aramiyorum ki keske yasitim llsa ama evet arti, eksi bes pek fark etmiyor.Canım
Ben de internette baya kişi ile tanışmış, görüşmüş kişiyim
İnternetten sağlıklı ilişki çıkmaz demiyorum
Yaş farkı da bayanın 7-8 yaşa kadar büyük olmasını desteklerim
10 üzeri zor bence
Ama bu adam tekin değil
Doğululara laf zaten etmem
Ben de doğumluyum
Buna rağmen tavsiye etmiyorum
Kültür farklılığı var
Yazdıklarınızı okuduğumda içime sinmedi asla
Kamera dahi açılmamış
Açılsa ... aşka İnan’ıcam o kadarını diyim
Lütfen ateşe atmayın kendinizi
5 yaş küçük başka birilerine bakın
Hayır evlenmemiş.
Çocuk konusunda da zorlarız olursa olur, olmazsa dert değil diyor.
Ancak genç bir erkek neden cocuksuz bir evliliğe razı gelir anlayamiyorum ha beni tanısa çok aşık olsa tamam da yahu daha kameradan bile görmedik birbirimizi :))
GelmezArkadaslar,
Kisaca bi toparlayayim dedim.
Ilk defa uzunca dün aksam yazistik.
Ama bi kac aydir bana ilgisi oldugunu ve tanimak istedigini soyluyordu ben gecistiriyordum malum gerekcelerle, yas, mesafe, farkli kulturler...
Yani hic tanimadan gunlerdir evlilik ya da cinsellik konusuyor degiliz.
O bana niyetinin evlilik oldugunu, her engeli asabilecegimizi, cinsel olarak da beni mutlu edecegini anlatmaya calisiyor.
Fakat gelmesi bi kac ay sonra olabilirmis.
Bu bana uymadi. Ben de bu sabah konu actim buraya.
Yani daha ortada iliski yok ben duygusal olarak etkilenmis degilim ha o bir yalanciysa da siler gecerim bu asamada sorun yok.
Ben yapi olarak insanlari anlamaya calisan biriyim. Bu kiside dangul, dungul bi tip olmadigi, nasil yaklasacagini bildigi, yogun duygulardan bahsettigi icin yok saymadim bi bakayim ne diyor dedim.
Tum uyarilarinizi ve yorumlarinizi hakli buluyor ve iyiligimi istediginiz icin hepinize tesekkur ediyorum.
Yapilacak bana gore en dogru şey şu;
Bu aksam ya arayarak ya da yazarak (sizce hangisi dogru olur), ona diycem ki eger gelebiliyorsan atla bu haftasonu gel, yuzyuze konusalim ha yakinlarda gelemiyorsan da gelecegin gune kadar gorusmeyelim.
Cunku bizim yaslarimizda sohbet illa ki cinsellige kayiyor ve ben tanimadigim biriyle sanalda seks konusmak istemiyorum.
Bu yani. Isteyen adam gelir karsima cikar.
Yani yalnızlıga devam diyorsun, :) kotu bir iliskidense tabii ki yalnizlik iyidir. Bu asamada aslinda ben bisey hissetmiyorum ama tabii gorussek kapilirim, kadin basta yani bu asamada dogru karar vermeli sonra duygular olusunca cani yaniyor haklisin...Su an sevgi ve sefkat ihtiyacin var. Bu normal. Ancak bunu telefonda iki guzel soz soyleyen birinden beklemek macera. 18 yasinda degiliz biz. O guzel sozler ilk baslarda hep soylenir. Tum erkekler ikna edene kadar yapar bunu. Iki guzel soze kanmak bu yastan sonra bizim yasimizdakiler icin cocukca olur oyle degil mi? 18 yasinda ergenler degiliz biz. Sevgi yetmez sadece ki sevip sevmedigini bile bilmiyorsun. 3 ay telwfonda gorustugun, hic tanimadigin birinin seni sevip sevmedigini anlamak icin de cok erken. Bu kumar oynamak bana gore. Sen olabilecegine inanmak istiyorsun ama bu adam bana hic guven vermedi. Tanimadan isi 3 ayda cinsellige getirmesi aslinda bence Allah in sana gonderdigi bir isaret. Ama sen o isareti gormek istemiyorsun. Adamin ben niyetinin bozuk oldugunu dusunuyorum. Sevgi kirintisiyla avunmak yerine ben yuzunu tanidigim huyunu suyunu ailesini herseyini bildigim biriyle korkmadan evlenmek isterdim. Bu maceraya atilmak yerine etrafimda sevecek biri yoksa da bu sekilde yalniz yasamaya devam ederim daha iyi. Ben asla bu iliskiyi surdurmezdim kusura bakmayin.
Zaten gelmezse bunu anlamis olucaz...ki hakli olma ihtimalin yuksek bence de...Gelmez
Cunku senin gibi baska onlarca kizla da sanalda ayni muhabbeti yapiyordur emin ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?