Engelli arkadaşım

Bence de tabiri caizse pislik gibi davranmali.
En iyi ihtimali dusunuyorum, kiz sorun etmedi saklamasini o da gitti asiklar vs vs.
Eee? Kendin diyorsun okumamis, bir omur netten flort edemezler ya. Bunun ileride evlenmesi vs var. (Okumadigi icin calismadigini dusunuyorum)
Bence ileride tekrae tekrar uzulmenin anlami yok.

Arkadasinin akulu yada tekerlekli araci yok mu? Ciksin dolassin. Eve tikilip kalmasin. Mumkunse internete de takilmasin. Sonu husran olan gecici mutluliklarla ilgilnemesine ailesi neden izin veriyor? Ciksin gezsin, kitap okusun, birlikte bir yerlere gidin. Pazara markete gidip alisveris bile yapabilir. Engelli diye kendini kisitlamasin. Aksine ona gorevler vermeliler. O kizla olan durumu da malesef olumsuz sonuclanir. Birini engeliyle birlikte kabul etmek herkesin harci degil. Heleki engelsiz biri icin. Yinede kiza durustce soylesin ve bitirsinler iliskilerini. Bir daha da internetten sohbete falan katilmasin bence. Yazik cocuga. Ailesi gercekten yanlis yonlendirmis cocugu.

bence arkadaşın çok yanlış bişey yapmış.
kızın vicdanını rahatsız edecek belki de. ewt hepimiz engelli adayıyız. ama engelli bir insanla zorlanadabilir engel durumuna o yüzden kabul etmeyebilir. ve kendini kötü hissedebilir.
tabi tam tersi olup bunu sorun da etmeyebilir. ben çok aşık olsam engel falan dinlemem. ama sanalda tanışıp da bunu göze alama.
engelli adayı olduğumu da biliyorum. üstelik bir rahatsızlığım var Allah vermesin bir anda atağa geçipte tüm hayati fonksiyonlarımı elimden de alabilir.

bu biraz hassas konu ama arkadaşınız yanlış başlamış ilişkiye.

bu şekilde tanışıp evlenen çok. benim bi tanıdığım da yürüyemiyor, kollarında vs de çok fazla hareket kabiliyeti yok. internetten biri ile tanıştı ve evlendi. çocukları da oldu.

baştan dürüst olsa belki yine olurdu bu ilişki veya bi başkası illa ki olur. ama dürüst olmalı. kimseyle bu şekilde oyun oynamaya hakkı yok.

bu olayda da bence doğruyu söylemeli. kıza bırakmalı.

bir de çalışıyor mu?

bence uyarmakla doğru yapmışsın..zaten bir şekilde gidemeyecei için yine bitecekmiş...ona bu şekilde insanları kandırmaması gerektiğini kırmadan anlat..kandırmaktan kastım gerçeği saklaması...

Diyosun ki söylemesin, dürüst olsa nolcak.
Haklısın belki de bilemedim bende

Olmaz mı var !her şeyi var ama istemiyor kendini bilgisayar ve kitapların dünyasında tutuyor gerçek hayata geçmiyor maalesef.
Ailesini suçlayamam yaşlı anne babası var tek çocuk zaten üstüne titrediler bu zamana kadar. Kendisi bir türlü şeytanın bacağını kırmıyor ama bir yandan da böyle sanal takılmaktan geri durmuyor işte. Bende uğraştım vakti zamanında ama geldi 25 ine ne yapayım artık koca adam oldu. İşte en azından söylese biraz yüzleşse gerçeklerle belki çıkartır kendini o dünyadan?

Evet bende bunu düşündüm şimdi kıza durup dururken vicdan yaptırmış olucak. Oda bunu istemiyor, bana acımasın kafasında. Zaten onunla beraber olacağını düşünmüyor hiç. Fakat bir yandan kızın içinde böyle ukte kalmaz mı üç ay az bir süre değil.
Aslında maddi durumları çok iyi, kendi çalışmıyor etmiyor ama bir sürü sosyal imkanı var, bilgili kültürlü de biraz normal olsa zaten böyle şeyler yaşamaz hatta kız arkadaşı bile olurdu evlenir di de. Kendi anormal işte.

Yok çalışmıyor, kesinlikle bence de hakkı yok o yüzden söylesin yaptığıyla yüzleşsin istiyorum.
İyi diyorum dimi :) Bu akşam söyleyecekmiş bakalım. Caymazsa.

işte dünya kadar malı mülkü olsun anormallik varsa hiçbir işe yaramaz..

Yalan söylemeyen ama engelli birini, yalan söyleyen ama engelsiz birine tercih ederim. Yalan söyleyip insanların duygularıyla oynamasın.

Evet ya, kız da bir içim su, öğretmenmişte. Manyak mı ne, başka adam kalmadı herhalde nette aşk yaşıyor

Arkadaşın haklı. toplum yüzünden boyle seylerı söylerken insan rahatsız oluyor. söylememesini anlıyorum. belki yüz yüze görüşen insanlar olsaydı devam edebılırdı ama sanal ılıskı ıcın ınsanların fazla emek harcayacagını sanmıyorum. kendinin de tahmin ettiği gibi büyük ihtimalle bitecek. Demesi kolay ama kimse arkadaşının üzülmesini gerektirecek kadar kıymetli değil. yani "nasıl açıklasam? şöyle yapayım, beni şöyle sansın" gibi şeyleri kurup kendini yorup üzmesine gerek yok.

Bence de kıza durumunu söylemeli.
Ne malum belki kız gerçekten aşık oldu. Bilemeyiz...
Gelişmelerden haberdar et canım

Yok çalışmıyor, kesinlikle bence de hakkı yok o yüzden söylesin yaptığıyla yüzleşsin istiyorum.
İyi diyorum dimi :) Bu akşam söyleyecekmiş bakalım. Caymazsa.

mesajımda bahsettiğim kişi çalışıyor. memur olarak. arkadaşınızın böyle bi imkanı yok mu?

mesajımda bahsettiğim kişi çalışıyor. memur olarak. arkadaşınızın böyle bi imkanı yok mu?

Memur olarak çalışma şartları neler bilmiyorum ama arkadaşım zarla zorla bitirdi liseyi de. eğitimi yok zaten çalışmaya gönlü de yok. Dediğim gibi ailesi varlıklı hani istese çalışcam dese illa ki bir şey ayarlarlardı ama bu istemiyor ben yapamam insanlarla uğraşamam diyor. Evden çıkmayıp nette takılmak kolay çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…