Hepimiz birer engelli adayıyız , önemli olan insanın kalbi ve düşünceleri engelli olmasın .
Bence ikiniz anlaştıktan sonra gerisi hiç önemli değil .
Mutluluklar dilerim ..
Canım benim böyle kendi kendine vesveselere kapılma.Unutma ki sağlıklı bir birey olup evlenen ve bir kazayla engelli olan insanlar var.Rabbim boyle yazdıysa kaderinizi kimseye bise demek DÜŞMEZ.Elbetteki konusanlar.canını sıkanlar olacaktır ama olay sende ve eşinde biter.Gelecekte mutluluklar dilerimEngelli bir kadın ile engelsiz bir erkeğin evliliği hakkında etrafında örnek olan birisi, mutlu olduklarına şahit olan birisinden güzel sözler duymaya ihtiyacım var.
23 yaşındayım erkek arkadaşım da 23 yaşında. 3 yıldır tanışıyoruz 5 aydır birlikteyiz.
Engelim ortopedik. yürümemde aksama var uzun mesafe yürüyemiyorum yoruluyorum. Ve yanında korkuluk olmayan merdiveni çıkamıyorum. Skolyoz (omurgada eğrilik) var fakat günlük hayatımı etkilemiyor hatta dışarıdan kıyafetten vs fark edilmiyor. Bilekten destekli ortopedik ortez kullanıyorum. Herhangi bir koltuk değneği vs kullanmıyorum.
Erkek arkadaşım bunları sorun etmiyor. Anne baba dışında bazı aile bireyleri ile tanıştım. İyi karşılandım sonrasında da erkek arkadaşımın davranışlarımda ve düşüncelerinde bir değişiklik olmadı fakat benim ailem benim sağlık durumumdan dolayı bu ilişkiye oldukça endişeli bakıyorlar.
Benim kendime güvenim her konuda tam. Bu arada devlet dairesinde memurum ve arabam var araba kullanıyorum ek bilgi olarak.
Sorum ise anne babası bu konuyu sorun eder mi? Biliyorum şuan "biz nerden bilelim tanışsan görüşsen vs" gibi yorumlar gelecek fakat ben çevrenizde bu şekilde evlenip mutlu olan çocuk sahibi olan çiftler varsa örnek göstermenizi istiyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Cevremde yok ama Sizi oldugunuz gibi kabulleniyorsa sizde iliskinizden eminseniz neden mutlu olmayasinizki.kalbinizin sesini dinleyin anne baba olarak tabiki iyiliginizi istiyorlardir arkanizda durmalari yeterli hayatta sizin hayatiniz dilediginiz gibi yasayin
Yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum şuanlık ailesinin bilgisi varmış ama yüzyüze görüşünce neler olur hiçbir fikrim yok. İnşallah herşey çok güzel olur size de mutluluklar dilerim. :)yani erkek arkadaş problem etmiyorsa kalanına laf düşmez. adam sizi bilerek isteyerek sevmiş. şimdi ailesi laf eder diye yarı yolca bırakacaksa zaten bıraksın.
benim erkek arkadaşımda da skolyoz var ama sanırım ileri düzeyde değil. belli olmuyor. açıkçası hiç önemsemiyorum.
Çok teşekkür ederim güzel cevabınız için :)Merhaba eski iş yerimde çok sevdiğimiz bir ablamız vardı engelli. Eşinde hiç problem yoktu. Çok mutlulardı. 2 tane de çocukları vardı. Eşi de baya düşkündü kendisine.
Hiç kafaya takip üzülmeyin. Hepimiz engelli adayıyız. Erkek arkadaşınız sizi olduğunuz gibi sevip kabul ediyorsa tamamdır. :)))
Sonuçta oğulları, istemeyebilirler onların düşüncesi.Ana babasına ne ki?
Çok teşekkürler sağolun :)Canım benim böyle kendi kendine vesveselere kapılma.Unutma ki sağlıklı bir birey olup evlenen ve bir kazayla engelli olan insanlar var.Rabbim boyle yazdıysa kaderinizi kimseye bise demek DÜŞMEZ.Elbetteki konusanlar.canını sıkanlar olacaktır ama olay sende ve eşinde biter.Gelecekte mutluluklar dilerim
Sizin bu durumunuzu eksiklik olarak kabul etmemenizi oneriyorum cunku siz kendinizi eksik gorurseniz baskalarida size bu sekilde muamele edebilir sizi sindirmeye calisabilir bunu kullanarak.her zaman oz guvenli ve dik durun kimseye taviz vermeyin sizi boyle kabul etmeyenede yol verin aksi halde o zaman mutsuz olursunuz.yuzyuze goruşün bence ve dusuncelerini ogrenin ona gore nasil davranacaginiza karar verirsinizErkek arkadaşım kesinlikle sorun etmiyor. Korkum bir yandan da onun anne babasının birşey demesi. Henüz yüzyüze görüşmedik ama durumumu biliyorlarmış erkek arkadaşımın söylediğine göre.
Çok teşekkürler dikkate alacağım önerilerinizi :)Sizin bu durumunuzu eksiklik olarak kabul etmemenizi oneriyorum cunku siz kendinizi eksik gorurseniz baskalarida size bu sekilde muamele edebilir sizi sindirmeye calisabilir bunu kullanarak.her zaman oz guvenli ve dik durun kimseye taviz vermeyin sizi boyle kabul etmeyenede yol verin aksi halde o zaman mutsuz olursunuz.yuzyuze goruşün bence ve dusuncelerini ogrenin ona gore nasil davranacaginiza karar verirsiniz
Sağolun :)Burada bi konu vardı; bir bayan, bacaklarını hiç kullanamayan bir beyle evlenmiş ve çok mutluydu.
Ben de olay eşinizde biter diyorum. Mutluluklar olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?