Benim çevremde var sorunlari var mi bilmiyorum ama bu sekil bi evlilik var yani çocuklari da var..Engelli bir kadın ile engelsiz bir erkeğin evliliği hakkında etrafında örnek olan birisi, mutlu olduklarına şahit olan birisinden güzel sözler duymaya ihtiyacım var.
23 yaşındayım erkek arkadaşım da 23 yaşında. 3 yıldır tanışıyoruz 5 aydır birlikteyiz.
Engelim ortopedik. yürümemde aksama var uzun mesafe yürüyemiyorum yoruluyorum. Ve yanında korkuluk olmayan merdiveni çıkamıyorum. Skolyoz (omurgada eğrilik) var fakat günlük hayatımı etkilemiyor hatta dışarıdan kıyafetten vs fark edilmiyor. Bilekten destekli ortopedik ortez kullanıyorum. Herhangi bir koltuk değneği vs kullanmıyorum.
Erkek arkadaşım bunları sorun etmiyor. Anne baba dışında bazı aile bireyleri ile tanıştım. İyi karşılandım sonrasında da erkek arkadaşımın davranışlarımda ve düşüncelerinde bir değişiklik olmadı fakat benim ailem benim sağlık durumumdan dolayı bu ilişkiye oldukça endişeli bakıyorlar. (Erkek arkadaşımın anne babası ile yüzyüze görüşmedik ama erkek arkadaşım durumumu bildiklerini söylüyor.)
Benim kendime güvenim her konuda tam. Bu arada devlet dairesinde memurum ve arabam var araba kullanıyorum ek bilgi olarak.
Sorum ise anne babası bu konuyu sorun eder mi? Biliyorum şuan "biz nerden bilelim tanışsan görüşsen vs" gibi yorumlar gelecek fakat ben çevrenizde bu şekilde evlenip mutlu olan çocuk sahibi olan çiftler varsa örnek göstermenizi istiyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Sizin Allah a şükür sorun edilecek bir engeliniz yok bence.. Ailesininde sorun edeceğini sanmıyorum. Ayrıca etseler dahi önemli olan birlikte olduğunuz insanın hisleri be fikirleri.. işiniz gücünüzde yerinde maddi manevi güçlüsünüz anladığım kadarıyla hep mutlu olun hiç takılmayın o minicik engele.....Engelli bir kadın ile engelsiz bir erkeğin evliliği hakkında etrafında örnek olan birisi, mutlu olduklarına şahit olan birisinden güzel sözler duymaya ihtiyacım var.
23 yaşındayım erkek arkadaşım da 23 yaşında. 3 yıldır tanışıyoruz 5 aydır birlikteyiz.
Engelim ortopedik. yürümemde aksama var uzun mesafe yürüyemiyorum yoruluyorum. Ve yanında korkuluk olmayan merdiveni çıkamıyorum. Skolyoz (omurgada eğrilik) var fakat günlük hayatımı etkilemiyor hatta dışarıdan kıyafetten vs fark edilmiyor. Bilekten destekli ortopedik ortez kullanıyorum. Herhangi bir koltuk değneği vs kullanmıyorum.
Erkek arkadaşım bunları sorun etmiyor. Anne baba dışında bazı aile bireyleri ile tanıştım. İyi karşılandım sonrasında da erkek arkadaşımın davranışlarımda ve düşüncelerinde bir değişiklik olmadı fakat benim ailem benim sağlık durumumdan dolayı bu ilişkiye oldukça endişeli bakıyorlar. (Erkek arkadaşımın anne babası ile yüzyüze görüşmedik ama erkek arkadaşım durumumu bildiklerini söylüyor.)
Benim kendime güvenim her konuda tam. Bu arada devlet dairesinde memurum ve arabam var araba kullanıyorum ek bilgi olarak.
Sorum ise anne babası bu konuyu sorun eder mi? Biliyorum şuan "biz nerden bilelim tanışsan görüşsen vs" gibi yorumlar gelecek fakat ben çevrenizde bu şekilde evlenip mutlu olan çocuk sahibi olan çiftler varsa örnek göstermenizi istiyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Tanıdığımız var,kadın ileri derecede ortopedik engelli,eşinde problem yok.2 çocukları var,adam eşine her konuda yardımcı kesinlikle,kadında özgüvenli,bu çok güzel ve önemli bence.Erkek arkadaşım kesinlikle sorun etmiyor. Korkum bir yandan da onun anne babasının birşey demesi. Henüz yüzyüze görüşmedik ama durumumu biliyorlarmış erkek arkadaşımın söylediğine göre.
Duygulandım, allah uzun ömürler versin sağlıkla inşallah.bence engelli bireyler engelsiz bireylerle evlenmeli.
bunu engelli olan annem söyledi ve açıkladı da.
benim annemin bir bacağında engel var.
siz doğunca ben kucağımda gezdiremezdim sizi der. babamdaymış o görev mesela.
ama onun haricinde her şeyimizi yapardı anneciğim hala da yapar.
aileniz boşa endişe ediyor o nedenle.
bence ailesi de sorun etmez arkadaşınızın.
mutluluklar.
Çok teşekkür ederim. İmla kurallarına çok dikkat eden biriyim doğrusunu söylemek gerekirse. Gıcık oluyorum noktasız virgülsüz soluksuz yazanlara :)Öncelikle düzgün yazımınız ve imlanız için tebrik ediyorum. Dikkatimi ilk o çekti, malum kadınlar kulübünde en büyük problemlerimizden biri imla ve noktalama..
Konuya gelecek olursak, ben anne ve babasının bunu problem yapacağını sanmıyorum. Zaten günlük yaşamda da sizi çok engelleyen bir sorun değil anladığım kadarıyla.. İnşallah mutlu olursunuz.
İnşallah çok sağolun.Amcam ve yengemin evliliği 40 yıldır güzel bir şekilde devam ediyor. Amcamın durumu sizin gibi. Ayrıca sizin durumunuzda olamayan nice kadınlar var engeli olmadığı halde. Çalışıyorsunuz, arabanız var. Çok güzel bir hayatınız olur inşallah.
Çok mutlu olun inşallah :)Babam ortopedik engeli var annem sapasaglam. Suan cok mutlular.
Benim isitme kaybim var nisanlim sapasaglam. 5 yildir hayatimda ilk günden beri de biliyor. Hic sorun olmadi.
Çok teşekkürler.Gorumcemde kalca cikikligi var aksayarak yuruyor bariz belli bu durum 1 yıl once evlendi hic lafi bile gecmedi bu mevzunun erkek tarafinda aksine el ustunde tutuluyor. Bosuna takiliyorsunuz.
Çok teşekkürler inşallah güzel olur. :) Bu gazla gidip tanışasım geldi vallaEğer gerçekten iyi insanlarsa ilişkinize köstek değil destek olurlar . Eğer kötü niyetli insanlarsa engeliniz olmasa dahi size engel olacak bir çok şey bulurlar. Pozitif olun , umarım çok güzel olur aile ile tanışmanız da ! :)
Teşekkürler :)Sorun edilecek bir şey yok, annesi babası biliyormuş durumu zaten sorun etselerdi illaki anlardınız
Kaldı ki onları enterese eden bir durum yok. Sizin ailenizin de endişesini anlıyorum lakin yersiz.
Kafanızı bulandırmayın boşuna, mutluluklar.. :)
Aynı dedğiniz kadının engelli erkeğin olmadığı 2 evlilik biliyorum ve ikisinde de çok şükür sorun yok.
Ama aves olan bir durum var kızların annesi sürekli eşleriyle bir durum yaşamasınlar diye boyun eğin sizi böyle kabul ettiler diyor. Öyle sinirleniyorum ki hakaret de etmek istemiyorum ama sen annesin nasıl böyle dersin.
Örnekler gördükçe içimi bir umut kaplıyor, çok teşekkür ederim, size de ömür boyu mutluluklar :)ben varim..:)
işitme görme engelliyim.
çok şükür mutlu bir evliliğim var. kocama çok aşık biriyim.
eşini iyi seç bence inanki seni böle haliyle seviyorsa neden olmasin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?