- 20 Eylül 2025
- 161
- 89
- 13
- 27
- Konu Sahibi kataraktpenguen17
-
Annem 40 yaşında doğum yaptıHer cocuk ister 1 tane ister 5 tane olsun annesinin babasinin sorunu ve sorumlulugudur, ben dogurayim ablalari abileri bakar denilerek cocuk sahibi olunmaz, olunmamali.
17 yil aradan sonra dogmus bir cocuk, anneniz sizi 20 yaşında dogurmussa kardesinizi 37 yasinda dogurmus olmali, yani epey genc bir dogum, size emanet etmek, cok cok cok buyuk bir sorumluluk vermek, ben hayatimi heba ettim sende et demek, evlenme, kendin cocuk sahibi olma demek, cunku ben sizin durumunuzda olsaydim ne cesaret edip evlenebilirdim ne de cocuk sahibi olabilirdim. Kimse hayatina bir kadini / erkegi aldi, onla evlendi diye kardesinide promosyon olarak kabul etmek zorunda değil (saglikli veya sagliksiz farketmez)
Sizin durumunuz cidden cok zor, Allah sabir versin dilerim esiniz vicdan sahibidir, ne diyeyim.
Siz evlenmeyin demek biraz ağır olmadı mıSiz evlenmeyin, bakın evlilik çok farklı bir olay…
Çocuk da istenir, bir kardeşi olsun da istenir, canı ister tatile de pat diye çıkılır vs vs. Biz konuştuk çocuk istemiyorum diye %100 kabulleniş olamaz. Herkesin etrafında çocuk yapmak istememiş yaş ilerleyince bu kararından pişman olan insanlar var. Ayrıca çocuk konusunda istemiyoruz, önceliğimiz değil diyen çiftlerin kaçar kez tüp bebek denediklerini de biliyoruz.
Evlilik denilen kurumda her ay çocuk olma riski var. Kardeşim için istemiyorum demekle olmaz. Eee hamile kalırsan kardeşinizin durumundan dolayı aldıracakmısınız çocuğu.
Siz hiç vakit kaybetmeden adama gerçekleri anlatın.
Allah yardımcınız olsun.
Fikriniz değişebilir, eşinizinde fikri değişebilir onu demek istiyor aslında. Sizin durumda değişken bi karar almanızda olası, net olarak hiç çocuk istemiyorum ileride kardeşimede bakmak durumundayım -benimle yaşayacak- derseniz zaten nişanlınız belkide istemeyecek evlenmeyi. Çok nadir isteyen olur, adam hem çocuk yapmayacak hemde kan bağı olmayan birine bakacak tüm özgürlüğü kısıtlanacak bilmiyorum neden istesin.Siz evlenmeyin demek biraz ağır olmadı mı
Ben zaten çocuk isteyip istemediğim hususunu konuştum, şimdilik istemememin sebebi de kardeşime bakmaktan ziyade benimde böyle bir çocuğumun olmasından korkmam (ki bence herkes korkmalı) bazısının gözü kara olur bazısının olmaz doğurur bilemiyorum Allah isteyen herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin diye burada 1000 kere dua etmişliğim vardır
Benim durumum iyi değil biliyorum ama böyle demeniz de ağırıma gitti, ne bileyim bende hak ediyorum sevilmeyi bence
Çok gecmıs olsun hastane ve ram raporu varmı?En büyükleri benim, hayatın ne getireceği bilinmez ama ben zaten bunun sorumluluğunu çok uzundur üstleniyorum, annem babamın yaşları var emekli maaşı ile hiç birşey olmuyor, ben aylık 7 8 bin ile geçinmeye çalışıyorum geri kalan tamamen aileme kardeşimin masraflarına doktor terapi lere gidiyor, Allah korusun onlara birşey olursa ben ne yapacağım bilmiyorum bunun ağırlığı ile çok eziliyorum
Tabi hepsi var alt sınıfa gidiyor şu anÇok gecmıs olsun hastane ve ram raporu varmı?
Rapordan ayrı olaraktamı özel ders aldırıyorsunuz ücretliTabi hepsi var alt sınıfa gidiyor şu an
Ben çocuk istemiyorum şu anlık, fikrim değişebilir bu durumu nişanlım da onayladı yani fikir değişmesi hususlarında hem fikirizFikriniz değişebilir, eşinizinde fikri değişebilir onu demek istiyor aslında. Sizin durumda değişken bi karar almanızda olası, net olarak hiç çocuk istemiyorum ileride kardeşimede bakmak durumundayım -benimle yaşayacak- derseniz zaten nişanlınız belkide istemeyecek evlenmeyi. Çok nadir isteyen olur, adam hem çocuk yapmayacak hemde kan bağı olmayan birine bakacak tüm özgürlüğü kısıtlanacak bilmiyorum neden istesin.
Siz bu yaşamı istiyorsanız çok açık ve kararlı bi duruş sergilemelisiniz.
Aynı şekilde ailenizede diyin madem rahatlasınlar işte çocuk yapmayıp kardeşime bakacam diyebilirsiniz ama diyemiyosunuz çünkü istemiyorsunuz.
Tabiki, mecburen, ders saatleri kısıtlı sınıflarda birden çok çocuk var duyu bütünlemesi ergo terapi gibi ayrı ayrı seans parası ile gidilen terapi leri var ayrıca spor kursları ve psikolog ziyaretleri özel eğitim materyalleri ve devletin asla karşılamadığı ilaçlarımız varRapordan ayrı olaraktamı özel ders aldırıyorsunuz ücretli
Anlıyorum bu süreçleri az çok biliyorum devletin verdiği ders sayısı yetersiz gelıyor. Anne baba yaslı ama yapıcak bsıey yok kardeşe sahıp çıkmak gerek sızden başka kımsesı yok.Tabiki, mecburen, ders saatleri kısıtlı sınıflarda birden çok çocuk var duyu bütünlemesi ergo terapi gibi ayrı ayrı seans parası ile gidilen terapi leri var ayrıca spor kursları ve psikolog ziyaretleri özel eğitim materyalleri ve devletin asla karşılamadığı ilaçlarımız var
Öyle evet ne diyeyimAnlıyorum bu süreçleri az çok biliyorum devletin verdiği ders sayısı yetersiz gelıyor. Anne baba yaslı ama yapıcak bsıey yok kardeşe sahıp çıkmak gerek sızden başka kımsesı yok.
Şimdiden dert etmeyin,para oldu mu bakıcı yA da özel bakım evi falan insan destek alır, kardeşinizin potansiyeli de varmış belki yurt dışına gidip maddi ollarak güçlenir en azından maddi yardım yapar bakıcı için falanEn büyükleri benim, ortanca kardeşim çok potansiyeli olan bir çocuk, mesleği yurt dışına çok odaklı ve çok gitmek istiyor, eğer giderse asla dur demem çünkü hak ediyor, başka bir kardeş se kalmıyor tabiki, veya tam tersi olsa dahi kardeşime bu ağır sorumluluğu yüklemeye gönlüm elvermez o da benden küçük benim yaşadıklarımı yaşasin istemem
Evet kesinlikle çok büyük haksızlık. Kardeşine bakacaksa mutlaka demeli, çocuk yapmayacaksa mutlaka konuşmalı. Boşanmaya kadar gider bu konu.
Bi yandanda insan çok üzülüyor ya keşke devlet ekstra imkan olanak sağlasa bu insanlara bakanada çok zor.Söylemeyi bi kenara bırak, kardeşine bakacak ise evlenmesin.
Konu burada konu sahibinin istediği gibi hayatını şekillendirmesi değil, adamın hayallerini alt üst etmemesi.
Cocugumuz biraz mız mızlanıyor başlıyoruz söylenmeye. Aklı noksan birisi dur, yapmadan kesinlikle anlamıyor.
O kadar yorum okudum sanırım en çok bu iyi geldiÇok yakın bir arkadaşımın abisi zihinsel engelliydi..sağlıklı doğan bir erkek çocuğu bebeklik çağında geçirdiği havale ile zihinsel engelli kalmıştı.Arkadaşımın yine sağlıklı ve yaşına yakın bir ablası da vardı..evlenirken bile anam babama birşey olursa kardeşimin başımın üstünde yeri var bunu kabul ediyorsan diyerek evlenmişti..zaten lise arkadaşı ile evlenmişti. Arkadaşımın önce babası vefat etti..iki üç yıl sonra da abisi..Allah kimsenin eline avucuna bırakmadı masumu ..arkadaşımın annesi hala yaşıyor ,kendini çekip çeviriyor çok şükür .Kul plan yapar Kader gülermiş yavrum ..sen içini ferah tut ve üç günlük dünyayı kendine dar etme .Herşey olacağına varıyor neden niçin diye de kendini yiyip bitirme .Ben sanırdım ki hep ölüm sıra ile..ama öyle değil canım .Şu anda kalmaya çalış ,bu gününü güzelleştir ,yarın var mı yok mu ..bunu yarın göreceksin
Bunu da yapmayın, neden kendinizi feda edesiniz sürekli? Sizin günahınız neydi, sizi neden kimse kollamıyor?En büyükleri benim, ortanca kardeşim çok potansiyeli olan bir çocuk, mesleği yurt dışına çok odaklı ve çok gitmek istiyor, eğer giderse asla dur demem çünkü hak ediyor, başka bir kardeş se kalmıyor tabiki, veya tam tersi olsa dahi kardeşime bu ağır sorumluluğu yüklemeye gönlüm elvermez o da benden küçük benim yaşadıklarımı yaşasin istemem
Kaç para haberiniz var mı? Senin çocukların olmayacak mı ilerde kendi masrafın olmayacak mı çok zoe bu ihtimalAman kızlar bakım evi meselesini konuşmayın nolur panik atağım başlayacak gördükçe fenalaştım sizi seviyorum kötü oldum bakım evleri çok kötü ancak özel bakım evleri var oralar düşük bir ihtimal en güzeli ayrı bir daire tutup bakıcı tutmak temiz temiz bakımı görülsün birlikte güzelce yaşasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?