- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.178
- 1.123
- Konu Sahibi Bayan Yanak
-
Sen gelmesin dersen kardeşinde cephe alır sana. Boşver gelen gelsin sen yine mesafeni korursun. Yok sayarsın olur biter.Annemler damatla konuşuyor da ben konuşmuyorum özel bir şeyim olsa oraya da gelmesin istiyorum da kardeş kocası
Mecbur öyle olacak gibi.Bir de ben birinden nefret ediyorsam direkt belli ediyorum yüz ifademle.Oynayamıyorum yani.Sen gelmesin dersen kardeşinde cephe alır sana. Boşver gelen gelsin sen yine mesafeni korursun. Yok sayarsın olur biter.
Bende hiç politik davranamam. Hislerim yüzüme yansır.Mecbur öyle olacak gibi.Bir de ben birinden nefret ediyorsam direkt belli ediyorum yüz ifademle.Oynayamıyorum yani.
Zaman gösterecek size neyapmanız gerektiginiZaten aman vazgeçmesin istemem de ben şunu dert ediyorum ben bu enişte kişisinden irite oluyorum sözüm nişanım olsa görmek istemiyorum ama kardeşimin kocası mal bir durum
Soğutma kısmını yapabileceğini sanmıyorum zira kardeşim sık sık gelir bize yakınız diye.Ama haklısınız bizi ezdiren kardeşim oldu.Yani sokakta edilen lafları duymamış öyle diyor biz de arkadaydık annemin başında biz hiç duymadık sonra komşular söyledi.Ama sokağa gelene kadar da dolu şey oldu kesinlikle çıkmaması lazımdı evden.Yani konunun her kelimesini okurken evlenmemiştir canım ya dedim. Nasıl bu olanların üstüne kardeşiniz evlenebiliyor. Hala o ailenin evinde kalabiliyor. Sizi ve ailenizi kardeşiniz ezdirmiş maalesef. O tavrını baştan koysaydı bu kadar laf ettirmeseydi biraz eli maşalı olsaydı bunların hiçbirini yapamazlardı.
İsmi lazım değil bir yakınım da böyle. Maalesef bunu söylemek istemezdim ama kardeşinizi unutun. Çünkü kocası onu kendisine benzetecek ve sizden soğutacak.
Düğüne sizde gitmeyecektiniz kızı da göndermeyecektinizEvet bayanlar bahsettiğim kişi kardeşimin kocası.Nişanlılarken hiçbir sorun yoktu.Ne zaman düğünden bir ay önce nikah yapıldı bunların ailesi bir anda döndü.Kına yapılacak kaynanadan ses yok annem gitti kardeşimin ihtiyaçlarını aldı.Kadıncağız iyi niyetle eve çağırdı börek çörek yapıp.Kınayı düğünü konuşuruz diye.Kadın bir anda parladı vay efendim çeyiz çıkma olmalıymış çeyizler kurdelelenmeden mi çıkarmış konu komşumuz yok muymuş bizim ama nasıl cırladı.Kardeşim de ben öyle şeyleri sevmiyorum dedi.Kadın hala cırlıyor.Annem de kardeşime kalk kızım çay doldur ben de bir sigara içeyim balkonda dedi.Kadın pat kalkmış kadına bak bize götünü döndü balkona gitti kalk Deniz kalk gidiyoruz dedi.Kuzu kuzu kalktı gitti bu da.Kardeşim şoka girdi ne oldu kendi kendisine tavır yapıp gitti diye ağladı kız.Bunu neden anlattım her şey bundan sonra başladı.Görümce kaynana halalar bir tavır aldı anlatamam.Kaynananın altında oturacaktı kardeşim ev temizlenecek annemler de gidip temizliğe yardım edecek kaynana demiş ki ay oğlum ben ayakkabı bakmaya gidicem o gün evde olmam.Neyse annemler gidiyor ki kadın balkonda kızıyla çekirdek çıtlayıp kahkaha atıyor kocası adamcağız annemlere hortum vs vermiş kova filan ayarlamış.Garibim bizimkiler temizlik yapmış canları çıkmış.Asıl olay düğünde kızlar! Bunlar gelin almaya geldi kapıda babam ve ben varız.Kapıyı açtık babam güzelce selamladı damat içeri girdi kaynana kapıda babam buyrun dedi kadın eliyle hareket yapıp gerek yok gerek yok dedi babam ve biz şok(Babama çoğu şeyi yanstmadık biz adam toplasan üç kez gördü kadını) nasıl gerek yok dedi ne diyorsunuz siz dedi bana döndü ne diyor bu dedi.O sıra annem içerdeydi onun yanına gitti anneme anlattı.Annem ne diyor o kadın dedi demesiyle gözleri sabitlendi kadın pat bayıldı.Babam çılgına döndü ayıltamadık ambulansı aradık.Babam köpürdü damadı çağırdı dağ gibi karım bayıldı sizin yüzünüzden diye baya bağırdı çağırdı kadın korkudan hemen aşağı indi.Bu sırada damat tarafı aşağıda halalar filan aşağıda alın kızınızın bacaklarınızı bir tarafınıza sokun diye bağırmışlar biz bunları düğünden sonra öğrendik.Babam kızının kuşağını bağlayamadı ve nasıl heyecanlıydı kardeşim gelin arabasıyla evden çıktı peşinden annem ambulansla hastaneye gitti.Babam karımsız düğüne gitmem dedi ben gittim misafirleri karşıladım.Annem bir saatten sonra hastaneden sakinleştiricilerle geldi.Babam yarım saat durdu kızınun düğününde döndü.Bu da yetmedi görümce oynarken bana bir omuz attı savruldum herkes gördü sen misin yapan ben de onu savurdum bu başladı bağriırmaya gebertirim seni diye saçlarına dalacaktım kardeşimle göz göze geldik sustum.Düğünden sonra enişte kişisi bunları hep inkar etti bak komşular duymuş dedi kanıt istiyorum dedi her neyse kardeşim annemi çağırdı evine kaynana pencereden sen bu eve giremezsin oğlumun evi demiş kardeşim köpürmüş kadın aşağı inmiş güya anneme dalacak o sıra enişte gelmiş kadın yanında kardeşiyle dalmaya çalışmış içeri kardeşim tutarken kardeşimin saçına yapışmış enişte bey hele şükür burada müdahale etmiş kardeşim bavulla geldi birkaç gün kaldı gitti.Enişte efendi ne bayramda ne seyranda geldi ailemin elini öpmeye her şeyi görmesine rağmen kardeşim konuşmuyor diye misilleme yapmış aklınca.Evine gittik kardeşimin komşularla kimseye merhaba hoş geldiniz bile demedi ben de dahil.En son kardeşim teknede bir ablamızla foto çekilmiş aile dostumuz sayılırız kaynana foto altına şöyle yazmış bizim teknemiz çocuk parkı değil.Annem gördü köpürdü filan sonrasında da oldu bir şeyler de çok uzattım sıktım iyice sizi.Sonuçta şu an ailemle konuşuyor filan artık ama ben zerre sevmiyorum hatta elimde olsa hiçbir şeyime gelmesini istemem.Ben muhatap olmuyorum kendisiyle.İşte arada kardeşim var.Kendime yapılanı çabuk unutan biriyim ama aileme yapılanlar aklıma geldikçe deliriyorum.Benim anneme babama neler yaşattılar neler.
Kondu ev ayırcaksın dendi hatta annem evi bastı kızımı ağlatmaya hakkın yok ayrı eve çıkacaksınız dedi enişte kişisi anneme diklendi sen karışamazsın bu ikimizin kararı diye sorun kardeş kişisinde o laf etmezse yapacak bir şey kalmıyorDüğüne sizde gitmeyecektiniz kızımda göndermeyecektiniz
En olmadı kardeşiniz sizdeyken adamın evine göndermeden ayrı ev şartı koyacaktınız
Malesef nasıl başlarsa öyle gider zaten damat adam değil
Anasının ağzına bakan bir at ağızlı yazık olmuş kardeşinize
O zaman kusura bakma ama kardeşin koca delisiymişKondu ev ayırcaksın dendi hatta annem evi bastı kızımı ağlatmaya hakkın yok ayrı eve çıkacaksınız dedi enişte kişisi anneme diklendi sen karışamazsın bu ikimizin kararı diye sorun kardeş kişisinde o laf etmezse yapacak bir şey kalmıyor
Ben anneme senin kızın kocaköylü diyorum.Zaten arada geliyor bize damat kişisi o geleceği zaman ben odama geçiyorumO zaman kusura bakma ama kardeşin koca delisiymiş
Ne çekse ona hak
Siz mesafeyi koruyup bayramdan bayrama olayı yaparsınız
O zaman iş degişir madem mutlu mesafeli de olsa bir şekilde eşinin yanında sizin torenlerinize de katılacak mecburen. Siz onu davet etmezsiniz kardeşinize soylediğinizde o da gelirse mesafeli olursunuz ama onu ailesini hele o annesini dugununuze bile cagırmayınKardeşim kocasıyla çok mutlu canım amaan bizim ağzımıza ettirdi ya yeterbebeği de yaptı ohh hamileymiş.Zaten yuva yıkılsın derdim yok sadece mesela benim sözüm nişanım olsa ben bu herifi görmek istemiyorum cidden ama kardeşimin kocası o nasıl olacak saçma bir durum
Kızzz aman Allah korusun bizden uzak Allaha yakın olsun.Öyle edepsiz bir aileyi 10 m yakınımda istemiyorum.Babam görse parçalar zaten hepsini.O zaman iş degişir madem mutlu mesafeli de olsa bir şekilde eşinin yanında sizin torenlerinize de katılacak mecburen. Siz onu davet etmezsiniz kardeşinize soylediğinizde o da gelirse mesafeli olursunuz ama onu ailesini hele o annesini dugununuze bile cagırmayın
Soğutma kısmını da yavaş yavaş göreceksiniz zaten. Bir yerden sonra kardeşinizi tanımayacaksınız düşünceleri ağzından çıkan laflar aynı kocasının lafları olacak.Soğutma kısmını yapabileceğini sanmıyorum zira kardeşim sık sık gelir bize yakınız diye.Ama haklısınız bizi ezdiren kardeşim oldu.Yani sokakta edilen lafları duymamış öyle diyor biz de arkadaydık annemin başında biz hiç duymadık sonra komşular söyledi.Ama sokağa gelene kadar da dolu şey oldu kesinlikle çıkmaması lazımdı evden.
Üzüm üzüme baka baka kararır diyorsun deseneSoğutma kısmını da yavaş yavaş göreceksiniz zaten. Bir yerden sonra kardeşinizi tanımayacaksınız düşünceleri ağzından çıkan laflar aynı kocasının lafları olacak.
İnşallah kız kardeşiniz bu insanlar yuzunden size tavır almaz genelde bu gibi durumlarda boyle oluyor bir de bakmıssınız eşinin aklıyla hareket etmiş size tavır almışKızzz aman Allah korusun bizden uzak Allaha yakın olsun.Öyle edepsiz bir aileyi 10 m yakınımda istemiyorum.Babam görse parçalar zaten hepsini.
Ahh ahh maalesefÜzüm üzüme baka baka kararır diyorsun desene
Baban haklı netDüğünden sonra da oldu birkaç bir şey babam yollamayacağım seni bak ailesi gelip hepimizden özür dileyecek dedi tamam dedi kocası iki ağladı bu baba ben eve gidiyorum dedi babam ne desin sonra bize dedi ki benim lafımı çiğnedi gitti koşa koşa kocasına bizim ağzımıza ettiren kızımız dedi bundan sonra naparsa yapsın karışmıyoruz nasılsa sonunda tıpış tıpış dönüyor dedi
Zaten düğünden sonra farklı bir tavırlardaydı millet olanları anlatınca baktı ki kocacığı ve ailesi suçluİnşallah kız kardeşiniz bu insanlar yuzunden size tavır almaz genelde bu gibi durumlarda boyle oluyor bir de bakmıssınız eşinin aklıyla hareket etmiş size tavır almış
Aynen haklısın canım yani hiç demiyor aileme neler ettiler azcık dik olayım süründüreyim hemen tıpış tıpış gittiBaban haklı net
İnsan kendine yapılanı unutsa anasına babasına edilen hakaretleri nasıl yutar ya
Düğünü aklına gelince üzülmezde böyle koca peşine düşer
Af edersiniz ağır konuşuyorum ama çok sinirimi bozdu kardeşiniz
Bir iki sene sonra o aşk bitince o kaynanayla görürüm ben onu
Siz anne babanız elinizden geleni yapmışsınız moralinizi bozmayın onlar için
Eniştenizede bilenmeyin o kadar hakareti duyup düğünü mahvolan kişi kendini bu kadar üzmüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?