- Konu Sahibi archhmyr2254
-
Merhabalar.Benim annem vefat etti.Bir buçuk yıl oldu.Bizim evimiz teyzemlerle altlı üstlü.2 yıldan beri.Ben ailemle aynı şehirde mimarlık okuyordum.Annem vefat ettikten sonra anne tarafım babamı suçladılar,özel hastahaneye götürmedi falan diye,çok üstüne gittiler.Ben babamın kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum ve onu çok seviyorum.Babam memur,maddi olarak geliri çok fazla değil.İmkanlar çerçevesinde annemi hastahaneye getirip götürdü ve ilgilendi.Babam o evden uzaklaşmak için küçük kardeşimle başka şehre gitti,tayin isteyip.Benim de oraya yatay geçiş yapmamı istedi.Büyük kardeşim de sonradan oraya gelecekti,üni sınavına girip.Ama ben ćok büyük aptallık ettim ve babamla gitmedim.Çünkü bircok dersim sayılmıyordu ve o an okuduğum üniversite çok daha iyiydi,babamla geçiş yapacağım yerde ise bizim bölüm yeni açılmış ve sıkıntılıydı.Mimarlık okuyorum ve sürekli proje çalışmam gerekiyor.Ben o evde kalınca,mesela dayımlar geliyordu.Hep birlikte dışarıda yemek yerken eniştem ve dayım benim ćok üstüme gelmeye başladılar evlenmem konusunda,okulum henüz bitmemişti,normalde bitirmem gerekiyordu,malesef dört projeden dolayı iki yıl uzamıştı,annemin hastalığı,evdeki sıkıntılı ortam derken projelerden geçemediğim oldu.Eniştem"Bu masaya oturduğumuzda hep senin okulun konuşuluyor.Ne olcak bu kızın hali diyoruz.Annen 21 yaşında evlenmiş ve çocuk sahibi olarak büyük isler başarmış.Sen de evde karton parçalarıyla uğraşacağına evlen de bir iş başar.Senin bu okulu okumakta amacın ne?Gençliģini heba ediyorsun.Sen okul bitirmekle bir şey olacağıni sanıyorsun ve gözünde büyütüyorsun.Senin baktığın adam var mı?(yok)Sen hiç büyümemişsin.Bu evde tek yasayacağına kocanla birlikte yaşa.Evlensen ne güzel çocuğun olur,anneannenler çocuk sever.Evde ders çalışacağına bize yemek yap.Senin yaptığını ancak deliler yapar."Dayım da şu kadar müsade sana diyor.(evlenmeme gün sayıyorlar)Üniversite sınavına deli gibi çalışıp yüksek puan yapan ben,daha fazla o evde kalmaya dayanamadım ve bir yıldan sonra evi terk edip başka yere geçiş yaptım.Dediklerinin hepsine cevap veriyordum ama nafile.Babamın yanına geçecektim ama babam ben gelmeyince tayinle gittiği şehrin ilçesinde çalışmaya başladı,ben gitseydim okulumdan dolayı işini merkeze aldıracaktı.Aslında daha ćok var anlatacağım ama özet geçeceğim.Ben şimdi okulu bitirince kpssye nerde hazirlancagimi dusunuyorum.O ev var,onda da istemiyorum enistemden dolayı.Zaten sürekli teyzeme de bağırıyor,sinirlendiğinde musluğu koparıyor.Babam ise evlenmeyi düşünüyor bir yıl sonra falan,ya da 5-6 ay sonra.Orda da hazırlanamam gelecek kişiden dolayı rahat edemem.Benim okulumun bitmesine bir buçuk yıl var.Şuan yurtta kalıyorum ve güzelce çalışabiliyorum.Babam o evi siz kullanırsınız yine diyor,gidip geldiginiz zaman.Babam eğitimimi destekliyor,şu anda masraflarımı babam karşılıyor.Ara tatilde,o eve de gitmek zorunda kalıyorum.Eşyalarım orda.Eniştem hala aynı kafada,aynı şeyleri söyleyip duruyor.Bu arada dayımın esi yani yengem de,"benim senin yaşındayken oğlum,bir buçuk yasındaydı,koskoca kız oldun." diyor.Keşke daha kolay bölüm tercih etseydim zamanında.Ama bitirmekte kararlıyım.Babam dışında hepsinden nefret ediyorum.Enişteme "Ben senin karışmanı istemiyorum.Sen benim annem değilsin,babam değilsin.Okulumu istediğim zaman bitiririm,istediğim zaman evlenirim." desem nasıl olur sizce ya da sizce neler demeliyim.Kendisi cok ters bir insan.Söylediklerine biraz cevap verince,teyzemi yanıma göndermiyor.Onun yanına gitmeyeceksin diyor.O eve gittigim zaman yanına cikmasam tavır yapıyor,kendisine saygı duyulmasını istiyor
ya ev bizim üstümüze değil işte,sattırmazlar.Ev anneannemin üstüne.Ben okulu bitirdikten sonra orda yaşamamayı düşünüyorum,büyük kardeşimin olsun.O evi satırın babanıza ve sizuygun bir yerden ev aldırın derim.
ev,bizim üstümüze değil işte.Anneannemin üstüne.Ben ilerde benden 5 yas küçük kardesim var,onun olabilir diye dusundum.O erkek ve ona pek bir sey demiyorlar,ona da söyledim bu durumuArkadaş bu anne tarafı ailesinde bu kadar enişte söz sahibi olamaz. Olmamalı o dayı neçıktı? Onun yancısı. Yavrum baban çok pasif. Senin o enişteye bir şey demen zor. Yani çoktan cevabını vermen gerekirdi. Verememissin simdiye kadar. Neyse en dogru kareket evi kiraya verin veya satın. O enişte orada olduğu sürece size rahat vermez.
Tatlım ev dedenin üstündeyse ve deden öldüyse ananen ve kardeşlere kalmıştır. Annenin vefatı ile de annenin hakkı baban ve size (sen ve kardeslerin) kalıyor. Bir tapu ya git derim.ya ev bizim üstümüze değil işte,sattırmazlar.Ev anneannemin üstüne.Ben okulu bitirdikten sonra orda yaşamamayı düşünüyorum,büyük kardeşimin olsun.
ev,bizim üstümüze değil işte.Anneannemin üstüne.Ben ilerde benden 5 yas küçük kardesim var,onun olabilir diye dusundum.O erkek ve ona pek bir sey demiyorlar,ona da söyledim bu durumu
istedigim zamsn evlenirim diyince annen sizi bize emanet etti diyorlar.O evde durup enisteme ve teyzeme kapıyı açmayınca teyzem alacaklı gibi tak tak tak vuruyor kapıya.Artık onları görmek istemiyorum,psikolojim de çok bozuluyor.Zaten mimarlık çok zor.Bu nedenle evi terk ettim.Asla pişman değilimSenin dayına eniştene maddi bir yükün mü var ?
" sanane istediğim zaman evlenirim istersem hiç evlenmem bi daha bu konuda tek kelime dahi etme. Kimsin sen ? " aynen bunu de.
Annanene de anlat durumu damadın bana bunları bunları söyledi diye.
Baban neden hemen evleniyor ?
Annen daha yeni vefat etmiş . Evlenme amacı yanlız kalmamak mı ?
O evde tek mi yasıyorsun ? Eğer öyleyse Kebdi Yemeğini kendin yap Güzelce çalış sınava. Teyzene eniştene de Geekirse kapıyı açma.
emanet mii..?istedigim zamsn evlenirim diyince annen sizi bize emanet etti diyorlar.O evde durup enisteme ve teyzeme kapıyı açmayınca teyzem alacaklı gibi tak tak tak vuruyor kapıya.Artık onları görmek istemiyorum,psikolojim de çok bozuluyor.Zaten mimarlık çok zor.Bu nedenle evi terk ettim.Asla pişman değilim
evi kiraya verebilir mi?Tatlım ev dedenin üstündeyse ve deden öldüyse ananen ve kardeşlere kalmıştır. Annenin vefatı ile de annenin hakkı baban ve size (sen ve kardeslerin) kalıyor. Bir tapu ya git derim.
maaşının soran böle tiplere en güzel cvp: SANANE :)Benim de bı teyzemin eşi okuyupta ne olacaksın ki evlen falan demişti . Atanınca teyzem aradi konuşuyoruz arkadan sesi geliyor ne kadar maaş alıyormuş diye soruyor . Ha bir de torunlarını dershaneye gönderiyorlar övünerek söylüyorlar ben de evlendirinsene dedim espri niyetine bana öyle demiştiniz dedim yüzlerine vurdum şahsen. Şimdi evliyim bir de oğlum var. Her şeyin bir zamanı var . Kimseye sizi üzecek fırsatı vermeyin . Resti çekin varsınlar kötü bilsinler sizi. Yani okurken daraldım . Bu arada ben teyzemi senede en fazla iki kez görüyorum . Siz sürekli bu söylemlerine katlanmak zorunda değilsiniz.
O zaman babanla Konuş.istedigim zamsn evlenirim diyince annen sizi bize emanet etti diyorlar.O evde durup enisteme ve teyzeme kapıyı açmayınca teyzem alacaklı gibi tak tak tak vuruyor kapıya.Artık onları görmek istemiyorum,psikolojim de çok bozuluyor.Zaten mimarlık çok zor.Bu nedenle evi terk ettim.Asla pişman değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?