Eniştemden neftet ediyorum

başınız göğe erdiyse hemen evleneyim deseydin.
bence akıllarında biri var!!
he desen biri hali hazırda.
aman dikkat et.
ben en son akrabaya güvenirim hele ki böyle konuşuyorlarsa.
Allah muhafaza anlamazsın bile, başını yakar bunlar.
akbaba gibiler.

Enişte ne direk diş kapının diş mandalisin de bitsin.

Ekmeğini suyunu kendi mi veriyormuş neyine batmış bu kadar? Ver ağzının payını geç evinde otur kapıyı kırıp girecek değil ya boş boş konuşsun dursun kulak asılmıyor diye de kudursun bir köşede dış kapının dış mandalına bak hele ya

Amannnnn o kim köpekmiş te sana karışıyomuş
Dış kapının en dış mandalı.
Çok yumuşak yüzlüsün s.ktiri çek haddini bilip otursun aşağıya.
İfrit olurum her şeye maydanoz olanlara

Sakın dinleme onları. Ne güzel bir bölümün var ve bitirince önü çok açık. Mimarlık olarak da çok güzel, istersen akademik de devam edebilirsin.

Okul uzamış, çünkü hastalık gibi şeyler çok büyük engel gerçekten. Hiç düşünme bile bırakmayı.

Enişte gibi Kişiler, insanların en çaresiz anında ümidinin iyice kırılmasına sebep olurlar. Bir bakmışsın okulu bırakmışsın artık olmuyor diyerek.

Henüz yaşın genç, telkine açıksın. Sakın dinleme canım onları. İyiliğini filan düşündükleri yok kesinlikle.

Kim bilir akıllarından ne geçiyor? Evlendirelim, biz düşüneceğimize kocası düşünsün. Ya da şu oturduğun dairede gözleri var. mesleğinin olmasını ve ileride haklarını savunabilecek bir kadın olmanı, gözünün açılmasını istemiyorlar.evlenince dışarı gidecek, söz sahibi olmaz o kadar. Daha rahat çörekleniriz diye de düşünüyor olabilirler.

Ya da babanı sevmiyorlardır, o yüzden onun çocuklarının da başarılı olmasını çekemiyorlardır . Kimisi öyledir, istemez kendinden daha iyi olmasını başkasının.

Okulu bırakıp, onların bulduğu biriyle evlendin ve mutsuz oldun diyelim, e okusaydın, sen bıraktın, koca kızdın, ellerini mi tuttuk diyecekler dalga geçer gibi.

Aynı örnekten bereyim yakın çevremden. Bir arkadaşım da mimarlık okuyordu özel bir üniversitede. Babası o sene iflas etti. Okulun ücreti çok zor ödenir oldu. Kız ders bırakmayacağım diye öyle büyük bir strese girdi, çok çalıştı.

Ama kızın halaları ve akrabaları öyle bir baskı yarattılar ki üstünde. Devamlı dalga geçiyorlardı, onunla konuşurken.

Babasının işleri bu durumda, hala okuluna para ödetiyor, utanmıyor. Kız çocuğudur, evlense bari,evde kalacak bu gidişle. sanki kazandığı babasına mı kalacak? Çalışamaz bile o. Biz abimi kendi kızından daha çok düşünüyoruz deyip durdular senelerce.

erkek kardeşi de özelde okuyordu hem de mimarlıktan çok daha basit bir bölümde. Ama ona söz yok. Kız batıyor bunlara.

Kız diretti çok şükür, vazgeçmedi. Ama okulda bayağı sıkıntı yaşadı. Ödenemeyen borçlar yüzünden okulla da sıkıntı yaşadı ama bitirdi.

Babası da iflas etti bu arada. Trilyonlarca borca girdi. Kız önce dışarıda çalıştı. Sonra kendi mimarlık ofisini açtı. Babası ve diğer erkek kardeşleri de onun yanında çalıştı. Evi geçindiren o arkadaşım oldu senelerce.

O halalara da iyi bir kapak oldu ama hiç tebrik dahi etmediler. Yanılmışız demediler. Şimdi evlendi, hala ofisinde çalışıyor, babası kardeşleriyle başka bir iş kurdu. Saygı duyuyorlar, çalışan kadın o modundalar. Evlendi, eşi de inşaat mühendisi. Kendi sektöründen. Çok da güzel projeler alıyor şimdi Ama kolay gelmedi bugüne.

Hiç pes etme derim.

Yapabiliyorsan, o daireyi satıp başka yerden ev alın. Ya da kiraya ver, başka bir evin kirasını öde onunla. Ama hiçbiri olmuyorsa, elindeki imkanlarla okuluna devam et. O evde kalsan bile moralimi bozmalarına izin verme.

Tabi ki daha zorlu bir yol seni bekliyor. Mücadele etmeden kazanılmaz ama moralini bozmalarına izin verme. Mezun olacaksın, iş imkanı arayacaksın. Yorulacaksın. Ama bunun sonunda çok daha güçlü bir kadın olacaksın ve hepsi söylediklerimi tutmak zorunda kalacak. Kısa bir süreliğine güçlüler o kadar. Sonunda kazanan sen olacaksın.

Akıllarındaki ne bilmiyorum ama iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Herkesin okulu uzuyor şu aşamaya gelmişsin okuma bırak evlen ne demek. Zaten bir sürü şey yaşamıssin daha mezun bile olmadan aklına evlenme fikrini sokmak kesinlikle iyi niyetli değil.

Konu sahibi sen de çok sessizsin. Ev anne tarafından kalmaysa, dayinlar da rahat vermediyse babanın gitmesini anlayabilirim ama sen otur yani. Enistene de bir zahmet cevabını ver.

İyi de eniştene ne? Onun ne hakkı var? Baban okumanı istiyor mu? İstiyor. Okumayı sen de istiyor musun? İstiyorsun. Hayatlarındaki tek başarısı anlaşılan evlenip çocuk yapmak ki sana da bunu söylüyorlar. Gül geç. Annem de okumamı isterdi de. Teyzenle konuş. İşe yaramazsa dediğim gibi, hiiiç ciddiye alma. Dedikleri bir kulağından girsin, öbüründen çıksın. Ya sen niye takıyorsun cidden? Onlar konuşursa konuşsun, senin okuduğun gerçeğini ve okulu bitireceğin gerçeğini değiştirmiyor bu.

Okulunuuu bitirrr kimseye muhtaç olmaaa.. evlenecegin elogluna da guvenme. Babani birakma. O arkanda bi kale. Size yine de sahip cikmak istemis.. anne tarafiyla az gorusursun olur biter.

Eniste tesekkur ederim beni dusunuyorsunuz, ortada kalmasin diyorsunuz..
Ama benim okulum var,ideallerim var.. evlilik dudunmuyorum,hazir degilim bu sorumluluga.. onceligim evlilik/koca bulmak degil lutfen anlayis gosterin de. Hem babamla da konustum ,bilgisi var siz de saygi duyun kararlarima lutfen de !!

Sizi anliyorum , siz de beni anlayin ama.. hem babam biliyor ve destekliyor beni, sizin mudahil olmaniza gerek yok tesekkur ederim..
Imaji verin. Kisa ve öz

Benim icimden gecen de; sen kimsin yaa? sen gibi dangalakla evlenecegime bekar kalirim daha iyi. Sen evlendin de basin goge mi erdi? Ekmegimi suyumu sen mi veriosun , bana sen mi baktin da evliligime/okuluma karismayi hak goruyorsun kendinde??? Babam daha ölmedi hem !! Diye geciririm..
Ama cahilla munakasaya girme , uzulen sen olursun. Fazla muhatap olma, okulu bitirene kadar da ilimli ol.. sonra konusmazsin olur biter
Sen iyi paralar kazanmaya baslayinca da ahhh kuzummm biz baktik buna,biz buyuttuk demeye baslarlar,para isterler evliligine de burnunu sokarlar..
Biaran once defet bu aileyi basindan. Yoksa evliligine,kocana ,cocuguna da karisir bunlar...

Evlenmek çocuk sahibi olmak başarı mı sanki dediklerine bak şunların teyzen ne diyor ?
Bence ağzına geleni şöyle söylemeyince ne değişiyor
Bir de ortada aday bile yok evlensin diye birini bulacaklar bakalım anlaşabilecek misin ? Sana göre mi biri olacak
Okulunu bitir önce kesinlikle kpssye yurtta çalışamaz mısjn ?

İlla onlarla görüşmek zorunda değilsin. Bir araya gelmezsin olur biter. Bu ev benim, ıstediğim kadar kalırım, istersem hiç evlenmem kimsenin üzerine vazife değil de. Kapını kapat hepsi dışarda kalsın bu kadar büyütmeye ne gerek var gerekirse evine de sokma .

Evlenip çocuk sahibi olmayı başarı gören insanlara nasıl dert anlatılır ki aynı ortamda bulunmayın çekin kapınızı dersim var deyip muatap olmayın

Nefret ediyorum bu asalak ruh hastası zihniyetlerden. Evde oturup küçük yaşta evlenip çocuk dogurmadim çok büyük bir halt sanan insanlardan nefret ediyorum.
Siz yolunuza bakın okurken bir iş bulun çalışın. İnşallah hersey gönlünüzce olur.
Not: Küçük yaşta doğurup koca çilesi çeken yengenlerde seni deliler gibi kiskaniyorlar emin ol.

Hepsini okuyamadm ama sanki sizden kurtulmak istiyolar gbi hissettm ilerde basinza bela olunlcagnizi dusunuyolar.kesinlikle okuyup ayaklarnz ustunde durun

Tıka kulaklarını okulunu bitir. Bırak millet ne derse desin. Hiçbiri senin iyi olmanı kendi ayakların üstünde durmanı istemiyor.

Güzel bir bölüm okuyorsunuz.Enisteniz zurnanın son deliği, sizin hayatınızda karışmakta kendinde nasıl bir hak görüyor anlamadım.

Valla siz iki kardeşte az değilsiniz haa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…