Epiduralsiz/ Ilacsiz Normal Dogum

cnm erkeklerin askerliği kadınların doğumu abartması gayet klasik bişey:)))
şaka bi yana; ben doktorum izin verdiği andan itibaren ısrarla her gün egzersiz yaptım dr verdi egzersizleri, bir d eher gün 2-3 km yürüdüm yavaş yavaş da olsa. her gün işimi kendim yaptım doğumdan iki gün önce annem gelcek ev temizledim annem salı sabaha karşı geldi salı günü onlara iş yaptırmadım ütü çamaşır asma dürme işleri yemek hazırlama filan hep ben uğraştım bi de ay benim belim ağrıyo ya heralde çok yoruldum dedim ertesi sabah da doğurdum gitti hareket çok önemli bol bol su içtim valla hurma bile aldıydım yiyemedim:) 14 gün erken doğurdum 38+1deydim hiç beklemiyodum aslında. bi de doğuma giderken annem fatma anamızın eli diye bir ot varmış onu suya koymuş eve geldiğimizde otu açılmış bulduk o da sancıları ve açılmayı kolaylaştırıyormuş arabayla giderken sürekli felak nas ve ayetel kürsi okudum asla offf demedim sürekli oh oh oğlum geliyo dedim ve bebeği olmayanlar için, hamile olanlar için dua ettim.

cnm egzersiz yapın biçok kitapta bile hareketler var ya da dr.nuza sorun
hurma da kilo yapar cnm çok yeme
inş kolay olur doğumunuz.

yani bi kez daha anladık ki hareket hareket hareket.
gerçekten de öyle sanırım ben de çevremde çok şahit oldum
çok hareketli olan bol bol yürüyen arkadşlarım çok rahat doğum yaptı.
bikaçı da oturduğu yerden kalmazdı nerdeyse doğumları çok zor oldu.

inş.benim de kolay olck,ben de pek durmam yerimde merdiven inip çıkarım
fırsat buldukça yürürüm,işlerimi mümkün mertebe kendişm yaparım çok ağır işler olmadıkça.
inş.benimde 38 haftayken gelir,hep böyle istiyorum nedense :))

yaa bide şu fatma anamızın eli otu.ben bikaç yerde daha duymuştum onu
nerden bulabiliriz acaba bu otu,aktarlarda varmıdırki?

sekercik ilgilenmen bile cok memnun etti beni tesekkürler ama burda balıkesirde gittigi doktordan memnun olan arkadalar varsa tavsiyelerini beklerim

inş.çok kolay bir doğumun olur.Rabbim kimseyi o yollarda oyalandırmasın zor bir durum bende normal yaptım ve çok acı çektim bilmiyorum yazmam doğru olurmu ama bir gerçek varki küçücük yerden koca kafa çıkıyor hiç acımıyor zor olmuyor demek yalan söylemek olur benim çok dikişim var hatta ebe söylemedi bana boşver demişti sorduğumda benim asıl sorunum doğumdan sonra dikişlerim iltihaplandı bağırsaklarmdaaşırı zorlamadan yırtık oluştu işte obeni çoook zorladı bilmiyorum ama benim için zordu tabi kolay yapanlarda var çabuk yapanlarda var 1 ay önce eltim doğum yaptı 1 saat içinde doğdu çıktı bu kişiye göre değişiyor:CüvCüv::

inş.çok kolay bir doğumun olur.Rabbim kimseyi o yollarda oyalandırmasın zor bir durum bende normal yaptım ve çok acı çektim bilmiyorum yazmam doğru olurmu ama bir gerçek varki küçücük yerden koca kafa çıkıyor hiç acımıyor zor olmuyor demek yalan söylemek olur benim çok dikişim var hatta ebe söylemedi bana boşver demişti sorduğumda benim asıl sorunum doğumdan sonra dikişlerim iltihaplandı bağırsaklarmdaaşırı zorlamadan yırtık oluştu işte obeni çoook zorladı bilmiyorum ama benim için zordu tabi kolay yapanlarda var çabuk yapanlarda var 1 ay önce eltim doğum yaptı 1 saat içinde doğdu çıktı bu kişiye göre değişiyor:CüvCüv::

kıyamam canım yaa çok geçmiş olsun baya bi zor olmuş,üzüldüm senin adına :(
yeni mi doğum yaptın bilmiyorum gerçi ama eğer öyleyse Allah acil şifalar versin...

evet dediğin gibi her doğum bir olmuyor,Rabbim hepimizi sağ salim kurtarsın inş.bir avazda

sekercik ilgilenmen bile cok memnun etti beni tesekkürler ama burda balıkesirde gittigi doktordan memnun olan arkadalar varsa tavsiyelerini beklerim

senolcum sen de istersen yeni bi başlık aç balıkesirde iyi kadın doğum doktoru tavsiye istiyorum diye,burda gören az olur konu başka ya ondan.

yaa bide şu fatma anamızın eli otu.ben bikaç yerde daha duymuştum onu
nerden bulabiliriz acaba bu otu,aktarlarda varmıdırki?
cnm bana ablam göndermiş ama aktarlarda satılıyordur başka nerden bulucaz yoksa dimi:))))

yani bi kez daha anladık ki hareket hareket hareket.
gerçekten de öyle sanırım ben de çevremde çok şahit oldum
çok hareketli olan bol bol yürüyen arkadşlarım çok rahat doğum yaptı.
bikaçı da oturduğu yerden kalmazdı nerdeyse doğumları çok zor oldu.

inş.benim de kolay olck,ben de pek durmam yerimde merdiven inip çıkarım
fırsat buldukça yürürüm,işlerimi mümkün mertebe kendişm yaparım çok ağır işler olmadıkça.
inş.benimde 38 haftayken gelir,hep böyle istiyorum nedense :))
evet cnm aslolan bol hareket....
bol bol yürü ben 2-3 km yürüyordum hem de hemoroitim sızım sızım sızlarken aheste aheste de olsa son bikaç gün dahi yürüdüm:)))
bi hafta önce ile gezmeye gittik kocamla market alışverişi yaptık:)))
merdiven çok inip çıkma bence ama bolca yürü cnm
biz de 38+1de doğurduk ama bilemiyorum inş nasip cnm

cnm vajina esneyen bir bölgedir o nedenle kafa kolay çıkıyor da omuzlar için dr kesi yapıyor:))) açılma esnasında tabii ki sıkıntı oluyor ama o sıkıntıya ister sancı de ister acı ister kasıklarda baskı de ister kasılma.. ne dersen bence vücut ona inandırıyor kendini ben hep baskı dedim sancı filan hissetmedim zaten yolda olmuş açılmam olcağı kadar:) ama insana Allah o sabrı o gücü veriyor ve her gün milyonlarca kadın doğum yapıyor o kadar gözde büyütülcek bişi değil herkesin aynı olmuyor haklısınız ben çok kötü doğum öyküleri de okudum duydum sonuçta doğum doğumdur ben 3 gün ufak ufak kasılma sancı çektim ama senin dikişlerine de çok üzüldüm doktorun batikon vermedi mi sürmen için? ben hep batikon sürdüm hatta kırk gün devam ettim gazlı bez ve batikona. ben de sordum doktor 8 dikiş normal dedi ama arkadaşım 3 dikiş olmuş dedim ya herkes farklı benim de çokmuş aslında dikişim herkes aaa çokmuş diyor ama ben çok gibi hissetmedim:) cnm çok geçmiş olsun sana çok üzüldüm ama geçti bitti herhalde artık sıkıntın yok değil mi?

arkadaslar biraz önce bi müsterim geldi 10 günlük bebegiyle normal dogum yapmıs 3 hafta önce gelmis bebegi cok kolay oldu normal dogum yaptım dedi masaallah o da fatma anamızın otunu kullanmıs sancım baslayınca hastaneye giderken koydum suya dedi ve masaallah yarım saatte dogumu olmus nerden buldun diye sormadan görümcem hacıdan getirmisti dedi cevrenizde hac veya umreye gidecek biri varsa rica edin alsınlar cok ucuz ve orada tezahlarda satılan biseymis

sunuakcım ilk olarak doktor ve hastane tavsiyeleriniz bölümüne konu actım ama malesef bi kisi bile tavsiyede bulunmadı o yüzden bende balıkesir yazan arkadaslara soruyorum canım

senol cnm normal doğum yapınca hemen hiç yatma ihtiyacı duymuyosun ben daha o gün kalktım tuvalete gittim dolaştım kocamın koluna girip hast.de turladık:) hatta arkdaşlar geldi şaşırdılar onların eşleri sez.yapmış nsıl kalktın ayağa dediler. eve geldim hiç yatmadım diyebilirim annem sağolsun bi iş yaptırmadı ama ben hep onlarla oturdum oğlumla oynadım ilgilendim hatta 1 hafta sonra resmi işleri ben bizzat hallettim sokağa da çıktım sağlık ocağına yürüyerek gittim filan yani ameliyat dikişi gibi olmuyor biraz ürkütücü geliyor kulağa belki ama yaşayınca öyle olmadığını anlıyosun biz bir hafta sonra gene o bi saatlik virajlı bozuk yoldan doktoruma gittik dikişlere baktı bir iki tanesini aldı sonra hoplayıp zıplayacaktım çok rahatladım açıkçası. bişey de olmadı dikişlerime. yani normal doğum çok güzel bir şey. sütüm de hemen geldi odama geldim hemen emzirdim bebeğimi. aranıp duruyordu yavrum zaten:) elinizdeyse normal doğurun diyorum ahanda başka bişey demiyorum:)

senol cnm normal doğum yapınca hemen hiç yatma ihtiyacı duymuyosun ben daha o gün kalktım tuvalete gittim dolaştım kocamın koluna girip hast.de turladık:) hatta arkdaşlar geldi şaşırdılar onların eşleri sez.yapmış nsıl kalktın ayağa dediler. eve geldim hiç yatmadım diyebilirim annem sağolsun bi iş yaptırmadı ama ben hep onlarla oturdum oğlumla oynadım ilgilendim hatta 1 hafta sonra resmi işleri ben bizzat hallettim sokağa da çıktım sağlık ocağına yürüyerek gittim filan yani ameliyat dikişi gibi olmuyor biraz ürkütücü geliyor kulağa belki ama yaşayınca öyle olmadığını anlıyosun biz bir hafta sonra gene o bi saatlik virajlı bozuk yoldan doktoruma gittik dikişlere baktı bir iki tanesini aldı sonra hoplayıp zıplayacaktım çok rahatladım açıkçası. bişey de olmadı dikişlerime. yani normal doğum çok güzel bir şey. sütüm de hemen geldi odama geldim hemen emzirdim bebeğimi. aranıp duruyordu yavrum zaten:) elinizdeyse normal doğurun diyorum ahanda başka bişey demiyorum:)

canım inan insanı o kadar cok yüreklendiriyorsun ki ben zaten hep normal dogum yapmak istiyorum nasip olursa .Allah bebegini esinle sana bagıslasın insaallah

kıyamam canım yaa çok geçmiş olsun baya bi zor olmuş,üzüldüm senin adına :(
yeni mi doğum yaptın bilmiyorum gerçi ama eğer öyleyse Allah acil şifalar versin...

evet dediğin gibi her doğum bir olmuyor,Rabbim hepimizi sağ salim kurtarsın inş.bir avazda

teşekkür ederim cnm saol 2.5 sene oldu ama haladün gibi Allaha şükür kızım sağlıklı geçti gitti tabi izleri silinmesede hiçbirşey eskiye dönmüyor yinede şükür nediyelim Rabbim doğum yapacaklara yardım etsin opuyorumnanaktan

cnm bana ablam göndermiş ama aktarlarda satılıyordur başka nerden bulucaz yoksa dimi:))))

evet cnm aslolan bol hareket....
bol bol yürü ben 2-3 km yürüyordum hem de hemoroitim sızım sızım sızlarken aheste aheste de olsa son bikaç gün dahi yürüdüm:)))
bi hafta önce ile gezmeye gittik kocamla market alışverişi yaptık:)))
merdiven çok inip çıkma bence ama bolca yürü cnm
biz de 38+1de doğurduk ama bilemiyorum inş nasip cnm

cnm vajina esneyen bir bölgedir o nedenle kafa kolay çıkıyor da omuzlar için dr kesi yapıyor:))) açılma esnasında tabii ki sıkıntı oluyor ama o sıkıntıya ister sancı de ister acı ister kasıklarda baskı de ister kasılma.. ne dersen bence vücut ona inandırıyor kendini ben hep baskı dedim sancı filan hissetmedim zaten yolda olmuş açılmam olcağı kadar:) ama insana Allah o sabrı o gücü veriyor ve her gün milyonlarca kadın doğum yapıyor o kadar gözde büyütülcek bişi değil herkesin aynı olmuyor haklısınız ben çok kötü doğum öyküleri de okudum duydum sonuçta doğum doğumdur ben 3 gün ufak ufak kasılma sancı çektim ama senin dikişlerine de çok üzüldüm doktorun batikon vermedi mi sürmen için? ben hep batikon sürdüm hatta kırk gün devam ettim gazlı bez ve batikona. ben de sordum doktor 8 dikiş normal dedi ama arkadaşım 3 dikiş olmuş dedim ya herkes farklı benim de çokmuş aslında dikişim herkes aaa çokmuş diyor ama ben çok gibi hissetmedim:) cnm çok geçmiş olsun sana çok üzüldüm ama geçti bitti herhalde artık sıkıntın yok değil mi?

evet aynen dediğin gibi harekete devam,ama heyecan da dorukta bu arada :))
valla yazdıklarını okuyunca acayip motive oluyorum,hemen doğum yapasım geliyo bilemiyorum yani :)) saol

sunuakcım ilk olarak doktor ve hastane tavsiyeleriniz bölümüne konu actım ama malesef bi kisi bile tavsiyede bulunmadı o yüzden bende balıkesir yazan arkadaslara soruyorum canım

anladım tatlım inş.yardımcı olan çıkar daha.
sen kaç haftalık hamilesin bu arada??

teşekkür ederim cnm saol 2.5 sene oldu ama haladün gibi Allaha şükür kızım sağlıklı geçti gitti tabi izleri silinmesede hiçbirşey eskiye dönmüyor yinede şükür nediyelim Rabbim doğum yapacaklara yardım etsin opuyorumnanaktan

anladım canım,evet çok şükür bu gününe dimi kızın yanında sağlıklı sıhatli çok şükür.
seninki kötü bi tecrübe olmuş cidden ama dediğimiz gibi sonu çok güzel Allah tan
Allah seni kızına onu da size bağışlasın,
iyi dileklerin ve duaların için ayrıca teşekkürler tatlım.

anladım tatlım inş.yardımcı olan çıkar daha.
sen kaç haftalık hamilesin bu arada??

canım ben suan hamile degilim ama simdiden basladım doktor arstırmaya bi doktora gittim güya buradaki en iyi doktormus ama hiç memnun kalmadım

ben sancılandıkça tüm hamişler için bebeği olmayanlar için dua ettim etmem mi hiç? inş sizin de kolay olur çok abartılı bişi deil hatta ben gaz sancısından daha kolay buldum zaten sancı demek de yanlış bi yerde okumuştum bu aslına sancı deil kasılma... sancı die bakarsan sancı hissedersin nasıl tanımladığın önemli benim doğumum kolay olcak de kolay olsun ben hep öyle dedim oh çatır çatır doğurcam gık bile demicem dedim çevremdekiler ay normal doğum yapılır mu bu devirde boşuna sancı mı çekicen dediler ama ben biliyorum ki ben sancı çektikçe bebeğe giden oksijen kesiliyor bebek dışarda nefes almak için akciğerlerini kullanarak egzersiz yapmaya başlıyor bebeğin ilk travması vaktindne önce sezeryanle alınmasıymış bunu da doktorumda izlemiştim. çevredekiler korkutmya bayılıyor ben de hep her kadın farklıdır ben kolayca doğurcam dedim öyle de oldu siz de inanın kendinizeeee
siz de kuzularınızı inş sağlıkla kolaylıkla alırsınız kucağınıza:1hug:

Merhabalar..bende bir anne adayı olaraktan yazdıklarınızı pür dikkat okudum.cnm seninde dediğin gibi banada aynı şeyleri söylüyolar normal doğum için.hatta k.validem bile.yani bu devirde ne gerek var onca acıyı sancıyı çekcen diye.sezeryan daha kolay artık risklide değil diyor.ama kendisinin biraz acı eşiği düşüktür.bende ona bağlıyorum..tabiiki mutlaka hç bişey hissetmeden ağrı duymadan bedenimizden bir canlı çıkaramayız..ama bunun katlanılamayacak kadar olduğunuda düşünmüyorum..kendimi hep yapabilirim yapabilirim diye motive ediyorum..bide sizler gibilerin hikayelerini okuyunca insan daha bi motive oluyor:)) saolun..ben hamileliğimden önce 1 sene kadar sıkıntılı bi süreç yaşadım.bu süreç içinde bir kürtaj,sonrasında 2 kez histereskopi+laparoskopi ameliyatları oldum (rahimde septum yani perde saptanmıştı da) hayatımda hastane ve dr yüzü görmeyen ben hastaneden çıkamaz olmuştum.alttan muayeneye bile tahammül edemeyen ben alasını yaşamıştım..ameliyatlarım öncesi ve sonrası içinde rahim filmi çekilmesi gerekiyordu.bu film için duymadığım şey kalmamıştı.anestezisiz yaptırmayın sakın,ağlayanlar,ayılıp bayılanlar vs vs..neler neler..tabi bende okudukça tırsmaya başlamıştım.eşimde kızıyordu bu durumuma.anezteziyi sen iyi bişeymi sanıyorsun filan derdi hep.bende hayatta çekilemem ben bu filmi derdim..çekilceğim hastane devlet hastanesi olduğu için anestezi ile yapılmıyordu bu işlem.ve mecbur öyle çekildim..işlem topu topu giyinmen soyunman hepsi dahil 10 dak sürmemiştir :) sıvıyı verirken dr şimdi biraz karnında sancı hissedebilirsin adet sancısı gibi ama hemen geçecek kıpırdamamaya çalış demişti.ve hakkatten 5 sn filan sürdü o sancı.aynı adet sancısının biraz yoğun hali..ama kesinlikle katlanılmayacak kadar değil.zatende 5 sn sürdü.ben hatta işlem bitince çok şaşırmıştım.bu kadarmıydı dedim.dr da daha ne bekliyodun ki demişti gülmüşlerdi.ve ben odadan gülerek çıkmıştım..o zaman anladım işte.bu kadın milleti acaba doğumu da bu kadar çok fazlamı abartıyor diye? taam mutlaka herkesin doğum olayı farklıdır ama çoğunun anlattığı biraz abartımı oluyo diyede düşünmedende edemiyorum artık :)) çünkü rahim filminde bile duymadığım şey kalmamıştı..yaşadıklarımdan sonra sanırım daha dirayetli oldum.eskiden bi iğneden bile korkardım ama son 1-2 senedir kan verdiğim sayının haddi hesabı yoktur..ben bile acıya artık dayanabiliyorsam sanırım çoğu insanda dayanabilir.ama inanın ben r.filmi çekilme esnasında kendimi hep telkin ettim.bu olacak kaçış yok dedim.ve nekadar güçlü ve rahat olursam o kadar işlem rahat olur dedim hep kendime.ve gerçektende beyin öyle bişey ki siz ne düşünürseniz vücut onu yaşıyo..çok uzun oldu farkındayım ama belki benimde belki diğer arkadaşlara az da olsa bu şekilde bi faydam bi rahatlatmam olduysa ne mutlu bana :))))))) allahım bütün doğum yapacaklara kolaylıklar versin inşallahhh...

Son düzenleme:
1,5 ay önce normal dogum yaptım,sağlık personeli olarak bir çok dogum şekli izledim ve normal doğuma karar verdim.Şimdi keşke sezeryan olsaydım diyorum daha fazla dikişim oldu,tuvalete çıkmak en başta bir facia,1 ayda daha yani oturuyorum,sancılar inanılmaz ağrılı sezeryan gibi bir imkan varken 2.dogumum kesinlikle sezeyan olacak.korkutmak istemem ama herkeste aynı olacak diye bir kaide yok.kime sorduysam normal yap yaparsın dedi yaptım Allahıma şükür ama bida asla.zor dogumlarda genişleme ve vajinadan organ sarkmalarını hesaba katın bende var ne zaman geçer bilmiyorm:olmaz:
heşeye rağmen kızımın ilk anını gördüm kucagıma aldım hemen:ecrin_bebek:ecrinim benim iyiki varsın

1,5 ay önce normal dogum yaptım,sağlık personeli olarak bir çok dogum şekli izledim ve normal doğuma karar verdim.Şimdi keşke sezeryan olsaydım diyorum daha fazla dikişim oldu,tuvalete çıkmak en başta bir facia,1 ayda daha yani oturuyorum,sancılar inanılmaz ağrılı sezeryan gibi bir imkan varken 2.dogumum kesinlikle sezeyan olacak.korkutmak istemem ama herkeste aynı olacak diye bir kaide yok.kime sorduysam normal yap yaparsın dedi yaptım Allahıma şükür ama bida asla.zor dogumlarda genişleme ve vajinadan organ sarkmalarını hesaba katın bende var ne zaman geçer bilmiyorm:olmaz:
heşeye rağmen kızımın ilk anını gördüm kucagıma aldım hemen:ecrin_bebek:ecrinim benim iyiki varsın

mrb.cnm öncelikle sana büyük geçmiş olsun,sen de kötü tecrübe edinenlerden olmuşsun malesef,senin adına üzüldüm gerçekten.umarım bir an önce iyileşirsin.

ben devlet hastanesine gidiyorum kontrollere ve nasip olursa orda olck doğumum
ve devlet hastanelerinde isteğe bağlı sezeryan olmadığını duyuyorum herkesten sürekli
son ana kadar normal doğummuş bir aksilik çıkmadıkça doğumda.ancak öyle bir durumda sezeryana alıyolarmış.Artık hakkımızda hayırlısı demekten başka bişey gelmiyor elimizden.
bu arada bebeğini de güle güle büyüt,Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
darısı başımıza inş.

Back
X