bosuna kendını yorma..Evet, oyle.. Kendi 1938 yilinda siroz idi ve o yil doktoru deniz havasi onerdigi icin bu milletin hukumeti tarafindan seve seve alindi. Tayyip gibi yirtik carik edebiyatindan milletin sirtinda katrilyoner olmus bir basbakanin emri ile degil, halkina Kurtulus savasini kazanmakta onderlik etmis ve bagimsiz Turkiye Cumhuriyetini kurmus, devrimler yapmis, savastan sonra da bugun hala kullanilan yollarin ve demiryollarinin buyuk bir cogunlugunu ilk on senede yapmis, fabrikalar kurmus, okullar acmis,bankalar kurmus, havayolu sirketinden maden tetkik aramya kadar bir cok kurumu Turkiyeye kazandirmis, dehasi ulke sinirlarini asip dunya milletlerine malolmus dahi bir devlet adami, bir buyuk askeri deha, bir baskomutana halkinin kisa kalan omrunde dunya liderlerini de agirladigi bir hediyesidir Savarona. 1938 de halk acliktan kirilmiyordu, 15 yildir Ataturk'un yonettigi bir Turkiyeden bahsediyoruz, Tayyip'in degil.. Ki o zamanlar butun dunyanin da icinde bulundugu Buhran yillarindan bahsediyoruz..
Haa.. lafi gelmisken.. Onun kurdugu kurumlarin, bankalarin(Ziraat), fabrikalarin hemen hemen hepsi Tayyip zamaninda satilmistir, bu arada borclar da azalacagina uc katina cikmistir, uste de bu millet onu altin tuvaletli saraylara tasimistir. Kim kendine musluman???????
15 gün kalamıı...??? başladılar bile dün çaldılar kapımı CHPli bir grup kadın vere vere .toz kahve verdiler. savunmadığınız bir şeyi niye dağıtıyorsunuz dedim.. sadece kem küm..bosuna kendını yorma..
olay patatese indirgenmiş durumda..
secıme 15 gun kala patates dagıtırlar olur biter..
15 gün kalamıı...??? başladılar bile dün çaldılar kapımı CHPli bir grup kadın vere vere .toz kahve verdiler. savunmadığınız bir şeyi niye dağıtıyorsunuz dedim.. sadece kem küm..
e bu bahsettikleriniz zaten bir baskumandanin kurtulus savasinda ordunun basinda bulunmus bir liderin zaten yapmasi gereken seyler degil mi ???Evet, oyle.. Kendi 1938 yilinda siroz idi ve o yil doktoru deniz havasi onerdigi icin bu milletin hukumeti tarafindan seve seve alindi. Tayyip gibi yirtik carik edebiyatindan milletin sirtinda katrilyoner olmus bir basbakanin emri ile degil, halkina Kurtulus savasini kazanmakta onderlik etmis ve bagimsiz Turkiye Cumhuriyetini kurmus, devrimler yapmis, savastan sonra da bugun hala kullanilan yollarin ve demiryollarinin buyuk bir cogunlugunu ilk on senede yapmis, fabrikalar kurmus, okullar acmis,bankalar kurmus, havayolu sirketinden maden tetkik aramya kadar bir cok kurumu Turkiyeye kazandirmis, dehasi ulke sinirlarini asip dunya milletlerine malolmus dahi bir devlet adami, bir buyuk askeri deha, bir baskomutana halkinin kisa kalan omrunde dunya liderlerini de agirladigi bir hediyesidir Savarona. 1938 de halk acliktan kirilmiyordu, 15 yildir Ataturk'un yonettigi bir Turkiyeden bahsediyoruz, Tayyip'in degil..
Haa.. lafi gelmisken.. Onun kurdugu kurumlarin, bankalarin(Ziraat), fabrikalarin hemen hemen hepsi Tayyip zamaninda satilmistir, bu arada borclar da azalacagina uc katina cikmistir, uste de bu millet onu altin tuvaletli saraylara tasimistir. Kim kendine musluman???????
ne bekliyordunuzda diyerek konuyu saptirmak yerine gevezeyim arkadasin gelenlere sordugu soruya alamadigi cevabi konussaydiniz...
VERE VERE TOZ KAHVE tarzınızı cok sevdım..ne bekliyordunuzda bulamadınız cok pardon ?
alıstınız sanırım pahada yüklü erzaklara.. Kusura kalmayasın bacım..
Ben arayımda bi filtre kahve dağıtsınlar zat-ı şahanenize..
sorun burda kahve değilki sorun tavsip etmediğinizi niye yapıyorsunuz dedim kem küm
VERE VERE TOZ KAHVE tarzınızı cok sevdım..ne bekliyordunuzda bulamadınız cok pardon ?
alıstınız sanırım pahada yüklü erzaklara.. Kusura kalmayasın bacım..
Ben arayımda bi filtre kahve dağıtsınlar zat-ı şahanenize..
Valla senin gozunde yazilacak cok sey var da, ben Ataturk'un yaptiklarini bu kadar siradan gorebilen bir insana daha yazacak birsey goremiyorum, kusura bakma. Sen git biraz tarih calis, o zamanki sartlari arastir, bir askerin gorevlerini, bir devlet adaminin gorevlerinden, bir ogretmenin gorevini bir ekonomi uzmaninin gorevlerinden ayirt etmeyi ogren, ondan sonra ayni anda bunlarin hepsi olabilmis bir adamin yanmis yakilmis, yuzbinlerce insan kaybi ile savastan yeni cikmis bir ulkenin kullerinden nasil bir ulke yarattigini gene tartisiriz, olur mu?e bu bahsettikleriniz zaten bir baskumandanin kurtulus savasinda ordunun basinda bulunmus bir liderin zaten yapmasi gereken seyler degil mi ???
okullar, bankalar, havayolu sirketi , demiryollari vs vs vs
zaten yapmasi gerekeni yapmis taktirmi bekliyorsunuz buna?? madalya niyetine savarona mi takmak gerekiyordu??
bunlari yazmamin sebebi erdoganin her yaptigi yenilige, e zaten yapmasi gerek yoksa ne diye basbakan oldu diye yaklasmaniz, demekki yapilmasi mecburi seyler yapildiginda bile takdir görebiliyormus "hediye" verilebiliyormus sizin tarafinizdan.
devrim diye bahsettiklerinizin arasinda kilik kiyafet devrimide vardi ve kac kisi idam edildi bu yüzden biliyormusunuz? bilsenizde isinize gelmez.
harf devrimi? o vakte kadar dünyadan birhaberdi zaten türk toplumu latin harflerine gecince aydinlandilar sanki!! gurur duyun ecdadinin mezar tasini okuyamayan hatta bir fatiha bile okuyamayan nesillerle...
neyse yazilacak cok sey varda...
anlatmak istedigim kisaca benimsediginiz insana halk acken alinan bir hediyeyi normal görüp tasvip etmediginiz bir insanin yaptirdigi saraya tepki göstermeniz...
ikiside halkin parasiyla bu cifte standart neden??
ne bekliyordunuzda diyerek konuyu saptirmak yerine gevezeyim arkadasin gelenlere sordugu soruya alamadigi cevabi konussaydiniz...
çuvalladınmı ... cevap yazamıyorsunn
pardon Sn. Av. esmerpapatyam cok sert oldu sanırım bende farkettim..
Neyi savunamamış chp lı hatunlar olayı anlamadım cok pardon.. neyi tasvip etmemişler kadınlar..
hayır kadınlardada suc var madem savunamıyorsun neden kadın kollarındasın.. baskaları gbı maaşa bağlamıyor , kömür makarna vermiyor.. hayır senın cıkarın ne ?
halbuki arkadaş sana bundan bahsetmemişti gene konuyu nereye getirdinn..kurtuluş savaşında milletçe savaşıldı kanlarının son damlasına kadar.. savaş bitti ve cumhurbaşkanı seçildi ondan sonraki devleti yüceltme adına yapılanlardan bahsetti arkadaş.. devletin parasıyla yapılanları ve yapılması gerekenleri..Valla senin gozunde yazilacak cok sey var da, ben Ataturk'un yaptiklarini bu kadar siradan gorebilen bir insana daha yazacak birsey goremiyorum, kusura bakma. Sen git biraz tarih calis, o zamanki sartlari arastir, bir askerin gorevlerini, bir devlet adaminin gorevlerinden, bir ogretmenin gorevini bir ekonomi uzmaninin gorevlerinden ayirt etmeyi ogren, ondan sonra ayni anda bunlarin hepsi olabilmis bir adamin yanmis yakilmis, yuzbinlerce insan kaybi ile savastan yeni cikmis bir ulkenin kullerinden nasil bir ulke yarattigini gene tartisiriz, olur mu?
Nereye getirmisim konuyu yav.. basindan beri Ataturku cekistiriyor bana..halbuki arkadaş sana bundan bahsetmemişti gene konuyu nereye getirdinn..kurtuluş savaşında milletçe savaşıldı kanlarının son damlasına kadar.. savaş bitti ve cumhurbaşkanı seçildi ondan sonraki devleti yüceltme adına yapılanlardan bahsetti arkadaş.. devletin parasıyla yapılanları ve yapılması gerekenleri..
çuvalladınmı ... cevap yazamıyorsunn
şunu da eklemek isterim;Su harf devrimi ile bir gecede cahil kaldik safsatasina da lafi acilmisken iki kelime yazayim: Osmanlida okuma yazma bilen sayisi o zamanlar kadinlarda binde 4, erkeklerde yuzde 7 dir. Hani bu cahil kalanlarin orani..Harf devriminden sonraki 15 yil icinde bu oran yuzde 20ye cikmistir.. Ikide bir bunu yazarak komik olmayin istedim..
o arkadaşın atatürkü çekiştirdiğini görmedim aksine baş kumandan olarak bahsettiğini gördümm.Nereye getirmisim konuyu yav.. basindan beri Ataturku cekistiriyor bana..Kibarligimi koruduguma dua etsin. Devletin parasi ile o donem neler yapilmis yazdim ya, okumadan mi yaziyorsun sen?
ama gerisini yazmadım..deterjan.. hem bulaşık,,hem matik, ben onlara akp de aynısını yapıyor ve totonuzu yırtıyorsunuz neden siz bunları yapıyorsunuz. cevap yokkKuru kahveyi de oy satın almak için verdiler sanıyorlar heralde. Bence o çam sakızı çoban armağanı bir şeydir. Hani bir de Türk milletinin kültüründe bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Oraya atıf yapılmış olabilir. Başka bir düşünce de olabilir tabii bu tahmin sadece. Ama kesinlikle bazısının dediği gibi ıy satın almak için değil. Zaten öyle durumlarda koli kullanılıyor diye duydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?