Ergenlik döneminde olan gençlerin ,Anne'lerinin kulübü

aminn canım seninde inşallahhhhhh:Saruboceq::Saruboceq:

Bende 2 gün önce çok üzüldüm canım..Para pul mevzusu değilde bi kaç saygısız hareketini gördüm ona canım çok sıkıldı..Sonrada verdiğim tepkiye üzüldüm zincirleme yani..

Aslında en iyisi verilen cezayı uygulamak,bence çok iyi yapıyosun..ben avaz avaz bağırmıştım,sonra oğlumda korkup ağlamıştı yani iki çocuğumu birden ağlattım..
çok üzgündüm o yüzden..
Sonra düşünüyorum bizde her ne kadar anneysek sonuçta insanız,sonsuz sabırlı olmakda bir yerde patlak veriyor...

Benim kızımda pırlanta gibi,onlarda haklı o kadar ağır yükleri varki omuzlarında daha bu yaşta..

Şuda bir gerçek arkadaş çok önemli Allah iyilerle karşılaştırsın..

Birde ben hiç fazla harçlık vermiyorum..O yüzden hiç bir sorunum yok,çok tok gözlü..

Fazla para vermek bazen problem olabiliyor,hatta arkadaşları bile iyi niyetlerini kullanıyorlar..

Sende üzme kendini,bu şekilde olması gerekiyorsa bırak anlasınlar biraz..bak ne kadar mantıklıymış çocuğun,herşeyin farkında ve ders almış..
ya tersi olsaydı..

Allaha emanet hepsi..

yenam allah senin de yavrularına hatta cümle müslüman kulları çocuklarına akıl fikir versin. evet ben onarın gözündende bakıyorum. hep bir anne gözüyle değil inan bağzen çocuk oluyorum. sabah beri arkadaşlarının araması kaç oldu canım. sınıftan babaşka arkadaşlarının doğum günü varmış yarına hediye alacaz geliyormusun dediler.
o da yok siz alın ben gelemem dedi. bana gidebilirmiyim diye sormadı bile. aldığı cezanın bilincinde yaniiii
bende çook üzülüyorum ama yumuşakta davranmamak için kendimi sıkıyorum. hep benim yumuşamamı fırsat bildi. bu kez içimden acıyacağım ama dışıma vurmamak için çabalıyorum.
bizim bir hatamız olduysa her istediklerini yapmak oldu.
babamız kendim giyemedim çocuğum giysin yolundan çıktı.
ama oda pişman böyle bir kararla büyüttüğü için.
kızm diyorki
anneciğim ben o kadar bolluk içinde büyümüşüm ama farkına daha 1 haftadır varmışım diyo.
hiç kıymetini bilmemişim yaşam şeklimin diyor.
işte böyle değince benim sulu gözlerden yaşlar akmıya başlıyor. ama o ağlıyor önce. sonrada o ağlayınca bende onun ağlamasından etkilenmiş gibi yapıyorum. oysa onun duyguları için üzülüyorum

arkadaşından ayırmayı çok isdedik ama anlatamadık. şimdilerde bu hataları onlar için yaptığını kabül ediyor ama anne onlar bana zorla al demediler bende istedim diyor..

çok şükürki hatalarını kabül ediyor. ya etmeseydi işte işim o zaman çok daha zordu...

iyi geceler ergen annelerii..
canlarım yaşadıklarınz okudukça diyorum ki evet yanlız değilimmm.çocuklar büyürken hakketten annelerin ömründen ömür gidiyor.doracım seni çok iyi anlıyorum canımboshayallersmile.gerçekten arkadaş çok önemli.çocukları çok etkiliyorlar.geçensene çok çektim ben bu konudan.ne yazıkki bu yaşlarda çocuklar rakadaşlarına çok fazla değer veriyorlar.ergenliğin temel kanunlarından diyorum ben.doyumsuzluk bütün çocuklarda ne yazıkkii.ama geçiyo inanki.geçen senelere göre kızçem daha aklı başında bu sene.zamanla oturacak taşlar yerine..bak ne güzelkızın hatasını anlamış.yanlışınn farkına varmış.ama yumuşama arkadaşım.verdiğin kararlar onun iyiliği için.allah çocuklarımıza sağlık ve aklı versin.
yenacım canım 2çocukla uğraşmak gerçekten zor.bana tek çocukla bile zaman zaman afakanlar basıyor.sonuçta insanız hepimizin bi dayanma sınır var.bazen limit doluyo.hani bi laf vardır."çocuk anne karnındayken kanından,doğduktan sonra canından ölüncede malından yermiş."kaydirigubbakcemile3
belginim kız olurmuöyleşeysen evlatlarından hngisine daha az değer verirsin ki..bence kardeşin gerçekten şanslı çünkü senin gibi bi ablası var.duana katılıoyrum rabbim evlatlarımızı hayırlı insanlarla karşılaştırsın.bende sana sımsıkı sarılıyorum.:1hug:inşallah tanışmakta nasip olur bi gün..
çiçeğem hayırsever gönlü geniş arkidişimm.rabbim hayırlarınızı kabul etsin inşallah.
maruflumkıs ne güzel gezmişsin.bende çokisterdim o gösterileri canlı izlemek.
sunay ablam özledik seniiiiii....
ay gece gece çenem düştü gene ..hadi tükkanı kapatıp ışıkları söndürüyorum..allah rahatlıklar versin hepimize..:enbuyukkk:

sırnaşık şey Sen kapat tükkanı ben açıyım yeniden:roflol: Seyranımm
Ablamdaydık geç geldik uykumda yok hadi takılıyım dedim..ışıklarınız var ama Kk da takılıyosunz sanırım canım...Ne var ne yok nasılsnız?..
Ablamın kayınpederi yoğun bakımda 3 gündr ve durumu ağır...akciğer kanseri...çok severim kendisini rabbim çektirmesin üzüldümm...
Doracım aferin verdiğin cezanın arkasında durabiliyosun..ben bu konuda çok başarısızım:umursamaz:hemen eririm..büyük kızım bana çok kızıyo bu konularda.
En ufağım 10 yşnda olan oğlum ,bir büyüğü ablyla tartışmya girmşdi...en sevdği cipsiyi bir hafta eve girmycek diye ceza kestim sözüm ona..nerdee..babaya okul dönüşü yaptırıyo yapacğını..Çok istikrarlı davranmak gerekiyo..ama eşlerinde uyum içinde olması gerekiyo ki verilen karara saygı duyulsun değilmi?..biz eşimle bunu otutturamadık birtürlü:umursamaz:Kızlarım daha duyarlı çok şükür..
Onlara bu hafta birer tane civciv aldım kutlu doğum haftası hediyesi olsun hadi dedim,çok arzu etdiklri bişeydi evde ilgilenecek başka bir canlı..
Köpek dediler,tavşan dediler,yok kaplumbağ dediler...illa bir hayvan besliyceklr..dedim köpek eve girerse ben kaçarım..e diğerlrinin malum kokusu vs..Anlıycanız benim ergenlerin şimdi meşguliyetleri var:CüvCüv:
Çiçeğim Allah kabul etsin..çok güzel hayır işleriyle uğraşabilmek..
Filiz,roş kayıplarda maşaallahhepinizi çok öpyrm
Marufluu yarın Beykozdayım inşaallah,dağ havasını özledik valla..yazın kalmaya gitdğimde görüşürüz bakarsınyerimseniben

Günaydın demek için çok geç biliyorum ama, ben yeni yeni kendime geliyorum.
dün yorucu, ama çok güzel bir gün geçirdim...
Rabbim, hayırları inş yerine ulaşmasını nasip eder.
Güzel temennileriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlarım...
doracım yavrunla yaşadıklarınıza bir kez daha üzüldüm.
kısmetsiz kedimin dediği gibi yalnız değilsin yalnız değiliz.
bu sorunları inanki hep yaşıyoruz..
çocuklarımıza nasıl davranacağımızı şaşırdık.
bir günleri diğer günlerini tutmuyor.
ama siz siz olun sakın eşinizle çocuklarınız arasında kalmayın..
babalarıyla olan işlerini kendileri halletsin..
ben bazen eşimin yanında olurum çocuklarım bana tavır alırlar.anne sen haksızsin babam haklı demezlermi kan beynime sıçrar..klava:
ne haliniz varsa görün der,yinede dayanamayız tabiki..
kızlar her ne olursa olsun yavrularımızdan sevgimizi eksik etmeyelim.ve onları çok sevdiğimize inandıralım her fırsatta bunu söyleyelim.
her ne hikmetse insan oğlu yapılan iyiliği değilde kötülükleri hep hatırlar ve başımıza kakar..
begocum ablanın kayınpederine Allahdan şifa diliyorum geçmiş olsun.
bugünkü gezmenizde eğlenceler dilerim..
canlarım kader arkadaşlarım hepinizi seviyor ve öpüyorum..
işler beni bekliyor malum dün evde değildim.her yer her yerde..
oğluşlarımla kahvaltımızı yaptık,
tam pazar gününe yakışır miskin miskin dolaşıyoruz..ama silkelenip işlere koyulmanın zamanı geldiiiiii,,:lepi:

slm kızlar. iyki sizi tanımışım. verdiğiniz destek benim için çok önemliydi.
bugün dersanede seminerimiz vardı ve konu olarak ergenlikte yaşanan sorunlardı ve sanki bizi anlatıyorlardı..
eşlerle birlikte davet edildik ve bütün kapılar bizim üzerimize göreydi.....
neyseki anladığım kadarıyla pek bir yanlışım yok ama sabırsızlığımız var sanırım.
eğerki bu dönemde sabredersek sonucu güzel olur dediler.
bende sabredeceğim artık. saçı kötüde olsa güzel olmuş yada beğenmediyseniz yorum yapmayın dedier
iğrenç bir tişört giydiğinde güzel yakışmış deyiniz zaten sizin dediğiniz onlar için çok önemli değil arkadaşlarının beğenip beğenmemesi önemliymiş. eğerki çevreden olumsuz bişiler gelmezse o tişörtü giymez bir kaç gün içinde atar diyolar.
bunları pskilok öğretmen anlattı. can kulağıyla dinledim. iyiki babamızda gitmiş öğretmenin her anlattığı kelimede eşimle birbirimize bakıp sırıttık.kaydirigubbakcemile3
ama en önmelisi sevgi dedi. çocuklarınız sevildiğini bilsin zamanla düzelecektir ama sevgi olmazsa bu dönemi atlatamayadabilirler o zaman pskikolojileri bozuk olur dediler

beğocuğum bende bu gün çocuklarıma 3 tane civci aldım daha doğrusu oğluma. çünkü kızım sıkıldı artık hayvan beslemekten.
evde 6 kuş 1 akvaryum balık ve üzerinede civciler eklendi. bir dönemde tavşan bakmışlardı. ben hayvan bakmayı sevmiyorum ama onlarda isteyince kıyamıyorum işte
benimkiler tam bir hayvan delisiler. hiç annelerine çekmemişler bu konuda.
civciler birazbüyüsün köye yollayacağızsempatiksalakcinni

hepinize kucak dolusu sevgiler.
ŞenizŞeniz

dağ ciçeğim çok hoşsun yaa. bende bu tip durumlarda çabuk sinirlenirim ama genelde haklı olan benimdir:kedi: o yüzden beni daha çok tutar kızım.

begocuğum çok geçmiş olsun canım. rabbim acil şifalar versinnn

bu gün motivasyonu artırmak için çocukları seminer sonrası pikniğe götürdük ama sanırım bu son biknik olacak. sbs sonuna kadar yaniiii:sm_confused:

Merhaba hanımlar...

Güzel bir hafta diliyorum size..

Ben bahar temizliğine başladım,feci dağıttım işin içinden nasıl çıkıcam bilmiyorum oğlumu uyuttum şimdi biraz dinlenip tekrar başlıycam,işten korkmuyorumda,oğlumla zor olucak neyse artık,üç günlük işi beş günde bitiririz..:))

Dora 'cım demek hiç tepki göstermeyin diyo sizin psikologlar,o zamanda kendilerini tamamen başı boş hissetmezlermi,hani bi ortasını bulmamız daha mantıklı bence..:)

Aslında teoride herşey çok rahat hallediliyoda önemli olan pratikte uygulamak..:))

Birde ben şunu düşünüyorum örnek, giydiği etek,tişört vs. eğer bulunduğumuz topluma ve aile görüşümüze uymuyorsa bunu uygun bir dille anlatmak veya tepki göstermeyi yeğlerim ben...

Sonuçta ağaç yaşken eğilir diyede bir atasözümüz var..:))

sunay abla özletti kendini gerçekten..

Öpüyorum hepinizi,ergenlerinizide...

slm yenacığım. nasılsın canım. kilo vermen nasıl gidiyor. çizelgende bayağ yol kat etmişinnn

Selam Dora'cım,iyiyim şükür..

Kilo vermem dahada iyi olabilirdi..Bu başa dönmüş halim,benim istikrarsızlığımdan..

Bi ara kızmıştım kendime çizelgemi silmiştim tekrar ekledim....

Sanırım artık yaşlada alakalı,çok hızlı kilo veremiyorum,birde aşırı dikkat edemiyorum,yani listeme uysam çok daha iyi olucakda..:))

Senin nasıl gidiyor..? cezanız bittimi..??

yenacığım aslında bende senin gibiyim ama. şöyle
eğerki beğenmiyorsanız susun beğeniyorsanız beğendiğinizi belli edin dediler.
birde bu yaşta fark edilmek onların çok hoşuna gidermiş.
üzerinde veya cildinde farklı bişi gördüğünüzde onu önce siz fark edin diyolar.

bu zamada en çok arkadaşlarının sözü geçerli olurmuş. biz hep ikinci pilanda kalırmışız ama sabredersek sevgiyle ynaşırsak çok kolay aşarmışız inşallahhhsengözlerimebaksanab

İnşallah hepimiz kolayca aşarız bu süreci..

Aslında çok şükür hemen hemen hepimizde ciddi problemler yok..

Bu kadar minik problemlerde olsu artık tuzu biberi diyelim..:))

ben bugün montiye başladım. 5 kilo yada bilemedin 7 kilo fazlam kaldı.
montiyide tam anlamadım ama anlamaya çalışıyorum bakalım. cezamıza gelince ilk etapta cep telini geri verdim ama şart koydum.
içinde 2 liralık kontörü kalmış ve bunu sadece beni ve babasını çaldırmakta kullanacak. 25 liralık 3 günde bitiyorsa ya bir ay boyunca vermem ya bu kural geçerli deyince seve seve kabül ettikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

gezmelerede her sana yeni güvenmemde bir alinden alınmış olay geri verilecek dedim. bu hafta arkadaşının doğum gününe gitmesine izin verdim. ama fazla haçlık konusuna gelince artık vermeyin bana fazla para diyor. en azından size karşı vicdanım rahat diyor.
bende sadece ihtiyacı kadar para veriyorum.
çok şükür dün çok daha iyiydi. eski neşesine geri döndü...:Saruboceq::Saruboceq:
şu anda no problem yanii. anlaşıyoruz. aramızda iyi yani. marka takıntısınada gelince inan anne hiç artık hevesim kalmadı diyor.
artık yakışanı alacağım size söz dedi.sırnaşık şeysırnaşık şey

Dora'cım sen çalışııyomusun..??

hayır yenacığım ev hanımıyım. ama keşke çalışsaymışım. bazen istiyorumda nasıl olsa çocuklarda büyüdü. bu sene sosyalleşmek istiyorum. eğerki cesaret edebilirsem ilk işim ehliyet almak olacak.yerimseniben

Maşallah kuzuya ne kadar akıllı, kendi kendine halletmiş olayı..
Çok şanslısın gerçekten..

Diyetinde hayırlı olsun...ne güzel hedefine az kalmış desene...Darısı benim başıma..:Saruboceq:

Hayırlı akşamlar...
Dora ergenin ne kadar akıllı , onu kutlarım yanaklarından da öpüyorumopuyorumnanaktan...yanlışının bilincinde düzeltmeye çalışıyor çok güzel...Koskocaman insanlar var hatalarını düzeltmek şöyle dursun üstelerler...
Bego gel kız pek güzelleşti buralar malum erguvanlarda en çok Beykozda misss gibi hava...
Apartman köşe kapmaca gibi boşalan daireye karşı komşu benim oturduğum yer tadilata gircekmiş ...ohaoldumsmileben onun yerine...ev konusunda öyle sıkıntılıyım ki taşınmaktan nefret ediyorumÇok üzgünüm çoook
Cancağızınızı sıktım kaçayım ben gelirim bir ara öptüma.s.

Kolay gelsin canım...

Taşınmak hakkaten çok zor...Umarım sorunsuz halledersiniz..

iyi akşamlar ergen Anneleriii,
nasılsınız kızlar.. şakkıdı
doracım yavrunu kutluyorum maşallah..akıllı kızım benim,,,
dershanedeki proğram çok faydalı oluyor.. zaman zaman sıkıntılarımız olduğunda rehber öğretmenleriyle görüşmeli.
yenacım maşallah bahar temizliğine başlamışın hadi bakalım kolay gelsin..güle güle miss gibi otur yuvanda.
maruflum.hayırdır,ne karşı komşusu ne taşınması inş sizin için hayırlı olur...
begocum,kısmetsizkedim.roşum.sunay ablacım..ve tümm arkadaşlarım ŞenizŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…