Erkeği yolunacak kaz gibi görmek?

Ben de aynı sizin gibiyim karşımdakinden kendi durumumla yapamayacağım hiç bir şeyi istemem. Eşimle sırf ailelere yük olmamak için 3 yıl nişanlı kaldım. Herkes bana da arkadaşınızın uslubunda olmasa da bu tarz eleştirilerde bulundu,kimseye kulak asmadım. Şu anda tam istediğim gibi bir yuvam ve eşim var. Maddi durumumuz ilk tanıştığımız dönemlerdekinin çok çok üzerinde. Emin olun borçla harçla sırf insanlara yaranmak için bir şeyler yapsaydık şu anda sahip olduğumuz hiç bir şeye sahip olmazdık. Siz hiç kafanıza takmayın , hayat sizin istediğiniz gibi davranın. Evlendikten sonra tek taş alınmıyor diye bir kanun mu var mesela ilerde hoşunuza gitmeye başlarsa alırsınız. Sadece nikahla evlenilmiyor illa düğün yapmak zorundasınız diye de bir kural yok. Soranlara da söyleyip açıklama yapmak zorunda değilsiniz bence böyle uygun gördüm deyip geçin. Arkadaşınızda olsa kimseye gerçekten açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Yoo bence tek tas da illa mecbur degil.
Enistem teyzeme ilk cocuklari dogdugunda tek tas yüzük aldi icinden geldigi icin.

Mecbur kilindimi erkegin icinden de gelmez bence.

Bizde emrivaki olunca isteyerek yapmiyorum bazen icimizden sövüyoruz.

Kalpten geldimi en güzeli bence
Konu sahibi istememiş zaten ama onlar içlerinden gelip almalılardı. Onların içlerinden gelmemesi sıkıntı. Pişman olacak

Düğünde altında sevmem.
Fakat erkek ailesinin çevresine bakın. Böyle nişanda bayramda seyyar kuyumcu gibi gezen yaş aralığı 18-60 olan kadın sayısı fazlaysa herşeyi fazlasıyla yaptırmanız müstehaktır.
Çünkü emin olun kayın ailenizin çevresi öyleyse onlarda öyledir. Siz sevmediğiniz için düğün yapmak istemiyorsunuz belki altında takmak istemiyorsunuz. Ama o ortamda o kafalarda saygı yok.
Direkt size fiyat biçen ucuz kafalar var.
Orda burada arkanızdan ucuz gitti diyecek olan var.
O yüzden böylesine hak ettikleri şekilde davranmak gerekir.

Not:
Eğer kafa buysa ama herşeyi siz yapın diyorlarsa düğün yapmayın. Size altın takılıyormuş gibi davranacaklar için masraf yapmayın sonrada orada burada ağlayın bana bir düğün yapmadılar bilezikler takmadılar deyin. Çünkü ağlamazsanız yine size öyle davranacaklar.
İşin kötü yanı size biçtikleri bu değeri naparsanız yapın değiştiremiyorsunuz.
Cahillik diyorum başka da bir şey demiyorum.

Öyle insanlar yok bildiğim kadarıyla ailede, erkek arkadaşımın annesinin de bir alyansı var taktığı sürekli. İstekli düğün dernek işlerine kadından yana bir sıkıntım yok sadece biraz kafasında beni "melek" gibi hayal ediyor prensesler gibi, kendi kız çocuğu yok çünkü. Her şey olsun demesi ondan ama erkek arkadaşım olmayacak deyince ısrar etmediler (şimdilik :)). Yoksa kötü değiller asla. Benim arkadaşlarımdan gördüğüm tepki bu annem yoksa benim düşünceme saygı duyuyor. Ne demek aldırmadın mal mısın diyorlar, boyları kadar borçla evlenenler bile.

Ben de aynı sizin gibiyim karşımdakinden kendi durumumla yapamayacağım hiç bir şeyi istemem. Eşimle sırf ailelere yük olmamak için 3 yıl nişanlı kaldım. Herkes bana da arkadaşınızın uslubunda olmasa da bu tarz eleştirilerde bulundu,kimseye kulak asmadım. Şu anda tam istediğim gibi bir yuvam ve eşim var. Maddi durumumuz ilk tanıştığımız dönemlerdekinin çok çok üzerinde. Emin olun borçla harçla sırf insanlara yaranmak için bir şeyler yapsaydık şu anda sahip olduğumuz hiç bir şeye sahip olmazdık. Siz hiç kafanıza takmayın , hayat sizin istediğiniz gibi davranın. Evlendikten sonra tek taş alınmıyor diye bir kanun mu var mesela ilerde hoşunuza gitmeye başlarsa alırsınız. Sadece nikahla evlenilmiyor illa düğün yapmak zorundasınız diye de bir kural yok. Soranlara da söyleyip açıklama yapmak zorunda değilsiniz bence böyle uygun gördüm deyip geçin. Arkadaşınızda olsa kimseye gerçekten açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Açıklamadan ziyade yanında olduğum insanların böyle günlerde yanımda olmasını isterken bu tarz durumlarla karşılaşmak sıkıyor canımı. Erkek arkadaşımın arkadaşlarıyla da çok yakınım hepsi canım ciğerim. Çocukluğumdan beri dost bildiğim insanlardan daha yürekli çocuklar hepsi. Bu üzüyor yalnızca. Öyle takmak istesem söylerim zaten, aramızda öyle şeylerin lafı olmuyor çünkü. Çok haklısınız. En güzelini yapmışsınız gerçekten, başarabilirim umarım ben de bunları. Bu tarz şeyler yüzünden nikahıma çağıracak arkadaşım kalmayacak yakında ona üzülüyorum. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, mutluluğunuz daim olsun. :)

Konu sahibi istememiş zaten ama onlar içlerinden gelip almalılardı. Onların içlerinden gelmemesi sıkıntı. Pişman olacak

Onlar dediğiniz erkek arkadaşım zaten, içinden geldi ve alacaktı da. Uzun süreli takmayacağımı bunun yerine bana başka bir şey almasını teklif ettim o da kabul etti. Hayatta her şey süs püs ya da sizin düşüncenizle "tek taş" değil. Ona vereceği parayla bana bir kitaplık dizmesi benim için çok daha anlamlı. Konuşup aramızda bunu uygun gördük. Size isteğim saçma gelebilir saygı duyarım ama ben kafamın içini beslemeyi daha çok seviyorum. Tek taş karakterime ya da zekama hiç bir şey katmıyor çünkü. Parmağıma takacağım bir şeyle statü belirlemektense zekamla ve yaptıklarımla belirlemeyi tercih ederim. Bu kadar emin konuşmayın kendinizden. Teşekkür ederim tekrar yorumunuz için.

Bak cnm tabiki haklisin.fakat bu senin hayatinda bir kez olacak birsey.dusun ki sadece bir kez yasayacaksin.evlilik bu cok cok ozel olmali bana gore.ama nedir imkanlar kisitli ise gercekten yok sa beraber yapilir birseyler.ben zaten dugunu cok sacma buluyorum tabiki benim fikrim.ayrica arkadasin cok seviyesiz ve terbiyesiz.
Sen herseye razi olursan eger rahat insanlarsa ince dusunemiyorlarsa hicbisey yapmazlar.seninde icinde kalir.bu erkrgi yolmak deyildir evleniyor sonucta sana verdigi degeri de gostersin biraz.ben mesela butun mutfak esyasi nisan elbusesi ufak tefek herseyimi kendim calisarak aldim.esimde esyalari beyaz esya koltuk takimi hali vs..hepsini taksitle kendi aldi odedi.ailem de cok yardim etti ama kv kp hicbirsey almadilar zatwn fakirler di ama herseyi kendim almams ragmen adimi gozuyuksekte ye cikarmisti kv.ben kimseyi umursamadim ve nikah yaptik.bir guzel balayi da yaptik bes gun.
Kv dede kiskancliktan catlamisti tabi.sana tavsiyem cok tokgozlu olma.onlarda gelin aliyorlar eh hamama giren terler.yolunacak kaz gibi gorenlerde satilik tir bana gore.yarin birgun brsuru laf isitirler de diyecek laf bulamazlar.en guzeli kendin kazanip istedigini almak.dul karimisin ki nikah diyen bir zihniyet hala varsa diyecek soz yok.bu benim hayatim sizi ilgilendirmez deyip cevrendekileri susturabilirsin...

Bak cnm tabiki haklisin.fakat bu senin hayatinda bir kez olacak birsey.dusun ki sadece bir kez yasayacaksin.evlilik bu cok cok ozel olmali bana gore.ama nedir imkanlar kisitli ise gercekten yok sa beraber yapilir birseyler.ben zaten dugunu cok sacma buluyorum tabiki benim fikrim.ayrica arkadasin cok seviyesiz ve terbiyesiz.
Sen herseye razi olursan eger rahat insanlarsa ince dusunemiyorlarsa hicbisey yapmazlar.seninde icinde kalir.bu erkrgi yolmak deyildir evleniyor sonucta sana verdigi degeri de gostersin biraz.ben mesela butun mutfak esyasi nisan elbusesi ufak tefek herseyimi kendim calisarak aldim.esimde esyalari beyaz esya koltuk takimi hali vs..hepsini taksitle kendi aldi odedi.ailem de cok yardim etti ama kv kp hicbirsey almadilar zatwn fakirler di ama herseyi kendim almams ragmen adimi gozuyuksekte ye cikarmisti kv.ben kimseyi umursamadim ve nikah yaptik.bir guzel balayi da yaptik bes gun.
Kv dede kiskancliktan catlamisti tabi.sana tavsiyem cok tokgozlu olma.onlarda gelin aliyorlar eh hamama giren terler.yolunacak kaz gibi gorenlerde satilik tir bana gore.yarin birgun brsuru laf isitirler de diyecek laf bulamazlar.en guzeli kendin kazanip istedigini almak.dul karimisin ki nikah diyen bir zihniyet hala varsa diyecek soz yok.bu benim hayatim sizi ilgilendirmez deyip cevrendekileri susturabilirsin...

Sevdiğim şeyleri yapmaktan kaçınmıyorum zaten. Bir kez olacak en iyisi olsun demek de biraz pollyannacılık gibi geliyor bana her gün neler okuyoruz burada, bir kez olmuyor çoğu zaman. İçimde kalacağını düşünsem her şeyimi yaparım bunu anlamalarını bekliyorum sadece. Arkadaşım dediğim insanlardan böyle tepkiler aldığıma üzülüyorum. Ailelerde herhangi bir sıkıntı yok yoksa şimdilik. Erkek arkadaşımın kız kardeşi yok sülalede de 1 tane kız kuzen var sadece hep erkek çocuklar, o yüzden çok değer veriyorlar sonrasında ne olur bilemem tabii ki ama. Erkek arkadaşımı olumlu yönde değiştirdiğimi düşündüklerini biliyorum, bir işe girdi birikim yapıyor vesaire. Umarım kötü olmam kimseyle sonunda. Bu arkadaşımla görüşmeyi kestim zaten. Çok teşekkür ederim yorumunuz ve anlayışınız için. :)

Birde herkes kendisi gibini bulur derken banamı laf çarptın
Ben günümüzdeki kişileri söyledim erkeklerde böyle dedim duyuluyır görülüyor

Yok estağfurullah size değil, erkekler de yeyici dediniz ya, onun için söyledim öyle olan bunlarla karşılaşır umarım gibisinden. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. :)

Onlar dediğiniz erkek arkadaşım zaten, içinden geldi ve alacaktı da. Uzun süreli takmayacağımı bunun yerine bana başka bir şey almasını teklif ettim o da kabul etti. Hayatta her şey süs püs ya da sizin düşüncenizle "tek taş" değil. Ona vereceği parayla bana bir kitaplık dizmesi benim için çok daha anlamlı. Konuşup aramızda bunu uygun gördük. Size isteğim saçma gelebilir saygı duyarım ama ben kafamın içini beslemeyi daha çok seviyorum. Tek taş karakterime ya da zekama hiç bir şey katmıyor çünkü. Parmağıma takacağım bir şeyle statü belirlemektense zekamla ve yaptıklarımla belirlemeyi tercih ederim. Bu kadar emin konuşmayın kendinizden. Teşekkür ederim tekrar yorumunuz için.
Neden bu kadar sert cevap verdin. Nerden hayattaki her şeyi süs püs olarak gördüğümü çıkardın.Üslubun çok çirkin.Bu zekada biri arkadaşlarının söylediğine takmamalı. Bunuda dert olarak yazmamalı

"Düğün, kına gecesi gibi şeyleri maddiyattan ötürü değil, hoşlanmadığım için istemiyorum."
(Başta belirteyim buna bağlanmasın. :))

Ablalarım selam, belki önce açtığım konuları bileniniz vardır.
Karakter olarak birilerinden bir şeyler istemeye çekinen ve yapabildiğim her şeyi kendi başıma yapmaya çalışan bir insanım.
Nişanım yapılacak ve çok akrabam olmadığı için hizmet etmeye yardım etmesi için bir arkadaşıma yazdım, diğer arkadaşlarım yer uzak olduğu için gelemeyecekler bu evli diye gelebilir belki diye düşündüm.
Konu konuyu açtı ve düğün istemediğimi söylediğimde "Dul karı mısın sen düğünsüz kız mı gider?" gibi bir cümle kurdu, daha sonra sevmediğimi ve istemediğimi söylememe rağmen "Mal mısın sen, hiç bir şey mi istemeyeceksin, işleri ne yapsınlar, neden tektaş istemedin, gerizekalısın sen onu da mı aldırmadın?" gibi cümleler sarf etti. Bunları ben ona söylüyor olsam çoktan kırılıp küseceğini fikirlerime saygı duymasını söyledim ama "Ben seni düşündüğümden böyle konuşuyorum, yaşadım biliyorum da konuşuyorum." gibi şeyler söylemeye devam edince ben de peki derdim vardı konuşmak dertleşmek istedim burnumdan getirdin özür dilerim deyip kestim konuşmayı.

Ailelerimiz mi bize erkekleri sömürmeyi bir yola baş koyarken elimizi cebimize atmamamız gerektiğini öğretiyor böyle. İleride benim masrafım olacak her şeyden kaçınmak istemem nasıl aptallık olabilir. Başımı huzurla yastığa koyamayıp gösteriş uğruna yaptığım borcu harcı düşünerek nasıl uyuyabilirim.
Diğer arkadaşlarım da böyle "İşleri ne yapsınlar, erkek değil mi alacak tabii." mantığındalar hep.

Bir şeyleri istemediğim için hakaret edilip küçük görülmek çok zoruma gidiyor, ben kimseye sen neden düğün yaptın deme hakkını kendimde görmezken ben yapmayınca insanların böyle davranması ne kadar acımasızca.

Uslup hatasi var bunun disinda kismen de olsa hakli arkadasiniz.
Gosterisli dugun, nisan yapin demiyorum yanlis anlasilmasin. Ama eviniz ve kendiniz icin kalbinizden gecen herseyi yapin.
Cok zorlanmayacaksaniz (borclanmak vs) istediklerinizi alin mutlaka. Sonra gerçekten insanin icinde kaliyor.

Uslup hatasi var bunun disinda kismen de olsa hakli arkadasiniz.
Gosterisli dugun, nisan yapin demiyorum yanlis anlasilmasin. Ama eviniz ve kendiniz icin kalbinizden gecen herseyi yapin.
Cok zorlanmayacaksaniz (borclanmak vs) istediklerinizi alin mutlaka. Sonra gerçekten insanin icinde kaliyor.

Evim için kaçınmıyorum zaten. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

artık düğünü evi vs gelinle damat kendisi yaptıgı için kısmen kendinize de zarar vermiş olursunuz eğer cok fazla sey isterseniz.
evlendikten sonra ne kadar az borc o kadar huzur :KK51:

Neden bu kadar sert cevap verdin. Nerden hayattaki her şeyi süs püs olarak gördüğümü çıkardın.Üslubun çok çirkin.

"Pişman olacaksın, pişman edecekler, pişman olursun" gibi cümleler kuran, bir şeyi dayatan siz, kendi düşüncelerimi saygı çerçevesi içinde olabildiğinde düzgünce açıklamaya çalışınca üslubu çirkin olan ben öyle mi? İşinize geldiği gibi cevap vermediğim için üzgünüm. Diğer yorumlarımı okuyabilirsiniz. Herkese hak ettiği şekilde cevap veriyorum.

artık düğünü evi vs gelinle damat kendisi yaptıgı için kısmen kendinize de zarar vermiş olursunuz eğer cok fazla sey isterseniz.
evlendikten sonra ne kadar az borc o kadar huzur :KK51:

Ben de böyle düşünüyorum, o maddi sıkıntılar başta çok yıpratıyor evliliği içinde olmasam da çevremden ve buradan görebiliyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Ben de böyle düşünüyorum, o maddi sıkıntılar başta çok yıpratıyor evliliği içinde olmasam da çevremden ve buradan görebiliyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
ben ilk mobilya begendim magazalardan biraz fazla tuttu sonra içime sinmedi eşime dedim gel tekrar gidip bakalım begendiklerimde cok hosuma gitmişti oysa :) gittik tekrar yarı fıyatına daha güzellerine bulduk :)) altın istedim ben evet hiç pişmanda değilim cünkü istemesem eşimin ailesi hiç bişey yapmıcaktı belki utanmadan sahte bile takmaya kalkardılar ve o altınlarla kendimize araba aldık hemen :)
iyi düşünmek lazım kimseye yük olmamak lazım ama saf gibi de durmamak lazım :)

ben ilk mobilya begendim magazalardan biraz fazla tuttu sonra içime sinmedi eşime dedim gel tekrar gidip bakalım begendiklerimde cok hosuma gitmişti oysa :) gittik tekrar yarı fıyatına daha güzellerine bulduk :)) altın istedim ben evet hiç pişmanda değilim cünkü istemesem eşimin ailesi hiç bişey yapmıcaktı belki utanmadan sahte bile takmaya kalkardılar ve o altınlarla kendimize araba aldık hemen :)
iyi düşünmek lazım kimseye yük olmamak lazım ama saf gibi de durmamak lazım :)

Bize destek olacak şeylere hayır demiyorum zaten. Düğün yapmak istemediğim için cimri bile oldum konu içerisinde belki denk gelmişsinizdir. :D Elimizin altında bilgisayarlar var, şimdiden araştırıyoruz sevdiğimiz şeyleri almak için, evimin içi milletin göbek atmasından daha önemli benim için. Onlarla değil eşimle yaşayacağım sonuçta. Haklısınız bazen diş göstermek lazım, şimdiye kadar lazım olmadı bundan sonra da olmaz umarım. Arkadaş çevremin böyle olması üzüyor beni sadece, düzgün insanlar biriktirememişim diye. Çok teşekkür ederim yorum için tekrar. :)

Neden bu kadar sert cevap verdin. Nerden hayattaki her şeyi süs püs olarak gördüğümü çıkardın.Üslubun çok çirkin.Bu zekada biri arkadaşlarının söylediğine takmamalı. Bunuda dert olarak yazmamalı
Ben arkadaşınızın uslubü dışında sölediklerini haklı buluyorum. Bu düğün istememe adeti de yeni çıktı. Yüksek gideri olan bir düğün değilde sade bir düğün yapılabilir. Sen sevmiosun da ailenin de mi gözünde kalmaz. Bende pek hoşlanmıyorum ama annecim istio diye bi baktım çeyiz kamyonundayım. Napim onu neden üzeyim. Ailen varsa eğer onları düşünebilirsin. Ki içinde evlendikten sonra kalacak bunu da söyleyim. Aynı şekilde yapan arkadaşlarım oldu çok pişmanlar. kendilerini eşleri değersiz hissettirmiş, bence 1-0 yenik başlamamak lazım. Herşey usulüne göre az masraflı olabilir.

Ben arkadaşınızın uslubü dışında sölediklerini haklı buluyorum. Bu düğün istememe adeti de yeni çıktı. Yüksek gideri olan bir düğün değilde sade bir düğün yapılabilir. Sen sevmiosun da ailenin de mi gözünde kalmaz. Bende pek hoşlanmıyorum ama annecim istio diye bi baktım çeyiz kamyonundayım. Napim onu neden üzeyim. Ailen varsa eğer onları düşünebilirsin. Ki içinde evlendikten sonra kalacak bunu da söyleyim. Aynı şekilde yapan arkadaşlarım oldu çok pişmanlar. kendilerini eşleri değersiz hissettirmiş, bence 1-0 yenik başlamamak lazım. Herşey usulüne göre az masraflı olabilir.

Annecim evlenmiyor ki ama ben evleniyorum? Kendi yapmış zaten. Ailelerin içinde kalma durumunu da anlayamıyorum ne demek içinde kalmak. Anamız babamız diye sahibimiz değiller ki. Sevmediğim için yapmayacağım. Yapmadığım için de bu arkadaşım(!) gibi hakaretler edilmesine göz yummayacağım. İçimde kalırsa durumum da olursa yaparım bir düğün az mı kırkında yeniden düğün yapan insanlar. :D Eşleri düğün yapılmadı diye değersiz hissettiriyorsa bu düğünden değil, yanlış insan seçiminden kaynaklı bana kalırsa. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Back
X