• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeği yolunacak kaz gibi görmek?

"Pişman olacaksın, pişman edecekler, pişman olursun" gibi cümleler kuran, bir şeyi dayatan siz, kendi düşüncelerimi saygı çerçevesi içinde olabildiğinde düzgünce açıklamaya çalışınca üslubu çirkin olan ben öyle mi? İşinize geldiği gibi cevap vermediğim için üzgünüm. Diğer yorumlarımı okuyabilirsiniz. Herkese hak ettiği şekilde cevap veriyorum.

"Pişman olacaksın, pişman edecekler, pişman olursun" gibi cümleler kuran, bir şeyi dayatan siz, kendi düşüncelerimi saygı çerçevesi içinde olabildiğinde düzgünce açıklamaya çalışınca üslubu çirkin olan ben öyle mi? İşinize geldiği gibi cevap vermediğim için üzgünüm. Diğer yorumlarımı okuyabilirsiniz. Herkese hak ettiği şekilde cevap veriyorum.
Ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak yazdım bunları aynı yollardan geçtik pişman olacaksın kelimesinin neresi çirkin. Bizi gösteriş delisi ve zeka yoksunu ilan etmişsin .

Annecim evlenmiyor ki ama ben evleniyorum? Kendi yapmış zaten. Ailelerin içinde kalma durumunu da anlayamıyorum ne demek içinde kalmak. Anamız babamız diye sahibimiz değiller ki. Sevmediğim için yapmayacağım. Yapmadığım için de bu arkadaşım(!) gibi hakaretler edilmesine göz yummayacağım. İçimde kalırsa durumum da olursa yaparım bir düğün az mı kırkında yeniden düğün yapan insanlar. :KK70: Eşleri düğün yapılmadı diye değersiz hissettiriyorsa bu düğünden değil, yanlış insan seçiminden kaynaklı bana kalırsa. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Anneniz de babanızda sahibiniz...Pardonda çok mu dizi istiosunuz siz?Yaş ortalamanız nedir?Resmen avrupai kesimin tavırları bunlar. Aile herşeydir. herşeyyy.Kendi düğünü olmuşta, yıllardır emek ettiği yavrusunun düğününü görmek hakkı değilmi? bana göre yanlışsınız. Ayrıca seçtiğin insanın neye dönüşeceğini tahmin edemezsin, Kendinden çok eminsin ama umarım buraya gelip ağlamazsın:KK70:

sonucta iki kişi evleniyor kim ne isterse onu yapar ama aile baski kurabilir biz dugun istiyoruz diye..aldırmayla değerli mi olunuyor sanmiyorum ...iki ornek verecegim ... birinin kocasi zerre para vermek istemez cimrinin onde gideni.. annesini ozel hastaneye goturur karisina devlete git der yani esine para vermek istemiyor bu kiz zerre birsey istemedi altinlarini kv alip goturdu ... digeri istedigi altini aldirdi kocasi da cok seviyor herseyini a dan zye ... kocasi mal gibi gormuyor al dedigi icin gayette mutlular ... cevrede bir suru ornek var tam tersi dusunenler de ...

Asiri sacma bir cikarım. 1. Koca zaten cimri bir adam ve eşine deger vermeyen biri. Bu karakterde birinden altin bilmem ne istenseydi hepsi eksiksiz alincak ve sonsuza dek mutlu mu olcaklardi????? Sanmiyorum. Alsa bile burnundan getirirdi net şekilde.

2. Koca cimri degil, durumu da var demekki ve eşine deger verdigi icin istediklerini almiş ama kadin birsey istemeseydi veya daha az isteseydi bile zaten adam deger verecekti.

Seven adam, "bu kadin bana az masraf yaptirdi sogudum, kötu davranayim bari" diyecek degil. :)))) Biri aldirdi, biri aldirmadi mevzusu hiç degil bunlar.

Bazi kadinlar eşi almadigi, almayacagi icin ben istemiyorum veya istemedim der. Bazilari da alinacagini bilir ama tercihen istemez ikisi çooook farkliii seyler.

Anneniz de babanızda sahibiniz...Pardonda çok mu dizi istiosunuz siz?Yaş ortalamanız nedir?Resmen avrupai kesimin tavırları bunlar. Aile herşeydir. herşeyyy.Kendi düğünü olmuşta, yıllardır emek ettiği yavrusunun düğününü görmek hakkı değilmi? bana göre yanlışsınız. Ayrıca seçtiğin insanın neye dönüşeceğini tahmin edemezsin, Kendinden çok eminsin ama umarım buraya gelip ağlamazsın:KK70:

Umarım ağlamam, büyük konuşmak da huyum değildir. Evet bize bakıp büyütüyorlar sağolsunlar ama bu bizim isteğimiz değil. Benim isteklerime saygı gösterecek şekilde her isteklerine boynum kıldan ince. 21 yaşındayım, bunun avrupai tavırla ilgisi yok. Ailem de bahsettiğiniz gibi değil zaten. Her insan her fikrini belirtebilir, kendince doğrudur da benim derdim hakaret edilmesi.

Ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak yazdım bunları aynı yollardan geçtik pişman olacaksın kelimesinin neresi çirkin. Bizi gösteriş delisi ve zeka yoksunu ilan etmişsin .

Alınmalı, şarttır gibi konuştuğunuz için bu kadar ters cevap verdim. Böyle bir şeyi şart görmüyorum çünkü. Yapılarımız ve görüşlerimiz farklı olabilir. Ben çektim sen de çekeceksin derseniz böyle cevap vermeyi normal bulurum, kaç kişi ben de yaşadım umarım sen yaşamazsın yazmış, hiç birine size verdiğim gibi cevap vermemişim, sizi tanımam etmem garezim de yok. Direkt etiketlemek yerine ben ne yazmışım da alınmış diye düşünün derim. Kırdıysam özür dilerim kendi adıma.

Asiri sacma bir cikarım. 1. Koca zaten cimri bir adam ve eşine deger vermeyen biri. Bu karakterde birinden altin bilmem ne istenseydi hepsi eksiksiz alincak ve sonsuza dek mutlu mu olcaklardi????? Sanmiyorum. Alsa bile burnundan getirirdi net şekilde.

2. Koca cimri degil, durumu da var demekki ve eşine deger verdigi icin istediklerini almiş ama kadin birsey istemeseydi veya daha az isteseydi bile zaten adam deger verecekti.

Seven adam, "bu kadin bana az masraf yaptirdi sogudum, kötu davranayim bari" diyecek degil. :)))) Biri aldirdi, biri aldirmadi mevzusu hiç degil bunlar.

Bazi kadinlar eşi almadigi, almayacagi icin ben istemiyorum veya istemedim der. Bazilari da alinacagini bilir ama tercihen istemez ikisi çooook farkliii seyler.

siz katilmayabilirsiniz bu benim fikrim ..

"Düğün, kına gecesi gibi şeyleri maddiyattan ötürü değil, hoşlanmadığım için istemiyorum."
(Başta belirteyim buna bağlanmasın. :))

Ablalarım selam, belki önce açtığım konuları bileniniz vardır.
Karakter olarak birilerinden bir şeyler istemeye çekinen ve yapabildiğim her şeyi kendi başıma yapmaya çalışan bir insanım.
Nişanım yapılacak ve çok akrabam olmadığı için hizmet etmeye yardım etmesi için bir arkadaşıma yazdım, diğer arkadaşlarım yer uzak olduğu için gelemeyecekler bu evli diye gelebilir belki diye düşündüm.
Konu konuyu açtı ve düğün istemediğimi söylediğimde "Dul karı mısın sen düğünsüz kız mı gider?" gibi bir cümle kurdu, daha sonra sevmediğimi ve istemediğimi söylememe rağmen "Mal mısın sen, hiç bir şey mi istemeyeceksin, işleri ne yapsınlar, neden tektaş istemedin, gerizekalısın sen onu da mı aldırmadın?" gibi cümleler sarf etti. Bunları ben ona söylüyor olsam çoktan kırılıp küseceğini fikirlerime saygı duymasını söyledim ama "Ben seni düşündüğümden böyle konuşuyorum, yaşadım biliyorum da konuşuyorum." gibi şeyler söylemeye devam edince ben de peki derdim vardı konuşmak dertleşmek istedim burnumdan getirdin özür dilerim deyip kestim konuşmayı.

Ailelerimiz mi bize erkekleri sömürmeyi bir yola baş koyarken elimizi cebimize atmamamız gerektiğini öğretiyor böyle. İleride benim masrafım olacak her şeyden kaçınmak istemem nasıl aptallık olabilir. Başımı huzurla yastığa koyamayıp gösteriş uğruna yaptığım borcu harcı düşünerek nasıl uyuyabilirim.
Diğer arkadaşlarım da böyle "İşleri ne yapsınlar, erkek değil mi alacak tabii." mantığındalar hep.

Bir şeyleri istemediğim için hakaret edilip küçük görülmek çok zoruma gidiyor, ben kimseye sen neden düğün yaptın deme hakkını kendimde görmezken ben yapmayınca insanların böyle davranması ne kadar acımasızca.
Erkek değil mi alacak şeklinde düşünmemekle birlikte, erkeği tamamen her şeyden muaf etmenin de akıllıca olduğunu sanmıyorum. Geçen bir üye yazmıştı her şeyin minimumuna razı olmuş ve sonuçta değersizleşmiş. Masrafları birlikte karşılayın, o bir tık fazlasını versin, sonradan bu kadın zaten hiçbir şey istemez moduna girip savsaklıyorlar benden söylemesi. Ben de çok marijinal düşüncelere sahiptim bu konuda. Ama aileler adet yerini bulsun istiyor. Makul bir şekilde orta yol bulun bence. Evlendikten sonra isterseniz tek koltuklu minimal bir evde yaşarsınız kimse karışamaz.

Erkek değil mi alacak şeklinde düşünmemekle birlikte, erkeği tamamen her şeyden muaf etmenin de akıllıca olduğunu sanmıyorum. Geçen bir üye yazmıştı her şeyin minimumuna razı olmuş ve sonuçta değersizleşmiş. Masrafları birlikte karşılayın, o bir tık fazlasını versin, sonradan bu kadın zaten hiçbir şey istemez moduna girip savsaklıyorlar benden söylemesi. Ben de çok marijinal düşüncelere sahiptim bu konuda. Ama aileler adet yerini bulsun istiyor. Makul bir şekilde orta yol bulun bence. Evlendikten sonra isterseniz tek koltuklu minimal bir evde yaşarsınız kimse karışamaz.

Herkes elini cebine atıyor, kadın erkek eşitliğini savunurken erkek bir tık fazla versin demek benim düşünce yapıma ters. Karakter meselesi diye düşünüyorum defalarca yazdığım gibi, parayla pulla değer biçemezsiniz kimseye, insan bu mal değil ki. Ailelerden yana sıkıntım yok şimdilik, arkadaşlarım bu isteklerime hakaretle karşılık verdiği için kırılıyorum yalnızca. Teşekkür ederim yorum için. :)

Alınmalı, şarttır gibi konuştuğunuz için bu kadar ters cevap verdim. Böyle bir şeyi şart görmüyorum çünkü. Yapılarımız ve görüşlerimiz farklı olabilir. Ben çektim sen de çekeceksin derseniz böyle cevap vermeyi normal bulurum, kaç kişi ben de yaşadım umarım sen yaşamazsın yazmış, hiç birine size verdiğim gibi cevap vermemişim, sizi tanımam etmem garezim de yok. Direkt etiketlemek yerine ben ne yazmışım da alınmış diye düşünün derim. Kırdıysam özür dilerim kendi adıma.
Bu benim fikrim kimse sana şart koşamaz. Ben kendi tecrübelerimden belirttim sadece dediklerimi tekrar okudum.Zeka yoksunu ve gösteriş meraklısı ilan edilecek ne söyledim acaba diye neyse uzatmayacağım.Kolay gelsin size

Umarım ağlamam, büyük konuşmak da huyum değildir. Evet bize bakıp büyütüyorlar sağolsunlar ama bu bizim isteğimiz değil. Benim isteklerime saygı gösterecek şekilde her isteklerine boynum kıldan ince. 21 yaşındayım, bunun avrupai tavırla ilgisi yok. Ailem de bahsettiğiniz gibi değil zaten. Her insan her fikrini belirtebilir, kendince doğrudur da benim derdim hakaret edilmesi.
Senin isteklerine saygı gösterirlerse onların değil senin isteğin oluyor. Sen inat, sabit fikirli bir insan gibisin onlarda yılmışlardır. Arkadaşlarından da fikir isteyip kendi bildiğini okuyorsundur. onlarda oyüzden sana bu şekilde karşılık veriyorlar. Bence erkeklerin yapması gereken şeylere bu kadar müdahale etmeyin. anladık sen düğün sevmiyorsun, ama hak ettiğin bir değer var bunu unutma...diceksin ki şimdi onlarlamı değerli olucam:)Yani bu muhabbet sonsuza kadar gider. sen kendi bildiğini oku... sonuna kadar haklısın dememizi bekliosun... haklısın heee:)

Senin isteklerine saygı gösterirlerse onların değil senin isteğin oluyor. Sen inat, sabit fikirli bir insan gibisin onlarda yılmışlardır. Arkadaşlarından da fikir isteyip kendi bildiğini okuyorsundur. onlarda oyüzden sana bu şekilde karşılık veriyorlar. Bence erkeklerin yapması gereken şeylere bu kadar müdahale etmeyin. anladık sen düğün sevmiyorsun, ama hak ettiğin bir değer var bunu unutma...diceksin ki şimdi onlarlamı değerli olucam:)Yani bu muhabbet sonsuza kadar gider. sen kendi bildiğini oku... sonuna kadar haklısın dememizi bekliosun... haklısın heee:)

Tanımadığınız insanlar hakkında ne kadar rahat yorum yapıyorsunuz değil mi nasılsa kimse sizi tanımıyor. Ben onlarınkine saygı göstersem bu sefer de benim değil onların isteği olmayacak mı? Neden kendinizle çelişiyorsunuz. Ailem için değil kendim için yaşıyorum. Kimseden fikir istemedim, fikir istediğim zaman da asla hayır bu olmaz demiyorum o fikrin bana uygun olan kısmını alıyor uygun olmayanını almıyorum. Haksızsam ve haksız olduğumu mantıklı bir biçimde anlatan herkese haklısınız dedim ve bunlar düşüncelerimin şekillenmesine yardımcı oluyor. Herkes beni haklı bulsun derdinde değilim. İnat ve sabit fikirli bir insan olduğum konusunda da yanılıyorsunuz. Bir kere yapılmayacak dedim ailem ve karşı taraf kabul etti. Bu tepkiyi arkadaşımdan aldım, amacım dertleşmekti, fikir alışverişi yapmak ya da hakaret yemek değil. Erkeklerin yapması gereken şeyler olarak görmüyorum, beraber evleniyoruz, o ne yapıyorsa elbette ben de aynısını yapacağım. Üzgünüm düşüncelerinizin hiç birine katılmıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Herkes elini cebine atıyor, kadın erkek eşitliğini savunurken erkek bir tık fazla versin demek benim düşünce yapıma ters. Karakter meselesi diye düşünüyorum defalarca yazdığım gibi, parayla pulla değer biçemezsiniz kimseye, insan bu mal değil ki. Ailelerden yana sıkıntım yok şimdilik, arkadaşlarım bu isteklerime hakaretle karşılık verdiği için kırılıyorum yalnızca. Teşekkür ederim yorum için. :)
Hakaret edenleri önemsemeyin de bir tık fazladan kastım yukarıda belirttiğim gibi bir süre sonra kadının değersizleşmesi, nasılsa bir şey istemiyor modunda olup karşı tarafın cimrileşmesi. Bu konuda çok örnek var çevremde. Erkeği tabii ki sömürmeyeceksiniz fakat o size 3000 liraya gelinlik alıyorsa siz ona 1500 liraya damatlık alabilirsin pekala. İlla 3000’i tamamlamaya çalışmanın anlamı yok. Kadının masraflarının daha fazla olması gerçeği var. Bir tıktan kastım bu. Bu tarz fazladan karşılamalara bence izin vermelisiniz. Yoksa idealist biri olduğunuzu çok iyi anlıyorum bana da kalsa düğüne 60 bin vereceğime dünyayı gezerim fakat günümüz geleneksel aile yapısı belimizi büküyor ve düğün dendiğinde sorun etmeyen aile cebinize 60 bini dünya gezmek için koymuyor. Bunları göz önüne aldığınızda bu süreçte son kez sürüye uyun, evlendikten sonra isterseniz eşiniz yatsın siz çalışın kimse hiçbir laf edemez tamamen özgür iradeniz , kendi kararınız olacak.

Hakaret edenleri önemsemeyin de bir tık fazladan kastım yukarıda belirttiğim gibi bir süre sonra kadının değersizleşmesi, nasılsa bir şey istemiyor modunda olup cimrileşmesi. Bu konuda çok örnek var çevremde. Erkeği tabii ki sömürmeyeceksiniz fakat o size 3000 liraya gelinlik alıyorsa siz ona 1500 liraya damatlık alabilirsin pekala. İlla 3000’i tamamlamaya çalışmanın anlamı yok. Kadının masraflarının daha fazla olması gerçeği var. Bir tıktan kastım bu. Bu tarz fazladan karşılamalara bene izin vermelisiniz. Yoksa idealist biri olduğunuzu çok iyi anlıyorum bana da kalsa düğüne 60 bin vereceğime dünyayı gezerim fakat günümüz geleneksel aile yapısı belimizi büküyor ve düğün dendiğinde sorun etmeyen aile cebinize 60 bini dünya gezmek için koymuyor. Bunları göz önüne aldığınızda bu süreçte son kez sürüye uyun, evlendikten sonra isterseniz eşiniz yatsın siz çalışın kimse hiçbir laf edemez tamamen özgür iradeniz , kendi kararınız olacak.

Güzelce yeniden anlattığınız için teşekkür ederim, son söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Düğün yapılacak olsa verilecek para bize verilsin dediğimizde mırın kırın ediliyor misal. Ne saçma, o destekse bu da destek değil mi? Gönülden gelen şeylere kimse paha biçmez, hoşlanmam da o bana bunu almış ben de aynı değerde bir şey almalıyım kafasından zaten. Çok istiyorsam kendim alırım, içinden gelirse o bana bir şeyler alır ben ona alırım aramızda şu anlık böyle sıkıntılar olmadı hiç. Dediğim gibi umarım değerimiz masrafımızla ölçülmez bahsedildiği gibi. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Arkadaşının çok çirkin bir uslubu var. Evet, ne koparırsam kar diyen zihniyetler de çok çirkin.

Ama gözlemlediğim kadar, erkek tarafının imkanı olduğu halde hiç bir masrafa girilmesine izin vermiyen gelinlerin de kıymeti çok bilinmiyor sanki.
+1000
Bunu söylediğim başka bir konu daha oldu

Çevremde her seyi kendi başına yapan her şeyin ucuzuna kaçan kendi evlenen ne kadar kadın varsa mutsuz oldu çoğu boşandı

Ne kadar aman tektas aman bindalli havuz başı düğün diyenler mutlu oldu

+1000
Bunu söylediğim başka bir konu daha oldu

Çevremde her seyi kendi başına yapan her şeyin ucuzuna kaçan kendi evlenen ne kadar kadın varsa mutsuz oldu çoğu boşandı

Ne kadar aman tektas aman bindalli havuz başı düğün diyenler mutlu oldu

Yani diyorsunuz ki masraf=değer, ben böyle bir denklemi kendi karakterime hakaret sayıyorum. Varsın mutsuz olayım.

Hakaret edenleri önemsemeyin de bir tık fazladan kastım yukarıda belirttiğim gibi bir süre sonra kadının değersizleşmesi, nasılsa bir şey istemiyor modunda olup karşı tarafın cimrileşmesi. Bu konuda çok örnek var çevremde. Erkeği tabii ki sömürmeyeceksiniz fakat o size 3000 liraya gelinlik alıyorsa siz ona 1500 liraya damatlık alabilirsin pekala. İlla 3000’i tamamlamaya çalışmanın anlamı yok. Kadının masraflarının daha fazla olması gerçeği var. Bir tıktan kastım bu. Bu tarz fazladan karşılamalara bence izin vermelisiniz. Yoksa idealist biri olduğunuzu çok iyi anlıyorum bana da kalsa düğüne 60 bin vereceğime dünyayı gezerim fakat günümüz geleneksel aile yapısı belimizi büküyor ve düğün dendiğinde sorun etmeyen aile cebinize 60 bini dünya gezmek için koymuyor. Bunları göz önüne aldığınızda bu süreçte son kez sürüye uyun, evlendikten sonra isterseniz eşiniz yatsın siz çalışın kimse hiçbir laf edemez tamamen özgür iradeniz , kendi kararınız olacak.
Ek olarak şunu belirteyim. Nişanlıyım 4 ay sonra evleniyorum inşallah, annem kız tarafı olarak erkek tarafı bir şey sormadan asla şunu alın demedi. Gidip kına için gereken şeyleri ve erkek tarafının alması gereken kısmını da (bizde kınaya da erkek tarafı katkı sağlar) kendisi aldı. Nişanlım 500 liralık takıma razıydı, bana 3000 liraya nişan tuvaleti diktirdikleri için bizim gönlümüz razı olmadı gidip Efor’dan 1600 liraya takım aldık bir de Harley bot aldık mesela. Ama aradaki 1000 liralık farkı dengelemekle uğraşmadık o zaman saçma bir sidik yarışına döner çünkü. Sırf fazla vermek için altın kaplama ayakkabı yaptıramayız ya. Kadının süsü, çantası bilmem nesi zaten daha fazla tutuyor. Bu yüzden onlar 1000 harcadıysa bizim 600-700 harcamamız normal. Ha tabii yerine göre tersi de olabilir. Senin eş 1000 liralık saat isterim derse durum tersine döner. Ama genel olarak hep biz kadınlar daha çok masraf oluyoruz onların başına. Yani bunu çok şeyapmayın doğamız bu napalım. Karşılıklı alıyorsunuz sonuçta. Üçü beşi umursamayacaktır onlar. Siz de soran fitne fesatlara böyle söyleyin. Tektaşı da ben istemedim onun yerine kocam bana daha özel hediyeler aldı deyin çenelerini kapasınlar.

Son düzenleme:
Yani diyorsunuz ki masraf=değer, ben böyle bir denklemi kendi karakterime hakaret sayıyorum. Varsın mutsuz olayım.
Direkt para olarak görüyorsunuz bunu ama değil eski zamanda değiliz ki adamlar bizim için dağı delip çölü geçsin
Yada benim dedem gibi kızı versinler diye 7 sene boyunca sürekli kızın babasınin kapısında yatsın
Görücü gönderip dursun

Şimdi her şeyin daha kolay olduğu bir cagda yaşıyoruz
Adam size olan fedakarliklarini nasıl gösterecek

İlla aklınıza bindalli düğün gibi harcamalar gelmesin
Gitmeyi çok istediğiniz bir yurtdışı tatili var kocaniz sevgiliniz parası olmasına rağmen asla o ülkeye gitmiyor başka başka yerleri dolaşıyor hep kendi istediklerini yapiyor ama bir tek sizin isteğiniz yapilmiyor
Bundan bahsediyorum

Mutsuz olmayın. İlerde maddi sıkıntılarınız olursa tamahkarlığınıza eşiniz minnet duyacaktır. O zaman seve seve idare etmesini bilirsiniz. Ama şimdi bu evlilik öncesi dönemde hemen o moda girmeyin. Çünkü karşı taraf bu süreçten keyif almadığınızı düşünebilir. Bana beni mutlu edecek bir şey alınca nişanlım benden çok mutlu oluyor.

Ek olarak şunu belirteyim. Nişanlıyım 4 ay sonra evleniyorum inşallah, annem kız tarafı olarak erkek tarafı bir şey sormadan asla şunu alın demedi. Gidip kına için gereken şeyleri ve erkek tarafının alması gereken kısmını da (bizde kınaya da erkek tarafı katkı sağlar) kendisi aldı. Nişanlım 500 liralık takıma razıydı, bana 3000 liraya nişan tuvaleti diktirdikleri için bizim gönlümüz razı olmadı gidip Efor’dan 1600 liraya takım aldık bir de Harley bot aldık mesela. Ama aradaki 1000 liralık farkı dengelemekle uğraşmadık o zaman saçma bir sidik yarışına döner çünkü. Sırf fazla vermek için altın kaplama ayakkabı yaptıramayız ya. Kadının süsü, çantası bilmem nesi zaten daha fazla tutuyor. Bu yüzden onlar 1000 harcadıysa bizim 600-700 harcamamız normal. Ha tabii yerine göre tersi de olabilir. Senin eş 1000 liralık saat isterim derse durum tersine döner. Ama genel olarak hep biz kadınlar daha çok masraf oluyoruz onların başına. Yani bunu çok şeyapmasın doğamız bu napalım. Karşılıklı alıyorsunuz sonuçta. Üçü beşi umursamayacaktır onlar. Siz de soran fitne fesatlara böyle söyleyin. Tektaşı da ben istemedim onun yerine kocam bana daha özel hediyeler aldı deyin çenelerini kapasınlar.

Çok haklısınız öyle düşününce. valla öyle yapacağım sanırım. Umarım çok güzel geçer sizin için her şey. Mutluluğunuz daim olsun, tebrikler. :))

Direkt para olarak görüyorsunuz bunu ama değil eski zamanda değiliz ki adamlar bizim için dağı delip çölü geçsin
Yada benim dedem gibi kızı versinler diye 7 sene boyunca sürekli kızın babasınin kapısında yatsın
Görücü gönderip dursun

Şimdi her şeyin daha kolay olduğu bir cagda yaşıyoruz
Adam size olan fedakarliklarini nasıl gösterecek

İlla aklınıza bindalli düğün gibi harcamalar gelmesin
Gitmeyi çok istediğiniz bir yurtdışı tatili var kocaniz sevgiliniz parası olmasına rağmen asla o ülkeye gitmiyor başka başka yerleri dolaşıyor hep kendi istediklerini yapiyor ama bir tek sizin isteğiniz yapilmiyor
Bundan bahsediyorum
Tamamiyle katılıyorum.

Back
X