Valla benim eşim aöf mezunu ben yüksek lisans mezunuyum. O mesele kendini geliştirip geliştirmemiş olması ile ilgili. Siz oturup herşeyi rahatça konuşabiliyorsanız , özgüven problemi yoksa neden olmasın. Ama bunu soruyorsan sen de bir şeyler eksik demektir. Başkalarından onay beklemen duygularında sıkıntı olduğunu gösterir. Bu da çok tehlikeliKızlar ben üni o lise mezunu , sizce bu sorun olur mu ilerisi için? Kendi işini yapıyor geliri iyi bu arada. Ben iyi anlaştıktan sonra çok da önemli değil diye düşünüyorum ama benim çevrem ailem hep üni mezunu ve eğitime önem veren insanlar, zaten ailemden ve çevremden çekiniyorum açıkcası bu mevzu da , yoksa benim için iyi ve düzgün bir insan olması önemli. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kızlar ben üni o lise mezunu , sizce bu sorun olur mu ilerisi için? Kendi işini yapıyor geliri iyi bu arada. Ben iyi anlaştıktan sonra çok da önemli değil diye düşünüyorum ama benim çevrem ailem hep üni mezunu ve eğitime önem veren insanlar, zaten ailemden ve çevremden çekiniyorum açıkcası bu mevzu da , yoksa benim için iyi ve düzgün bir insan olması önemli. Siz ne düşünüyorsunuz?
Hangi üniversitede ne okumuş mesela ? Tabiki önemli detay bunlar. Çok var öyle adı üniversite mezunu olan.. Eğitim kimilerinde cehaleti alıyor bazı şeylerde gerçekten baki kalıyor :)Yalnız bazı üniversite mezunları konuşurken insanın kusası geliyor.
Bazı lise mezunları da gayet naif,gelişime açık olabiliyor.
Hayatımda yaşadığım en büyük şok karı-koca doktor olan çiftin sırf kadın kedilerden korkuyor diye lojmanın sağına soluna zehirli mamalar koydurmasıydı.
Bazı şeylerin okumakla kazanıldığını düşünmüyorum ahlak ve karakter gibi...hep aynı laf yok ünililerin halini de görüyoruz yok kendini geliştirmişse vs.. o zaman kapatalım üniversiteleri herkes evinden ''kendini geliştirsin'' ne gerek var üniversiteye değil mi?
eğitime bu kadar düşman, bu kadar kompleksli bir millet olmuşuz biz.
üniversite bilgi edinme yeri değildir üniversite sosyal gelişim ve farklı bakış açıları kazandırır. üniversite okumayan birisi ''çok okusa'' dahi o gelişimden yoksundur. çünkü kitabi bilgi başka bir şeydir, sosyal gelişim başka şey.
sizin bahsettiğiniz o dışarıdan geliştirenler, sosyal gelişime açık olanlar nadir olur ve o riski almaya değmez.
mesela senin gelişimini engeller, otokontrolü arttırır.
mesela yüksek yapmak isteyeceksin aa acaba o ne der olacak?
kendini kötü hisseder mi olacak?
üniversiteliler arasında bile kompleksler oluyorken lise mezunununda olmaması mümkün mü?
risk almaya gerek yok.
ayrıca o kadar gelişime açık erkek de açıköğretim de olsa üniversite okuyamaz mı?
örgün eğitimin yerini tutmaz ama sana denk olmak istemeli bence.
Doğru tespit. O kadar üni mezunu var ki lise mezununa ilkokul mezunu muamelesi yapılıyor artık.Bu zamanda lise mezunu mu kaldı ki?
İnsandan insana değişir bu bence. Sizin içinize siniyorsa neden olmasın?
Bazı şeylerin okumakla kazanıldığını düşünmüyorum ahlak ve karakter gibi...
ztn kimsede iyi kalpli insan oluyum diye gitmiyor üniversiteye daha fazla para kazanıp geleceğini güvence altına almak isteyenlerle dolu... tabikii kesinlikle kadını erkeği fark etmez istisnasız herkes bana göre üni mezunu olmalı.. ama hayatın gerçeklerinide görmezden gelemeyiz..
Üni okusa bu evlilikte mutlu olcak die bi garanti yok .. okullarda öğretilmeyen sadakat ahlak karakter ister... burda herkesin anlatmak istedğide bu..
Liseliler ilk okulsa ilk okullar ne oluyor anlamadimDoğru tespit. O kadar üni mezunu var ki lise mezununa ilkokul mezunu muamelesi yapılıyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?