Erkeğin ev işlerine karışması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir zahmet temizleyi versin pasa hazretleri..
Hos soylene soylene yapmis.
Hiic umursamayin
Herseye cocuk ile yetismek imkansiz
Eline mi yapismis bu aksam yapmasi

İnanın onun karıştığı kadar kayinvalidem bana karışmıyor.
Biraz önce biraz tartıştık.
İnsan önce bir der ki
Canim günün nasil geçti?
Neler yaptınız?
Yemeğini önüne koydum biz önceden yediğimiz için diğer odaya gittim.
Yemeğini yedi içeri geldi.
Bana dediği "tuvalet biraz sararmış onu bugün hallet."
Her gün temizliyorum zaten ama domestos dökmeyince biraz sararmaya başlamış.
Ben de son günlerde başka işlere daha ağırlık verdiğim için tuvaleti çok detaylı temizleyemedim.
Ben de bugün çocuklarla neler yaptığımı aksama doğru küçük çocuğun beni ne kadar zorlandığını anlatmaya başladım. Günlük temizliği yemeği 3 çocukla birlikte yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince . Her şeye yetişemiyor olabilirim dedim.
Başım ağrıdı yeter dedi.
Senin dinleyemedigin şeyleri ben yaşıyorum dedim.
Sonra bağırmalar başladı karşılıklı.
Çocuklar ağlayınca frenledik.
Benim damarıma basan cümlesi ben eşek gibi dışarıda çalışıyorsam sende eşek gibi evde her şeyi yapacaksın.
Cok zoruma gitti.
Çocukları diğer odaya alıp sesini daha fazla duymak istemiyorum sus artık dedim.

Şimdi başka odadayım çok öfkeliyim. Zaten son zamanlarda kendimi devamlı telkin ediyorum sakin olmak adına. Biraz sinirli bir yapım var.
Ne güzeldik ya son bir ay hiç kavga yoktu evde.
Şimdi beyefendi tuvalet yıkıyor. Anneniz yapamamış ben yapıyorum diyor.
Sizce ben fazla mi sinirliyim.
Daha sakin olmak istiyorum. Ama olmuyor.
Bir sey deyin. Tarafsiz yorumlar beni mutlu edecek.
Not:
Buraya derdimizi yazıyoruz. Lütfen sizden ricam çözüm onermeyecek olan yorum yazmasın.
Üç çocukla bütün gün ilgilendikten sonra bazen insanın en ufak şeye sabrı kalmıyor bence haklısın benim eşimde çok karışır herşeye ama yaklaşık üç aydır evde eskiden çok uzatıyorsun diyordu çocuklarla gece gündüz birlikte olunca hak verdi beyimiz

Çok üzücü , çok sinir bozucu böyle durumlar. Hiç hoş değil.

Sizde her akşam ben evde bunu yapıyorsam sen de bana bunu alacaksın, şöyle yapacaksın demeniz mi lazım.

Hani emeğe saygı, yapılana kıymet ?

Madem temizliyor siz yapmayinca hiç sesinizi çıkarmayın. Bırakın yapsın.

Böyle konulara öneri olmuyor maalesef. Ancak ya gaz veririz ya da bu diyardan git deriz. Başka ne yapılabilir ki. Değişmez huyu.

En fazla , iyi zamanlarınızda konuşun denilebilir. İş yaptiginda da sesiniz çıkmasın.

Ha bu arada " anneniz yapamamış " demesi çocuğa psikolojik şiddettir. Neden aranızdaki tartışmaya çocukları dahil ediyor ?

Bende de böyle durumlar oluyor😔, olmayan varmı acaba merak ediyorum. Erkekler neden bu kadar zor ve anlayışsız..

Bu dediğiniz çok ama çok yanlış. Ne demek ok de geç? O kim ki eşine karşı öyle bir üslupla bilmişlik taslayabiliyor. Rahatsız olan insan eline alıp yapar. Beyefendinin paşa keyfi kaçmasın diye susun demek çok da mantıklı değil diye düşünüyorum. Ayrıca mutlu olmak için demişsiniz ama sizin yaptığınız sorunları halı altına süpürmek oluyor. Sonrasında onlar birikip dağ oluyor ve daha da kötü sonuçlanıyor.
Evet sizin fikrinizede katılıyorum haklısınız bakış aciniz güzel fakat inanın bazen öyle bir hal aliyorki her söylenen şeye sivri dil ve öfke ile karşılık verince olaylar büyüyor.. kıvılcımdan yangın çıkıyor.herseye sussun demiyorum ama bazen inanın halı altına gidermi bilmem ama he de geç modu daha az yoruyor insanı.

Oncelikle üzülerek belirtmek isterim ki yorum yapip yapmayacagimiza karar veremezsiniz. Konunuzu actiktan sonrasi bize kalmis.

Kendi ekonomik ozgurlugunuz olmadigi surece esiniz tarafindan ezilmeye mahkumsunuz gorunene gore.

Cunku esiniz cahilinin gozunde, evden ve çocuktan sorumlu kisi sizsiniz...

o yuzden kadinlar olarak ilk görevimiz kendi ayaklarımızın ustunde durabilmek, ki iste boyle durumlarda rest cekebilelim. Bakabilecegimiz kadar cocuk yapmakta da fayda var.

çünkü çocuklarin sadece karnini doyurmak yetersiz. Kaliteli zamani cocuklari gectim kendinize bile ayiramiyorsunuz su an icin anladigim kadariyla.

Benimde oğlum var eşinizin yaptığını ilerde benim oğlum yapsa çok kızardım. Bazı anneler oğullarını paşa gibi yetiştiriyor. 3 çocuğa kazasız belasız bakıp önüne yemekte koyabildiğiniz için şükredeceğine birde çemkiriyor. İnsan olmak bu kadar zor olmamalı.

Eşiniz çok saygısız böyle adamın üstüne o çocukları bırakıp gitsen haftasına kapında miyavlar onlara kolay geliyor.

Benimde oğlum var eşinizin yaptığını ilerde benim oğlum yapsa çok kızardım. Bazı anneler oğullarını paşa gibi yetiştiriyor. 3 çocuğa kazasız belasız bakıp önüne yemekte koyabildiğiniz için şükredeceğine birde çemkiriyor. İnsan olmak bu kadar zor olmamalı.
Evet benim kayınvalidem eşimin liseye giderken bile ayakkabı bağcığını bağlamış bunu bide zevkle söylüyor benimde iki oğlum var herkes işini kendi halledebilmeli bence

Bu dediğiniz çok ama çok yanlış. Ne demek ok de geç? O kim ki eşine karşı öyle bir üslupla bilmişlik taslayabiliyor. Rahatsız olan insan eline alıp yapar. Beyefendinin paşa keyfi kaçmasın diye susun demek çok da mantıklı değil diye düşünüyorum. Ayrıca mutlu olmak için demişsiniz ama sizin yaptığınız sorunları halı altına süpürmek oluyor. Sonrasında onlar birikip dağ oluyor ve daha da kötü sonuçlanıyor.
Bunun çözümü nedir peki adam kalkıp tuvaleti yıkamış ama neye yarar kavga edilmiş çocuklar şahit olmuş? Bir dahakine gelip konuşmaz direkt tuvaleti yıkar mi artık diyorsunuz ?

Bunun çözümü nedir peki adam kalkıp tuvaleti yıkamış ama neye yarar kavga edilmiş çocuklar şahit olmuş? Bir dahakine gelip konuşmaz direkt tuvaleti yıkar mi artık diyorsunuz ?
Farkında mısınız hanımefendi ok de geç diyor. Böyle bir adama tamam hayatım hemen temizliyorum falan denmesini mi bekliyorsunuz? Tabi ki de rahatsız olan gidip yıkayacak. Ayrıca kimse karısıyla öyle konuşma hakkına da sahip değil. Adam zaten çocuklarını düşünse çocukların yanında bağırıp çağırmaz.

Ben su disarda calisiyorum tayfasini hic anlamiyorum. Disarda calisman o evde yasadigin gercegi degistirmiyor ki. Benim iki kücük cocugum var, bazen evi affedersiniz b* götürdü, ama esim yüzüme vurmadi cünkü ne kadar yorgun oldugumu görüyordu. Iki tarafin birbirine empati göstermesi cok önemli böyle durumlarda. Benim yapmadiklarimi esim yapar, onun yapamadigini ben yaparim. Yuvarlanip gidiyoruz böyle. Böyle seyler icin kalp kirmaya deger mi? Heleki evde cocuk varsa. Bence esinizle sakin kafayla tekrar konusun. Onu yükü sizin yükünüzden ne daha hafif nede agir. Herkesin kendine yetecek kadar derdi vardir. Disarda calissan bir saatde bari isin bitiyor, cocuklarla öyle mi? Degil. Planlama mümkün mü? Eh iste, ama bazende degil. Kimsenin digerine emri vaki konusmaya hakki yok. Disarda calisiyorsa da yine bi domestos dökebilir. O siseler erkek eline yapismiyor. Cocuklarin yaninda da sizi kötülemesin.laf carpayim derken cocuklari kötü etkiliyor.

İnanın onun karıştığı kadar kayinvalidem bana karışmıyor.
Biraz önce biraz tartıştık.
İnsan önce bir der ki
Canim günün nasil geçti?
Neler yaptınız?
Yemeğini önüne koydum biz önceden yediğimiz için diğer odaya gittim.
Yemeğini yedi içeri geldi.
Bana dediği "tuvalet biraz sararmış onu bugün hallet."
Her gün temizliyorum zaten ama domestos dökmeyince biraz sararmaya başlamış.
Ben de son günlerde başka işlere daha ağırlık verdiğim için tuvaleti çok detaylı temizleyemedim.
Ben de bugün çocuklarla neler yaptığımı aksama doğru küçük çocuğun beni ne kadar zorlandığını anlatmaya başladım. Günlük temizliği yemeği 3 çocukla birlikte yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince . Her şeye yetişemiyor olabilirim dedim.
Başım ağrıdı yeter dedi.
Senin dinleyemedigin şeyleri ben yaşıyorum dedim.
Sonra bağırmalar başladı karşılıklı.
Çocuklar ağlayınca frenledik.
Benim damarıma basan cümlesi ben eşek gibi dışarıda çalışıyorsam sende eşek gibi evde her şeyi yapacaksın.
Cok zoruma gitti.
Çocukları diğer odaya alıp sesini daha fazla duymak istemiyorum sus artık dedim.

Şimdi başka odadayım çok öfkeliyim. Zaten son zamanlarda kendimi devamlı telkin ediyorum sakin olmak adına. Biraz sinirli bir yapım var.
Ne güzeldik ya son bir ay hiç kavga yoktu evde.
Şimdi beyefendi tuvalet yıkıyor. Anneniz yapamamış ben yapıyorum diyor.
Sizce ben fazla mi sinirliyim.
Daha sakin olmak istiyorum. Ama olmuyor.
Bir sey deyin. Tarafsiz yorumlar beni mutlu edecek.
Not:
Buraya derdimizi yazıyoruz. Lütfen sizden ricam çözüm onermeyecek olan yorum yazmasın.
En uyuz olduğum erkek tipi. Hem yardım etmeyecek hem de bana iş buyuracak? Bu kesinlikle alıştırmayla alakalı. Baştan alıştırmışsınız. İlk günden tavrınızı koymalıydınız. Biz kadınlar ne kadar güçlü görünmeye çalışırsak erkekler daha çok üstümüze binecek. Biraz narin görünmeyi bilsek bunların hiçbiri olmaz.
Kimse kusura bakmasın 3 çocukla değil 2 çocukla bile ev işlerini bitiremem. Eğer bitirirsem kendim de biterim sonra o adam da başka kadına gitmek ister kendine hiç bakmıyorsun hemen çöktün der. Tabiki bunu demesi de yanlış ama şu ev işlerinden sıyrılıp bedenimizi ve ruhumuzu beslemeyi unutmayalım lütfen. Yarın kimse size aferin demez.

3 çocukla evdeki sorumluluğunuz yeterince fazla. Bir de üstüne ev işleri. Eşinizin daha anlayışlı olması gerekir.

Siz sinirli değilsiniz, eşiniz çok anlayışsız ❌👎🏻 3 çocukla evde karnaval yaşıyor değilsiniz. Ev kadını olmakta başlı başına bir meslek. Allah size sabır versin 🙏🏻

yapmazdım.
Çocukların yanında hele bağrışma direkt ya kendi çıksın odayı mı terkediyor sakinleşiyor mu ne yapıyorsa ya da aynı şey benim içinde geçerli.
Şöyle ki bir erkeğin önüne üç öğün yemek koyarsan o şekil alışır,bir öğün koyarsan da...
Birlik beraberlik evlilik demek,evet ataerkil sistemimizde malesef çoğunluğumzun eşi çalışıyor kadın evde ama kadın sank ne yapıyor ne mi yapıyor ataerkil düzenle savaşıyor aslında.
Tatlı sert boykot et..
Açıklama yapma...
Senin savunacak bi hatan mı var ki,
bak ne gzel temizliyor olmayınca demk ki yapailcek kabliyeti var dayanak sensin. gerekirse elini bandajla işleri birlikte yapabileceğinizi odağını sabitleştir derim ben.

Kadınların işi cidden zor,Allah hepimize kolaylık versin.

Ben senin isine karismiyorsam sen de benim isime karisma neyi nasil yapacagimi soyleme eger beğenmediğin bir sey varsa kalk kendin yap diyin gerekirse de tamam madem yapamiyorum sen cocuklara 1 saat bak ben tuvaleti temizleyeceğim diyin çıkın birakin cocuklari o baksin
Bir gün hic bir is yapmayin bugun canim istemedi diyin aciklama yapmayın baska
Isime karistigin her gun o isi sana bırakacağım ve begenmezsem de eleştirecegim ona gore diyin cekilin kenara
Bazi insanlar alttan alip aciklama yapinca uste cikiyor, rest cekince geri vites yapıyor siz de bunu deneyin belki ise yarar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X