- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.823
- 798
- Konu Sahibi canimanacanan
-
BacimNormalde seninle aynı fikirde olurdum. Ama bu kez değilim.
Bu konuda bile adama haklı deniliyor.
Tersine çevirseydik. Araba bende olsaydı. Eşim gel beni al deseydi de ben girmeseydim. Bu kez de "neden gitmedin" denilecekti.
Yine de seni seviyorum sevgili katip
Her hamilelik bir mi dimi 4aylik sonuçta karnin burnunda degil ne demek? Karnin burnunda bile binersin aslinda o yuzden simdi haydi haydi binmem lazim demek. Niye çünkü kendisine semer vuran cok olmus başkaları da rahat etmesin istio en temelde bu var. Bizim insanimiz hic kendini iyileştirmeyi düşünmez başkasını da kendi kötü seviyesine çekmeye çalışır, bu sekilde rahat eder çünkü. Kendi şartlarıni iyilestirmesi zordur dişli olmak efor gostermek gerekir. Baskasinin geriye gitmesi onun icin daha kolaydir.Ve daha 1 kez bile hamilelik gecirmemis insanlar bile bu topikte bunu soyluyor biliyor
Musun? Bilgisi yok fikri var.. kitaplardan okundugu gibide olmayabiliyor hamilelik, ama bizim burdaki avratlar herseyin en iyisini bilir.. empati yetenegi sifir
Aaa ama o erkek. Neden öyle diyorsun. O bir paşa torunu. Zahmete gelemez. Zahmet varsa orda kadın vardır. Paşaların incileri zahmete gelemez.
Ben bedevinin eski kocası için demedim zaten, genel konuştum. Ama bir ayrıntı kaçırmışım '' Başkası olsa canını ortaya koyar. . '' Orda anladım, bedevi bu. Konu sahibinin kocası zaten rezalet biri, ama baksana bedeviye, adam bi daha alır umudu ile memleketine bile dönmüyor, kendini de çocuğunu da rezil ediyor. Adamdan boşanmış sonuçta, çek git değil mi? En ufak umut verse anlarım. Böyle kadınlar varken böyle adamlara hiçbir şey olmaz. Bu konuyu bedevi açmamış olarak düşününce, evet bu boş naz niyaz. 1 saatlik yol için bu tantanaya gerek yok. Başkası için canını veriyor seni 1 saatlik yoldan almıyorsa, bu adam 1 günde böyle olmamıştır. Baştan baba yapmayacaksın. Yaptın mı? Lafını etme 1 saatlik yolun, sıkıntın varsa otur ananın evine, yoksa çık git evine.Normalde seninle aynı fikirde olurdum. Ama bu kez değilim.
Bu konuda bile adama haklı deniliyor.
Tersine çevirseydik. Araba bende olsaydı. Eşim gel beni al deseydi de ben girmeseydim. Bu kez de "neden gitmedin" denilecekti.
Kocasının ne çeşit bir adam olduğunu konuyu okur okumaz anladim zaten üslubu bile para etmez.Ben bedevinin eski kocası için demedim zaten, genel konuştum. Ama bir ayrıntı kaçırmışım '' Başkası olsa canını ortaya koyar. . '' Orda anladım, bedevi bu. Konu sahibinin kocası zaten rezalet biri, ama baksana bedeviye, adam bi daha alır umudu ile memleketine bile dönmüyor, kendini de çocuğunu da rezil ediyor. Adamdan boşanmış sonuçta, çek git değil mi? En ufak umut verse anlarım. Böyle kadınlar varken böyle adamlara hiçbir şey olmaz. Bu konuyu bedevi açmamış olarak düşününce, evet bu boş naz niyaz. 1 saatlik yol için bu tantanaya gerek yok. Başkası için canını veriyor seni 1 saatlik yoldan almıyorsa, bu adam 1 günde böyle olmamıştır. Baştan baba yapmayacaksın. Yaptın mı? Lafını etme 1 saatlik yolun, sıkıntın varsa otur ananın evine, yoksa çık git evine.
Aynen oyle canim.. 3 gebeligimde 1. De son 5 haftaya kadar 40 saat calistim sorunsuz.. 3. De yataklardan cikamadim dogurdugum ana kadar bulantim vardi.. dusun 1 kadinin butun gebelikleri bile farkli.. ila son 2-3 ayda mi ihtiyaclar artiyo yani bi anne adayi olarak? Bi kere ilk haftalardaki yogun bulantilar duygu degisimleri enerjisizlik bile yeterli..ha gene diyorum bunlar benimHer hamilelik bir mi dimi 4aylik sonuçta karnin burnunda degil ne demek? Karnin burnunda bile binersin aslinda o yuzden simdi haydi haydi binmem lazim demek. Niye çünkü kendisine semer vuran cok olmus başkaları da rahat etmesin istio en temelde bu var. Bizim insanimiz hic kendini iyileştirmeyi düşünmez başkasını da kendi kötü seviyesine çekmeye çalışır, bu sekilde rahat eder çünkü. Kendi şartlarıni iyilestirmesi zordur dişli olmak efor gostermek gerekir. Baskasinin geriye gitmesi onun icin daha kolaydir.
Örnek alakasiz olcak ama mantigi acisindan benzio. Mesela binalarin bahce katinda oturanlar oraya bi masa bi sandalye koyar oturur bodrum katinda yasamak bunalticidir degerlendirmek ister üst kattaki bakar bakar rahatsiz olur onun orda keyifle oturdugunu düşünüp kiskanir gider yöneticiye sikayet eder bunlar bu ortak alanda oturmasin diye.
Ya birakin onlar otursun sana noluyo. Bi baskasi midesi bulaniodur dolmusa binmek istemiodur sana batan çıkan ne. Beriki kocasina naz olsun diye yapiodur sen yapmadın diye onun niye hakki yok yapmaya...
Fake değil de konu aslında, çok trajik bir durum.
Yaniiiii. Bi de o kadar eskiye gideceksek zaten hipokratın zamaninda ömür ortalaması 40 mış. Ölelim niye yasioruz ki fazladan. Prenses miyiz neyizAynen oyle canim.. 3 gebeligimde 1. De son 5 haftaya kadar 40 saat calistim sorunsuz.. 3. De yataklardan cikamadim dogurdugum ana kadar bulantim vardi.. dusun 1 kadinin butun gebelikleri bile farkli.. ila son 2-3 ayda mi ihtiyaclar artiyo yani bi anne adayi olarak? Bi kere ilk haftalardaki yogun bulantilar duygu degisimleri enerjisizlik bile yeterli..ha gene diyorum bunlar benim
Tecrubelerim ama tutturmuslar hamilelik hastalik degil.. iyiki birsey ogrenmislerdoguma
Kadar yataktan cikmayanlar zehirlenenler bile var.. anlamiyorum bu neyin yarisi..
Eskiler surda dogurup tarlada devam edermis capa yapmayasanki cok guzelnis.. kadinin kiymeti mi varmis sanki? Sor bakalim o
Kadinlara neler cekmisler yasamislar. Sicacik koltugunuzdan konusmak ne kolay eski kadinlar boyleymis soyleymis.. zoraki durum napsinlar? Ogrenilmis caresizlik
Aynen.peki kadın düşünüp düşünüp "ya bu adam bana bunu da yapmıştı" deyip konu mu açıyor sürekli?
Evetpeki kadın düşünüp düşünüp "ya bu adam bana bunu da yapmıştı" deyip konu mu açıyor sürekli?
İşte böyle adamları baba yapıp kendi evladınızada yazık etmeseniz nasıl olurdu acaba? Ya ben sizin gibi kadınları cidden anlamıyorum, bu adam bir günde böyle olmamıştır eminim. Hadi bir hata yaptınız evlendiniz, neden birde baba yapıyorsunuz. Süründüreceksiniz evlat evlat diye aklı başına gelecek. Akıllanmadı mı? Çocuk falan yapmayında en azından nesli tükensin.Beni alamayan adam iş başkalarına gelimce canını ortaya koyuyor ama .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?