Erkeğin hamile eşini almaması normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayyyy sonuna kadar katılıyorum.Ben de 4 aylık hamileyken sokağa çıkmaya korkuyodumkusmadik yer kalmiodu.5 ay kus kus içim dışıma çıktı.Oda değiştirmeye korkar olmuştum

Bedeviyse konu başka tâbi ama mesela sen başta 9 saatlik otobüs yolculuğunu çocukla yapıyorum demişsin ya eğer arabamız varsa o yolculuğu bana kimse yaptıramaz. 2 küçük çocukla 9 saatlik yolculukta araba kullanamayacaksam eşim götürür sonra gelir alır ki yapmışlığı var. Bu beni prenses yapmaz diye düşünüyorum. Prensesi yazma sebebim de onun aslında yerme amaçlı kullanılması. Sen yaparsın başkası yapar o yolcuğu belki ama yapmayı tercih etmeyeni de eksik, kendi başının çaresine bakamayan biri yapmaz. Bu tarz konularda kıyası yanlış buluyorum o yüzden.

Yakın bulduğum için senin mesajın üzerinden yazdım ama geneldi yorumum. Saygılar

Mevzu yapamamak degil zaten. Beni ormana salsalar bir sure yaşarim ciddiyim. Kamp tecrubem filan da var veee en önemlisi Bear Grylls izledim.

Şaka bir yana eminim hemen hemen herkes tek basina olsa veya imkan olmasa baska cozumler dusunup bunu uygulayabilir zor da olsa otobus, minibuse binmek cok buyuk bir iş ve guçlu kadinlik filan değil. Tamamen tercih ve imkan meselesi, acizlikten veya guclu kadinliktan bagimsiz.

En fazla kocan, sevgilin seni alayim/birakayim demiyordur ya da agiz ucuyla diyordur. Sen de alışmamissindir beklemiyorsundur bu yani, terciihhh

4 saat gidecek benzin parasını düşünün vazgeçersiniz bence :)

İyi de imkanınız yokmuş bayağı. Araba kullanamıyorsunuz. Eşiniz 7/24 yanınızda değil. Metro metrobüs candır. Deneyin bence.
Tramvay kullanırım ama şuan ilcedeyim öyle durum yok.
Ben suremiyorum esim sürüyor şükür.
İmkanım olmaması için araba olmaması lazim.
Bakış acılarımız farkli.
İyi forumlar.

Tramvay kullanırım ama şuan ilcedeyim öyle durum yok.
Ben suremiyorum esim sürüyor şükür.
İmkanım olmaması için araba olmaması lazim.
Bakış acılarımız farkli.
İyi forumlar.

Eşe bağımlı yaşamak oluyor sizinki. Belki ilçede olduğunuz için ihtiyaç duymuyorsunuz. Büyük şehirde olaylar değişiyor. Aracım olmasına rağmen. Gerektiği yerde bırakıp toplu taşımayla devam ediyorum ettim de gebeliğimde de. Pandemide gebeliğimde defalarca metro kullandım.

Ya ben mi anlamıyorum bizim millet mi modernliği tek başına yetebilmeyi yanlış anlıyor anlamıyorum. Arkadaşlar modern kendine yeten kadın olmak evlilikte ve hayatta her yükü sırtlanmak değildir. Burada bazı kadınlar burada bununla övünüyorlar. Evlilikte kadın işte çalışıyor, eve geliyor bütün işleri sırtlanıyor, çocuğun tüm yükünü sırtlanıyor, bir de bakımlı ve dörtlük olup kocasının gönlünü eğlemeye uğraşıyorlar sonrada sen yapamıyormusun prensesmisin diye takılıyorlar. Arkadaşım evlilik hayat arkadaşlığı ve hayat ortaklığıdır, yük paylaşmaktır. Konu sahibinin şahsına özel arabası olsa zaten kocasına söylemez; demek ki yok. Ben araba kullanabiliyorum arabam var diye konu sahibini eleştirmek neyin kafası bilemedim. Ayrıca o çocuk tek başına yapılmadı, neden kadın bütün psikolojik fizyolojik zorluk kadının üstündeyken ve adamın altında arabası varken ve engel zorunlu bir işi yokken adam 8iki saat yola katlanmasın. Adamı bu kadar özel kılan ne acaba? Ayrıca herkesin bünyesi ve hamileliği aynı değil, ben mesela bırakın hamileliği normal hayatta bile üç saatten fazla yola gittiğimde perişan oluyorum midem bulanıyor. O yüzden kendi mükemmelliğiniz üzerinden kendinizi överek doğru sonuca varamazsınız.
Biraz modern dünyayı örnek alın elin Avrupalısı bırakın hamileliği, normal evlilik hayatında bile erkekten bir fazla çöp kaldırmıyor, hamile kalıyor daha yolun başında babayı bu sürece dahil edip, doğunca çocuğa eşit bakıyor. Bizde işte, evde hayatta kocamızın azıcık rahatını bozmadan kendi başımıza debeleniyoruz diye övünüyoruz. İnsanlar zaten toplu taşımada sürünmemek , konforlu ulaşım için araç alıyorlar Anladığım kadarı ile konu sahibi iki araç değiştirerek evine varabiliyor. Arada beklemek falanda gerekebilir; elinde eşya varsa gerçekten yorucu . Tarafların ortak bir arabası varken, kadının böyle makul bir isteğine bu kadar tepki vermek bana insafsızca geliyor.

Metro heryerde yok işte.
Şehirde metro kullanmak avantaj zaten.
Gittigin istikamete uyuyorsa.

7. ayıma kadar 85 km uzaklıktaki iş yerime 1saat 45dk gidip 1saat 45 dk da döndüm yolcu minibüsüyle. Sizinkisi bir sefere mahsusmuş bu kadar büyütmeye gerek yok. Eşiniz alsada 2 saat oturup döneceksiniz otobüsle de dönseniz oturup döneceksiniz. İsterseniz kendiniz arabayı kullanıp gidin bilmiyorsanız öğrenin belli ki çok lazım olacak

Gören de beni seyit onbaşı sancak Yok ya öyle değilim. Evlilikte her yükü sırtlanmıyorum. Arabamız da oldu, ben yine o yolu gittim, kullanmayı bilmiyorum, eşim çalışıyor, 9 saatlik yola gidecek benzin fiyatının çok daha azına biraz meşakkatli de olsa yolculuk yapıyorum. Ha imkanlarım daha fazla olur, o zaman mırın kırın yapan adamın beynini emiklerim. O da zaten kaldıramayacağım yükü yüklemez sağolsun. Ben çoluk çocuk ile o yolu teperken o da totosunu yayıp yatmıyor ki. Rahatlıkla yapabileceğim şeyler için nazlanmak ve baaak nasıl da lafımı geçirdim diyebilmek için onun beynini yemediğim için zorlanacağım şeylere kalıyor kredim. 1 saatlik yolculuk için böyle yüzgöz olmak gereksiz geldi bana, ilk çocuğa hamile isen ve sana yük başka bir çocuk veya bi şey yoksa, sağlık sorunun varsa başka tabi. 2-3 saat desin tamam olayım yine. 1 saat ne? İstanbul 'da her yer 1 saat. 1 saat yola çıkamayan evinden çıkmasın, özleyen ona gelsin, gerek yok kendini sıkıntıya sokmaya.

Bedevi bu kız, hani kocası bi daha evleniriz diye kandırıp boşamıştı. Sanki eski kocasının 3.eşi olacak gibi konu açıyordu bi de. Bi de eski kocası ile bir daha evlenen olur mu diye konu açıyordu.
Allah razı ossunn çiçem . Sayende banlanmadım

Yaa bencede hamile kadına ayrı bir özen gosterilmeli heleki Pandemi döneminde ama adam da der kendini iyi hissetmiyorsan niye kalktın yollara düştün annene gittin ,evinde otursaydin der.

Bu kadar piremses olma şekerim. 9 saat 2 çocukla otobüs yolculuğu yapıyorum, hamile iken de yaptım, hamile + 1 çocuk iken de. 1 saati de gidiver otobüs ile, ölmezsin korkma.
Evet bir saat otobüs yolculuğundan ölmez ama bence sinir bozucu olan adamin akrabalari aradiginda koşarak gitmesi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…