• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkeğin yardımı..

merhaba hepinize ben yeni bir üyeyim. danışmak istediğim iki şey var.

ben yeni evliyim severek tanışarak evlendim . ilk aylarda çalışmıyordum eşimin işi yorucu o yüzden ondan pek temizlik yemek beklemedim diyebiliriz. şimdi işe girdim çok şükür ama o alıştığı gibi devam etmek istiyor. tamam yemek yapmak değil çünkü ben ondan daha önce geliyorum ama o daha önce gelse yemek yapar mıydı hiç sanmıyorum.. demem o ki ona bu alışkanlığı nasıl kazandırabilirim. biraz da sinirli bir yapısı var üstelesem kavga ediyoruz bütün apartman duyuyor:cry: kırk kere söylüyorum rica ediyorum bir şeyi yapması için. örneğin pijamasını bile yerde bırakıp gidiyor sabahları deli oluyorum:KK20: bi kere evi süpürelim dedim güç bela kabul etti ordan oraya savuruyo her şeyi bilerek yapma diyeyim diye . çok mu şey bekliyorum. hastalandığımda falan yaar bişeyler ama onun dışında hiç.. kendi attıklarını toplasa yine dert etmiycem.
eşi zaten yardım edenlerden değil ama sonradan huy değiştirenler oldu mu yoksa huyu değişmiyor mu. ne yapabilirim?

ikincisi ise ben galiba kıskanç bir insanım. ama şöyle örneğin eşimin kız kardeşine yemeğe gittik her şeyi yemeği eşi yapmış hatta bulaşık falan o yıkadı o kadar şaşırdım ki ama yardım değil artık her şeyi o yapıyor çay doldurmasına meyve servisine varana kadar görümcem hiç kalkmadı desem yalan olmaz ve ister istemez kıskandım keşke benim eşimde yapsa diye:KK43: kötü biri miyim bilmiyorum böyle şeyler kıskanıyorum bi arkadaşım da eşim temizlik yapar birlikte yaparız hep cam yer siler diyor hem de ev hanımı bu kız.. bunu da kıskanıyorum. ama kötü niyetli değil yani onlarınki de yapmasın değil benim eşim niye yapmıyor diye:KK1:

erkeğin "yardımı" değil erkeğin de "görevi"
Evlilik hayatı sürdürüyorsunuz siz.
ve ikiniz de çalışıyorsunuz.
bırak kırıp dökerek yapsın yine de yapsın! yapma bırak deme hiç.
pijamasını yerde bırakıyorsa ALMA
vur bi tekme pijamaya sen de.
yemeği önüne koyar önünden alır, hemen her istediğini yaparsan o da alışır tabi.
aynı erkek kardeşim.
suyu bile önüne ister, yatağını bile toplamaz.

benim eşim de görümcenin eşi gibi. o halleder yemek dahil çok şeyi.
ben ilk baştan beri mükemmel kadın olmadım çünkü. Burayı artık toplayalım diyene kadar ellemedim hiçbir şeyi.
çamaşırları makineye attıysam çıkarıp asmasını ona bıraktım.
çoraplarını hep koltuğun kenarına sıkıştırır, kapının arkasına falan atardı. ben de kirli sepetine atana kadar hiçbirini toplayıp yıkamadım. şimdi her şey banyoda kirli sepetine atılıyor
balkonları yıkarken şort giyiverdim, eğilip kalkarken karşı apartmandan beni dikizleyecekler korkusuyla balkon yıkamayı o devraldı. :D

yemek işini mutlaka beraber yapıyoruz. daha kendi başıma mutfakta yemek yaptığım 10 kereyi geçmez. (tek başıma yaparsam iyice yavaş yavaş yapıyorum, zaten elim de ağır, eşim de sabredemiyor artık gelip 10 dk da yemekleri hallediveriyor)

bence her şeye YETMEMEK lazım.
ohh evde her işimi yapan biri olsa ben de paso yatarım valla.
öyle bi dünyaya alıştırmayın eşinizi.

Esinin cikardigini dolaba kirlisini sepete atmasi lazim bende cok kizarim oyle seye.ama kusura bakmada ew supurtup yemek yaptirip bulasik yikamasini beklemen bana tuhaf geldi.sen ne yapacaksin esin temizlik yaparken acaba koltuga uzanip tv mi bakacaksin. Rollerimi degistirmek istiyorsun.garip geldi bana.adam kendi dagnikligini toplasin benim emegime saygi gostersin benim icin yeterli.daha fazlasini yapan erkek bana antipatik gelir.gorumcenin kocasi gibi bi koca istemem.bulasik yikamis sofra kurmus cay meyve servisi yapmis ve gorumceniz hic kalkmamis. Neden acaba sakat falanmi. Ve buda sizin hosunuza gitmis cok enteresan.bana itici gelirdi kadinin yaptigi terbiyesizlik gelirdi.bari esiniz ew beyi olsun sizde is kadini

yok ben onu doğru bulduğumu söylemedim ama görümcem yapmayınca eşi yapıyor benim de eşim yapmayınca mecbur ben yapıyorum yani bu böyle. çünkü o kırk saat nazlı nazlı çay doldurana kadar ben koyarım diye düşünüyor adam.. niye rolleri değiştirmek isteyeyim ben süpürürken o da silebilir mesela ne var ki bunda işte sizin gibi düşünen insanlar çocuklarını böyle yetiştiriyor sonra da biz çekiyoruz..

yemeği önüne koyar önünden alır, hemen her istediğini yaparsan o da alışır tabi.
aynı erkek kardeşim.

ben ilk baştan beri mükemmel kadın olmadım çünkü. Burayı artık toplayalım diyene kadar ellemedim hiçbir şeyi.
çoraplarını hep koltuğun kenarına sıkıştırır, kapının arkasına falan atardı. ben de kirli sepetine atana kadar hiçbirini toplayıp yıkamadım. şimdi her şey banyoda kirli sepetine atılıyor
balkonları yıkarken şort giyiverdim, eğilip kalkarken karşı apartmandan beni dikizleyecekler korkusuyla balkon yıkamayı o devraldı. :KK70:

yemek işini mutlaka beraber yapıyoruz. daha kendi başıma mutfakta yemek yaptığım 10 kereyi geçmez. (tek başıma yaparsam iyice yavaş yavaş yapıyorum, zaten elim de ağır, eşim de sabredemiyor artık gelip 10 dk da yemekleri hallediveriyor)

ne kadar güzel inanamıyorum böyle örnekler olduğuna..evet sanırım benim titiz halimden nasılsa toplayacak diye mesela ben işe gitmeden daha erken kalkıp akşamdan dağılanları toplamadan çıkamıyorum. rahata alışmış sıkıya gelmemiş ve gelmek de istemiyor sabırısız... mesela haftasonları karşıma geçer misin yatağı birlikte toplayalım diyorum nevresim değiştirelim diyorum nefret ediyorum bu işlerden beni uğraştırma diyor. dışardan biri anlatsa sevmiyor eşini derdim ama sevdiğini biliyorum bunun dışında her türlü gösteriyor sevigisini ama alışmış bi kere yatmaya...derdi bir an önce oturmak yani.

Esinin cikardigini dolaba kirlisini sepete atmasi lazim bende cok kizarim oyle seye.ama kusura bakmada ew supurtup yemek yaptirip bulasik yikamasini beklemen bana tuhaf geldi.sen ne yapacaksin esin temizlik yaparken acaba koltuga uzanip tv mi bakacaksin. Rollerimi degistirmek istiyorsun.garip geldi bana.adam kendi dagnikligini toplasin benim emegime saygi gostersin benim icin yeterli.daha fazlasini yapan erkek bana antipatik gelir.gorumcenin kocasi gibi bi koca istemem.bulasik yikamis sofra kurmus cay meyve servisi yapmis ve gorumceniz hic kalkmamis. Neden acaba sakat falanmi. Ve buda sizin hosunuza gitmis cok enteresan.bana itici gelirdi kadinin yaptigi terbiyesizlik gelirdi.bari esiniz ew beyi olsun sizde is kadini

Çok saçma düşündüğünüz gibi, sizin gibi düşünüp davranmayan insanları çok çirkin eleştirmişsiniz.
Kadın çalışmayan, bütün gün evde yatan biri olsa ev işleri de onun olsun diyeceğim ama, kadın da adam da çalışıyor, evi birlikte geçindirdiklerine göre, erkeğin ayrıcalığı nedir?

bana da itici geldi zaten resmen kullanıyor eşini mesela hazır yiyecek almış onu bile açması için salona bağırıyor gel canım açar mısın şunu diyor o yapsın boşver diyor bana da şaşırdım kaldım..

ne kadar güzel inanamıyorum böyle örnekler olduğuna..evet sanırım benim titiz halimden nasılsa toplayacak diye mesela ben işe gitmeden daha erken kalkıp akşamdan dağılanları toplamadan çıkamıyorum. rahata alışmış sıkıya gelmemiş ve gelmek de istemiyor sabırısız... mesela haftasonları karşıma geçer misin yatağı birlikte toplayalım diyorum nevresim değiştirelim diyorum nefret ediyorum bu işlerden beni uğraştırma diyor. dışardan biri anlatsa sevmiyor eşini derdim ama sevdiğini biliyorum bunun dışında her türlü gösteriyor sevigisini ama alışmış bi kere yatmaya...derdi bir an önce oturmak yani.

yoruluyor olabilir, ama siz de yoruluyosunuz.
beraber yapınca kendinizi ödüllendirin.
mesela temizlik yapılan günün akşamına dışarıdan bi yemek, pizza falan söyleyin eve. tv karşısında keyif yapın falan.

bana da itici geldi zaten resmen kullanıyor eşini mesela hazır yiyecek almış onu bile açması için salona bağırıyor gel canım açar mısın şunu diyor o yapsın boşver diyor bana da şaşırdım kaldım..
Ewet cok terbiyesizce bence.kocasi memnun bu durumdan demekki.ben ewi dagitsin yesin icsin giyinsin ortada biraksin demiyorum.tabiki yardim edecek dikkat edecek. Ama bu benim gorusum ben esime toz aldirip supurge yaptirmam hasta veya siradisi bi durum yoksa tabi. Elim ayagim tuttugu surece ben yaparim. Zaten onlarin yaptigiyla bizim yaptigimiz ayni olurmu allah askina.onlar temizlik yaptigini zanneder ama biz yapariz gercekten.

Gercekten de kıskançsınız. :)
Bir yandan eşitlik, ev içi demokrasi istiyorsunuz; ama bir yandan da bu eşitlik ve demokrasiye sahip kadınları kötülüyorsunuz.
Çok severim nazlı niyazlı kadınları... Görümcenize helal olsun, bu tavırları sayesinde hep el üstünde tutulacak.

Ewet cok terbiyesizce bence.kocasi memnun bu durumdan demekki.ben ewi dagitsin yesin icsin giyinsin ortada biraksin demiyorum.tabiki yardim edecek dikkat edecek. Ama bu benim gorusum ben esime toz aldirip supurge yaptirmam hasta veya siradisi bi durum yoksa tabi. Elim ayagim tuttugu surece ben yaparim. Zaten onlarin yaptigiyla bizim yaptigimiz ayni olurmu allah askina.onlar temizlik yaptigini zanneder ama biz yapariz gercekten.
Siz öyle sanın. Eşim benden katbekat güzel cam siliyor. Benim 2 saatte sildiğim camı o yarım saatte siliyor. Ve üstelik cam üstünde tek bir leke dahi kalmıyor. Banyoyu ovalama işinde de öyle keza... Kas gücü anlamında bizden güçlü olduklarından bizden çok daha kısa sürede ve lekesiz temizlik yapıyor erkekler.
Temizlik beceri isteyen bir şey değil. Bale ya keman çalmak değil ki bu. Eline bir bez alıyorsun bir sağa bir sola siliyorsun. Bunun cinsiyetle ne ilgisi var? Erkekler bilerek kötü yapıyorlar ki eşleri ev işi yaptırmasın, kadınlar da saf gibi inanıyorlar. Ne de olsa arkalarından temizleyecek biri var.
Şunu da söylemek isterim dünyanın en büyük aşçıları erkektirler.

Valla canım zorlamayla olmuyormuş ben onu anladım.Benim herife ara gazı vererekten ''aaaa camı sen güzel siliyon bak'' diyerekten işimi hallediyorum.
Haa istemediğim yere çamaşır mı bıraktı o kaldırana kadar el sürmüyorum.Ama dedim baştan kirli sepetine girmeyen çamaşırlar yıkanmamaktadır diye.Bildiriden sonra alışıyorlar .

Bu benim fikrim. Ben esime cam sildirip banyo ovdurup supurge bulasik yaptirmam.bana antipatik geliyor dedigim gibi.kim esine ne yaptiriyorsa yaptirsin.beni ilgilendirmez.benim fikrimde kimseyi ilgilendirmez.herkese iyiaksamlar ;)

aynı erkek kardeşim.

balkonları yıkarken şort giyiverdim, eğilip kalkarken karşı apartmandan beni dikizleyecekler korkusuyla balkon yıkamayı o devraldı. :KK70:

aynen size katılıyorum ben normalde dağınık birisiyim ve başta nasıl alıştırırsan oyle gider diye düşünüyorum bende çalışıyorum diyorum bende önce gelince evleri süpürür çoğu zaman çamaşırları makineye atar çünkü biliyor ki o yapmazsa ben zaten yapmayacam tek yemek yapmaya alıştıramadım ondada ben yemek hazırlarken sofrayı o kurar sonra o toplar valla hayat müşterek mecbur yardım etmesi gerekiyor ben ona hizmetçi diye gelmedim bu dünyaya kusura bakmayacak:)

ben yeni evliyim severek tanışarak evlendim . ilk aylarda çalışmıyordum eşimin işi yorucu o yüzden ondan pek temizlik yemek beklemedim diyebiliriz. şimdi işe girdim çok şükür ama o alıştığı gibi devam etmek istiyor. tamam yemek yapmak değil çünkü ben ondan daha önce geliyorum ama o daha önce gelse yemek yapar mıydı hiç sanmıyorum.. demem o ki ona bu alışkanlığı nasıl kazandırabilirim. biraz da sinirli bir yapısı var üstelesem kavga ediyoruz bütün apartman duyuyor:cry: kırk kere söylüyorum rica ediyorum bir şeyi yapması için. örneğin pijamasını bile yerde bırakıp gidiyor sabahları deli oluyorum:KK20: bi kere evi süpürelim dedim güç bela kabul etti ordan oraya savuruyo her şeyi bilerek yapma diyeyim diye . çok mu şey bekliyorum. hastalandığımda falan yaar bişeyler ama onun dışında hiç.. kendi attıklarını toplasa yine dert etmiycem.
eşi zaten yardım edenlerden değil ama sonradan huy değiştirenler oldu mu yoksa huyu değişmiyor mu. ne yapabilirim?

ikincisi ise ben galiba kıskanç bir insanım. ama şöyle örneğin eşimin kız kardeşine yemeğe gittik her şeyi yemeği eşi yapmış hatta bulaşık falan o yıkadı o kadar şaşırdım ki ama yardım değil artık her şeyi o yapıyor çay doldurmasına meyve servisine varana kadar görümcem hiç kalkmadı desem yalan olmaz ve ister istemez kıskandım keşke benim eşimde yapsa diye:KK43: kötü biri miyim bilmiyorum böyle şeyler kıskanıyorum bi arkadaşım da eşim temizlik yapar birlikte yaparız hep cam yer siler diyor hem de ev hanımı bu kız.. bunu da kıskanıyorum. ama kötü niyetli değil yani onlarınki de yapmasın değil benim eşim niye yapmıyor diye:KK1:
biz de bu sebebe benzer bi şekilde kavga ettik bildiğin, yaptığı işi beğenmedim o da beğenmiyosan daha iyisini sen yap dedi bu adama ben nasıl titizlik aşılarım sonradan olmaz galiba bu şeyler şansına küs.

Hiiç zorlama başta nasılsa sonra da öyle oluyor.Ben de işe başladım hala benden ister bekler,işime gelirse yaparım ama illa bi yan bakarım ikinci isteğini söylemeye bile çekinir kendi yapar,gelmezse de yapmam.Derdim seninki gibi sadece dağıttığını toplasın yeter.Benimki Allah'tan sinirli değil ama hoşuna gitmiyor ve belli ediyor.Seninki kıskanmak değil imrenmek sadece haklısın da.Ben de imrenirdim eğer görseydim.

Bir yandan eşitlik, ev içi demokrasi istiyorsunuz; ama bir yandan da bu eşitlik ve demokrasiye sahip kadınları kötülüyorsunuz.
Çok severim nazlı niyazlı kadınları... Görümcenize helal olsun, bu tavırları sayesinde hep el üstünde tutulacak.

evet işte eşitlik diyorum.. hayır bence sadece eşinin yapması da eşitlik değil olamaz da. ben eşitlik diyorum kadınlar yatsın eşi yemek bulaşık her şeyi yapsın demiyorum. hazır bişeyi bile içerden sohbet ederken çağırıp boşver o yapsın diye bana göz kırpması onu el üstünde yapacaksa bilemiyorum...benim vicdanıma ters..

Valla canım zorlamayla olmuyormuş ben onu anladım.Benim herife ara gazı vererekten ''aaaa camı sen güzel siliyon bak'' diyerekten işimi hallediyorum.
Haa istemediğim yere çamaşır mı bıraktı o kaldırana kadar el sürmüyorum.Ama dedim baştan kirli sepetine girmeyen çamaşırlar yıkanmamaktadır diye.Bildiriden sonra alışıyorlar .

bu dediğinizideneyeceğim. eğer dışarı atarsan yıkamayacağım diye ve kıyamamazlık yapmayacağım gerçekten..inşallah kararlı olabilirim.

Bir hafta hiçbir şeyini toplama.. Bu ne ya derse okkalı bir cevap ver. Koca adam pijamasini Kaldırsın yani.

benimde eşim dağınık..5 yıldan beri gram değişmedi..ne kavgalar yaptık ama yok yapmıyor işte..mutfağa gelir salata makarna kızartma yapar..o konuda hakkını yiyemem ama dağınıklığı offf diyorum..o yüzden öyle yaşamaya alış..

bu dediğinizideneyeceğim. eğer dışarı atarsan yıkamayacağım diye ve kıyamamazlık yapmayacağım gerçekten..inşallah kararlı olabilirim.
Kararlı ol canım inan değişecek.Ama ilk bildirgeyi söyle.Sonradan dememiştin demesin eşin.Birde ben evi süpürürken eğer çorap vs yerde ise kaldırıp süpürüyorum sonra aynen yerine bırakıyorum:)Şuan kendimden ve yapabileceklerimden korktum haa

ayrıca misafirliğe gittiğinizde çayınızı bile bir zahmet koyarsa gözüne soka soka ben bişe ypmıyorum her şeyi eşim yapıyor imajı verirse nazlı niyazlı kadınları hiç seveceğinizi sanmıyorum. :KK25:

Back
X