- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
merhaba hepinize ben yeni bir üyeyim. danışmak istediğim iki şey var.
ben yeni evliyim severek tanışarak evlendim . ilk aylarda çalışmıyordum eşimin işi yorucu o yüzden ondan pek temizlik yemek beklemedim diyebiliriz. şimdi işe girdim çok şükür ama o alıştığı gibi devam etmek istiyor. tamam yemek yapmak değil çünkü ben ondan daha önce geliyorum ama o daha önce gelse yemek yapar mıydı hiç sanmıyorum.. demem o ki ona bu alışkanlığı nasıl kazandırabilirim. biraz da sinirli bir yapısı var üstelesem kavga ediyoruz bütün apartman duyuyorkırk kere söylüyorum rica ediyorum bir şeyi yapması için. örneğin pijamasını bile yerde bırakıp gidiyor sabahları deli oluyorum
bi kere evi süpürelim dedim güç bela kabul etti ordan oraya savuruyo her şeyi bilerek yapma diyeyim diye . çok mu şey bekliyorum. hastalandığımda falan yaar bişeyler ama onun dışında hiç.. kendi attıklarını toplasa yine dert etmiycem.
eşi zaten yardım edenlerden değil ama sonradan huy değiştirenler oldu mu yoksa huyu değişmiyor mu. ne yapabilirim?
ikincisi ise ben galiba kıskanç bir insanım. ama şöyle örneğin eşimin kız kardeşine yemeğe gittik her şeyi yemeği eşi yapmış hatta bulaşık falan o yıkadı o kadar şaşırdım ki ama yardım değil artık her şeyi o yapıyor çay doldurmasına meyve servisine varana kadar görümcem hiç kalkmadı desem yalan olmaz ve ister istemez kıskandım keşke benim eşimde yapsa diyekötü biri miyim bilmiyorum böyle şeyler kıskanıyorum bi arkadaşım da eşim temizlik yapar birlikte yaparız hep cam yer siler diyor hem de ev hanımı bu kız.. bunu da kıskanıyorum. ama kötü niyetli değil yani onlarınki de yapmasın değil benim eşim niye yapmıyor diye
![]()
erkeğin "yardımı" değil erkeğin de "görevi"
Evlilik hayatı sürdürüyorsunuz siz.
ve ikiniz de çalışıyorsunuz.
bırak kırıp dökerek yapsın yine de yapsın! yapma bırak deme hiç.
pijamasını yerde bırakıyorsa ALMA
vur bi tekme pijamaya sen de.
yemeği önüne koyar önünden alır, hemen her istediğini yaparsan o da alışır tabi.
aynı erkek kardeşim.
suyu bile önüne ister, yatağını bile toplamaz.
benim eşim de görümcenin eşi gibi. o halleder yemek dahil çok şeyi.
ben ilk baştan beri mükemmel kadın olmadım çünkü. Burayı artık toplayalım diyene kadar ellemedim hiçbir şeyi.
çamaşırları makineye attıysam çıkarıp asmasını ona bıraktım.
çoraplarını hep koltuğun kenarına sıkıştırır, kapının arkasına falan atardı. ben de kirli sepetine atana kadar hiçbirini toplayıp yıkamadım. şimdi her şey banyoda kirli sepetine atılıyor
balkonları yıkarken şort giyiverdim, eğilip kalkarken karşı apartmandan beni dikizleyecekler korkusuyla balkon yıkamayı o devraldı.

yemek işini mutlaka beraber yapıyoruz. daha kendi başıma mutfakta yemek yaptığım 10 kereyi geçmez. (tek başıma yaparsam iyice yavaş yavaş yapıyorum, zaten elim de ağır, eşim de sabredemiyor artık gelip 10 dk da yemekleri hallediveriyor)
bence her şeye YETMEMEK lazım.
ohh evde her işimi yapan biri olsa ben de paso yatarım valla.
öyle bi dünyaya alıştırmayın eşinizi.