- Konu Sahibi Munevvergul
-
Evet geçen bi arkadaşta böyle diyordu, oğlu hatalı olduğu halde boşanmak mı istiyosun söyle bana yavrum memnun değilmisin bundan diyomuş gelini için..
Ama vicdan sahibi olmadıklarını düşünüyorum ben bu annelerin, gelini geçtim torununu düşün.. Oğlun başkasıyla evlenince daha iyi olacağı ne malum hem.. Her hatada sırtını sıvazlayan annesi varken o daha ne naneler yer bu gazla..
Senin dede tarafı da bizimkileri aratmıyo
Kesinlikle haklısın.
İnsan hadi evladını, gelinini düşünmüyor da ortada kalacak olan çocukları da mı düşünmüyor?
Gerçekten bu aileler yüzünden yıkılan çok yuva var.
Lale demiş ya bazı anneler bilinçli olarak erkek evlatlarını zayıf karakterli yetiştiriyorlar diye,
çok da güzel söylemiş...
adam etkılenmesın annesınden bencede tek çözum bu ama şöylede bı gerçek var o adamı yetiştiren o kadın nasıl etkıelnemsın bbu dengeyı kuran erkek sayısı çok az haa bazılarıda var karım ne derse odur oda hoş değil en az annesının sözünü dileyen erkek kadarkötü erkeğin gazsız olanı en makbuldur ama kendı ıradesıyle davaranacak erkekte malasef az
bende gelinin üzülmesınden acı çekemsınden keyıf aldığını düşünüyorum erkek ailelerının hatta gelin sıfatını almışsın eleştırılecek bı varlıksın her yönunle surekli eleştırıleceksın ve ses çıkarmadan buyuk saygı olgunlukla karşılıyacaksın böyle bı ınsanda henuz üretilmedi sanırım
geçen gun evim şahane programında bır gelin kvdesının evını yenıledı kvde evı görunce okadar mutlu oldu gelınıne sarıldı ağladı bende ağladım onlarla bırlıkte kadın gelınım değil kızım o benım dıyor böyle yaşayanlarda var ne guzel ama çok az
ben kendı kvdeme böle bişi yapsaydım bir suru kusur bulurdu halı nebiçim perde nebiçim dıye yok yanı bazılarına nekadar ıyılık yaparsan yap asla beğenılmıyorsun
İki tarafında kötüsü de var iyisi de işte kızlar
Burda en çok gelinler yoğunlukta diye sadece bu tarz hikayeler duyuyoruz belki
Bir de benim annem ve annem gibiler burda olsa ne hikayeler çıkardı kim bilir
O yüzden Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın demek lazım
Kayınvalide iyi olunca da iş bitmiyor yani, iki tarafta iyi olmalı
Hiç birşey gibi bu da tek taraflı yürüyen birşey değil
Bu kadar gelin hikayesinin arasına
Bir kaynana serpiştireyim
Temizlik haftalardır yapılmamış
Öğleden sonra saat 2-3 gelin uykuda
Abimle beraber eve gelen annem herhalde gelin hasta diyor
Evi temizliyor
Patates kızartmasına kadar kızartıp kahvaltı hazırlıyor, belki gelin kalkmak istemez diye
Oğluna veriyor, odanıza götür orda yemek isterse orda yesin diye
Gelin kavga kıyamet eşine kızıyor
Sen annenle mutfakta başbaşamıydın
Ben seni ailenden bile kıskanıyorum diyorum
Sen benim uyumamı fırsat mı kolladın diye kavga çıkarıyor
Güler misin ağlar mısın...
Öyle tabi Kader.
Ben mesela zaman zaman yeri gelir kvdemin nasıl bir insan oldugunu paylaşırım.
Fakat dediğin gibi her şey karşılıklı.
Zira benim de daha bu güne kadar kvdeme karşı en ufak bir saygısızlıgım olmamıştır.
kader sizin gelinde tam seçmeceymişBu kadar gelin hikayesinin arasına
Bir kaynana serpiştireyim
Temizlik haftalardır yapılmamış
Öğleden sonra saat 2-3 gelin uykuda
Abimle beraber eve gelen annem herhalde gelin hasta diyor
Evi temizliyor
Patates kızartmasına kadar kızartıp kahvaltı hazırlıyor, belki gelin kalkmak istemez diye
Oğluna veriyor, odanıza götür orda yemek isterse orda yesin diye
Gelin kavga kıyamet eşine kızıyor
Sen annenle mutfakta başbaşamıydın
Ben seni ailenden bile kıskanıyorum diyorum
Sen benim uyumamı fırsat mı kolladın diye kavga çıkarıyor
Güler misin ağlar mısın...
Evet bak çok güzel örnek oldu bu.
Kvdeler de, gelinler de sütten çıkma ak kaşık degil malesef...
kader sizin gelinde tam seçmeceymiş
acaba abını annenın doğurduğundan haberı varmı :26::26::26:
karakter işte abıne sorsan bu yönlerını hiç görmez eşiyle mutludur
Bilmiyorum da bana tuhaf geliyo en başından beri
Merhaba- merhabaydım bu yüzden
Abim annem gibi iyi niyeti fazla zorlayan saflığa vurmuş biridir
Keklendiğini düşünürüm hep bu evlilikte
Ben çok geç öğrendim bunları yoksa o sinirle paralardım herhalde
Ama muhatap olmadığıma sevindim
Nasıl bi aile ilişkileri varsa artık, öz annesinden kıskanıyo eşini
karakter işte abıne sorsan bu yönlerını hiç görmez eşiyle mutludur
Klasik kk durumu arkadaşlar ben oğluma fedakarlık yapıyorum oğlumun evleneceği hanım ağaçtan bitmeyecek elbette oda binbir güçlükle yetiştirilmiş evlat olucak .
Yok arkadaş ben şurda bir kaç arkadaşı okuyunca anladım ki fena kaynana olucam , gelinim hanım efendi olsun canımı yesin .
Apartman da ev olacak oturmak istemeyecek , keyfi bilir ben teklifimi bir kere yaparım .Tercih onun bunu teklif etmem kötülükse kötüyüm .
Bazı gelin hanımlar fikir beyan edilmesinden de rahatsız oluyorlar hiç mi fikrimi belirtmeyeceğim ben ?
Laf sokmam açık açık konuşurum , şu an kayınvalideme yaptığım gibi .
Nerde oturduğu önemli değil evine gitmeyi düşünmüyorum zira okuyorum konuları.
Yok valla herkez haddini bilsin kadın veya erkek anne bu ya .Yok saygısızlığa tahammülüm .
Keza kayınvalide için de düşüncelerim aynı kimse kimseyi ezemez.
Ancak ve ancak gelin kayınvalidesiyle kötüyse oğlununun görüşmesine engel olması buda en sevmediğim şey .
Hadi gelinler ağaç kavuğundan çıkmadı erkek çocukları da yerden bitmedi ya...]
Kızın annesi de kendi fikrini soyluycek o zaman ve bence bu isin sonu kotu olucak. Benim kayınvalidem dugun tarihine epey bi karıştı ya bu benim düğünüm ben evleniyorum ki annemde Haziran da olsun diyip duruyodu ama ben hep sen karışma anne diyip susturuyodum. Ama baktım nişanlım annesinin ağzına bakiyo orda dur dedim benim annem Haziran olsun Haziran olsun diye basımın etini yedi ben susturdum sana söylemedim bile sen niye benim kadar bağımsiz olamiyosun dedim. Madem annelerden birinin lafı dinlenicek o anne neden seninkisi oluyomus bakiim dedim? Asla altta kalmam iyilikte de kötülükte de. Ben oyle elimi belime koyunca bizimkisi çark etti annesini susturdu siz karışmayın biz istediğimiz tarihte evlenicez dedi. Bazı seylere karışmamak lazım zaten oğlunuz size teklif eder anne apartmandaki evde ben oturuim diye yada o evi kıraya verelim onun kirasiyla ben baska yere kıraya cikiim diye veya o evi satıp bana baska yerde ev alalım diye. Nitekim ben öle yaptım. Yaşadığımız sehirde evim vardı ama ben evlenince iki aileden de uzak olmak istedim zaten nisanlimda baska bi ilde ama buraya gelme ihtimalide vardı. Annemle konuştum -bizde boyle seyler babayla rahat konuşulmaz- anne burda bana verdiginiz evi satalım ordan alalım dedim tamama dedi. Ama sonra burdaki evi satmadan da ordan ev alabiliriz toplu paramız var oda çarçur olmasın dedi annem ordan bi ev daha aldık. Eğer cocuğunuzu cok seviyosaniz aynı apartmanda oturmayı teklif etmektense gücünüz yetiyosa cocukların istediği yerden ev alın. Onlarda raha etsin. Size de arada bir evlerine gittiğiniz icin daha cok hizmet hürmet etsinler. Bana hergun gelen birine ben artık oyle hizmette kusur etmiim diye düşünmem o bizdeyken ütümü de yaparım dizimi de izlerim. Ama arada bir gelirse utu beklesin derim önünde fir doner rahat ettirmeye çalışırım. Kendi dizimi izlemem misafir hangi kanalı istiyosa o kanalı acarım ama her gun her gun gelirse bana da gına gelir
Adam olsun etkilenmesin kimseden,tamam aile içi sorunlarınız vardır anlarım sürtüşmeyi.
Ama her sorunun bir çözümü mutlaka vardır,ölümden öte herşeye çare var.
Sizinle evli ise sizi kaale alması lazım,sizi önemsemesi sizi benimsemesi lazım.
Başkalarının ağzına bakıp kendini bu kadar pasifleştiren erkekler yuvaları yıkılıyor farkında değiller...
Hakkınızda hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?