erkek ailesi aileme karşı rahatlığı söz verip maddi olarak destek vermekten vazgeçme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nur içinde yatsın babamı o konuda çok takdir ediyorum ben. Kendi ayaklarım üstünde durmayı, başkalarına muhtaç olmamayı çok güzel öğretti rahmetli.

Üniversiteye başladığım andan itibaren çalıştım. Ailem gönderemiyor diye değil, fazla fazla gönderiyorlardı ama kendi paranı kazanmak başka bir şey. Garsonluk da yaptım, kuaför çıraklığı da, doktor sekreterliği de, özel ders de verdim, kurumsal firmalarda yarı zamanlı eleman olarak da çalıştım. Böylece hem tek başıma yaşayabildim, hem gönlümce gezip tozdum üni boyunca. Mezun olur olmaz da kendime araba aldım. Hem para kazanıp istediğim hayatı yaşadım hem müthiş hayat tecrübesi kazandım 20’li yaşların başında. Böyle yetiştirilince evlenirken de o onu almış, bu bunu almamış gibi dertler olmadı doğal olarak.

Kırık dökük de olsa bir evleri var. Niye size versinler ki?
Evler, arabalar, paralar icinde yaşarlar. O zaman deriz ki annelik babalık olarak yardimci olunmasi gerek tüp bebeğe. Yine ev alınması için yardimci olunmali demiyorum bakin. 2 maaşa ragmen tup bebek zor geldiyse yardim edilebilir.

Babanız matah bir şey yapmış gibi anlatiyorsunuz ama dunyanin en saçma işini yapmış bence. Bu dar zamanda ev almak çok mantıksız. Kirada otursaniz ne olurdu ki?

Tüp bebek aciliyeti olan bir şey mi bilemiyorum. Rezervlerde mi sorun var, hemen olması mı gerek onu bilemediğim için erteleseydiniz diyemem. Ama ev alma konusunu erteleyebilirdiniz.

Amca beyin gelinini de kıskanmayın boşuna. Bu duygunun size hic faydasi yok.

Ay yorumuna katılmamak elde değil sonsuz kez kayılıyorum babam böyle bişey yapsa yüzlerine bakamam utançtan resmen başlık parası zihniyeti

ya zaten standart her aile evlenirken düğün/nikah sırasında elinden geleni yapıyor.
ama ev alalım, arabalarını verelim, borçlarını ödeyelim demek bence çocuklara kötülük. hayattaki zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmesi lazım evli iki insanın.

Bir yerden sonra o vericilik ailenin görevi olarak algılanıyor bu konuda olduğu gibi. Kızın babası verdikçe kız ailelerin sürekli evlatlara bir şeyler vermesi gerektiğini kodlamış kafasında. Normal olanın bu olduğunu sanıyor.

Nedir bu anaların babaların çektiği?
Okut, büyüt , düğün yap, altın tak, evlendir daha da yetmiyor bir de düzenli yardım yap üstüne ev al . Bu kadar beklenti de fazla değil mi ?

Çalısın çabalayın kendiniz alın .
Sıkışıyorsanız da bütçenize göre alın.

valla ülkemizin kanayan yarası bu. hep ailelere bir mecburiyet yükleniyor. bırakın şu insanları yahu. senelerce çalışmışlar, evlat büyütmek zaten kaç ev parasına mal oluyor.
insan sevdiğim adamı yetiştirmişler der saygı duyar.
sorsak herkes aşk evliliği yapıyor ama herkes maddiyattan şikayetçi

Aşkları da paraya endeksli demek. Biri sormuş konu sahibine kayınpederin evi olmasa oğluyla evlenmeyecek miydin diye, tabi ki cevap vermemiş.

Bence aileler belli bir yaşa gelince çok da yaşlanmadan malı mülkü satıp savıp yaşayacak bir ev bırakıp dünya turuna falan çıksınlar. Ezsinler paraları.

evlerini vermek zorunda degiller ki, isteselerdi verirlerdi, vermemeyi seçmişler. Bunda dert edecek birsey yok ki..
Ayrica esiniz tek cocuk mu, verilecek evde kardeşin de hakki var..

valla bence de onca sene çocuk bak büyüt. hayatlarını yaşamak hakları.

Anlamaz ya. O kapasitede olsa insan kendini bu kadar aciz gostermez, bu kadar kucultmez. Bosver.

Normal. Kimse kimseye güvenerek ev almasın ve borçlanmasın. Doğur, büyüt,okut, evlendir hala memnun edeme. Kaç yaşında adama babası destek olmak zorunda değil, evlenmeyi bilen evini geçindirmeyi de bilecek.

Babanızda sizi alamayacağınız evi almaya zorlamasaydı?
babam bızı hıcbır seye zorlamadı kayınvalıdeme yakın orta hallı bır ev zar zor bulduk o zaman ıyı durumda acıkcası epey bır pahalı ev fıyatları bılmıyorum ahberınız varmı oduyoruz ALLaha bın sukur ama zorlanıyoruz epey bır demek ıstedım babamın bızı hıcbırseye zorladıgı bır durum olmadı acıkcasıı bız kıraa ev arıyorduk babam yardımcı olurum ıstersenız boyle yapın dıye bızer yardım etmek ıstedı gönlünden benım uzuldugumu gorunce

Eşinizin ailesinden sürekli maddi biseyler bekliceginize girin bı ise calisin da kendi paranızı kendiniz kazanın.Kac yaşına gelmiş insanlar eli ayağı tutan gencecik insanlara yardım etmeye mecbur değil.Sanki ev sizinmis gibi sürekli sislideki evleri diyip duruosunuz.Bakin evleri yani onların evleri.Babaniz da neye dayanarak ortalığı yikicak anlamadım.Dunur dünür sen nasıl benim kızıma sislideki evi vermezsin,nasıl tüp bebek tedavisi için maddi yardımda bulunmazsin mi dicek.Ne hakla.Ev onların evi ister satarlar,ister kiraya verirler.Evlilik iki kisiliktir.Sorumlulugunu alamicaginiz yüklerin alına girmeden önce iki defa düşünün.Yasli başlı insanlar evlenmiş barklanmis çocuklarına yardım etmek zorunda değiller

Biri sormuş konu sahibine kayınpederin evi olmasa oğluyla evlenmeyecek miydin diye, tabi ki cevap vermemiş
Ay dur buna ben cevap vereyim.
Belli ki malı mülkü önemseyen bir insan konu sahibi bu yüzden kp evi/yardım sözü onun için belirleyiciydi. Evlenir miydi, evlenmez miydi bilemem ama muhtemelen evlenmemeyi de düşünürdü. Az önce kendi anlattığım kuzenimden pay vereyim, aralarında 10 12 yaş olduğu için gayri ihtiyari ergen kafasıyla "bu kadar yaş farkı olan biriyle neden evleniyorsun ki" diye sormuştum. Kendi annesi "hali vakti yerinde olduğu için :))" demişti, ki kız üniversite mezunu, enişte de bir çalışan bir çalışmayan lise mezunu bile olmayan bi tip. Muhtemelen kendi kuzenim bile kayın ailesi bu kadar verici olmasaydı kocasıyla evlenmezdi. Parayı ve mal varlığını önemseyen insanlar için önemli bir kriter kayın ailesinin zengin olması.

Ayy ne kadar ayıp
Ta amcasının mülklerine kadar hesap yapmışsınız benim gözümde
bence durumun benım acımdan cok degısık bana tuhaf gheldıgını anlatmak ıstedım sadeceee acıkcası kımsenın bogazına sarılmadık hanımefendı kendılerı geldıler benı ıstedıler esımle severek evlendeıkk esımde evlenırken babası esmının evı var bıze yakın olsunlar ısterız demıs kayınopederım durum bundan ıbaret!!

sız kimm oluyorsunuzda hakkımda evlılıgım hakkında boyle bır yorum yapnak cürrettinde bulundunuzz sızı heryere sıkayet edecegım sımdı!!!

Aman Allahım neler yazmışsınız öyle şimdi okudum.Tutamicaklari sözü vermeselermis.Sabah Müge Anlida Buyuksen cinayeti vardi.Adamin oğlu evlenmiş,karısını da babasının evine getirmiş annesiyle babasına çıkın bu evden biz yasicaz dio.İnsanlar illallah edip İstanbul'daki diğer oğullarının yanına gelio bu da yetmio gelin kayinpederiyle mehir diye kavgaya tutuşuo.Yazik adamcağız da kızım 25 binim, var bı de araba onları verim helalleselim dio.Gelin;bu benim mehirimi karşılamaz dio.Sizinki de o hesap olmuş biraz.Siz pardon da kim olarak eşinizin anne babasının malında hak iddia ediosunuz.O zaman yaparız demişler şimdi yapamayiz diolar.Kendinize gelin.Gidin de çalışın kendiniz kazanın.O zaman dagitirsiniz parayı etrafa.!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…