erkek ailesi aileme karşı rahatlığı söz verip maddi olarak destek vermekten vazgeçme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yuva kuracak olgunluk da koca insanlarin ailelerinden para ev beklemesi normal mi sizce ? Insanlar size yardım etmek ev almak zorunda mi ben cidden bu kafayı anlamıyorum. Bu beklenti niye ? Ayrica babanız da vermeseymiş gönlünden kopmuş ama bu karşı tarafında vereceği anlamına gelmez. Çok ilginç gercekten bu kadar beklenti içinde olmanız.
 
🥰🥰
18 sayfa okudum, yer yer çileden çıktım, yer yer eğlendim, kah güldüm kah ağladım
Daha farklı yazardım ama hamile halimde evimde FBI, MIT ve MoSSAD tarafından baskın yemek istemedim
@KudrAlobar a söylediklerinden sonra :KK70:

başına hala bişey gelebilir, heryere ama heryere şikayet edilebilirsin, sen nasıl yer yer eğlenirsin, bu nasıl hadsizlik :)
 
Yahu demi bak düşün evlendin cocuklarin var calisiyorsun ev aliyorsun ki yaslaninca bir garantin olsun kiralarda surunme sonra evlendiridigin cocugunun kocası veya karisi gelin veya damat kaldirsin ortaligi ayağa zerre hakki olmayan eve göz diksin bunun adi acgözluluk

öyle bişi yaşasam her şeyi satıp parasıyla gider küçük ve tanımadığım bir ülkede hayata sıfırdan başlarım.
yani öyle bi gelinle damatla uğraşmaktan daha kolaydır hayata sıfırdan başlamak.
 
Kızlar yormayın kendinizi.
Konu sahibi çoktan gitti.
Gitmeseydi de karşıt görüş içeren yorumlara
‘hiç anlayamadım ne dediğinizi’ veya ‘hanımefendi siz hiç anlamamışsınız konuyu’ yazmaktan ileriye gidemedi diyaloglar.

Onları da Türkçe yazamadı zaten
 
Madamgazel aklımdayken yazayım bir topikte denk geldim mune benden bıktı demişsiniz, bıkmadım aramızdaki ban kovalamacasından bıkılır mı🤣
Espri bir yana da siz yazınca bir akrabam düştü yine aklıma, yeri geldiğinde topiklerde kendisinin kulaklarını sıkça çınlatırım, anne babasının durumu iyi, 3 kardeşler her kardeşe birkaç daire, dükkanlar, tarlalar kalacak, her neyse bu bizim akrabayı babası evlendirdi, ev verdi düğün yaptı eşyalarını aldı, geline de hatırı sayılır takı taktı, sonra 2 erkek çocuğu oldu yine babası çocukların sünnetini yaptı tüm masrafları karşıladı, he bu arada akrabamın altına arabasını da çektiler, bir çalışır 5 çalışmaz olduğundan evine de baktılar, bir gün demesin mi ben sana 2 varis verdim, senin soyadını taşıyacak 2 oğlum var onlara da ev alacaksın mal vereceksin diye, bizim baba sülalesi pek mal sever para sever türdendir de, bu akrabam level atladı resmen, kendisi 51 yaşında çalışıp bir ağaç sahibi olmuşluğu yok 80'e merdiven dayamış ailesinden istiyor her şeyi, büyük oğlu 20'li yaşlarını yarıladı sayılır, evleneceğim diye tutturursa yine babasına giderler torununa düğün yap, eşyasını al, takısını tak diye, ev de verecek el mecbur.
Bazı insanlar malesef başkalarina güvenip hayat planliyor bazen olmuyor mesela veremiyor veya vermek istemiyor kendi babasini öldüreni gördum kendi abisini istedigi bag evine sırf bir parca Toprak ugruna öldurup gömeni gördüm vijdansiz ve merhametsiz insanlar söz konusu para pul olunca şeytana dönusuyorlar. ALLAH böylelerinden korusun. Yıllarca calisicam ev alacam gelinim çık evden ben oturucam dicek oldu başka onlar nasıl calisip biryerlere gelmisse eli ayağı tutan evlenmeyi bilen calismayi da bilecek.

Ya bana ait olmayan mali esyayi bir sandalyeyi bile kullanamam tuhaf hissederim kaldiki yasli kari kocanin evi Allah esirgesin Allahim sen bizi dünya mali için yoldan cikan kullarindan eyleme Amin öylelerindende uzak tut .


Ban kovalamasi 😄😄😄😄seviyorum seni Mune 🙏
 
Ya tamam, Tüp bebek süreci zor, psikoljik olarak da yipranmistir anlarim, takmaya yer ariyorumdur onu da anladik tamam. Ama kendi mallarini vermedikleri icin de "gözleri doysun" demek de ayri bir olay. Sahsen simdiye kadar hicbir planimi annemin veya esimin annesi babasi verecekleri üzere kurmadim. Hersey birden olmuyor iste. Ilk kendi paralarini yönetemedikleri icin borca girerler, sonra parasini yönetebilenlere sararlar. Bizim ailemizdede var böyleleri. Biz niye elalemin varini yogunu bilmiyoruz? Ilgilenmiyoruz cünkü. Bu kadar basit. Konu sahibi kendi bosuna strese sokup duruyor. Cocugun olmamasini bu "strese" bagliyor. Sanirsin kira da oturmak dünyanin sonu. Herkes ev almak ister, ama bizde daha yeni bakiniyorsunuz, cünkü ilk baska halletmemiz gereken isler vardi 🤷‍♀️ Durum yoksa zorlan olmaz.
Kurnazlik yapacak aklinca valla benim kayinbabamin oğluyla evliyim kendisiyle değil adam neden herseyi yapsın rahmetli dügunumuzu yaptı taki istemedim balayi ayarlamis hersey karsilikli hosgöruden gecer birde insanin gözü tok olmali ve kendine ait olmayana göz koymamali..
 
Herkes verdiği sözleri yediyse kendine yer.
Evet ev sahibi olmak güzel bir şey ama tüp bebek sonrasına erteleseydiniz belki daha rahat ödemeleriniz olabilirdi.
Şu hayatta bir şey öğrendim ne maddi ne manevi konularda kimseye sırt dayamamak lazım. Olan malını da kendi kullansın yokmuş gibi davranın.
Bize de zamanında kendimiz ödeyebilecekken eşya aldırtmadılar biz halledeceğiz diye düğün sonrası ödeme cetveli elimize tutuşturdular hem de çok sıkıntılı bir durumda iken. O günden beri kimsenin sözüne güvenmemek lazım.
Valla ben evlendim nikahla, düğün yapmadım, nişanımı evde yaptım, pandeminin de etkisi oldu tabi. Gelinliğimi 350 liraya ikinci el aldım. Kına malzemelerim vs. Hepsini kendi paramla aldım. Ailemin durumu Allaha şükür iyi, eşimin ailesinin çok iyi değil. Borçsuz harçsız evimizi düzdük. Çeyizimi kendi maaşımla aldım. Kayınvalidemden bir çöp beklentim olmadı, çeyiz vs uğraşmıyormuş, hoş benim de dantel merakım yoktur. Bana bugüne kadar tek hediyesi elindeki dikişsiz tülbentlerden birini al demiştir, onu da gönlü olsun diye aldım. Birkaç takıldığım olay olduğu için samimiyet kuramıyorum, dedikodusu, yersiz lafları vs yüzünden. Kendi ailemden de bir beklentim olmadı annem küçük bir hurç çeyiz verdi. Ben de şundan yanayım başım ağrımasın, kimsenin huzuru kaçmasın varsın kimse de bir çöpünü dahi vermesin. Kendi çabamla emeğimle yaptığım işler daha çok huzur veriyor bana. Yok ev versinmiş bilmem ne, niye versinler ya hu 🤔
 
Aşkları da paraya endeksli demek. Biri sormuş konu sahibine kayınpederin evi olmasa oğluyla evlenmeyecek miydin diye, tabi ki cevap vermemiş.

Bence aileler belli bir yaşa gelince çok da yaşlanmadan malı mülkü satıp savıp yaşayacak bir ev bırakıp dünya turuna falan çıksınlar. Ezsinler paraları.
Aynen öyle ölsünlerde mallari yiyek diye agzinin suyu akan nankör evlatlara aç gözlü gelin ve damatlara acayip kapak olur 🤣🤣🤣
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X