günah mı diye sormuşsun buna cevap veriyorum
helalin olmayan bir erkeği dudağından öpmek günah evet
kalbinin sesini dinle burdakileri değil :)
Asla öyle bişey yapma
Kendini neden ter-temiz saklamak istemiyorsun ki??
Ayrılırsınız demiyorum ama şu an ki, erkek arkadaşınla durumunuz nereye kadar gide bilir??
16 yaşındasın bu yaşta öpmekte neymiş??
Kadının tüm vücudu onun hazinesidir, korunmalıdır.
Belki senin evlenene kadar daha 1 kaç tane de erkek arkadın olacak.. Hepsiyle öpüşecek misin??
Erkek arkadın olmasın demiyorum yalnış anlama
Zor günler geçiriyorsun hatta o sana çok iyi gele bilir, destek olur.
Ama öpmeyi aklından çıkar..
Geleceğin ter-temiz olsun, pişman olacağın şeyler yapma..
Sana abla tavsiyesi..
Hem çok büyük bir günah, cevabını veremeyeceğin kadar büyük,
hem de kendine yazık etme.. O güzel yüzüne yazık etme..
Bir anlık hevese kurban gitme..
Diyeceksin şimdi bir öpmeyi ne kadar büyüttü ama inan bana büyütülecek kadar önemli..
hayatının zihniyetinin şekilenecegi yastaki müslüman bir kız çocugu bir erkegi dudagından öpmek günahmı diye soruyor (yani belliki allahtan müslümanlıktan haberi var ögrenmeye hayatını şekillendirmeye baslamış) buradaki 25 35 yaşındaki sözde aklı basında müslüman ülkesinde yasayan kadınlar öp öp günah degil diye teşvik ediyor pes vallahi pes hatta bazılarıda 16 yasında günahmı olurmuş diye fetva veriyor sasırdım kaldım ne diyeyim allah bizi ıslah etsin avrupanın ne kadar günah süfli(alçak) rezil adeti varsa almışız...sana gelince hanım kız bir insan buluğ cagından itibaren dinimizin emir ve yasaklarından mükelleftir (sorumludur) sakın harama zinaya yaklaşma allah yardımcın olsun bu ahir zamanda imanı namusu korumak nede zor...
canım allah yardımcın olsun bellıkı sıkıntılı bı donem gecırıyosun ıkıgundur actıgın konuları okuyorum .sen bu soruyu keske yasasaydıda rahmetlı annene sence sorabılırmıydın bu sorulacak bı sorumu az cok sende boyle bı sorunun sorulup sorulmayacagını bılırsın sen yanlız degılsın senınle aynı sıkıntıyı yasayan bı cok genc kız vardır kendıne sahıp cıkmayı ,ayakta dımdık durmayı ılke edın belkı bıraz sıkıntı cekeceksın ama derslerıne sarıl elıne ekmegını al ıstedıgın gıbı bı evlılık yap suan ılerıde cok pısman olacak hatalar yapmaya cok musaıt olabılırsın acılısın uzuntulusun her ne olursa olsun kendını dusun kendınhayatını dusun ben bı ablan olarak yazdım bunları sakın yanlıs anlama burda opus dıyenlere hıc kanma herseyi zamanı geldıgınde zaten yasayacaksın kendını koru
bu çağda diyenleri anlamıyorum,dinin çağımı olur Allah aşkına, dinde birşey günahsa mutlaka bizim iyiliğimiz içindir, canım benim tertemiz bir sayfasın sen kimsenin karalamasına izin verme, günah günahı çağırır, nefsin girer araya şeytan girer ve tatlı gelir herşey,ne güzel sen günahını merak ediyorsun yapmadan bunu sorgulayabilmen çok güzel ablacım, günah arı gibidir derler ya balına aldanırsın ama iğnesi arkasındadır, ilerde o iğne canını çok yakar.malesef aşk adı altında herşey mübah gibi geliyor ama sigara gibi düşün başlarsan hergün bir tane içmekle kalmazsın daha fazlası gelir ardından. erkekler senin kadar masum değil tatlım yazık ki, kimse senin en zor gününde yanında diye ona borçlu değilsin.seviyorsa tabi olacak.burda herkes kendi doğrularını yazar ablacım gerçekten günahını merak ediyorsan lütfen aç bir dini site hadisleriyle anlatan bu konulara özel siteler var tatlım.Allah yardımcın olsun inşallah.
Ama şeysiden öpmek yani dudak??
Dudağı okumayıp cümlenin yarısında bir dakka, bu yaşta, neresinden diye şoka girdim
Canım günah boyutuna girmiyorum. Ama masum bir busenin de ayıp karşılanacağını (herkesin içinde olmadığı sürece) düşünmüyorum =))
Kendini tertemiz saklamak nedir yahu?
Eşyamı bu kız saklayacak kendini?
Masum bir öpücükten kimseye bir zarar gelmez lakin bunlar için daha önünde çok uzun bir zaman var daha, henüz çok gençsin
16 yaşındaki kızımız konuyu açarken içerikte dini yönünü sormuş mu? Sorsaydı bile dini konu ve yorumlar yasaktır...
Cevaba gelince canım çok aklı başına bir kıza benziyorsun.. Bugün gözüne güzel görünen yarın kötü görünebilir.. Pişman edebilir.
Sakın hiç kimse için - sevgilin veya birbaşkası- kendi kurallarından taviz verme.. Kimse istiyor diye birşeyleri yapmak zorunda değilsin..
Sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle davran.. Yorumlarından sanki seninde istemediğini gördüğüm için söylüyorum..
ya ben turkcemın kıtlıgından suphelenıp tekrar tekrar okudum ve yok abı dogru kumusum turkcem kıt deılmıs dedım.16 yasında gencecık tertemız bır kıza p öp ne olacakkı sevmek sevılmek guzel gunah deıl ayıp deıl dıye ogut veren kocaman evlı barklı cogu cocuklu hanımlarımız.ya nasıl gunah deıl nasıl ayıp deıl kadının sesı bıle erkege haramken dudagındna opmesı nasıl deıldır.bu kıza 16 yasında op dıye ögut verecegınıze derslerıne yonel hayatını kazan dıye ogut versenız ne olur.bu yastakı bı kıza yanlıs tenkit vermek yakısmıyor.kendı kızınız olsa öp öp bısey olmazmı dıyecektınız.daha buluğ cagında öpüşmeye baslamayı cagdaslık olarak gormeyın.
bak guzel kız daha yasın 16 ve sırf sana destek oluyor dıye ve opmezsem onu kaybederım dıye dusunme sen opmedın dıye sneı terkedecek adam zaten gıtsın 1 dkk durmasın.emın ol ılerde fıkırlerın dusuncelerın cok degısecek.yetıskınlık donemını bıtırdıgınde kı suan daha buluğ cagındasın aklın fıkrın karakterın oturdugunda belkıde suankı erkek arkdasınla ayrılmıs olacaksın ve ıyıkıde ayrılmısım dıyeceksın belkı tersıde olur ve evlenrsın bılemeyız
onune daha cok erkek cıkacak hepsını opecekmısın ? sen öp dıyenlere sakın aldanma gunahmıdır dıyorsan hemde cokk.ben 16 yasında bır kızı opusurken gorsem cok uzulurum.sevmek gonul vermek ayıp deıl elbet sev asık ol.bu ılk askın ve bırazda cocukluk askın hanı opmek gıbı fııller sızlere yakısmıyor yasınız daha cok kucuk.masum bı opucukten ne olurkı deme.1 sefer lanın arkası gelır ve hatta daha da buyur ısın boyutu ve pısmanlık sarar heryerını.
sole dusun sen sımdı optun erkek arkadasını cok sevıyorum dedın tamam.ama ılerıde fıkrın degıstı ayrıldın ve baska bırıyle evlendın ve onu cok sevıyorsun gecmısın aklına gelecek herseyden cok sevdıgın esını her opusunde gecmısın aklına gelecek ve keske dıyeceksın.burda her sıkıntını paylasabılırsın danısabılırsın senden buyuk ablaların var burada.sunuda taktır ettımkı bu eylemı yapmadan once gelmıssın danısmıssın demekkı sen aklı basında bı kızsın yapacagın seyın yanlıs oldugunun farkındasın aslındakı sormussun ole olmasa coktan opmus olurdun
Benim yaşımda erkek arkadasi öpmek günah mı daha dogrusu yanlis bi davranis mi ? 16 yaşındayım?? Lutfen boyle birsey soruyorum diye yargılamayın bunu sorabilcegim cevrem de bir insan yok
günah canım hemide çok günah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?