Erkek arkadaşım bipolar

Benimde annem bipolar bozukluğu tedavisi görüyor
Bu yaz manik dönemindeydi cok cok zor zamanlar geçirdik
Su an duruldu ilaçlarla sakinledi ama ömür boyu ilaç kullanmasi gerekecek
İnsallah tekrar manik döneme girmeyiz
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Yaşamayan bilemez

Manik dönemde tedavi istemiyor cok iyi cok mutlu olduğunu onu bizim hasta ettigimizi vs söylüyordu
Feci bir şekilde yalan soyleme,cok fazla alışveriş yapma eğilimi ve aldigi seyleri iade degisim yapmak icin sürekli dışarı cikardi
5 lite suyu 3 kere bime götürüp getirdiğini bilirim
Ordaki kasiyerlere nasil davrandigini tahmin bile edemiyorum

Aynı sevgiliden bende de var. Terapi almaktan başka çözümü yok. Doktoru değilsin hiç ama hiç bir şey yapamazsın. Hastalığını kabul etmesi ve tedavi olması gerekiyor.

Peki genelleme yapmak istemediğimi belirttim zaten, iyi forumlar.

İstemeden yapmışsınız diyelim madem, bir dahakine daha özenli davranırsınız. Size de.
Burda tez yazmıyoruz, atomu da parçalamıyoruz, herkes kendi fikrini yazmakta özgür forum kurallarına uydukça
Ayrıca bende doktor sıfatıyla yazmıyorum yani kendi fikrim olduğu belli yazdığım şeylerin
Özenli davranmak derken forum kurallarına aykırı bir davranış sergilemedim zaten hanımefendi
Genelleme yapmak istemediğimi söyledim bi dahakine yapacağım yoruma da ben karar veririm yüksek müsadenizle.

Son düzenleme:
Bicok erkek bipolar bozukluğu olmadan da bu lafları ediyor. Sana koca olamam vs.. olamiycagini kendisi söylemiş ben olsam zorlamazdim

Genelleme cümlen orada duruyor, istediğin kadar evir çevir, o bir genelleme.
Son alıntıladın lafını söyledin, tamam sal diye ses etmedim ama daha kaç kere alıntılayacaksın acaba, uzatmasan mı? Baydı.

Zor bir durum.
Cok yakin olduğum bir arkadasimin esi bipolardi.
Bana bunu cok sonradan soyledi ama kendisi evlenmeden once biliyormus.
Adam baya çektirdi kiza. Cocuklari olduktan sonra daha da beter oldu. Hep duzelir diye beklemis. En son artık cocugun karsisinda siddet uygulayinca arkadasim uzaklastirma karari alip bosanma davasi acti.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ama dediğim gibi kendisi bu durumu sıkıntılar yaşadığı dönemlerin sonuna doğru kabul edip tedaviye dair ile hiç birşey yapmıyordu. Sonrasında ben destek olabileceğimi eğer istiyorsa onunla birlikte gelebileceğimi vs söylemiştim hoşuna gitmişti kabul etmişti ama yapmadı. Zorlamamak adına (sonuçta zorlasamda istemiyorsa gitmesi faydalı olmayacaktır) sonrasında ben teklif ettim bak söz vermiştim sana gidelim diye. Beni geçiştirdi ve istemedi. Böyle böyle de sürekli beni terkedip geri döndü durdu. En sonda işte bugünlere geldi, 10 gün önce özlediğini söyleyen adam 10 gün sonra duygum kalmadı sana aylardır düşünüyorum dedi. Muhtemelen yine bir depresif dönemine girip verdi bu kararı ve biraz kendine gelince benimle iletişim kurmaya çalışacaktır ancak sevgimin yetmediği bir durumdayım.

tedavi kabul etmiyorsa asla devam etmeyin size çok yazık olur
yarın evlenip çocuk sahibi olsanız bu dengesiz hreketlerini küçücük çocuğa nasıl anlatacaksınız

Benim eşimde de bipolar hastası gerçekten bazen çok tuhaf hareketleri oluyor mesela benle annesiyle en yakın arkadaşıyla dalga geçiyor ilk çok tuhaf geldi bana ztn anlatmamışlardı bana önceden nişanlıyken hep tartışıyor anneme diyordum normal değil diye bizimkiler saçmaladığım düşünüyordu eşimin bir rahatsızlığı olduğunu farkediyorum ama kimseye idiyrmiyordum doktorla mesajlaşmasından anladım açıkçası eşimi seviyorum o yüzden asla ayrılmak istemiyorum lakin böyle bir durumda var gece sarırılım ona kızar bana uyuyan birini niye uyandırıyorsun fln tmm diyorum bağırma bir dakikası diğer dakikasına uymaz

Bipolar olduguni kanitladi mi demis ya birikanitlasa ne olacak diyelim ki bipolar degil.bipolarim diye yalan soyleyen adamla zati ayrilsin,bipolarsa da ayrilsin.ozet ayril kardes

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…