Erkek arkadaşım bipolar

Bipolarla ilgili bi konuda yorum yaptım diye taslandim nerdeyse
Konusuyosam biliyorum kardeşim
O zaman da konu sahibine demiştin arkana bakma kac diye

Kimse bik bik etmesin bana.zor günler seni bekliyo bunu bil

Bahsettiğiniz konuyu okumuştum sanırım. Üye olduğumdan beri sürekli o konulara bakıyorum. Tabiiki hastalık kesinlikle basit değil sonuçta her ne kadar biyolojik bir açıklaması ilacı vs olsada ruhsal bir hastalık. Grip değilki dinlenme ilaç tedavisi ile geçsin.

Çok zor bi hastalık
Bi daha düşün
Bi daha düşün
Bi daha düşün

Çook ama çook doğru. Bugüne dek bir çok ilişkim oldu ama inanın hepsinden vazgeçmem o kadar kolay oldu ki aslında. Yani ayrılalım diyen birine asla ne bir mesaj atmışımdır ne de geri dönmesi için bir adım atmışımdır. Ama bunda o kadar farklı garip birşey var ki kopamıyorumda.

Ama bunda o kadar farklı garip birşey var ki kopamıyorumda.
Nedense zor olan şeyler tatlı gelir.. Negatif düşünenlere katılıyorum.. İnsan regl döneminde bile reglım bitsede bu piskolojiden kurtulsam diyor, bu hastalığı düşünemem bile.

Çok üzüldüm, üniversite dönemimde bende neredeyse tamamen benzer bir ilişki içindeydim. Sürekli sen benden iyisine layıksınlar, bir süre görüşmeyelimler, psikolojik olarak bunalımlar falan. Sonra öğrendim ki aşık olduğu bir kız varmış :) o yüz vermeyince depresyona girip benden medet umuyor, o yeşil ışık yakınca ne hikmetse iyileşip beni uzaklaştırıyor. İpini saldım sonra...

Bence karantina bitene kadar keskin kararlar almayın ve bipolar rahataızlığnı araştırıp sevgilinize destek olun. Bu süreö psikolojik tedeavi görenler için gerçekten zor bir süreç

Nedense zor olan şeyler tatlı gelir.. Negatif düşünenlere katılıyorum.. İnsan regl döneminde bile reglım bitsede bu piskolojiden kurtulsam diyor, bu hastalığı düşünemem bile.
Aslında sırf zor olmasından değilde eskiye nazaran çok farklı başlamıştı ilişkimiz ve birbirimizi resmen tamamlıyoruz, bir çok konuda birbirimize uyuyoruz ve aynı fikirde olmadığımız konularda da hiç sorun yaşamıyoruz. Şuanki bu depresif dönemi yaklaşık son 1-2 aydır yaşıyoruz. Karantina döneminde böyle olduğu içinde onu bu kadar kötü duruma sokmasına acaba karantinanın etkisi var mı yok mu bilemiyorum.
Kurtulmanıza sevindim. ancak ailesi vs herkes tanıyor beni bizzat tanıştım, çevresinde iş arkadaşları vs de biliyor işyerine bile gittim. Hatta bi ara evinin anahtarı falan bile bendeydi istediğim zaman rahatça gidip gelebiliyordum sorgusuz sualsiz (farklı sebeplerle anahtar bende yok artık).

Bence karantina bitene kadar keskin kararlar almayın ve bipolar rahataızlığnı araştırıp sevgilinize destek olun. Bu süreö psikolojik tedeavi görenler için gerçekten zor bir süreç
Katılıyorum karantina önceside terketmişti beni ama sonrasında 2 haftaya geri dönmüştü ve çabuk toparlanmıştık, belki de karantina olmasaydı şuan tekrar tekrar bu kadar kısa sürede en azından yaşamamış olacaktık. Karantina sebebiyle şuan çok daha yoğun yaşıyor diye düşünüyorum çünkü ben bile normal psikolojide olmama hatta aksine her zaman hayatta mutlu olacak şeyler bulabilen biri olmama rağmen kaldıramıyorum çok zorlanıyorum ve bende inanılmaz bunalmaya başladım ve evde bile kimseyle konuşmak istemiyorum. Onun bu durumda daha daha kötü olmasını biraz olsun anlayabiliyorum. Şuan 3-4 gündür falan hiç konuşmuyoruz ve ister istemez korkuyorum ya konuşmazsa ya geri dönmezse diye ama bir yandanda ne ailemden tanıdığı kişileri ne de beni sosyal medyadan falan silmedi hiç birşey yapmadı.

Solerden cok dsavranislara onem vermek gerektiğini baya gec anlayanlardanim. Biz kadinlar cok dusunup gercekten hissetmeden asla duygularimizi ifade etmiyoruz ama erkekler cok kolay soyluyor. Tabi ki sizi guzel buluyordur ama sizi mutlu etmeye calismasi, sevdigini deger verdigini gercekten gostermesine odaklanin. Oyle mi yoksa genel olarak mutsuz muusunuz? Bipolar hastaligi ile ilgili bilgim yok ama zor oldugunu genel olarak biliyoruz. Ben sana layik degilim soylemeleri bos laf. Erkekler kendilerine oyle bir layik goruyorlar ki. Burada iki sorun var gibi biri gercekten size asik degil (hoslaniyor begneniyordur o ayri) digeri de rahtasizligini tam cozebilmis degil gibi. gerci anlattiginiz seyler herhangi bir rahatsizligi olmayan düz erkeklerde de gorulen sorunlar:). kendinizi dusunun. Hayat cok kisa

şahit olduğum bazı durumlardan sonra size tavsiyem öyle biriyle hayat tahmin ettiğinizden de zorr olur...hayatıniza bakin.

gerçekten bence öncelikle uzun vadeli düşünün böyle biriyle ömür geçirebilir misiniz? Sorun rahatsızlığı olması değil aslında,sorun sizin rahatsızlığı olan birine ne kadar tahammül edebileceğiniz. Kendinize inanıp güveniyorsanız devam. Ama yok yer yer kırılmalar olur diyorsanız bence yol yakınken bırakın

Teyzem bipolar
Bu hastalık herkesin düşündüğü gibi bir mani bir de depresif dönemi var, ilaçlarını alsın tamam değil. 25 yıldır tedavi altında teyzem, zaman zaman bu hastalığın tanımına uymayan bir sürü sorunu oluyor. Mantıklı denilen dönemde bile çok çok zor, ilaçları sürekli değişiyor ama tablo iyiye değil sürekli kötüye gidiyor. Yıllar geçtikçe ilave tonla ilacı oldu, duygu durumunu etkileyecek her hangi bir olay süresiz olarak durumunu bozabiliyor, yani çok iyi düşünün psikolojik rahatsızlıkların çok kesin net çizgileri yok, her an her şey olabiliyor

Bir tanidigim var ayni durumdaydi ikilemde kalmisti o evlenmeyi secti.Cok cok sorun yasadi onun ozelini buraya yazmicam ancak o evlenme sakin uyarilarini dinlemedi sen lutfen iyi düsun
Evlilik yoluna girdik ve bir yerde patlak verdi ayrıldık. Balık baştan kokuyordu ben burnumu tıkadım biraz. Gerçi bipolar mı yoksa başka birşey mi artık ondan bile emin değilim ama psikologla görüştüğüm kadarıyla manik depresif olduğu garanti

Cok sevindim ayrıldığınıza, kendiniz için en doğru kararı vermiş olduğunuzu düşünüyorum böylelikle. Allah sizi herdaim iyi insanlarla, içi dışı bir olan insanlar ile karsilastirsin.

Cok sevindim ayrıldığınıza, kendiniz için en doğru kararı vermiş olduğunuzu düşünüyorum böylelikle. Allah sizi herdaim iyi insanlarla, içi dışı bir olan insanlar ile karsilastirsin.
Keşke daha önce yapabilseydim sonrasında bunca acıyı daha fazla yaşamamış olsaydım ama buna da şükür.

Amiin inşallah, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Ayrıldınız mi
Evet ve bu sefer nişanlanmıştık evlenmemize 2 ay kalmıştı benim bir hatamı aşırı derece büyüttü de büyüttü son ana dek hep kendini haklı görmesine rağmen son veda konuşmasında "aslında belki de bu olayı bu kadar büyütmem benim korkularımdır" dedi ve bitirdik. Bugüne dek yapamadığım şeyi yapıp iletişimi tamamen koparıp onu engelledim

Cok iyi yapmışsınız. Bir yakınım 2014 ten beri bipolar ve maalesef sürekli daha kötüye gidiyor.
Bu arada ilaçlarını düzenli kullanir, psikiyatriste gitmeyi hiç aksatmaz ama giderek daha da kotuledi...Ne yapacagi hiç belli olmuyor cok zor.
Bence bipolarlar evlilik hayati ve çocuk gibi sabir isteyen surecler için de uygun kisiler degiller(üzgünüm ama böyle)

Babam bipolar
14 yaşındaydım, bir gece bağırma sesleriyle uyandım camı açmış dışarı küfürler savuruyordu, ağladık annem ben ve kardeşim
Bir anda ilaç poşetini eline aldı, ben dedi dayanamıyorum sizi ağlatmaya intihar edicem
Annem sinir krizi geçirdi, kardeşim yorganın altına kaçtı, 14 yaşındaydım elinden aldım poşeti ne olur yapma dedim, bacağına sarıldım yere çöküp yalvardım, durdu attı poşeti
Babannemleri aradım ağlayarak, gecenin bir körü geldiler
Bu sadece bir anım diğerlerini anlatamam ağlamak istemiyorum
Bu olayların sonucunda kanser olmuş baba, hayattan bıkmış bezmiş bir anne, okb evden çıkamayan bir kardeşim var
Çoğu zaman doğmamış olmayı diledim, en güzel yaşlarımda ölmek için dua ettim, sebebi bize işkence baskı yapmadı, onu o halde görmek bizi içten içe öldürdü
Evlenirseniz bile çocuk yapmayın diye anlattım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…