- Konu Sahibi muhursuzpusula
-
Bahsettiğiniz konuyu okumuştum sanırım. Üye olduğumdan beri sürekli o konulara bakıyorum. Tabiiki hastalık kesinlikle basit değil sonuçta her ne kadar biyolojik bir açıklaması ilacı vs olsada ruhsal bir hastalık. Grip değilki dinlenme ilaç tedavisi ile geçsin.Gecenlerde bu konunun aynisi acilmisti . Erkek kuzemimde oldugu icin deneyimlerimizi yazip kesinlikle ayril yazmistim. Ama nasil saldiriya ugradik burda. Yok basit hastalikmis ta konu sahibi bile vicdansizlikla sucladi benim gibi dusunenleri hatta bir uye kuzeninde varsa sende de vardir dedi. Ki annesinden gecmis dayisi da hastaymis.Dedimki keske onlar hakli olsaydi da ben vicdansiz olsaydim.
Ama yine soyluycem o ilaclari biraz aksatsa korkunc bir insana dönuyor lar. Genetik hastalik cocuklariniza da geçecek. Kullanilan ilaclar cinsel hayati engelliyor. Cok saglam psikoloji de olman lazim. Bunlara ragmen seviyorsan ayrilma devam et derim cocukta sana acikca soylemis zaten
Çok zor bi hastalık
Bi daha düşün
Bi daha düşün
Bi daha düşün
Nedense zor olan şeyler tatlı gelir.. Negatif düşünenlere katılıyorum.. İnsan regl döneminde bile reglım bitsede bu piskolojiden kurtulsam diyor, bu hastalığı düşünemem bile.Ama bunda o kadar farklı garip birşey var ki kopamıyorumda.
Aslında sırf zor olmasından değilde eskiye nazaran çok farklı başlamıştı ilişkimiz ve birbirimizi resmen tamamlıyoruz, bir çok konuda birbirimize uyuyoruz ve aynı fikirde olmadığımız konularda da hiç sorun yaşamıyoruz. Şuanki bu depresif dönemi yaklaşık son 1-2 aydır yaşıyoruz. Karantina döneminde böyle olduğu içinde onu bu kadar kötü duruma sokmasına acaba karantinanın etkisi var mı yok mu bilemiyorum.Nedense zor olan şeyler tatlı gelir.. Negatif düşünenlere katılıyorum.. İnsan regl döneminde bile reglım bitsede bu piskolojiden kurtulsam diyor, bu hastalığı düşünemem bile.
Kurtulmanıza sevindim. ancak ailesi vs herkes tanıyor beni bizzat tanıştım, çevresinde iş arkadaşları vs de biliyor işyerine bile gittim. Hatta bi ara evinin anahtarı falan bile bendeydi istediğim zaman rahatça gidip gelebiliyordum sorgusuz sualsiz (farklı sebeplerle anahtar bende yok artık).Çok üzüldüm, üniversite dönemimde bende neredeyse tamamen benzer bir ilişki içindeydim. Sürekli sen benden iyisine layıksınlar, bir süre görüşmeyelimler, psikolojik olarak bunalımlar falan. Sonra öğrendim ki aşık olduğu bir kız varmış :) o yüz vermeyince depresyona girip benden medet umuyor, o yeşil ışık yakınca ne hikmetse iyileşip beni uzaklaştırıyor. İpini saldım sonra...
Katılıyorum karantina önceside terketmişti beni ama sonrasında 2 haftaya geri dönmüştü ve çabuk toparlanmıştık, belki de karantina olmasaydı şuan tekrar tekrar bu kadar kısa sürede en azından yaşamamış olacaktık. Karantina sebebiyle şuan çok daha yoğun yaşıyor diye düşünüyorum çünkü ben bile normal psikolojide olmama hatta aksine her zaman hayatta mutlu olacak şeyler bulabilen biri olmama rağmen kaldıramıyorum çok zorlanıyorum ve bende inanılmaz bunalmaya başladım ve evde bile kimseyle konuşmak istemiyorum. Onun bu durumda daha daha kötü olmasını biraz olsun anlayabiliyorum. Şuan 3-4 gündür falan hiç konuşmuyoruz ve ister istemez korkuyorum ya konuşmazsa ya geri dönmezse diye ama bir yandanda ne ailemden tanıdığı kişileri ne de beni sosyal medyadan falan silmedi hiç birşey yapmadı.Bence karantina bitene kadar keskin kararlar almayın ve bipolar rahataızlığnı araştırıp sevgilinize destek olun. Bu süreö psikolojik tedeavi görenler için gerçekten zor bir süreç
Evet muhtemelen kendisini aşırı değersiz görüyor. Çünkü her iki ayrılık sonrası görüşmemizde de sürekli beni gerçekten seviyorsun sen gibi cümleler kuruyor. Sürekli yüzüme bakıp bakıp sen çok güzelsin ya diyor.
Merhaba, herkese iyi geceler
Erkek arkadaşım bipolar rahatsızlığa sahip. özellikle bu karantina döneminde depresyon dönemlerini çok yoğun bir şekilde yaşıyor. İlişkimizin başlarında bana bu rahatsızlığından bahsetmişti ancak o an çok fazla bilgi sahibi olmadığım için yada ilişkimizi de bu denli etkileyebileceğini düşünmemiştim. Şimdi şimdi farkediyorum durumun ciddiyetini.Bu sebepten ötürü ilki şubat ayında olmak üzere 3 kere ayrılık yaşadık ama üçünde de en fazla 2 hafta kadar sürmüştür. İlk ayrılığımızda ben hastalığınında etken olacağını düşünmedim. ama her ayrılıkta cümlesi genelde sen daha iyilerine layıksın benden iyi bir eş yada sevgili olmaz şeklinde oluyor.
Şuan son 1 aydır ikidir ayrılalım görüşmeyelim cümlelerine dönüyor.1 ay önce olduğunda da sonradan yine kendisi döndü beni üzdüğü içinde çok özür dileyip, .ok bunaldığını ve ilişkinin ona o dönemde çok ağır geldiğini sorumluluğunu kaldıramadığını o sebeple bu şekilde davrandığını söyledi. Benim yanımdayken yada benimleyken tüm dert tasalarından kurtulduğunu herşeyi unuttuğunu söylüyor. Ancak en son bugün yine aynı olayı yaşadık, zaten artık o dönemlere girdiğini anlayabiliyorum.
Bende biraz üsteledim aslında biraz olsunda beni düşünmesi gerektiğini vs söyledim. Ben böyle diyince de yine "sen daha iyilerine layıksın benden eş yada sevgili olmaz lütfen görüşmeyelim artık " dedi. Bu dönemde önemli bir karar vermek bende istemiyorum, karar verilmesi gereken mantıklı bir dönem değil. Çünkü normalde bu adam sürekli böyle değil. En azından bu konuda karantina sonrasıda yine hep böyle mi olacak yada olursa psikolojik anlamda bir destek almak isteyecek mi yapacak mı görmem lazım. Eğer tedavi konusunda birşeyler yapmazsa zaten bu şekilde ilerleyebilme şansımız olmayacak çünkü sürekli ayrıl barış bir ilişki olmaz.
Çevrenizde bu rahatsızlığa sahip birileri var mı? sevgilisi bu rahatsızlığa sahip yada kendisi bu rahatsızlığa sahip kişilerin yardımına ihtiyacım var.
Evlilik yoluna girdik ve bir yerde patlak verdi ayrıldık. Balık baştan kokuyordu ben burnumu tıkadım biraz. Gerçi bipolar mı yoksa başka birşey mi artık ondan bile emin değilim ama psikologla görüştüğüm kadarıyla manik depresif olduğu garantiBir tanidigim var ayni durumdaydi ikilemde kalmisti o evlenmeyi secti.Cok cok sorun yasadi onun ozelini buraya yazmicam ancak o evlenme sakin uyarilarini dinlemedi sen lutfen iyi düsun
Cok sevindim ayrıldığınıza, kendiniz için en doğru kararı vermiş olduğunuzu düşünüyorum böylelikle. Allah sizi herdaim iyi insanlarla, içi dışı bir olan insanlar ile karsilastirsin.Evlilik yoluna girdik ve bir yerde patlak verdi ayrıldık. Balık baştan kokuyordu ben burnumu tıkadım biraz. Gerçi bipolar mı yoksa başka birşey mi artık ondan bile emin değilim ama psikologla görüştüğüm kadarıyla manik depresif olduğu garanti
Keşke daha önce yapabilseydim sonrasında bunca acıyı daha fazla yaşamamış olsaydım ama buna da şükür.Cok sevindim ayrıldığınıza, kendiniz için en doğru kararı vermiş olduğunuzu düşünüyorum böylelikle. Allah sizi herdaim iyi insanlarla, içi dışı bir olan insanlar ile karsilastirsin.
Ayrıldınız miKeşke daha önce yapabilseydim sonrasında bunca acıyı daha fazla yaşamamış olsaydım ama buna da şükür.
Amiin inşallah, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Evet ve bu sefer nişanlanmıştık evlenmemize 2 ay kalmıştı benim bir hatamı aşırı derece büyüttü de büyüttü son ana dek hep kendini haklı görmesine rağmen son veda konuşmasında "aslında belki de bu olayı bu kadar büyütmem benim korkularımdır" dedi ve bitirdik. Bugüne dek yapamadığım şeyi yapıp iletişimi tamamen koparıp onu engelledimAyrıldınız mi
Cok iyi yapmışsınız. Bir yakınım 2014 ten beri bipolar ve maalesef sürekli daha kötüye gidiyor.Evet ve bu sefer nişanlanmıştık evlenmemize 2 ay kalmıştı benim bir hatamı aşırı derece büyüttü de büyüttü son ana dek hep kendini haklı görmesine rağmen son veda konuşmasında "aslında belki de bu olayı bu kadar büyütmem benim korkularımdır" dedi ve bitirdik. Bugüne dek yapamadığım şeyi yapıp iletişimi tamamen koparıp onu engelledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?