ama kendisi boyacıya hastaAilemdeki herkes memur. Erkek kardeşim polis, kız kardeşim üniversite son sınıf öğrencisi. Kuzenlerim de de öğretmen, hemşire, avukat, astsubay olanlar var. Özel sektörde mühendis olanlar var.
Valla ben ilk gençliğimden beri bu fikirdeyim. Bu yiyicilik sayılıyorsa beni yazabilirsinizSen de bizimle aynı fikirde çıktın . Hocam seni de yiyicileri ve çıkarcıları koruma ve yaşatma derneğimize üye yapabilir miyiz ?
Artık o kadar abarttı ki pes . Barınma ihtiyacı lüksmüş ulaşım ihtiyacı lüksmüş , eğitim ihtiyacı lüksmüş . Evli olmayı söylemeyi bile hava atmak olarak nitelendiriyor . Kendine değer vermeyen sevmeyen insanın lafları bunlar . Başarılı insanlar hep der ki : kendinize ket vurmayın , büyük hayalleriniz olsun , bu hayaller için çalışın emek verin , hayallerinizin 5 de biri bile gerçekleşse kardasınız , başarmışsınız demektir .Bir insanın öncelikle kendi çıkarlarını düşünmesinden daha doğal ne olabilir ki yani bunu kötü bir şey gibi aksettirmeye gerek yok, bu erkeklerin hayat mottosu gibi bir şey yani hayırdır.
Keşke kadınlarımız da önce kendini varsa çocuklarının çıkarlarını önceleyebilse , ama toplum ona evlilik yuva ve kutsal annelik adı altında fedakarlık yapması yapmazsa da eksik hissettirildiği için bencillikle suçlanacağı için baskılanmasa.
Bir kadının kendi çıkarlarını düşünmesi koruması bile korkunç bir şeymiş gibi çok görülüyor , üstelik başka bir kadın tarafından çok enteresan ,yani kadın dediğin başkaları için her türlü şeyi yapınca hiç sorun yok ,ama bir kez kendi için kendi çıkarı için bir şeyi bırak yapmayı dile getirse tiz kellesi vurula peki.
Aslında çok haklısınız ek olarak bir çıkar kelimesini hep negatif anlamıyla kullandığımız için temel anlamı olumlu yanına pek aşina değiliz çok duymadığımız için söylendiği zaman garipseniyor ama zaten anlamı temelde kazanç fayda vs demek toplu halde yaşamak yaşarken sosyalleşmek bir komşunla yardımlaşmak tanışmak ayak üstü sohbetler bunlardan belli kazanımlar sağlamak hepsi bir çıkar iyi anlamda menfaat en basiti iyi bir insan olduğunu hissetme duygusu o gün pozitif olabilmek mutlu olmak mutlu etmek
bir annenin çocuk doğurmak istemesi bile kişisel duygusal tatmin topluma faydalı birey kazandırma bir canlıyı yetiştirme soy devam etme hayata senden bir parça bırakma kazandırma arzusu/tatmini ve bunlar zaten insani olan şeyler her ilişki türünde taraflar fayda sağlar bencilce veya karşılıklı dengede fark etmez çıkar vardır ve yine diyorum çıkar her zaman kötü bir kazanım değildir
Bazı kadınların bu kadar saf ve temiz düşünmesine inanamıyorum. Adamın kariyeri işi iyi bir geliri, evi arabası var. Aileden zengin, yurt dışına gezmeye falan gidecek kadar da kendine yatırım yapan birisi 32 yaşında ve bir kişi dışında kimse ile ilişkisi olmamış sizde buna inandınız. siz bu saf ve temizlikle kesin şirinleri görmüşsünüzdür çocukken. Türkiye de yaşıyoruz bu kriterlerin yarısına sahip adamların peşinde dolanıyor kadınlar. Bakın tipine bile değimmedim birazda eşi yüzü düzgünse oho. Biraz kazısak eminim adamın geçmişinden iliğini sömürmüş, ancak adamın kul köle olduğu bir kadın çıkar. Böyle bir kadınlar bu adamları kullanıp tekmeyi basınca da o adamlar, sizin gibi saf tecrübesiz kızları böyle oynatıyorlar işte. Bakın erkek mantığı basittir. Erkek yatırım yaptığına değer verir. Bunu tek maddiyat gibi de düşünme hem maddi hem manevi olarak bir erkek sana yatırım yapmıyorsa yol ver gitsin. Ne o öyle almanyadan şeker çikolata getiren gurbetçi uzak akraba gibi yurt dışından elinde tek şekerle gelmek. Hayır gurbetçilerin de hakkını yiyemem yakın akrabalarına onlar ile gayet maddi değeri yüksek ve özlenilen hediyeler getiriyorlar. Adam sana bir yemek ısmarlamaktan sakınıyor sen adamla gelecek hayal ediyorsun. Birde söyle cimri erkeklerin burç ile mazur görmek de bana fukara avuntusu gibi geliyor. Benim eşim de dahil olmak üzere çevremde bir sürü oğlak erkeği var. Hiç öyle cimri oğlak erkeği görmedim. Oğlaklar sadece gereksiz para harcamayı sevmez ama sevdiği kadına yemek ısmarlamaktan çekinmez hatta yemek yiyecekse hakkını verir sadece hediye seçerken daha ihitaç odaklı hareket eder o kadar. Hayatındaki insana gerçekten değer veriyorsa ve önemser ise hem maddi hem manevi olarak gayet korur ve kollar. Bence o adam sadece sizle takılma derdinde o yüzden de size ısmarlayacağım bir yemeği hesap etmekten çekinmiyor.Onun da ilişkisi olmamış.Bir kişiyle olmuş.Böyle jelatini hiç açılmamış tipler olur ya aynı öyle biraz da bilmiyor gibi
Çok doğru sanki sevgililerimiz eşlerimiz holding sahibi , boğazda oturuyoruz , miami de yazlığımız var . Dengimizi seçmişiz . Eğitimce, aile yapısı olarak . Asgari ücretle yaşamadım hiç niye öyle bir sevgili ya da eş seçeydim ? Üniversite mezunuysam da onların arasından eş bakarım doğal olarak . Herkes bunu yapıyor . Hayat standartım var e az çok sürdürmek isterim ölene dek . Hiçbir zengine özentim yok . Mesela bir doktor dünyanın en iyi insanı da olsa hastane temizlik görevlisi ile evlenmez . Bu kendini beğenmek değil, mutlu olmaz . Sohbet edemez , çocuğunun ebeveyni olsun istemez ama iş arkadaşı olarak da halini hatırını sorar ,bir sağlık sorunu varsa yardım eder vs. Kendimizi niye paspas edelim ? Değer mi göreceğiz hayır .Valla ben ilk gençliğimden beri bu fikirdeyim. Bu yiyicilik sayılıyorsa beni yazabilirsinizBen kendi paramı gayet kazanan biriyim, kimseden beklentim hiçbir zaman olmadı. Bir yere gittiysem hesabım genelde ödendi, değerli hediyeler de alındı. Yarı yarıya ödemişliğim, kahve ve hediye almışlığımda vardır. Bunların hepsi ilişkiler içinde olağan şeyler. Multi milyoner CEO bulup yolmuşluğum yok. Bu sitede olması gereken şeyler bile çok bulunuyor bazı üyeler tarafından. Bahsettikleri aşk, olsa olsa ergenlikte olur. 32 yaşında adam fazla para ödemesin diye yemek siparişi vermden kız arkadaşını önceden eve postalıyor. Almak zorunda değil ama içten pazarlıklı biri olduğu gibi apaçık ortada. Nasıl erkekler bir kadının değerini yaşına, güzelliğine, fiziğine, ailesine vs. göre belirliyorsa, bir erkeğin değerini belirleyen şeylerde var. Bunlardan belki de en önemlisi sağlayıcı olması, yani sana para harcamak istemesi. Evet, para her şey değil ama sevgiyi göstermede iyi bir unsur. Adam milyoner olsa bile sana bir tatlının parasını kısıyorsa yine olmaz. Çünkü sana kıyamıyor, layık görmüyor demek bu. Gerçi bu üyeler için bir şey ifade etmiyor, erkek olsun da ne olursa olsun. Utanmasalar erkeğe para yedirirler ki yediriyorlar da.
O dövmeyle bizim yiyicileri ve çıkarcıları koruma ve yaşatma derneğinin başkanı kesinlikle sen olmalısın .Siz böyle yazınca aile hayatının, arkadaşlığın, sevgililiğin, cinselliğin, evliliğin, anneliğin, hayvanseverliğin, kariyer basamaklarını tırmanmaya çalışmanın, ahiret inancının kısacası toptan hayatın çıkar ve menfaat üzerine olduğuna daha da emin oldum. Koluma 'no pain no gain' dövmesi yaptırasım geldi nedense
O dövmeyle bizim yiyicileri ve çıkarcıları koruma ve yaşatma derneğinin başkanı kesinlikle sen olmalısın .
Saygılar başkanım , öl de ölelim başkanımAhaha kesinlikle olurumBelki bundan sonra yüzümüz güler
Ayrılınca onu da bizim derneğe alalım . Doyasıya bi yiyici olsunSadogörl kaçtı ortalık karıştı nerdesin sado? @saddgirl Acil ayrıl adamdan
Bu yaşıma geldim, yakışıklı bir erkeğin yanında çirkin bir kadını çok nadir görmüşümdür. Erkekler, güzel bulmadığı kadınla selamlaşmak bile istemiyorlar. Kendileri de açıkça söylüyor, gayet seçiciler. Üstteki üyelerde söylemiş memurla evlenip geleceğini garanti altına almak isteyen çok. Erkekler bile böyle düşünürken, kadınların en ufak istekleri bile çıkarcılık oluyor. Binlerce yıllık insan doğasını, cinsiyet rollerini, sosyolojisini yok sayıyorlar, sonra neden değer görmüyorum. Belirli bir yaşa gelip cinsiyet rolünü anlamayan kadın olsun, erkek olsun anlamayan kişiler sonu budur.Çok doğru sanki sevgililerimiz eşlerimiz holding sahibi , boğazda oturuyoruz , miami de yazlığımız var . Dengimizi seçmişiz . Eğitimce, aile yapısı olarak . Asgari ücretle yaşamadım hiç niye öyle bir sevgili ya da eş seçeydim ? Üniversite mezunuysam da onların arasından eş bakarım doğal olarak . Herkes bunu yapıyor . Hayat standartım var e az çok sürdürmek isterim ölene dek . Hiçbir zengine özentim yok . Mesela bir doktor dünyanın en iyi insanı da olsa hastane temizlik görevlisi ile evlenmez . Bu kendini beğenmek değil, mutlu olmaz . Sohbet edemez , çocuğunun ebeveyni olsun istemez ama iş arkadaşı olarak da halini hatırını sorar ,bir sağlık sorunu varsa yardım eder vs. Kendimizi niye paspas edelim ? Değer mi göreceğiz hayır .
Bir insanın öncelikle kendi çıkarlarını düşünmesinden daha doğal ne olabilir ki yani bunu kötü bir şey gibi aksettirmeye gerek yok, bu erkeklerin hayat mottosu gibi bir şey yani hayırdır.
Keşke kadınlarımız da önce kendini varsa çocuklarının çıkarlarını önceleyebilse , ama toplum ona evlilik yuva ve kutsal annelik adı altında fedakarlık yapması yapmazsa da eksik hissettirildiği için bencillikle suçlanacağı için baskılanmasa.
Bir kadının kendi çıkarlarını düşünmesi koruması bile korkunç bir şeymiş gibi çok görülüyor , üstelik başka bir kadın tarafından çok enteresan ,yani kadın dediğin başkaları için her türlü şeyi yapınca hiç sorun yok ,ama bir kez kendi için kendi çıkarı için bir şeyi bırak yapmayı dile getirse tiz kellesi vurula peki.
Valla ben ilk gençliğimden beri bu fikirdeyim. Bu yiyicilik sayılıyorsa beni yazabilirsinizBen kendi paramı gayet kazanan biriyim, kimseden beklentim hiçbir zaman olmadı. Bir yere gittiysem hesabım genelde ödendi, değerli hediyeler de alındı. Yarı yarıya ödemişliğim, kahve ve hediye almışlığımda vardır. Bunların hepsi ilişkiler içinde olağan şeyler. Multi milyoner CEO bulup yolmuşluğum yok. Bu sitede olması gereken şeyler bile çok bulunuyor bazı üyeler tarafından. Bahsettikleri aşk, olsa olsa ergenlikte olur. 32 yaşında adam fazla para ödemesin diye yemek siparişi vermden kız arkadaşını önceden eve postalıyor. Almak zorunda değil ama içten pazarlıklı biri olduğu gibi apaçık ortada. Nasıl erkekler bir kadının değerini yaşına, güzelliğine, fiziğine, ailesine vs. göre belirliyorsa, bir erkeğin değerini belirleyen şeylerde var. Bunlardan belki de en önemlisi sağlayıcı olması, yani sana para harcamak istemesi. Evet, para her şey değil ama sevgiyi göstermede iyi bir unsur. Adam milyoner olsa bile sana bir tatlının parasını kısıyorsa yine olmaz. Çünkü sana kıyamıyor, layık görmüyor demek bu. Gerçi bu üyeler için bir şey ifade etmiyor, erkek olsun da ne olursa olsun. Utanmasalar erkeğe para yedirirler ki yediriyorlar da.
Çok haklısınız . Sitede konular okuyoruz kadın iş sahibi , adam sevgili bile olmak istemiyor açık açık da söylüyor başkaları ile de görüşeceğim diyor . Kadın bu adama yemekler yapıyor adam sohbet bile etmeden yiyor , cinsellik yaşanıyor sonra adam başkaları ile buluşmaya gidiyor . Bu tür adamlar için depresyona giriliyor ağıtlar yakılıyor , ölmek isteniyor . Kimi adamı para vererek elinde tutmaya çalışıyor , kimi cinsellikle . Hiçbiri de olmuyor hep kadınlar üzülüyor sonuçta . Erkekler bu kadar çıkarcı iken , bizler niye maddi manevi rahatlık istemeyelim ? Biyoloji dersinde bile gördük bezelyelerde değil mi ? Herkesin kriterleri olmalı , sadece erkek olup şeyleri olması yetmemeli . Benim ilk krlterim iyi baba olmasıydı mesela . Kendi babam kötü olduğu için . İstediği ilişkiyi yaşayamayan bulamayan , ayy sizler çıkarcısınız ben iyi insanım yalanına sığınıp başta kendini kandırıyor .Bu yaşıma geldim, yakışıklı bir erkeğin yanında çirkin bir kadını çok nadir görmüşümdür. Erkekler, güzel bulmadığı kadınla selamlaşmak bile istemiyorlar. Kendileri de açıkça söylüyor, gayet seçiciler. Üstteki üyelerde söylemiş memurla evlenip geleceğini garanti altına almak isteyen çok. Erkekler bile böyle düşünürken, kadınların en ufak istekleri bile çıkarcılık oluyor. Binlerce yıllık insan doğasını, cinsiyet rollerini, sosyolojisini yok sayıyorlar, sonra neden değer görmüyorum. Belirli bir yaşa gelip cinsiyet rolünü anlamayan kadın olsun, erkek olsun anlamayan kişiler sonu budur.
Sen ne kadar çıkarcı olmak isteme, adam sana iki kuruşun hesabını yapınca çıkarcı olmuyor mu? Bu üyeler, seçilmiyorum diye en alakasız tiplere şans veriyor, yeter ki yanında bir erkek olsun. Adamlarının canına minnet, etrafındaki erkekler bir kadına erişim sağlamak için yemek, hediye, düğün diye milyonlar harcarken bunlar birde dalga geçiyor....
Ay kadınlar çiçektir diyince aklıma utc pelin geliyor hshshhdHiç olur mu öyle şey bir erkeğin çıkarcı olduğu nerde görülmüş, namümkün. Anca işte böyle yok yuvayı dişi kuş yapar, yok annelik kutsaldır, yok kadınlar çiçektir gibi basmakalıp laflarla kadınların omuzlarına hiçbiryere kıpırdayamayacakları kadar ağır sorumluluklar yüklesinler ki onlar da kendilerini eksik görüp feda etsinler, sırf bencil, yiyici ve talepkar diye yaftalanmamak için bir yemek tatlı ısmarlamayan adama koçum sen hayırdır demeye bile çekinsin neden aman ha sonra adımız çıkar kutsallığımız hanfendiliğimiz bozulur
Ay kadınlar çiçektir diyince aklıma utc pelin geliyor hshshhd
Konu sahibi sevgilimin durumu iyi demiş bir de onun ilk sevgilisiyim gibi bir şey demiş. Onu denediğini düşünüyor ya da evlendikten sonra elinin daha açık olacağını düşünüyor olabilir. Ama içinde olan insan her türlü yapar bunun deneme ile ya da evlilikle bir ilgisi yok. Umarım bunu o kişiyle bir yola girmeden anlayabilir.Sadogörl kaçtı ortalık karıştı nerdesin sado? @saddgirl Acil ayrıl adamdan
sanki kadın lüks restoranda yemek yemek istemiş.