Erkek arkadaşım cimri mi ?

Ne mutlu o zaman.
Öğretmenim de öğretmenim demişsiniz de memurluğu ilk deneyimleyen siz misiniz acaba demiştim.
Ayrıca öğretmen halimle cahil de oldum demişsiniz de ne cahilleri var aklınız şaşar.
Çok şükür okuduk, kimseye muhtaç değiliz. Burada bir konu açtığımızda ya da yorum yaptığımızda işte böyleleri de öğretmen tarzı yorumlar gelince bunu söyledim. Konular üzerinden öğretmenliğim eleştiriliyor saldıracakları bir şey arıyorlar. Oysaki konularımın yaptığım meslekle bir ilgisi yok. Mesleğimde şunu mu yapayım bunu mu yapayım diye konu açmamışım ki. Özel hayat, aile hayatı vs.

Resmen şunu demişsin yatağıma girmek isteyen elini cebine atacak, bana yatırım yapacak. Kusura bakmayın ben kendimi yatırım yapılacak bir MAL(hakaret değil,eşya anlamında) olarak görmüyorum. Kocanız da sizi sizin gibi gördüğü için yatırım yapmış. Siz de ona karşılığında yatağınızı sunmuşsunuz. Alma verme dengesi kurulmuş. Anlamadığınız şey şu ki her ilişkide alma verme dengesini sağlayan terazilerin içinin hep aynı şeylerle doldurulmadığı

Cimri kendisi ayrılın bence.Ciddi olup evlenirseniz ileride sıkıntı çıkar

Elbette böyle . Tüm dinlerde yok mu ta Mısır yazıtlarında bile , şu iyiliği yaparsan , şu şu ibadeti yaparsan şu şekilde yaşarsan ölüm sonrası güzel şeyler olacak denmiyor mu ? Bunda da çıkarımız var . Arkadaş seçiminde de var . Zaman kıymetli . Bazı donanımlar kazanmaya çabalıyoruz , eğitim alıyoruz kitap okuyoruz , vücudumuzu beğenilecek forma sokmaya çalışıyoruz az çok . Dışarı çıkarken bi özeniyoruz . Sınavlara giriyoruz iyi iş sahibi olmak için . Hepsinde var bir çıkar .

yani anlayabilecegini hic düsünmemistim zaten :)

He he . Süper anlamışsın gene .

Sizi anlayamam zaten. Bu kadar çıkarcı kişilikler benden uzak olsun. Bakış açımız asla aynı değil. Çıkarcı ilişkilerinizde başarılar
Mahallede dilenci bi abi var . İyi bir insana benziyor . Evlenmek de çok istiyordun , koluma birini takmazsam dışarı çıkamıyorum diyordun . Sen çıkarcı değilsin iyi bir kadınsın . Abimizin evi , işi , parası yok . Senin eve de yerleşir sevaptır . Tanıştırayım mı ?

Sizi anlayamam zaten. Bu kadar çıkarcı kişilikler benden uzak olsun. Bakış açımız asla aynı değil. Çıkarcı ilişkilerinizde başarılar
evet bunu anlamamaya israr ettigin sürece , ötelenmeye , kücük düsürülmeye , hakaret edilmeye ve sirtinda her daim asalaklar tasimaya devam edip , buraya bakin okudum calistim meslek sahibi oldum ama hala mutsuzum diye konu acmaya devam edeceksin.

İlk olarak ailem çıkarcı olabilirler ama asalak değiller. Düzgün konuşun. Kimseyi küçümsemem,kimsenin de beni küçümsemesine izin vermem. Siz çıkarcı insanlar olduğunuz için ve içten içe bunun kötü bir şey olduğunu bildiğiniz için tüm ilişkilerin çıkarlar üzerine kurulu olduğunu söylüyorsunuz. Öyle değil, gerçek sevgi çıkar barındırmaz. Böyle düşünüyorum ve buna inanıyorum.

Verdiğiniz örnek bile kalbinizin kirliliğini ortaya döküyor. Yazık ne diyeyim. Evi,arabası var diye kendini insan sananlardansınız anlaşılan .

Aslında çok haklısınız ek olarak bir çıkar kelimesini hep negatif anlamıyla kullandığımız için temel anlamı olumlu yanına pek aşina değiliz çok duymadığımız için söylendiği zaman garipseniyor ama zaten anlamı temelde kazanç fayda vs demek toplu halde yaşamak yaşarken sosyalleşmek bir komşunla yardımlaşmak tanışmak ayak üstü sohbetler bunlardan belli kazanımlar sağlamak hepsi bir çıkar iyi anlamda menfaat en basiti iyi bir insan olduğunu hissetme duygusu o gün pozitif olabilmek mutlu olmak mutlu etmek
bir annenin çocuk doğurmak istemesi bile kişisel duygusal tatmin topluma faydalı birey kazandırma bir canlıyı yetiştirme soy devam etme hayata senden bir parça bırakma kazandırma arzusu/tatmini ve bunlar zaten insani olan şeyler her ilişki türünde taraflar fayda sağlar bencilce veya karşılıklı dengede fark etmez çıkar vardır ve yine diyorum çıkar her zaman kötü bir kazanım değildir

Memur maaşı belli, o maaşla ancak o kadar olur.

Verdiğiniz örnek bile kalbinizin kirliliğini ortaya döküyor. Yazık ne diyeyim. Evi,arabası var diye kendini insan sananlardansınız anlaşılan .
Bak gene yanlış anlamışsın . Harika bir adam çocuklara gülümser hep hayvanları besler . Tüm mahalle sever . Sen madem çıkarsız bir kadınsın niye kendine layık görmedin de benim kalbim kötü oldu ? Paragöz de değildin ya bizim gibi . E adamın tek kusuru parasının olmaması .

Ha ev araba da zenginlik değil maslow u duydun mu hiç ? Barınma ihtiyacını ya ?

Duygusal tatmin ve ödül mekanizması. Karşılığını alamıycağım sınava neden günlerce hazırlanıyım mesela veya değmiycek, kıymetini anlamıycak bir adama neden en değerli şeyimi vaktimi harcıyım benim ne çıkarım var bundan?

Keşke tüm kadınlarımız biraz çıkar odaklı yaşasa, kendilerini yatırım yapılacak bir MAL olarak değil de bir altın madeni olarak görse en başta kendi değerlerini bilse o zaman erkekler kuyruk olur işte

`