erkek arkadaşım düğünü herşeyi benim yapmamı planlıyor.

piinpiin

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
11
0
6
35
İzmir
çok uzatmadan kaba taslak anlatacağım. erkek arkadaşım üniversiteden mezun olalı 4 yıl oldu beraber mezun olduk o doğru dürüst bir iş bulamadı kpss ye hazırlandı askerlik falan geçti zaman benim ise mezun olur olmaz düzenli bir işim oldu. işsizlik döneminde hep ona ben destek oldum. ailesinin durumu kötü babası beş para etmez şimdi de hapiste zaten. gelecek yaz nişanlanmayı planlıyorduk. o bu yıl ücretli öğretmenlik yapmak için memleketine gitti. güyaa evlenmemiz için para biriktirecekti gel gelelim aldığını ailesine veriyor. ama bana paranı biriktir evlencez diyor. bir annesi ve kız kardeşi var annesi annesi çalışıyor 1250 kadar para giriyor evlerine tamam çok para değil ama geçinmeye çalışsınlar. Ben kendi kazandığım parayı harcasam kavga ediyor benle annesine bişi demiyor kendi kazanıyor diyor. kadın gitmiş yatak odası almış yeni madem yok paraları neden habire etrafa para saçıyorlar varsa da bana neden yok düğün olmaz nikah yok nişan evde olsun takı takamam sana nişan alışverişi yok. beğendiğin yatak odası olmaz diyor. bıktım ailesinden nefret ediyorum. evlenmemiz için para biriktir ailene gönderirsen biz nasıl evleneceğiz bak ben bir lira bile harcamıyorum dedim yazıklar olsun sana dedi git kafana göre birini bul ben aileme her zaman para göndereceğim evlensek bile dedi.

bıktım artık lütfen bi akıl verin.

çok uzatmadan kaba taslak anlatacağım. erkek arkadaşım üniversiteden mezun olalı 4 yıl oldu beraber mezun olduk o doğru dürüst bir iş bulamadı kpss ye hazırlandı askerlik falan geçti zaman benim ise mezun olur olmaz düzenli bir işim oldu. işsizlik döneminde hep ona ben destek oldum. ailesinin durumu kötü babası beş para etmez şimdi de hapiste zaten. gelecek yaz nişanlanmayı planlıyorduk. o bu yıl ücretli öğretmenlik yapmak için memleketine gitti. güyaa evlenmemiz için para biriktirecekti gel gelelim aldığını ailesine veriyor. ama bana paranı biriktir evlencez diyor. bir annesi ve kız kardeşi var annesi annesi çalışıyor 1250 kadar para giriyor evlerine tamam çok para değil ama geçinmeye çalışsınlar. Ben kendi kazandığım parayı harcasam kavga ediyor benle annesine bişi demiyor kendi kazanıyor diyor. kadın gitmiş yatak odası almış yeni madem yok paraları neden habire etrafa para saçıyorlar varsa da bana neden yok düğün olmaz nikah yok nişan evde olsun takı takamam sana nişan alışverişi yok. beğendiğin yatak odası olmaz diyor. bıktım ailesinden nefret ediyorum. evlenmemiz için para biriktir ailene gönderirsen biz nasıl evleneceğiz bak ben bir lira bile harcamıyorum dedim yazıklar olsun sana dedi git kafana göre birini bul ben aileme her zaman para göndereceğim evlensek bile dedi.

akıl mı istiyorsun canım
koşarak uzaklaş o insandan
böyle erkek mi olur ya size erkek mi yok
sizde bu durumun normal olmadığının farkındasınız zaten ... evlendiğinizdede mutlu olmayacağınız gayet açık ve net :26:

Babası hapiste, annesi çalışmıyor olsaydı ve erkek arkadaşın ailesine para gönderiyor olsaydı bunu normal karşılardım..
Böyle olsaydı herkes yardımcı olurdu ailesine sende bende..

Ama annesi çalışıyormuş ve iyide bir maaş alıyor, yani o maaşla geçinen ne evler vardır..
Zaten iki kişinin ne ihtiyacı olabilir ki..

Erkek arkadaşın para biriktirmeye gidiyorum demiş,ama hiç bir birikim yapamamış..
Yok nişanı sen yok takı yapmam yok şu yok bu demesi , herşeye bi şart koymasını çok saçma buluyorum..
Nereye kadar böyle devam edecekti ? Sürekli ailesine para vermeye devam ederse hiç bir birikimi olamaz..

Zaten isteseydi , dişini tırnağına takıp ne iş olsa çalışır ve para biriktirirdi bi şekilde diye düşünüyorum..
O size yol vererek çoktan sizden ve herşeyden vazgeçmiş görünüyor..

onun amacı anlaşılan kızgın kumlardan serin sulara atlamak.
doğru demiş sana adam mı yok? zorlama bence.tutunduğu tavır çok rastgele cümleler içeriyor.

bu söylediğinin yüzde biri yoktu bende ancak şunu söyleyeyim sana düğünümde istenilen şeyler yapılmadı diye bile hala içimde... yani insanın içinde kalıyor herşey ve unutamıyor... o yüzden bu güzel süreci güzelce geçir derim.. bu da bu zihniyetteki insandan pek beklenecek bir şey değil galiba. hani insan anne babasına yardımcı olur, aynı şekilde sen de yardımcı olabilirsin.. ama tavrı hiç hoş değil..
bak şimdi aklıma geldi sen de ailene para gönder(veya gönderiyormuş gibi tavır takın) bakalım o zaman ne diyecek?? ailemin ihtiyacı var de ve işi yokuşa sür.. hem böylece gerçek tavrını da görmüş olursun, ki git başkasını bul demek de ne öyle!!:44:

Bence sevdiğin kişi seni sevmiyor.Şayet sevse sevdiğinide mutlu etmek için her şeyi yapar. Mesela durumu mu yok olsun canım üzülme der 4/4 lük olmasada elimizden geleni yaparız der destek çıkar, icraat gösterir çaba harcar. Ama görünüyorki sevgilin bir kenara çekilmiş armut piş ağzıma düş diyor. Yarın bi gün yine böyle sen çalışıp o yicek duruma geldiğinizde ne büyük hata yaptığını anlamış olursun ama iş işten geçer. Evin direği erkektir kadın değil, bunu unutma ;))

yolunucak kaz arıyo sanırım erkek arkadaşın arkana bakmadan ordan uzaklaş derim kendini şimdiden göstermiş

bırak demek ne kolay geliyo benimde diyesim geliverdi bak... ama işler öyle yürümüyo bilirim :) hazır uzaksınız kolay bile olurdu.... bak düşün bii...

birikimin onu ilgilendirmesin.... o da bir şey koymalı ortaya... asalak olarak alıştırma onu çok üzülürsün.... ömrünce senden geçinir... zor ama açık olmak net olmak sağlam durmak iyidir.... evlenince demekki bir kaynana sorunu yaşıycaksın... annesine bakması hoş en azından evcimen biri... ama kimiside pek anakuzusu olur ya...

Keşke çok para kazansada ailesine gene gönderse ama dedikleri çok saçma,gerçekten seninle hayatının birleştirmek isteyen bi insan böyle yapmaz.Nişanlın değil sözlün değil kocan değil yaa kafanda bu kadar soru işareti varken zaten sonu olmaz tatlım.Ilerde çok daha zor zamanlara sayfa açmış olursun.

cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bende herşeyin farkındayım. ama işte bi tarafım uğraş düzeltmeye bu tarafı 4 yılını verdiğin bir ilişkin var diyor. bu denli değildi gittikçe bu hali aldı. Erkek arkadaşım doğulu ve evin tek oğlu bunu yapmaya mecbur hissediyr kendini.

bu söylediğinin yüzde biri yoktu bende ancak şunu söyleyeyim sana düğünümde istenilen şeyler yapılmadı diye bile hala içimde... yani insanın içinde kalıyor herşey ve unutamıyor... o yüzden bu güzel süreci güzelce geçir derim.. bu da bu zihniyetteki insandan pek beklenecek bir şey değil galiba. hani insan anne babasına yardımcı olur, aynı şekilde sen de yardımcı olabilirsin.. ama tavrı hiç hoş değil..
bak şimdi aklıma geldi sen de ailene para gönder(veya gönderiyormuş gibi tavır takın) bakalım o zaman ne diyecek?? ailemin ihtiyacı var de ve işi yokuşa sür.. hem böylece gerçek tavrını da görmüş olursun, ki git başkasını bul demek de ne öyle!!:44:

ben iyi kazanıyorum aileme verdiğim para beni sarsmaz ama onun 400 lira göndermesi maaşının yarısı demek ki ben aileme versem bunu nispeten yaptığımı anlar. kardeşim araba alcaktı masus yardım etçem dedim anladı inadına yaptığımı. birde benim ailem ben eve bişi aldığımda ya da para verdiğimde kabul etmiyor evlenceksin koy kenara paranı diyor ama onun annesi hiç öyle değil. kadın evi yeniledi resmen

cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bende herşeyin farkındayım. ama işte bi tarafım uğraş düzeltmeye bu tarafı 4 yılını verdiğin bir ilişkin var diyor. bu denli değildi gittikçe bu hali aldı. Erkek arkadaşım doğulu ve evin tek oğlu bunu yapmaya mecbur hissediyr kendini.

Bende şunu anlamıyorum evlenince duzelir yok öyle bir şey cnm birak duzelmeyi daha kötü oluyor.simdiden böyle yapiyor sonrasini hayal bile edemiyorum.birak 4 yılı falan unitursun canin yanar ama geçer sonradan cekecegin acilarin yaninda hiç bir sey.bence bitir hemen

akıl mı istiyorsun canım
koşarak uzaklaş o insandan
böyle erkek mi olur ya size erkek mi yok
sizde bu durumun normal olmadığının farkındasınız zaten ... evlendiğinizdede mutlu olmayacağınız gayet açık ve net :26:

Aynen öyle cnm mutlu olmayacagi gayet acik ve net nasıl görmüyorlar anlamıyorum.annem hep der genc kizlarin gözü Kördür hiç bir şeyi gözü görmez hakketten öyle

annesine kızıyor demiş hatta benden para isteme ben evlenmek için para biriktirmeye gidiyorum diye ama bana bunları kendi söylemedi kuzeniyle çok iyiyiz kuzeni anlatmıştı daha önceleri . aslında o da biliyor neyin ne olduğunu ama bana karşı ailesine toz kondurmuyor. bazen çok doluyor babasıyla ilgili bir iki kelime ediyor sonra ben bişi diyince dayanamıyor. hemen yine ailesini savunmaya geçiyor. bazen güzel güzel söylüyor napabilirim aşkım bi tarafta annem, ne diyebilirim diyorum anlamıyor diyor. ben de şait oldum yanımdaydı yazın annesi her telefonda para bul bana diyordu. çocuk anne çalışmıyorum nerden bulayım diyordu laf anlamıyordu annesi. bıktım hiç sevmiyorum ailesini bu yüzden. kardeşi desen her gördüğünü ister habire kıyafet telefon yok kurs bilmem ne.

yazın amcasının kızının görümcesinin düğünü vardı ve annesi çeyrek takıcam diye tutturmuştu. böle değildi erkek arkadaşım çok değişti çookk. hep ailesi yaptı. bu konulardan tartışa tartışa da bizim aramız bozuldu.

annesine kızıyor demiş hatta benden para isteme ben evlenmek için para biriktirmeye gidiyorum diye ama bana bunları kendi söylemedi kuzeniyle çok iyiyiz kuzeni anlatmıştı daha önceleri . aslında o da biliyor neyin ne olduğunu ama bana karşı ailesine toz kondurmuyor. bazen çok doluyor babasıyla ilgili bir iki kelime ediyor sonra ben bişi diyince dayanamıyor. hemen yine ailesini savunmaya geçiyor. bazen güzel güzel söylüyor napabilirim aşkım bi tarafta annem, ne diyebilirim diyorum anlamıyor diyor. ben de şait oldum yanımdaydı yazın annesi her telefonda para bul bana diyordu. çocuk anne çalışmıyorum nerden bulayım diyordu laf anlamıyordu annesi. bıktım hiç sevmiyorum ailesini bu yüzden. kardeşi desen her gördüğünü ister habire kıyafet telefon yok kurs bilmem ne.

yazın amcasının kızının görümcesinin düğünü vardı ve annesi çeyrek takıcam diye tutturmuştu. böle değildi erkek arkadaşım çok değişti çookk. hep ailesi yaptı. bu konulardan tartışa tartışa da bizim aramız bozuldu.

Cnm su an senin nazini cekmesi gerekiyorken sana yok para biriktr demesi harcadiginda kizmasi normal seyler degil bana göre

Senin durumunla aynı olmasada bire bir aynı olan yerleri var benim durumumun . Benim erkek arkadaşımın babasıda hiç iyi bi insan değil şimdi beş para etmez tabirini kulanmak istemiyorum ama öyle yani . O yüzden de anensi ve babası ayrı 3 kardeşler en büyüğü de benim sevgilim . Sevgilimin maaşı sigorta ile birlikte 2 milyar oluyo en küçük kardeşi okula gidiyo anneside çok gezenti anca komşuya gidiyo hergün teyzesine gidiyo ve de çalışmıyo evi bile toplamıyo doğru dürüst . Armut piş ağzıma düş istiyo . Ortanca kardeşi ise o da çalışıp 800 tl maaş ile eve katkıda bulunmaya çalışıyo . Erkek arkadaşımın babasıda önceden hapse girmiş ama şimdi çıktı yani o da orda çalışıyo . Kredi çekerek araba yollamş sevgilimde o arabayla çalışıyo işte . Bir kargo şirketinde görev yapıyo herneyse . Konuya gelirsek askerden geldikten sonra buldu işi ben diyorum annene ailene paranı yedirmekten kenarı hiç atmıyosun para biriktirince evleneceğiz diyosun ama bu gidişle birikmez diyorum ama anlamıyo ben biriktircem diyo . Sevgilimle normalde şimdi 5 milyarımız olcaktı ama ailesi para biriktirdiğini öğrendi babasının da zor durumu üzerine annesinin baskısı ile babasına bizim paradan 1.5 milyar vermiş bana da snra söyledi . Çok kızdım baban kesin vermiycek paramızı görürsün dedim . Şimdi sevgilim ceazavinde ( nedenine gerek yok şimdi bu konuda ) ve babasının borcunu kasımda istiyceklerdi borcu başkasından aldık demişler versin diye ama şimdi adamdan parayı isticek insan da yok kaldı yani anlayacağın . Yine dediğim oldu . O kadar dil döktüm aşkm bu ay da at para diye 5 milyar olmştu şimdi 3 milyar kaldı .
Ama Allah'tan o kadar duyarsz değil yine elinden geldiğince atmaya çalıştı gene ama . Hatta şuan işinde sevgilimin kardeşi çalışıyo her ay 250 tl de olsa bzim bankaya direk maaşından çekecek şekilde ayarlamş kartını . O çıkana kadar 5 milayrımız filan olcak işte .
Ama ben de senin gibi annesine sinir oluyorum . Benimki para biriktiremiyorum diyo ama annesi bulaşk makinası aldırdı koltuk takımı aldırdı . Bak dedim koltuk takımıda aldırttı yakında perdeyle halı da ister onu da istemeye başlamş zaten ... Üstüne bi de kendine yatak da aldırttı . Gıcık oluyorum kadına ya kendisi yatıyo oğullarını kullanıyo resmen .. Benimki çalış artık işe git geçinemiyoruz dedikçe kadın sen beni sokakda çocukları çalıştıran dilencileirn başındaki adam gibi davranıyosn deyip kavgalar çıakrttı . Sen para biriktirceksin diye biz geçinemicez mi dedi falan . Ben çok sinir oldum ama yine de karışmadm .. Babasının durumu da cidden kötüydü o yüzden vermiş onun haricinde annesi çok istedi parayı benim üzerime yap diye sevgilime yemek bile yapmadı git kendin yap diye bağırdı neler neler .. Ama yine de sevgilim üstüne yapmadı .. Yani tamam en azından bende de sen de olan benzerlikler var ama benim erkek arkadaşm en azından hem ev geçindirdi hem annesinin gönlünü yapmaya çalıştı ( ne diyim ki yani şimdi . ) hem de bizim bankaya para atmaya çalıştı .. Senin erkek arkadaşnn da yaptığı cidden ayıp bence biraz ayrı kalın knşma ki aklı başına gelsin .. Daha ne kadar bekliycez de .. O para bu şekilde hiç bi zaman birikmez de .. Sen bilirsin ben daha fazla bekliyemicem durumu kötü olan sensin benim işim gücüm yerin de de biraz sorun çıkart bence .

Back
X