Erkek arkadaşım evlilik kurumuna karşı

Buna rağmen kadınlar neden evlenmek için bu kadar ısrar ediyor hiç anlamıyorum

Benim eşim de evlilik kurumuna karşı, ve ben de karşıyım. Ama biz bu toplumda birlikte yaşayabilmek için o imzayı attık. Karşı olduğu kısmı nedir? Zor gelen ne? O çocuk istemiyor ama siz istiyorsanız o zaman sorun olur, ayrılın. Sadakat kısmı zor geliyorsa o zaman siz üzülürsünüz ayrılın. Ama eşim ve benim gibi eğer klasik karı koca evlilik rolleri ise ona ters gelen onları yaşamak zorunda değilsiniz. Tabi sizi üzmeyecekse, örneğin ben ve eşim, düğün, kına gecesi, nişan vb hiçbir şey yapmadık. Ailemizin yanında evde sade bir nikah kıydık. yok bohçaydı yok kız tarafıydı erkek tarafıydı olmadı. Sonra biz sadece kv ve kp geldiğinde evli gibi davranıyoruz. Onun dışında elbette birbirimize bağlıyız ama o arkadaşları ile istediği zaman çıkar, ben çıkarım. İstediği saatte uyur, istediğini yer bana yemek yapmadın mı? demez, kendi istediğini pişirir ben de kendi istediğimi (damak zevkimiz aynı değil) O isterse bulaşık tabağını oturduğu kanepenin altına koyar. Çorabını isterse bekarlık günlerindeki gibi çıkartıp salonun ortasına atar, ben de canım istemezse toplamam "ne bu evin hali?" demez, ben de demem. Misafir gelecekse toplarız ikimiz ayıp olmasın diye. Yani ne o beni sıkar ne ben onu. Çocuk da düşünmüyoruz. Arada bir birbirimize randevu veririz çıkarız beraber, aşkımızı yaşarız. Yani "evli gibi" değiliz sevgili gibiyiz. Ama birbirimizin hayat arkadaşıyız eşiyiz yine de ve aynı evde oturabilmek için o imzayı attık. Aksini bu toplum kaldırmaz gerçekçi olalım. Bir de yasal boyutu var kısmın. Biz bekarken benim bir ameliyat olmam gerekti eşim yanımda refakatçı kaldı o zaman dedi eşim biri bana "kimsin?" diye sorsa ne yanıt vereceğim? Şimdi kimse bize bir şey soramaz "evliyiz" çünkü.

Nikah ve evliligin kökü dinlerden gelir ama RESMİ nikah dini bir rituel degildir içinde dini hicbirsey bulunmaz tamamen yasalar cercevesinde oluşturulmuş bir kurumdur.

Resmi nikah kadinin, cocugun ve ciftlerin cocuk uzerindeki haklarini, maddi, manevi haklarini korur. Aile oldugunuzu devlet tanır, bu onay almak degil.
Siz bunlari istemiyorsaniz, sizin icin onemli degilse sorun yok ama tek mevzu "ilişkimi devlete mi onaylatacagim" degil burada.
En basit hastanede bile "kimsin, nesin, yakinlik derecen nedir" diye bile soruluyor.

İliskimi devlete onaylatmam gibi bir cumlenin altini doldurabilir misiniz? Nedir yani bu cumleyi derin yapan, ileri goruslu yapan şey yahu???
Basbaya sorumluluk istemeyen, cok ileriyim triplerindeki insan modeli, ha sorumluluk istemeyebilir bunda da sorun yok, herkes evlenmesin ama ileri goruş filan degil bu yani.
Birlikte yaşarken prens olan adam nikah kiyilinca ayı olup cikmiyor. Evlilik sevgililigi bozmaz diyorum

Erkek olsam evliliği 40 yaşımda düşünürdüm. Ben de 30 sonlarında evlendim zaten. Ancak kıvama geldim. Yine de evlilik tam olarak benim yaşam tarzıma aykırı. Akrabalar, aile büyükleri ile iyi anlaşmak gerekliliği, kendi ailene karşı avukat modunda olmak vs.. Şunu da belirteyim ki; eşim olmasa yine evlenmezdim. Yani burada olay “bazı insanlar” için çok aşık olmak.

Sana ban yolları gözüktü
Geyik yapmayalım, ayrıca konuda evliliği destekleyenler kadar evliliğe karşı olanlarda olacaktır, xxx memleketlere gitsin vb şeyler yazmayalım.

Konu sahibesi,
erkek arkadaşınız en azından dürüst biri, evleniriz, ileride seninle evlenmeyi istiyorum gibi oyalama taktikleri yerine ağzını eğip bükmeden evlenmeyi düşünmediğini söylemiş.
Bu ilişkiye sonu evliliğe gitmeyeceğini bilerek devam edip etmemek size kalmış.

Seni bekliyo olucağım

Bende düğün gibi prosedürlere karşıyım çok doğru bir evliliğiniz var hayran kaldım olması gereken bu bencede daha yaşım genç ilerleyen dönemde çocuk istiyorum ki sevgiliyken çocuk sahibi olsak bunu toplumun kabul edeceğini düşünmediğim için evlenmek istiyorum

Benim yorumum nahoş olmuş olabilir fakat algı yaratılması da hoş değildi Mune abla
Ama yorumumu ironi birşekilde yazmıştım

ileri görüşlü olunca böyle oluyor işte. evlilik düşünmüyorlar. siz biraz daha geri olanından bakın.

İlerleyen zamanlarda o da çocuk istiyorsa evet evlenmeniz lazım. Çocuk evlilikten çok daha büyük bir sorumluluk. Hadi evliliği bizimki gibi yaşıyabiliyorsunuz da çocuk olunca çocuk herşeyin önüne geçiyor.

Benim yorumum nahoş olmuş olabilir fakat algı yaratılması da hoş değildi Mune abla
Ama yorumumu ironi birşekilde yazmıştım
İroni olduğu anlaşılmıyor ablacım böyle bayağı dümdüz bir yorum:)) neyse burası her ne kadar bizim ülkemiz sınırlarında kurulmuş olsa da global bir site, aramızda yabancı uyruklu üyeler var, bu sebeple yorum yaparken alınabileceklerini dikkate almalıyız.

Son düzenleme:
Haklısın Abla. Hoş gözükmeyen bi yorum yazdım farkındayım sadece o algı kısmında içerlendim onun dışında yazmamam gerekti..

Ikili ilişkilerde aynı pencereden bakmıyorsunuz demek ki... zorlamaya gerek yok.. kendi düşüncenize olan saygınızla onun da düşüncesine aynı şekilde saygı duyup ayrılmalısınız....

Arkadaşlar evlilik sözleşmesi diye birşey var. Ne nafakası.
düğün yapmayan birsürü kişi var artık. Yapmazsınız olur biter. Kadınlar zaten çalışıyor.
Anlamıyorum gerçekten.

Haklısın Abla. Hoş gözükmeyen bi yorum yazdım farkındayım sadece o algı kısmında içerlendim onun dışında yazmamam gerekti..

Hanginiz ablasınız ?

50 kusur yasında hiç evlenmemiş biriyle tanısmıstım...Kendisi tanısmaya istekli olunca artık herhalde evlenmeye karar verdi veya onceden evlenmesine engel bi "hasta anne" vs gibi bi durumu vardı diye düşündüm..

Adam bana evliliğe karşıyım dedi iyi mi...Neden dedim? Bayramlarda tanımadıgı insanların evine gidip el öpmek onlarla oturmak saçmaymış..

Yani senin erkek arkadaşının fikirleri değişir mi değişmez mi bilinmez...Belki senden hemen sonra evlenir belki çok ilerki yaşlarda evlenir ya da hiç evlenmez...Ama sen şu anki duruma bakmalısın... Bikere sana boyle diyen bi erkekle belki değişir ümidiyle devam edersen, o da kafasında senin onu bu sekilde kabul ettiğini düşünür yani evlenmeyeceğinizi ve bu konuyu bidaha açarsan konusmustuk sen de kabul ettin sanıyordum der...Kendini değersizleştirme bi dötü boklu uğruna...

Yapacağın şu; adı her neyse Hamdicim canım ben hayatımı birleştirebileceğim birini istiyorum, yuva kurup aile olmak istiyorum o yuzden senle hayallerimiz uyuşmuyor ve ayrılmak istiyorum...İlerde fikrin değişirse ve kaderde varsa biraraya geliriz ama şimdi durum bu ..Ba bay canım..

İşte o zaman anlarsın sana verdiği değeri...

İstemeyen birine baskıyla falan evlilik düşündürmeye çalışmayın.
Bir başka bdv konusu çıkıyor sonrasında.
Eşim beni sevmiyor, eşim benimle ilgilenmiyor, eşimin neyi var?
Adamlara normal şartlarda bile durduk yere biseyler oluyorken evlenmeyi düşünmeyen adamın kafasını karıştırmayın derim. İlerde ben istememiştim sen zorladın der cevap veremezsiniz.
Bu durum size uymuyorsa;
Söyleyeceğiniz şey cok basit aslında.
"Yolun açık olsun"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…