erkek arkadaşım kültür sorunu ve ailem

bezu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2015
126
67
28
28
Merhaba kk bu benim için gerçekten bi dert erkek arkadaşım şırnaklı ben istanbulda doğdum büyüdüm ailesi baya geleneksel tahmin bile edemeyeceğiniz durumlar var o hiç geleneksel biri değil istanbulda yaşamayı düşünüyor zaten mesleği de bunu gerektiriyor ama ailem pek istemiyor hem kültür farkı çok hemde günün birinde ben ailemin yanında yaşamak istiyorum demesinden annem aklına gelen bütün kötü ihtimalleri bana söylüyor bazen çok yoruluyorum bu onun suçu değil o öyle bi insan da değil ama ne yapsam
Beni çok seviyor kavga etsek biraz ağlıyor üzülüyor günlerce kusup yemek yiyemediğini biliyorum ailesi ile pek mutlu olamamış benle çok mutlu olmak istiyor
işin içinden çıkamıyorum ne yapsam sizce kültür farkı çok büyük Bi sorun mu ?

Son düzenleme:
Şırnak'ın bir ilçesinde üç sene çalıştım, ailem İstanbul'da ve ben de liseyi İstanbul'da okudum ve yaşadım. İnanın şimdi aşkınız herşeyin önüne geçse de bir zaman sonra farklar büyüyecek ve gözünüze gelecek. Annenizle istişare en doğru karar bence..

Çok üzgünüm ama çok yüksek ihtimalle sıkıntı yaşarsınız bu kişinin ailesiyle hele ki erkeklerin ailelerinden çok etkilendiğini düşünürsek Fakat esas olan eşinizin hayata bakışının sizinle aynı olup olmadığı, ailesinden kopmuş insanlar olabiliyor. Aşkınız bunun üstesinden gelebilecek kadar büyük mü siz bilirsiniz. Evet zor ama imkansız değil. Ben tabi ki temkinli davranırdım fakat sevgilimden eminsem sırf bu sebeple ayrılmazdım.

Riskli.Herseyi konus.Ailesinin beklentileri ne olur onun tavri ne olur?
Ailesine ayip etmek istemeyen bir erkek ve cok beklentili bir aile varsa sorun yasaman olasi.Aileyi iyi arastir.Git evlerine konuk ol.Bu donemde olmaz denir ama kendi gelecegin icin yap bunu.Gormek tanimak istedim sizi dersin
Yada onlar nasilsa onlara uyacaksin yada kendin de olmak icin orta yolu bulmak gerekecek boyle bir caba icinde olacaksin.

Yani kalabalıklar baya ama annesi babası öyle gelmez

Bundan üç yıl önce olsa "önemli olan eşin, ailesini boşver" derdim. Zira eşim olacak insan ile sevgiliydik ve seviyorduk birbirimizi. Şimdi aynı insanla evliyim ve diyorum ki o farklılıklar sorun olur.

Ne kadar farklı olursa olsun o ailede yetişti. Evlendikten birkaç yıl sonra da koca adayının, kayınvalidenin küçük bir kopyası olduğunu anlarsın zaten.

Yaşa
Git bi sırnak da 2 3 gün yaşa eger olur ya alisirim bu düzene dersen evlenirsin.

Anneler bu konuda her zaman haklıdır davul bile dengi dengine.
Yaşadım zaten annemin mesleği gereği kaldık orda benlik değil zaten onların kültürü ama onlukta değil o şekilde hiç mutlu değil ben asla orda yaşamam dedi

Ya pek ailesi ile iletişimi de yok ondan da rahatım o kültürü sevmez kendi ailesinde bile eleştirdiği o kadar nokta var ki hatta ailesi ile bile paylaşır bu noktaları beni çok seviyor ona kesinlikle eminim biraz bu yüzden de rahatım seviyorsa yaptırırım diye

Daha önce hayat tarzı olarak uyuşmadığınız oldu mu? Yoksa sadece ailesi mi problem? Yaptırırım derken neden bahsettiniz?

Daha önce hayat tarzı olarak uyuşmadığınız oldu mu? Yoksa sadece ailesi mi problem? Yaptırırım derken neden bahsettiniz?
Hiçbir sorun olmadı çok şükür başta şartlarımı da konuştum şırnakta yaşamam vs vs o konuda sorun olacağını düşünmüyorum
Yaptırırım derken isteklerime olumlu cevap verir diye dedim

İşin içine girince değişiyor anneni dinle 1 ay ağlarsın ama dinlemezsen pişman olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…