erkek arkadaşım kültür sorunu ve ailem

Beni çok seviyor kavga etsek biraz ağlıyor üzülüyor günlerce kusup yemek yiyemediğini biliyorum ailesi ile pek mutlu olamamış benle çok mutlu olmak istiyor
BDV'deki eşiyle sorunları olan kadınların açtıkları konulara bak bakalım neler yazıyor. Konuların başlangıçlarını kısaca özet geçeyim senin için: "Çok severek evlendik, hiç böyle değildi, yollarımda yattı, kul köpek oluyordu; şimdi nasıl bu hale geldi bilemiyorum." Herkesin savunması bu sözde ama balık baştan kokarmış.

Ayrıca kavga ettiniz diye günlerce ağlayıp, kusmak nedir yahu. Manyak mıdır nedir

Yillar once benzer bir durumum vardi. Cok uzuldum yiprandim ama sonradan iyiki de ailemi dinlemisim dedim hep. O kisiden uzaklasmak hayatimin en dogru karariydi belki de. Insan beraberken anlayamiyor herseyin ustesinden gelirim saniyor.bu konuda aileni dinlemelisin. Bu kadar buyuk kultur farki gercekten sorun..

Bir insan ne kadar farkli bir ortam da yasarsa yasasin er yada gec aslina yani aile yapisina dönecektir. Cünkü aldigi kültür, yetisme tarzi bunu ona itecektir. Cünkü onun asli odur

harika özetlemişsiniz.kesinlikle doğru.
annenizi dinleyin .

10 sene önce ailemi dünlemediğim için çoookkk pişmanım
Eşim onlar gibi değil ailesi ne yapabilir ki derdim. Ama yapıyorlarmış. Kürt olmadığım için, aynı kültüre sahip olmadığımız için, belki de okumuş onlara göre farklı olduğum için... için de için işte. Olmuyor olmuyor. Eşim ne kadar mükemmel olsa da iki çocuğa kıysam bugün boşanıcam. Ama olmuyo işte. Kıyılmıyor.

Umarım ders alırsın. Yaşananlardan.

Dusmez dusmez merak etme :)
Allah bozmasin

Ben olsam sadece kültür farkı yüzünden vaZgeçmezdim. Nasılsa ist yaşıycaksınız o kadar yola be kadar etkili olur bilemedim. Denemeye değer m değmeZ m siz karar vereceksinİz.

Benim babam giresunlu annem mardinli. Evet kulturleri cok farkli onlarda cok geleneksel ve muhafazkar. Ama annemle babam cok mutlu. Cunku birbirlerini sevdikleri icin ikiside birbirini tamamliyor. Cocukta sizi seviyor cunku cocugun aglamasi yemek yiyemesi benim kendi nisanlima yaptigim seylerdi.. cunku onu cok seviyorum. Sizi seviyor bence birakmayin

Evet, kültür farkı büyük bir sorun. Annene katılıyorum.

Merhaba benimde sevgilim Doğulu bende Akdenizliyim. Belli bi yaşa kadar onlar deniz, bende kar görmüyorum Aramızda 24 saat var.

Sevgilinizi iyi ölçün iyi gözlemleyin. Ailesine çok düşkün mü? İlerideki onun yaşam planlarını niyetinizi belli etmeden sorun, öğrenin.

Baktınız " ailem de ailem onlar ne derse öyle olur" diyor bence yol yakınken ayrılın. Ama gayet mantıklı davranıyor planlarını size yönelik yapıyorsa da boşverin başka düşünceleri.

Insanın kendisine de başkalarına da gencken, seviyorken, ici kıpır kıpırken "Önemli olan sevgi. Kisiligi onlara benzemiyorsa sorun olmaz" diyesi geliyor.
Fakat anneler bu konularda genel olarak hissediyor her seyi. Anne rızası olmadan bu işe kalkısmayın derim.

İnsan gençlikte uçarı olmak ister. Aykırı olmak ister. Gezmek tozmak öğrenmek denemek ister. Bazen ailesini bazen doğduğu kültürü bazen de yaşadığı yeri beğenmez. Ancak zaman geçip yaş ilerleyince neredeyse istisnasız olarak özüne döner. Yani birlikte olduğunuz insan bugün değilse bile yarın o kültüre döner diye düşünüyorum. Buna hazırsanız bu ile girin bence.

Cok buyuk bir sorun. Bugun anlayamazsiniz ama yarin her sey gozunuze batacak

B bezu Birbirine yakın kültürlerde fark çok sorun olmuyor. Ama aranızda çok fark varsa bu sorunlar aileleriniz tanıştığında başlayacak. Eğer ikiniz de bu sorunlarla başedebilecekseniz hiçbir şey olmaz. Ama ailelerinizin farklılığının, sizi yıpratacağını düşünüyorsanız şimdiden vazgeçin. Burada en büyük yük sizin ve sevgilinizin üzerinde olacak..

Olan her zaman KADINA olur. Bunu Unutma. Erkek için kültür farkiymis şuymuş buymuş hiç problem etmez. Gamsizdir onlar. Her zaman el üstünde tutulurlar çünkü. Ama biz kendimizi parcalariz.

Evlenene kadar hadi kültür farkı bir sorun oluşturmadı diyelim, evlendikten sonra çıkar kokusu..

Canım senin evlenmeden önce şu saflığı bir üstünden atman lazım bu kafa ile evleneceksen çok çekersin
Yok ailesini tanıyorum babası çok yoğun adam evine bile zar zor geliyor anneside evden çıkmayı sevmez hatta Türkçe bile bilmiyor ki nasıl iletişimim olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…