erkek arkadaşım kültür sorunu ve ailem

Bezu, anneni dinle diyecektim sana ama bu son yorumuna bende bir şeyler yazmak istedim bir insanı tanıyorum demek çok zor çünkü her yeni durumda yeni ortamda yeni yeni huylarini öğrenirsin.
Ağlamak zayıflık değildir doğru ama duygusallık göstergesidir ve bana göre duygusal insanlar çok kolay etki altına alınabilirler
Ve ne kadar ailesinden uzak olursa olsun bazı özelliklerini benimsemesede gün gelir bizde adet böyle diyip çıkar içinden

:)) Ne yazayım yaşa ve gör.

Yahu kendisi doğulu olmadığı halde doğulu biriyle evlenip mutlu olan hiç mi yok ?

Yahu kendisi doğulu olmadığı halde doğulu biriyle evlenip mutlu olan hiç mi yok ?
elbetteki var ama kültür farkı yoruyor , ben doğudayım yanibasimdaki şehirden biriyle evlendim anlaşamadık boşanıyorum .kvde çok katıydı çalışmama rağmen bir ev kadınından daha fazlasını bekliyordu benden , esim için çırpındım ama kendisi bu kadarıyla yetinmeyip eşimle arana girdi ve ayırdı bizi .
Diğer taraftan erkek kardeşim taaa edirne'den biriyle evlendi ve çok mutlular gelinimiz burda yaşıyor ve hic de şikayetçi degil .
İster gelir ister gelmez kendi bilir , boşanma aşamasındayim kardeşim gelir o gelmez yorgun olur işi vardır ama garipsemeyiz, zaten isterse gelir neden gelmedi demenin, gereği yok .

Vardir tabi ki. Benim ailemde var bir suru (doguluyum), yalniz iki tarafin da hayat gorusleri benzer olmali. O zaman farkliliklar biraz daha tahammul edilebilir hale geliyor.

inanmazsın ama dolaşırken yazını gördüm sırf senin için bu hesabı oluşturdum ki sana birşeyler yazayım..bak benim bi ilişkim olmuştu 3 sene sürdü ayrıldık vs bunları geçiyorum sonra biri karşıma çıktı.Ya sanaaa anlatamam o kişi bana neler neler yapmıyodu ki hep iyiliğimi düşünüyodu ailemde rahatsızlık vardı hep yanımda oluyodu teyzesiyle tanıştırdı..tabi ben ilk defa adam gibi sevgi gördümmm.İlla bu olacak dedim benimkininde şehri şırnağa benzer bir yerdi. dediğin gibi çocuk hiççççç hemde hiç öyle memleketine göre annemlerin anlattığına göre bir çocuk değildi..Tabi annemler öğrendi herkesin öğrenmesine karşı benim yanımda durdu hiç korkmadı ayrıldım birkaç kez ağladı arkadaşlarıma ulaştı ha bire okuluma geliyodu bi arkama dönüyodum o geliyo..çok büyük hediyeler alıyodu tam kafa dengi biriydi tam sevilecek insandı bana ailen razı olsun yeter derdi.Gel gör ki annem çok konuştu benimle ve bir laf söylemiş bana.O çocuk bendende mi daha değerli diye bende sinirle evet demişim...hatırlamıyorum.sonra annemde büyük rahatsızlık çıktı ve o çocuktan hala ayrıyızzzz .ben annemi üzdüm diye o çocuktan o kadar gıcık almaya başladım ki anlatamamm.tabi git diyorum bir sürü alemin lafını sayıyorum seni sevmiyorum dedimmm hastaneye kadar geldi çok arsızlık yaptı defalarca ağladı.haberim yoktu pencereden dışarıya baktığımda bi görüyodum kiiii evimin oraya gelmiş bana bakıyo...anne bir tanedir unutmaaa anneler hisseder...bu kadar uzun anlattım çünkü ne kadar çok sevdiğini gör diye..sonra ben baya tiksindim bundan annemi üzdüm annemi dinlemedim diye..sonra bi baktımm benim aileme kinlenmişşş bana laf çakar olmuş bütün hesaplarını ben istemediğim halde bana şifresini gönderen çocuk bi baktım şifreyi değiştirmişş kızları takıp ediyooo ya daha neler neler...nefret etmemin bir sebebideeee bana hep memleketinin huylarını göstermeyen çocuk olarak gösteren o çocuk aslında tamdaa annemin değidi gibi bir çocukmuşşşş .hala seviyomu dersen evet seviyo ama asla annenin yok dediği biriyle olma...

bak anlatamadığım o kadar şey varki bu sadece olayların çeyreğinin çeyreği dahi etmez bak sırf senin için hesabı oluşturdum.Kimse beni yanlış anlamasın bende doğuluyum ama kültürlü bir ailedenim..yani sen istanbullusun kültürlü birisisindir.değişik konuşanların veya dengin olmayan kişilerin içine girince anlarsınnn.evlilik yaparsın iyi hoş olur ama bir müddet sonra kendi kendine dersin ki ben ne yapmışım ben neyin içine girdim diye...davul bile dengi dengine .aşk nedir kiii bakkk2 sene boyunca koştu peşimden ama ben annemi dinledim.yeri geldi çok üzüldüm yeri geldi çok agladım ama hep annemi düşündüm ve şuan diyorumki iyiki bitirmişim

Son düzenleme:
Ya çok teşekkür ederim bu kadar ilgi gösterip önemsediğin için ama benim annem o kadar katı değil hatta bazı noktalarda beni destekliyor bile babam pek razı değil sadece oda üzülmemden korkuyor evet tam olarak tanıyamam belki şuan tam olarak ama sonrasında neler olabileceğini bilmiyorum en azından Bi nişanlanma dönemine girmek istiyorum o aşamayıda uzun tutmak istiyorum ki daha iyi insanları ve ailesini göreyim taniyim tekrardan çok teşekkür ederim yazmak istersen ozeldende yaz :)

Kesinlikle kültür uyusmazligi varsa pembe gozluklrle hallederiz orta yolu buluruz die dusunme o kadar tadsiz bir sorunki sirf bbu yuzedn cocuk yapmak bile istemyeceksin
Bayramlar dogumlar olumler dugunler aklona gelecek her seyde karsina cikacak
Sevgi ask herzaman hersey degildir..

Annemle babamda çok farklı kültürden ama aşılamayacak şeyler yaşamadılar ki sorunlar genellikle babamın ailesi yönünde oldu

Annemle babamda çok farklı kültürden ama aşılamayacak şeyler yaşamadılar ki sorunlar genellikle babamın ailesi yönünde oldu
Ozaman burdaki kilit soru kültür uyusmazliginin derecesi boyutu nedir kimi insan kendinden odun vererek bu uyusmazligi minimale indirebilir ama iste sonunda pisman olmamk isyan etmemek lazim sen sen olmaktan cikmis olucaksin o zman cunku...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…