erkek arkadaşım kültür sorunu ve ailem

Çok şükür canım Allah hepimize nasip etsin böyle mutlu olmayı

Evlenmeden önce öyle olur. Ama bu erkeklere ne oluyosa evlendikten sonra aileci olur. Ailelerde oğulları için aman bi evlendireyim de kurtulayım sıkıntısından diye düşünür ama oğlan evlenince bi kıymete biner.
Bazı spesifik kültürler vardır kolay kolay sıradanlaşmaz. Oyüzden birgün mutlaka sorun olur. Olumlu hayaller kurmal çok güzel ama yaşanılan gerçek hayatlar var.
Anneniz bir tecrübe. Korkuları varsa görmüş geçirmişliğinden... annenize güvenin. 2 kişi evlenmiyor aileler evleniyor bu çok önemli bir mesele gerçekten..

Bak arkadaşım birgün onun kültürüylr yüzleşmek zorunda kalırsan kabullenebilecekmisin? Çocukların olurusa o ailenin kültürün bir parçası olacak bunu unutma
Birde şu var aslını inkar eden asılsızdır
Zamanla bu gerçeğe dönecektir

bekar diye gelmezler.
evlenince gelin hizmet etsin diye kışı orada geçirirler.
istanbul'a işi düşen herkesi size yollarlar otelde sefil olmasınlar diye.
@Pink_Women'in konularını bir oku derim.
Okudum yani göz gezdirdim ama bayanın eşi çok aileci benimki kendini evden atmaya bakıyor pek Bi düzeni olmamış evinde kendi hayatını kurmak istiyor

Kultur farki asilir da onemli olan sevgilinin ve senin ne kadar uzlasmaci oldugunuz. Ailesiyle sorunlu erkeklerin cogu evlenince ailesiyle can ciger kuzu sarmasi oluyor yalniz. Once pek renk vermiyorlar. Bir ihtimal nisanlilik donemi yol gosterici olabilir.

Ya biraz aramız bozulsa bile moreli o kadar bozuluyor ki bi ara çok kötü kavga ettik günlerce kustu yemek yiyemedi elden ayaktan kesildi resmen

Sırf kültür farkı da değil kendisi de problemli bence. Bir kavga ettiniz diye bu kadar ağır bedensel tepkiler vermesi pek de sağlıklı değil. İleride çok basit şeylere çok ağır tepkiler verebilir, sizi çok yorabilir. Ayrıca kültür farkı evlilikten önce değil evlendikten sonra kendini belli ediyor genelde. Aileler genel olarak çocuklarının kötülüğünü istemezler, anneniz istemiyorsa sizin şu an aşktan göremeyip onun gördüğü şeyler var demektir. Aşk sonsuza kadar sürmeyecek ve siz de annenizle aynı şeyleri göreceksiniz ama iş işten geçecek. Hayat boyu üzülmektense bir süre üzülün. Ben bu konulara romantik komedi filmleri gibi bakamıyorum, gerçekler acıdır. Aşk bir yere kadar, evlilik bence bir yerde mantık işidir.

Sahsim adina ben kulturu gectim ulke sorunu yasayan biri olarak soyluyorum. Guveniyorsaniz devam edin. Bnmde ailem basta onaylamadi. Ailelerin tek ortak noktasi bile yoktu. Ama esimi cok begendiler. Ve esimde kendi ailesini kulturunu cok begenmedigi icin onun ailesi ben olmustum zaten. Bu yuzden de ailem damadi onayladi. Kesinlikle cok zor yani farkli kulturde insan ne yapacagini cok ama cok sasiriyo. Iyi dusunun derim. Annelerin sezgi gucu kuvvetlidir. Eger istemiyosa gorustugunuz kisiye ailenizin kuskularini anlatin ve o kisi sizin ailenizi ikna etmeye cabalasin. Arada kalmayin ve yipratmayin kendinizi. Buna ragmen sikinti varsa ailenizi dinleyin. Emin olun koca bulunur ama aile bulunmaz.

Ayni ilin farkli ilcelerinde dogup buyudugm esimle ve ailesiyle bile bi dunya sorun yasiyoruz bence anneni dinle

Okudum yani göz gezdirdim ama bayanın eşi çok aileci benimki kendini evden atmaya bakıyor pek Bi düzeni olmamış evinde kendi hayatını kurmak istiyor
o da başta öyleymiş. üstelik sizin gibi farklı şehirdelermiş. şiddet dahi gördü kadıncağız.

sevgilin ağlayan, hayata küsen, dirençsiz bir insan. ailesi sana hayatı zehir ederken, muhtemelen onun tek yapacağı ağlamak olacak. çünkü arada denge kurabilecek, gerekirse restleşecek kadar güçlü bir kişiliğe ve iradeye sahip değil, anlattıklarına bakılırsa.

biz ayni bölgenin farklı şehirlerindendik eşimle, nasıl kültür farkı vardi anlatamam , zaten kültür farklılığı yüzünden bitti evliliğim kvde kabullenmedi , kendi istediği kalıba sokmaya çalıştı eşim olacak adam da bir türlü arayı yapamadı , benim icin bizim icin diye diye beni yontmaya çalıştılar .
Tabi ben evliliğim için inat da etmedim pes de etmedim çabaladım .
Sonuç yine ben kaybettim ve psikolojim hic iyi degil .
İyi bir aile olması lazım o da binde bir gelir başa..

Bir insan ne kadar farkli bir ortam da yasarsa yasasin er yada gec aslina yani aile yapisina dönecektir. Cünkü aldigi kültür, yetisme tarzi bunu ona itecektir. Cünkü onun asli odur
+10000000000
Size sonuna kadar katılıyorum
Ki ben eşimi yeni bir insan yaptim bizden yeni bir aile çıktı derken bir baktım yine aslına dönmüş , yine tek tabakta yeme isteği gelmiş son zamanlarda şok olmuştum .
Belki de evliliği bitsin diye rol yapıyordu ama delirdim resmen olamaz dedim .
Velhasılı değişmez hele ki bu bir erkekse ..

Ben de Doğulu bir ailenin çocuğu ile evliyim. Eşimle genelde iyi anlasiriz çok sorunumuz yoktur. Eşimin ailesi ile de pek sorun yaşamadım ancak burdaki arkadaşların çoğuna katılıyorum Evliliklerde kültürel fark sorun oluyor. Inan in çocuğunuz olsa ayrı dert. Tatiller ayrı dert. Doğulu sürekli gelip gitmek ister 3 ay 5 ay kalmak ister. Komin bir yaşamları vardır tüm bunlara ayak uydurmak çok zor. Partneriniz ne kadar anlayisli oluesa olsun ilk problemde sizden fedakarlık bekleyecektir. Tecrübe ile sabit.

Zırt pırt ağlayan erkek ailesine dayanamaz. Tüm sülale gelir sizde kalır, ne yapayım onlar ailem der tepene bindirir onları. Güçlü ve biraz sert insanlar ailesine karşı durabiliyor. Örneğin eşim, kardeşim gibi. Hiç ağladıklarını görmedim, 1 kere bile ağızlarından onlar ailem dediklerini duymadım. Şimdi sevgi gösterileri ileride sana eziyet olur. Anne babası gelip kalacak insanlar değil deme. İstanbulda da evimiz var diyerek geldiklerinde gerçeği görürsün. Ya da tatillerini o şehirde geçirmek zorunda kalırsan. Oku buradaki konuları erkeklerin nasıl çark ettiğini, eşlerini nasıl ezdirdiklerini. Kimsenin ağlamasına, duygusallığına, evden kaçar gibi görünmesine aldanma.

anneni dinle aşk kalıcı bir duygu değil

anneni dinle aşk kalıcı bir duygu değil

Sevgil Sevgilim gayet güçlü bi insan onu tam olarak tanımadan bunları yazmanız komik tek hassas noktası benim benden başka hiçbir konu için göz yaşı dökmez ayrıca kendisi hiç aileci bi insan değil biran önce kendi düzenini kurmak isteyen birisi lütfen yorum yaparken insanları böyle aciz görmeyin ayrıca ağlamak güçsüzlük göstergesi değildir gayet insanı birşeydir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…