Erkek arkadasım Nisan öncesi işinden istifa etti

İş kuracakmis. Tabi tabi. İlk bir sene getirisi olmayan birşey bu. Üstelik batma olayı da var. Abim de kurdu batırdı. Babam 9 senedir borcunu ödüyor abimin.

şu ekonomik koşullarda maaşlı işi bırakıp kendi işini açmak çok büyük risk bana göre. yepyeni, kesin tutacak dediğiniz bir iş değilse tabi. birde hazır parada yok, kredisi bitmemiş evi satıp sermaye olarak kullanacaklar. mesleğinde mutsuzdur, yapamıyordur olabilir ama evlilik arifesinde birinin daha sağlam adımlar atması daha mantıklı davranması lazım.

Adam yan gelip yatsa haklısınız. Çalışacak sonuçta. Maaş iyi de psikoloji gitti mi ne anlamı var?? İstemediğim bir işte çalıştım bir süre resmen işkenceydi. Çok iyi anlıyorum. Bırakın istediği işi yapsın.

Ailesinin evi satması çok yanlış. Biz oğlumuz için evi sattık derlerse ve sizden bir şeyler beklerlerse o da zor. İstemedği işte çalışmak zordur ama O dükkanın tutup tutmayacağı belli değil. Aileniz şu an işten çıktığını duyarsa bak biz haklıyız diye baskı yapacaklar. Her şeye hazır olun ve mutlaka nişanı erteleyin. Bu halde nişan yapmayın. Bakalım erkek arkadaşınız dikiş tutturacak mı

Bana hiç mantıklı gelmedi. Tamam insanın sevmediği bir işte çalışması hoş bir şey değil. Ama ortada kesin bir durum yokken istifa etmek de akıl karı değil. Kacimiz hayalimizdeki ideal işi yapıyor ki? Hele ailesinin oturduğu evi satıp dükkan acma fikri fecaat. Yazık ailesi kiraya çıkacak. En kriz kapıda dükkanın kâr edecegi ne malûm? Yılların şirketleri batıyor bu zamanda cidden iyi cesaret bana hiç güven telkin etmedi bu.

Hem çok fevri hemde ikinci dediğin cok güzel anlamışsın olayı. Evlerini satıp dükkan açacaklar ikna ettim suan issiz kaldığım icin mecbur açacaklar diyor ama evin kredi borcu duruyor ayrıca evi satınca kiraya gidecekler
Ailesine bu bencilliği yapanın sizi hiç düşünmemesine şaşırmadım ben. Ev sattırıp iş kurdurmak saçma değil mi sizcede? İş yürümezse ne olacak peki?. Yazık ailesine evlerinden olacaklar sorumsuz oğulları için

Nisanliniz cok bencil bence.evet normal sartlarda mutsuz oldugu bi yerde calismasi dogru degil.fakat daha dukkan acilmamis onunuzde dugun var paraya en cok ihtiyac duyacaginiz zamanlar.nasi boyle bisey yapar ki.cok mutsuzsa bekleseydi dukkani actiktan sonra biraksaydi.o kadar beklemis 4 ay beklemek cok mu zor.ailenin yerinde olsam bende hic iyi seyler dusunmezdkm

1-Size sormadan istifa siz eşek başı mısınız?
2- Bunu ailenizden saklamanızı istiyor, yarın öbür gün sizden de bir şeyler saklamayacak mı o zaman? Yalana teşvik?
3- Madem aileniz zor kabul etti, istifa ettiğini saklamak istiyor, o zaman etmeyecekti yanlış yaptığını biliyor ve özür dilemek yerine tek ayak üzerinde 40 yalan söylemenizi istiyor.
4- Kredisi bitmeyen evi satamazsınız eğer konut kredisi çekilmişse. Satılırsa da kredi devam etmez banka parasını alır heralde tam bilmiyorum ama banka tedbir koyuyor olmalı. Konut kredisinin faizleri diğer kredilere göre uygun olduğundan bankalar evin öylece satılmasına müsaade etmez paralarını almadan.
5- İş kurduğu para kendi parası değil, ana babasının parası, onlarda kiraya çıkıyor. Paramız oğlumuza feda olsun diye mi düşünüyorlar yoksa erkek arkadaşınız onları zorluyor mu?
6- Erkek arkadaşınız düşünceli olsa ailesinin evini sattırmaz, siz yıllarca çalışıp kazanmışsınız rahat etmek hakkınız der.
7- Hadi ailesi işi kurdu, işler yolunda gitse bile bir işin oturması en az 1 sene, siz evlenseniz bile yarın sermayeni biz koyduk bize evi geri al demezler mi?

Kısaca bu adamdan bir cacık olmaz, çünkü benim gözümde güvenilmez. Ailesinin evine göz dikmiş, ha kendi evi olsa satıp iş kursa hiçbir şey demem ama insanları kiraya çıkartıp kendi de istifa edip mecbur iş kuracaksınız derse o zaman değişir. Nişanı erteleyin derim. Hemde ucu açık bir tarihe.

Ece hanim allahın çok sevgili kuluymuşsunuz bis öncesi yaşanmış bunlar ve biraz askıya alabilirsiniz nişan olayını. . Erkek arkadasiniz sanırım sizin kadar daha çok omensemiyor v düşünmüyor geleceğinizi'ki yok yere istifaya basmış paşa beyimiz☺ dedim ya bence bu bi işaret olabilir size bir müddet acele etmeyin askıya alın nişan işini..

Ben olsam gizlerdim ailemden.
Adam bu şekilde ne uzayıp ne kisalacagini anlamış, bir adım atmış geleceği için. Köstek olmazdım.
Ayrıca aileye bazen yalan söylemek gerekir. Ya da doğruyu hiç soylememek. Yarın bir gün evleneceksin. Evde olan her doğruyu söyleyecek misin sorduklarında?

Her yalan mutlaka bir gün ortaya çıkar,
meşhur laftır:
'yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış'
bu nedenle nişanlınızın yalanına ortak olmayın.
Üyelerden biri 'bazen aileye yalan söylemek gerekir' demiş, kesinlikle katılmıyorum.
Evde her olanı aileye anlatmamak başka,
bu kadar önemli bir konu için göz göre göre yalan söylemek başka.
İş ortamında durumu kurtarmak için ufak tefek kıvırmalar , geçiştirmeler olabilir hepimiz zaman zaman yapıyoruz ama aileye söylenen yalan güveni derinden sarsar.
Ayrıca bu konu yalana başvurulmayacak kadar ciddi bir konu.
Benim fikrim durumu ailenizden saklamayın ve nişanlınızla ciddi bir konuşma yapıp niyetimi öğrenin. Nişanlınızın gerekçesi masum gibi görünse de sizden ailenize yalan söylemenizi istemesi hiç hoş değil, karakteri hakkında şüpheye düşerdim ben olsam.
Beyfendi, Ailesinin evini satıp iş kurmakta kararlıysa nişanı erteleyin.
En önemlisi de ailenizin tereddütlerini ve fikirlerini dikkate alın.
Sevgi bazen gençlerin gözüne perde indiriyor anne-babalar olayları, dışardan daha objektif bir gözle değerlendirebiliyorlar.

Evet cok mutsuzdu ama ben ona başka bir is bul öyle çık dedim annesigil oturduğu evi satıp kiraya çıkacak ayrıca evin kredisi duruyor o parayla dükkan açmayı düşünüyorlar ne kadar doğru ki bu
oturdukları evi mi satacaklar saçma bu evlilik iyi yolda gözükmüyor demedi demeyin iyi düşünün

Dükkanı açana kadar 4 ay Yada kaç ay sürerse çalışsaymış işinde. Evli bir erkeğin iyi bir iş bulmadan işten keyfe keder çıkma hakkı yoktur. Nişanlı olarakta size ve ailesine karşı sorumlulukları var. Stand işini üniversite öğrencileri yapıyor bir hafta var bir hafta Yok. İşsizken oyalanmak için yapılacak bir iş Yada ek iş olarak yapılır. İşsiz kalmaktan iyidir de ne diye işten çıkmış evlenecek ev düzecek eşya alacak düğün yapacak. Stand işinden aldığı günlükle mi yapacak bunları. Çok düşüncesizce davranmış nişanlınız.

4 sene dayanmis 1 aymi sabredememis yani? Kimse isyerinde gule oynaya calismiyor. Herkesin sorunlari oluyor ama hayat sartlarindan calismaya devam ediyorlar. Aylik sabit maasi varken simdi hem daha azini kazanmasi, hemde dukkan actiginda gelirinin nasil olacaginin bile belli olmamasi kafa kurcalar. Aileler istemiyorsa bence biraz dinlemek gerek ya. Mutlaka bildikleri hissettikleri birsey oluyor. Nisani erteleyip sevgilinizin biraz hayatini duzene sokmasini mi bekleseniz acaba? Cunku yaptigi sorumsuzluk bence. Ileride evlensenizde boyle aniden radikal kararlar alip sizi zor durumda birakabilir.

Anlamiyor iste üstelik kredisi bitmeyen evin parası ile açılacak bu dükkan

Hem eve kredi ödenecek hem yeni iş kurulacak, bir müddet kurulan işten kar gelmeyecek tam tersine cepten yenecek. O aralık nişan düğün sıkıştırılacak. Bu arada kurulan işte hiçbir aksilik yaşanmayacak.

Oooooldu...

Selam arkadaşlar

Daha önceden bir çok konu açtım buraya. Erkek arkadaşımı aileme sor kabul ettirdim hatta henüz de kabul etmiş değiller sırf ben istiyorum diye her gün bazı seyler kafama vurularak kabul etmiş gibi davranıyorlar.

Erkek arkadaşımın özel sektörde çalısması ve lise mezunu olması Vahset biseydi aileme göre. Geçen pazar Nişan alışverişi yaptık elbisemi makyaj malzemelerimi herşeyimi aldık.

Sevgilim bu is yerinde dört yıldır çakışıyor ve bende bir sene önce girdim buraya. Önceden sinyallerini vermişti ama bak bir yola girdik ailemi zor ikna ettik işinden ayrilamazsin demiştim. Ama ikna olmamış bugün yanına bir gittim ki istifa etmiş dayanamıyormuş psikolojisi bozulmuş. Öylece kalakaldım.

Annesigil evi satıp dört aya kalmaz dükkan açacakmış buna. Dört ay içerisinde de avm lerde stand görevlisi olarak çalışacakmış boş durmayacakmış. Aileme ne diyecez dedim. Çünkü Eylül’de nişanım vardı kızlar. Sen onlara bisey deme hala orada çalışıyor sansınlar deri. Asla yalan söylemem aileme dedim ve kabul etmedim.

Nişana bir ay kala işten istifa etmek nedir ya nasıl dusuncesizliktir ben ne yapıcam kime nasıl laf anlatacağım çıkmazdayım
Onun 4 yılı ile sizin 1 seneniz bir olmaz ben olsam arkasında dururdum önemli olan mutluluk sağlık erkek Çalışkan’ olduğu sürece evine bakar merak etme sen üzülme

Asla yalan söyleme ailene. Yaptığının hata olduğunu biliyor yaptığı sorumsuzluğu ailene karşı örtbas etmemelisin. Yarın öbür gün başka yalanlar talep eder senden.
Benm kardeşimde aynen bu durumu yaşadı nişanlıyken. Bize yalan söyledi , nişanlım mağaza müdürü 4 dil biliyor üniversite mezunu falan diye kandırdı bizi, mesleğinin tezgahtar olduğunu evlenince öğrendik. Eee ne oldu sonra ?? Adam nişanlıyken işten çıkmış , bu kadar sorumsuz işte. Evlenince de işten çıktı evde oturdu daha iyi iş bulacağım falan dedi . Kardeşim çalıştı eve ekmek getirdi bizim damat camış gibi yattı dizi seyretti evde. 1 yılı doldu malesef boşandılar canım. Tamda bu sebeplerden dolayı.

Back
X