Erkek arkadasım Nisan öncesi işinden istifa etti

Sorumsuz bir davranış bence nişanı erteleyin ailenizden de saklamayın. Siz çalışıyorsunuz maaşınız da iyiymiş yeni iş kurmak tutturmak kolay bir şey mi? Ayrıca size de sormamış evlenseniz de fikir almayacak demek ki.

Selam arkadaşlar

Daha önceden bir çok konu açtım buraya. Erkek arkadaşımı aileme sor kabul ettirdim hatta henüz de kabul etmiş değiller sırf ben istiyorum diye her gün bazı seyler kafama vurularak kabul etmiş gibi davranıyorlar.

Erkek arkadaşımın özel sektörde çalısması ve lise mezunu olması Vahset biseydi aileme göre. Geçen pazar Nişan alışverişi yaptık elbisemi makyaj malzemelerimi herşeyimi aldık.

Sevgilim bu is yerinde dört yıldır çakışıyor ve bende bir sene önce girdim buraya. Önceden sinyallerini vermişti ama bak bir yola girdik ailemi zor ikna ettik işinden ayrilamazsin demiştim. Ama ikna olmamış bugün yanına bir gittim ki istifa etmiş dayanamıyormuş psikolojisi bozulmuş. Öylece kalakaldım.

Annesigil evi satıp dört aya kalmaz dükkan açacakmış buna. Dört ay içerisinde de avm lerde stand görevlisi olarak çalışacakmış boş durmayacakmış. Aileme ne diyecez dedim. Çünkü Eylül’de nişanım vardı kızlar. Sen onlara bisey deme hala orada çalışıyor sansınlar deri. Asla yalan söylemem aileme dedim ve kabul etmedim.

Nişana bir ay kala işten istifa etmek nedir ya nasıl dusuncesizliktir ben ne yapıcam kime nasıl laf anlatacağım çıkmazdayım

Ailenize anlattınız mı? Nişanı erteleyecek misiniz?

Bu arada sakın ailenizden saklamayın ve onların tecrübelerine kulak verin.. sizin iyiliğinizi onlardan başka kimse düşünemez. . Saklamayın sakın..

Herşeyi anladım da annesi evi satıp nasıl dükkan açıyor . Ev bu ya tabi başka evleri varsa o ayri. Güveniyorsanız devam edin güven yoksa o ilişki zaman içinde yok olur.

Benim takıldığım tek yer ev satıp dükkan alıp iş açmak. Çok havai geldi. Hayallerini gerçekleştirmek için geç kalmış. Allah yardımcınız olsun işiniz zor.

Evet cok mutsuzdu ama ben ona başka bir is bul öyle çık dedim annesigil oturduğu evi satıp kiraya çıkacak ayrıca evin kredisi duruyor o parayla dükkan açmayı düşünüyorlar ne kadar doğru ki bu
Cok tehlikeli isler bunlar .Toptan pek sağliklı düşünmuyorlar .

Nişanı ertelemeni tavsiye ederim.
Piyasa çok kötü. Ev araba falan satılmıyor. Parayı insanlar wve yatırmsk istemiyor o da varsa. Hadi aylarca ev satılmadı ne olacak?
Kaldı ki esnaflık çok mu kolay? Allah akıl fikir versin.
Çok bencil gördüm.
Kredili evi sattırmak nedir ya?üstelik orurıyorken. Baska kardeşlerinin hakkı yok mu?
Zor satılır. Kredi borcu kapatılır. Kalan ne olur bilmem.
Bence düşün derin.

işin çok sıkıntılı bence acele etme. o alış veriş yaptığın ürünler çok da önemli değil. kaç kuruştur ki.
ama hayatın önemli. anlattıkların şeylerde normal durmuyor. arkadaşın ailesinin bir tek evi olan oturdukları yeri satmalarına razı oluyor. insanın vicdanı sızlar böyle bir şey yapmaz, yapamaz.
kaldı ki ev de borçluymuş. her açılan dükkan da iş yapıyor diye bir şey yok. piyasa ortada zaten.
iş yapmazsa dükkan hatta batarsa n'olacak??
sonra ailesi evsiz kaldık biz senin için deyip birlikte yaşayacağız deseler ??

bence hiç nişan falan yapma.

İşten ayrılması değil de, ailesininoturduğu evi satmak istemesi pek hoş gelmedi bana. Kaç yaşında bilmiyorum ama ben gidip de babama evini sat bana iş kur diyemem.

Sorumsuz, düşüncesiz ve hayalperest erkeklere asla tahammülüm yok. Herkes kendi işini yapmak, rahat etmek zengin olmak filan ister ama gerçekçi olmak lazım. Bazı insanlar vardır, herşeye çok basit bakar. İş kurar, batırır bir daha kurar batırır. Hayal dünyasında yaşar ve bir türlü dikiş tutturamaz.

Çok detay vermemişsiniz, erkek arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız.

Taşı sıkar suyunu çıkarır, gerekirse pazarda limon satar, beni kimseye muhtaç etmez diyorsanız devam edin.

Ama sorumsuz ve rahatına düşkün biri olduğunu düşünüyorsanız çok iyi düşünün derim..

Belki gercekten dayanamıyordur ? Biraz empati yapmayı denemelisiniz
Gerekirse nişan tarihini öteleyin bu kadar mühimse aileniz icin iş bulmadan olmaz diyin
Ama bence sinir stress sahibi olmasındansa mutsuz oldugu bi yerde bulunmamak istemesi gayet normal

Yeni dükkan açılana dek 3-4 ay daha sabretse iyi olurmuş
Şunun için söylüyorum ailenizin hassas noktasıymış işi ve zor ikna etmişsiniz zaten
Bir de masraflar olacaktır para lazım olucak size

Kendi bileceği iş tabi ama durum böyleyken sabredilmesi gerekirdi bence

İnsanın psikolojik olarak rahatsız olduğu yerde çalışması çok güç ancak yeni iş bulana kadar ya da dükkanı açana kadar sabretmeliydi.
Dükkanı anne-babanın hala kredisini ödediği evi satarak açmak büyük bir risk değil mi?

İnsanın bir birikimi olur, riske eder anlarım ama ailenin yegane mal varlığını sonu belli olmayan bir macera için gözden çıkarmak akıl kârı değil. Çok bencilce bir davranış..

Şu ekonomik darboğazda dükkanın işleyeceği garanti mi?

Dükkan iş yaptı diyelim; kayınvalide ve kayınpederiniz hem ev kirası hem ev kredisi ödemeyeceğine göre nişanlınız destek olacak, bu ödemeleri yaparken düğün eşya ev masraflarını nasıl karşılayacak? Dükkan işlese bile bir anda milyarder olamayacağına göre aile ile birlikte yaşama teklifi bile sunabilir ekonomik açıdan.

Dükkan iş yapmazsa hem evden olmuş olacaklar hem kredi ödemesi hem ev kirası gibi bir sorunlar karşınıza çıkacak ve işsiz bir adam.. Tüm bu borcun altından ailecek nasıl kalkacaklar?

Para ile saadet olmaz ama parasız da yuva kurulmaz, kavga gürültü eksik olmaz.

Back
X