Erkek arkadasım Nisan öncesi işinden istifa etti

Ailesinin oturdukları evi satıp kiraya çıkaraktan oğullarına iş kuracağına hiç ihtimal vermedim.
İç yüzünü bilemem ama çok mantıksız,yapmayacaklardır böyle birşey.

Ailenizden saklamayın.
Muhakkak ortaya çıkar,işler iyice sarpa sarar.
Herhangi bir çözüm önerim yok :(
Can sıkıcı olmuş,hayırlısı olsun,nişan kararınızı gözden geçirmeniz için bir fırsat olur belki.

Ailesine nasıl evi sattırmak için manevi baskı yapar.. üstelik borcu bitmemiş bi eve.. ailesi bu yaştan sonra kendi evinde oturup rahat etmek isterler haklı olarak.. kusura bakmayın bende hayırsız evlat profili çizdi şu an..

Bu adamla evlen boşanmazsan bende Chickennova Chickennova değilim.
Çevremde ne kadar evlilik üzeri, nişan üzeri işten çıkan erkek varsa evlilikleri boşanmayla sonuçlandı.
Bunlar rahatına düşkün insanlar.
Ailesinin tek evleri varsa eyvah eyvah diyorum, evi satıp müstakbel nişanlına iş kuracaklar, nişanlın işi batıracak.
Siz evlendiğinizde e oğlum sana evimizi satıp iş kurduk sende batırdın kira veremiyoruz. Ya siz bizim yanımıza gelip yada biz sizin yanınıza gelip beraber yaşayalım der.
Sorun müstakbel nişanlının lise mezunu olması değil, evlilik yürütecek sorumluluk var mı o önemli.
Adam 4 senelik çalıştığı yerde tazminatını yakıp işten istifa ediyor, iş kurana kadar da avmlerde standda çalışmak geriye sarmak.
Aileni dinle.
Bu adamdan koca olmaz.

Selam arkadaşlar

Daha önceden bir çok konu açtım buraya. Erkek arkadaşımı aileme sor kabul ettirdim hatta henüz de kabul etmiş değiller sırf ben istiyorum diye her gün bazı seyler kafama vurularak kabul etmiş gibi davranıyorlar.

Erkek arkadaşımın özel sektörde çalısması ve lise mezunu olması Vahset biseydi aileme göre. Geçen pazar Nişan alışverişi yaptık elbisemi makyaj malzemelerimi herşeyimi aldık.

Sevgilim bu is yerinde dört yıldır çakışıyor ve bende bir sene önce girdim buraya. Önceden sinyallerini vermişti ama bak bir yola girdik ailemi zor ikna ettik işinden ayrilamazsin demiştim. Ama ikna olmamış bugün yanına bir gittim ki istifa etmiş dayanamıyormuş psikolojisi bozulmuş. Öylece kalakaldım.

Annesigil evi satıp dört aya kalmaz dükkan açacakmış buna. Dört ay içerisinde de avm lerde stand görevlisi olarak çalışacakmış boş durmayacakmış. Aileme ne diyecez dedim. Çünkü Eylül’de nişanım vardı kızlar. Sen onlara bisey deme hala orada çalışıyor sansınlar deri. Asla yalan söylemem aileme dedim ve kabul etmedim.

Nişana bir ay kala işten istifa etmek nedir ya nasıl dusuncesizliktir ben ne yapıcam kime nasıl laf anlatacağım çıkmazdayım
Şuan bende nisanlinizla iş ilgili olarak ayni psikolojideyim. Huzur ve psikolojik olarak yipranma olduysa kimse tutamaz is yerinde. Nisanliniz calismayacagim demiyor ki .. Bence mantiginiz sevginizden agir basiyor.
Anlayisli olun bu sekilde dusunmeyin

Şuan ki ülke şartları çok kötü malesef. Küçük işletmeler bir bir kapanıyor neredeyse. ( Bizim isyerlerimiz kapandi.) Işyeri açmak büyük cesaret . Yapacağı iş tutmayadabilir o zaman napacakmis ?
Keşke fevri davranmasaymış nisanliniz.

Yeni bir işyeri açacaklarmış. Bu işyerinin tutacağını nereden biliyorlar?

Aynen. İş tutmayınca ailesi hem ev kiralarını hem krediyi nasıl ödeyecek? Adam “ailemi sokağa atamam, zaten benim yüzümden bu haldeler. Onlar da bize taşınsın” bile diyebilir.

İnsan sevmediği ortamda , bir yerden sonra patlama noktasına geliyor ve bir sn bile dayanamıyor. Bence siz bencillik ediyorsunuz. Ya sevdiğim adam bunalıp işten çıktı ise ona destek olurum ben , neden çıktın biz nişan yapacaktım demem. Adamın yerinde olsam sizinle evlenmeyi yeniden düşünürüm.

Siz katlanıyorsunuz diye odamı katlanmak zorunda. Ayrıca boş durmayacak çalişacakmış. Ailenizn gönlü olsun diye psikolojik işkence mi çeksin.

İş kuruncaya kadar sabretse daha iyi olurmuş ama çok yıprandıysa o 3 ay bile büyümüştür gözünde. Aileniz için sorun olacaksa nişanı erteleyin.

Hem çok fevri hemde ikinci dediğin cok güzel anlamışsın olayı. Evlerini satıp dükkan açacaklar ikna ettim suan issiz kaldığım icin mecbur açacaklar diyor ama evin kredi borcu duruyor ayrıca evi satınca kiraya gidecekler

Bunu şimdi gördüm. Bugün ailesinin ömürlük birikimini "mecbur satacaklar" kafasıyla sattıran adam yarın size başka bir şey için "mecbur yapacaksın" der.
İşi batırırsa ne olacak? Ailesi kiralarını ödeyemezse ne olacak? Adamın mesleği de yok, işi batırırsa iyi şartlarda bir iş bulması çok zor. Kendinizi bir anda hem eşinize hem ailesine bakar halde bulmayın. "Mecbur bakacaksın" da der kesin.

Bence çok iyi düşünün. Ayrılmak istemiyorsanız bile en azından nişanı erteleyip gidişata bakın. Ailenize de yalan söylemeyin. Sonra zor durumda kalırsınız.

Aynen. İş tutmayınca ailesi hem ev kiralarını hem krediyi nasıl ödeyecek? Adam “ailemi sokağa atamam, zaten benim yüzümden bu haldeler. Onlar da bize taşınsın” bile diyebilir.

Diyebilir değil diyecek. Şuan büyük bir ekonomik krizdeyiz dolar 5 tl olmuş, herşeyi de ithal ediyoruz. Böyle bir ortamda borcu bitmemiş ev satıp işyeri açan birinin vizyonuna da pek güvenilmez açıkçası.

Belki işinde çok ciddi problemler var, sırf nişanlanacaksınız diye bir sürü çile çekiyor adam. Katlandığı bir sürü şey var belki. İstifa kararı vermek kolay değil, ya insan çok rahata alışkındır sorumsuzdur ya da gerçekten zorlayan şeyler vardır. Azıcık destek olsanız adama

istemediği bi işte çalışması için zorlamanız saçma ama size sormadan istifa etmemeliydi.

Bu piyasada iş açmak çok riskli. Bir de yıllardır yaptığı bir iş değilse ne çevresi olacak Ne de deneyimi. Oturduğunuz sokağa bakın 1 yıl içerisinde kaç esnaf kepenk kapatıp yenisi geldi?
Siz kadın olarak dayanıyorsunuz işinizin zorluğuna ama o dayanamıyor öyle mi? En azından dükkan açılana kadar bekleyebilirmiş. Kaldı ki dükkan açmak çok mantıklı gelmiyor dediğim gibi ne alanda açacak kendisi? Her insan iş değiştirebilmeli eğer memnun değilse katılıyorum ama nişan evlilik demek sorumluluk demek. Sizi yalana teşvik etmesi de hiç hoş değil bence. Bugün bu kadar basit bir şey için ailenize yalan söyleyen diyen insan yarın neler talep eder hayalgücünüze bırakıyorum. Bence dükkan açılana kadar erteleyin nişanı, kaçmıyor yani evlilik. 4 ay sonra nişanlanın me olacak?

İnşallah biz yanılıyoruzdur...

Bence o evi satma işi yaş. Belki de tepkinizden çekindiği için öyle söylüyor. Bu zamanda iş kurmak sürdürmek o kadar kolay değil. Kuracağı işin barmayacağı ne malum bu krizde. Ben ailesinin yerinde olsam hazır evi satıp böyle bir macera için kiraya çıkmazdım. O tamamen nişanı atlatmak için uydurduğu bir bahane olabilir. Bence nişanı erteleyin. Evini geçindirebilecek sorumluluğa sahip olana kadar da ciddi bir adım atmayın. İnsan tabi ki istemediği bir işte çalışmak zorunda değil ama evini geçindirebilecek durumda değilse de evlenmemeli bence. Hem nişan hem iş kurma çok aynı dönem çok yıpranırsınız. Ayrılmayın erteleyin

Kuracagi işi sifirdan mi kuracak yoksa var olan ve guzel kazanan bi işletmeyi devir mi alacak? Eger ikinci secenekse adama cok saldirmayacagim ama birinci secenekse ben olsam direkt ayrilirdim.
Düğün arifesinde yeni bir iş kurmak ne demek, hem de sermayesiz, daha kredi borcu bitmemiş bir evle ve aileyi buna mecbur ederek.
Sevgiliniz eski sevgilime cok benziyor. Şimarik ve bencil. Kendi istekleri dogrultusunda ona her sey mubahtir ve ne yapar ne eder en imkansiz istegini bile bi yolunu bulur yaptirir. Konunun ne oldugunun, mantikli olup olmadiginin ve diger butun etkenlerin hicbir onemi yoktur onemli olan onun bunu ne kadar istedigidir.
Nefret ederim boyle hayalperest insanlardan, siz de egrisiyle dogrusuyla dusunun sonradan cok uzuleceksiniz gibi duruyor

Back
X