Erkek Arkadaşım :/

Evet çok çok sorumluluk sahibidir. Aramızda 16 yaş var. Daha önce bir evlilik yapmış ama çocuk yok. Boşandıktan somra 3 sene boyunca arkadaşlarıyla birlikte devamlı dışarıdaymış. Her gece aşırı alkol alırmış. Tabi bizim ilişkimiz başladığından beri gözle görülür şekilde azaldı bu durum. Herkes onun iyi yönde ilerlediğini söylüyor ki ben de fark ediyorum. Hatta bazen ben diyorum git arkadaşlarınla vakit geçir falan. Ama bu konuda anlatamıyorum kendimi sanırım.
hayat boyu içecek öyle kabul edecekseniz evlenin

Her gece içmek bana alkoliklik gibi geliyor. Alkol zevk işidir bana göre. Böyle her akşam görev gibi içmesi beni irite eder. Bu konuyu da düşünün bence.
Her akşam içen insan zaten alkolik olur bir zaman sonra.İnsan her akşam aynı şeyi yaparsa ne olursa olsun o şeyin bağımlısı olur.Haklısınız bence.

Her akşam içen insan zaten alkolik olur bir zaman sonra.İnsan her akşam aynı şeyi yaparsa ne olursa olsun o şeyin bağımlısı olur.Haklısınız bence.
Üniversite yıllarımda bir sene yakındayken her akşam bir bira içmeye başladık arkadaşlarla. Bi zaman sonra 1 tane kesmedi hadi 2 olsun dedik, sonra iki kesmedi 3 olsun dedik :)

Sonra dedim ki kızım kendine gel ne bu böyle her akşam fıçı gibi. Şimdi arada ortamı olursa içiyorum. Dediğim gibi karşı değilim ama her gece bana fazla geldi.

Evet çok çok sorumluluk sahibidir. Aramızda 16 yaş var. Daha önce bir evlilik yapmış ama çocuk yok. Boşandıktan somra 3 sene boyunca arkadaşlarıyla birlikte devamlı dışarıdaymış. Her gece aşırı alkol alırmış. Tabi bizim ilişkimiz başladığından beri gözle görülür şekilde azaldı bu durum. Herkes onun iyi yönde ilerlediğini söylüyor ki ben de fark ediyorum. Hatta bazen ben diyorum git arkadaşlarınla vakit geçir falan. Ama bu konuda anlatamıyorum kendimi sanırım.

Allah aşkına çok mu arıyorsunuz bu 16 yaş büyük adamları

kendi kendinize gelin güvey olup kendinizi doldurmuşsunuz.
var mı böyle bir talebi benden önce evde ol yemek hazırla bana kapıyı sen aç?
üstünüze garip vazifeler edinip sonrada çocuğa bilenmek enteresan..

Çocuk değil 16 yaş büyük biri imiş

Simdi tolere edebildigin seyleri evlilikte edemiyorsun bazen. Dusun ki cocugun olmus ve cocuk hasta, sofra ortada, adam arkadaslariyla iciyor. Ve gec geliyor. Simdi onemli degil dedigin seyler ileride problem olabilir. Her gece icmesi mesela... Su yasadiklarin evliliginizin fragmani aslinda.

Bence alkol alıyor almasını kesinlikle hafife alma derim.surekli içen biri ile evlilik yapmaya kesin kararlı misin.nedense içim acıdı.ben sana hak verdim.konus bu durumu sakin ileriye erteleme.

16 yaş büyük,bi evlilik yapmış ,haftada iki defa zaman kavramını unutacak kadar diğer günler de çay gibi alışkanlık şeklinde alkol alıyor,sorun bu değil biliyorum ama asıl “sorun” bence bu,bu kadar kadın işkembeden atmıyor beni değilse bile uyaranları ciddiye al

• Beğen
Reactions: The
Yemek mesele değil tabi ki. Kendi kendime gelin güvey olmak gibi bir problemim de yok ayrıca. Aile olmaya çalışıyorum ben. Gerçek bir aile. O böyle bir ailede büyümüş benim aile hayatım olmadı hiç. Bu yüzden eve geldiğinde ona kapıyı güleryüzle açmayı ve önüne zevkle iki tabak yemek koymayı görev değil, aşk edindim. Kaldı ki sormaz asla yemek hazırladın mı diye. Yemek yoksa tost yaparım problem etmez asla öyle bir talebi olmadı benden. Bu kızdığım meseleyi ona başka nasıl ifade ederim bu yüzden akıl danışmak için yazdım.

İyi de adam belki "aile" olmak istemiyor sizinle. Zaten adam evlilikten yeni çıkmış, aile kavramına uzak yani. Benim de erkek arkadaşım var 4 yıllık, ayrı evim de var gelip gidiyor ama aile gibi de takılmıyoruz yani ben ona yemek hazırlayım birbirimize mandalina soyalım falan. Öyle bir isteğimiz olunca, çocuk yapmayı isteyip bir aile kurmayı düşününce evleniriz zaten. Sevgililik başka aile olmak bambaşka bir şey. Aile hayatınız nasıl bilmiyorum yanlış da düşünüyor olabilirim ama aile hayatınızda eksik olan şeyleri sevgiliniz üzerinden tatmin etme ihtiyacınız olduğunu, bunu da çok belli ettiğinizden sevgilinizi kendinizden uzaklaştırdığınızı düşünüyorum. Farkında olmadan bence boğuyorsunuz sevgilinizi. Aile olamazsınız şu an isteseniz de. Dediğim gibi sevgili olma evresi başka, aile olmak bambaşka bir evreye gidiyor.

Ben de 40a merdiven dayadim ben de her aksam icerim zaman mefhumum da yoktur ama 25 yaşında biriyle olcak kadar kendimi kaybetmedim şükür. Kizim sen deli misin. Napican elin bosanmis kart horozunu. Bizim ligden o hic oynama bence sen o taraklarda. Uzat nisanlilik surecini lutfen.

İyi akşamlar arkadaşlar. Bir konuda görüşünüze, tavsiyenize ihtiyacım var. Çok şükür çok iyi giden bir ilişkim var. 1 ay sonra nişanlanacağız Allah nasip ederse Eylül ayında da evlenmeyi planlıyoruz. Aynı evde yaşıyoruz erkek arkadaşımla. Her şey gerçekten çok güzel. Maddi manevi bir dediğim iki olmuyor. Ancak benim artık bunaldığım bir konu var erkek arkadaşımla alakalı. Alkol almayı ailecek çok seviyorlar, ona asla bir şey demiyorum çünkü ben de alkol kullanıyorum. Her akşam mutlaka içer erkek arkadaşım. Ama haftada bir veya iki gün arkadaşlarıyla çıktığında zaman kavramını yitiriyor adeta. Hiçbir zaman şu saatte geleceğim dediği saatte gelmedi eve. Öyle geç gelme huyu da yoktur. En geç 12'de evde olur mutlaka. Ben de normalde arkadaşlarıyla birlikteyken asla aramam, mesaj atmam. Çünkü kendisine ayırdığı bir vakit bu diye düşünürüm. Problem etmem. Fakat bu şekilde söz verip de tutmaması artık beni irrite etmeye başladı. "Şu saatte geleceğim deme bana. Ya bilmiyorum de ya da söylediğin saatte gel" dedim ona kaç kere. Ama hala inatla saat veriyor bana eh ben de doğal olarak ya yemek hazırlıyorum ya beklentiye giriyorum. Gelmeyince de aşırı sinirleniyorum. Sonra da üzülüyorum onun keyifli zamanını keyifsiz hale getirdiğim için. Bu olaya artık son vermek istiyorum. Onunla kesin bir şekilde nasıl konuşabilirim? Nasıl bu huyundan vazgeçirebilirim? Yani örneğin ben bugün arkadaşımla buluştum. O da arkadaşlarıyla maç izlemeye gitti. Ama saat 7'deki maçı evde izleyeceğim dediği için ben erkenden döndüm eve. Ama hala gelmedi kendisi. Ben de daha fazla vakit geçirmek istiyordum arkadaşımla. Ancak hem atıştırmalık bir şeyler hazırlayayım hem de kapıyı ona ben açayım diye erken dönmek zorunda kaldım. Bana deseydi ki maçı da arkadaşlarımla izleyeceğim, zaten bir sıkıntı yoktu. Ben kendim diyorum günlerdir akşamki maçı da arkadaşlarınla izle istersen diye. Büyük bir problem değil bu tabi ki ancak akıl akıldan üstündür demişler. Sizin görüşlerinizi almak istedim. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Daha simdiden dinlemiyorsa ilerde hic takmaz sizi emin olun.

Yemek mesele değil tabi ki. Kendi kendime gelin güvey olmak gibi bir problemim de yok ayrıca. Aile olmaya çalışıyorum ben. Gerçek bir aile. O böyle bir ailede büyümüş benim aile hayatım olmadı hiç. Bu yüzden eve geldiğinde ona kapıyı güleryüzle açmayı ve önüne zevkle iki tabak yemek koymayı görev değil, aşk edindim. Kaldı ki sormaz asla yemek hazırladın mı diye. Yemek yoksa tost yaparım problem etmez asla öyle bir talebi olmadı benden. Bu kızdığım meseleyi ona başka nasıl ifade ederim bu yüzden akıl danışmak için yazdım.

Canim bence bu durum evlenince problem olur. Olay aslında alkol alması, tamam içsin ama en azindan sözünü unutmamali değil mi ? Aile olacaksınız çok kolay değil. Yaşını bilmiyorum ama iyice düşünerek ve arkadaşınla konuşarak karar ver

Siz kendiniz bir karar almışsınız kapıyı ben açacağım, yemeğini hazırlayacağım diye. Adamın böyle bir talebi yok. Sonra da kendi aldığınız karara o uymuyor diye kızıyorsunuz.
40 yaşını aşmış, bir evlilik geçirmiş bir adamdan söz ediyoruz, değiştiremezsiniz muhtemelen.
Konu bu değil ama aranızda çok yaş farkı var, umarım sorun yaşamazsınız.

Teşekkür ediyorum arkadaşlar düşünceleriniz için. Hepsi benim için kıymetli gerçekten. Ancak böyle bir durum herkesin aile yapısına uygun olmadığından dolayı ilişkimizle alakalı olmayan yorumlar da yapılıyor haklı olarak. Yaş farkı falan bizim için problem değil kesinlikle. Ailelerimiz tarafından da problem olarak görülmüyor. Aile olmak da öncelikle benim değil, erkek arkadaşımın arzusu. Nitekim ben bugün konuşup halletmeye karar verdim meselemizi zaten. Moderatör tanımadığım için iletişime geçemiyorum ama konum kapanabilir. Teşekkür ederim herkese.

İyi akşamlar arkadaşlar. Bir konuda görüşünüze, tavsiyenize ihtiyacım var. Çok şükür çok iyi giden bir ilişkim var. 1 ay sonra nişanlanacağız Allah nasip ederse Eylül ayında da evlenmeyi planlıyoruz. Aynı evde yaşıyoruz erkek arkadaşımla. Her şey gerçekten çok güzel. Maddi manevi bir dediğim iki olmuyor. Ancak benim artık bunaldığım bir konu var erkek arkadaşımla alakalı. Alkol almayı ailecek çok seviyorlar, ona asla bir şey demiyorum çünkü ben de alkol kullanıyorum. Her akşam mutlaka içer erkek arkadaşım. Ama haftada bir veya iki gün arkadaşlarıyla çıktığında zaman kavramını yitiriyor adeta. Hiçbir zaman şu saatte geleceğim dediği saatte gelmedi eve. Öyle geç gelme huyu da yoktur. En geç 12'de evde olur mutlaka. Ben de normalde arkadaşlarıyla birlikteyken asla aramam, mesaj atmam. Çünkü kendisine ayırdığı bir vakit bu diye düşünürüm. Problem etmem. Fakat bu şekilde söz verip de tutmaması artık beni irrite etmeye başladı. "Şu saatte geleceğim deme bana. Ya bilmiyorum de ya da söylediğin saatte gel" dedim ona kaç kere. Ama hala inatla saat veriyor bana eh ben de doğal olarak ya yemek hazırlıyorum ya beklentiye giriyorum. Gelmeyince de aşırı sinirleniyorum. Sonra da üzülüyorum onun keyifli zamanını keyifsiz hale getirdiğim için. Bu olaya artık son vermek istiyorum. Onunla kesin bir şekilde nasıl konuşabilirim? Nasıl bu huyundan vazgeçirebilirim? Yani örneğin ben bugün arkadaşımla buluştum. O da arkadaşlarıyla maç izlemeye gitti. Ama saat 7'deki maçı evde izleyeceğim dediği için ben erkenden döndüm eve. Ama hala gelmedi kendisi. Ben de daha fazla vakit geçirmek istiyordum arkadaşımla. Ancak hem atıştırmalık bir şeyler hazırlayayım hem de kapıyı ona ben açayım diye erken dönmek zorunda kaldım. Bana deseydi ki maçı da arkadaşlarımla izleyeceğim, zaten bir sıkıntı yoktu. Ben kendim diyorum günlerdir akşamki maçı da arkadaşlarınla izle istersen diye. Büyük bir problem değil bu tabi ki ancak akıl akıldan üstündür demişler. Sizin görüşlerinizi almak istedim. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Bak benden sana bir büyük tavsiyesi, her akşam içen adamla evlenme. Alkole karşı değilim. Ama her akşam alkol normal bir şey değil. Bir alışkanlık. Ve bu alışkanlık azalmaz artarak devam eder. Şu an sevgilisiniz aynı evde yaşasanız da çok rahatsız olmazsın ama evlenince herşey değişecek. Lanet edeceksin. Ayrıca saat 12 erken bir saat değil. Şu an gençsin diye sana öyle geliyor muhtemelen. Sen zaman ilerledikçe bunlardan rahatsız olacaksın. Belki bir bebeginiz olacak ve o yine her akşam içip haftada iki defa dışarı çıkıp gece yarıları gelecek. Sen tek başına ev ve bebekle uğraşırken o ben hep böyleydim diyecek.

Bak benden sana bir büyük tavsiyesi, her akşam içen adamla evlenme. Alkole karşı değilim. Ama her akşam alkol normal bir şey değil. Bir alışkanlık. Ve bu alışkanlık azalmaz artarak devam eder. Şu an sevgilisiniz aynı evde yaşasanız da çok rahatsız olmazsın ama evlenince herşey değişecek. Lanet edeceksin. Ayrıca saat 12 erken bir saat değil. Şu an gençsin diye sana öyle geliyor muhtemelen. Sen zaman ilerledikçe bunlardan rahatsız olacaksın. Belki bir bebeginiz olacak ve o yine her akşam içip haftada iki defa dışarı çıkıp gece yarıları gelecek. Sen tek başına ev ve bebekle uğraşırken o ben hep böyleydim diyecek.
Haklısınız evet. İnce eleyip sık dokumam gerekiyor. Bunları kendisine uygun bir dille iletmeyi ve onun için uygun olmazsa nişan tarihini ertelemeyi düşünüyorum. Çok teşekkür ederim

Siz neden planınızı ona göre yapıyorsunuz onu anlamadım yani kapıyı anahtarıyla açsın girsin eve alsın cipsini izlesin sizin neden tüm planlarınız ona bağlı ?

Şehrine baktım da Eskişehir'desin... Fikir vermek için girmedim ama burada yaşadıkça bence insanın daha çok alkol alası geliyor insanın. Her yer publar filan var, ben bile alkolden nefret eden bir insan olmama rağmen bazen o kadar güzel geliyorlar ki geçip oturasım geliyor. Bence daha tepkili olmalısınız. Ve en nihayetinde yine sizin bileceğiniz iş. Erkek arkadaşınız sorumluluk sahibi bir insan mı peki normal zamanlarda?
Bu kadar yillik eskisehirliyim barlar sokagi disinda bar görmedim :D

Konu sahibi sevdicegin empati yapamiyorsa aynisini yasat ona :)

Back
X