- Konu Sahibi ribozoming
-
Biz 3 buçuk senedir birlikteyiz. Erkek arkadaşım esnaf ben memurum yaşlar 26. Onun düzenini kurmamızı beklerken anneme söylemek istemedim ilişkimizi. İşleri otursun diye bekledim bu süreçte annem ben söylemeden öğrendi hem de 3 yıl olduğunu duyunca delirdi arkasından iş çeviriyorum diye. 4 5 aydır biliyor ama huzur yok. Annemlerle aynı yerde oturuyor erkek arkadaşım. Annem yolda görse beni arıyor çok bakımsız çok zayıf vs diye halbuki erkek arkadaşım lokantacı ben biliyorum o saattte dükkana yemek yapmaya gidiyor eşofmanlarla erkenden sonra evine gidip duşunu alıp üstünü değiştirip güne başlıyor. Gayet bakımlıdır kendisi sadece biz beyaz tenli hafif etine dolgun bi sülaleyiz erkek arkadaşım esmer zayıf olduğu için annem cirkin vs diyor bence dünya yakışıklısı.
Onun dışında lise mezunu olması sorun doğulu olması sorun neyse yine de bir şekilde devam ediyoruz ben uzakta olduğum için devamlı baskıya maruz kalmıyorum
Erkek arkadaşım bana birçok hediye alır. Evime de. Çünkü evlendiğimizde de atıyorum klima dyson süpürge dyson saç ürünleri bunları kendi evimizde de kullanırız diye gönderiyor. Kendisi esnaf olduğu için bazen pos için chip para yüklenir öyle alır bazen esnaf arkadaşıyla anlaşır öyle alır yani avantajlı olduğu için alıyor. Annem bunu farkettiğinde cinnet geçiriyor evlendiniz de haberim mi yok bana nüfusunu gönder filan diye. Ama sizce bu konu çok mu ayıp zaten anne diyorum evlendiğimizde kullanalım diye alıyor avantajı olmasa almaz. Faturalarda kendi adı yazıyor zaten bunlar onun diyorum ama yok hep psikolojik baskı
Şuan evlilik düşünmüyorum zaten tayin hakkım yok erkek arkadaşımın da işini iyice oturmasını bekliyorum kazancı çok iyi. Benim 4 5 katım ama o dükkanı borçla açtığı için borçların kapanmasını bekliyorum evlilik düşünmüyorum o yüzden annem de diyor ki ya ben evliliğinize müsaade etmezsem ya vermiyorum dersem. Hep bi işi yokuşa sürme derdinde. Evlilik demediğim için de bu sefer bunlar nişanlıyken alınır 3 ay içinde de düğün yapılır diyor bu sefer
Sizce bu süreci nasıl atlatmalıyım çok yoruldum
her akademisyen söylediginiz gibi olmuyor. Ne akademisyenler var iki kelimeyi bir araya getiremeyen, duygusal zekasi düsük olan. Öte yandan ilkokul mezunu olup da kendini gelistiren insan da cok. ben üniversite mezunuyum cevremdeki insanlarin hepsi alman nerdeyse hepsi üniversite mezunu aralarinda profosörler de var.ama hic kimseyle detayli , doyurucu konusmalar yapamiyorum. bu arada ben de bir mutfakda calisiyorum ve yemek yapiyorum. önceleri sadece yardimci elemandim 48 yasinda meslek okulunu bitirip asci benzeri bir ünvan aldim:) su anda da ustalik icin okula gidiyorum. yani hayat her zaman düz olmuyor.Ben de senin gibi düşünüyordum ama gerçekten bir akademisyenle sohbet ettikten sonra( hukuk alanında) farkına vardım olayın. Adam ne söylersem anlıyor, hatta cümlelerimin altında yatan şeyleri anlıyor, kendimi açıklamak zorunda kalmıyorum. Ben bir şey soruyorum, o aslında ne sormak istediğimin cevabını veriyor. Bu arada kendisi evli, sadece eğitim konusunda konuşmamız oluyor bu bile fark ediyor. Şimdi ki aklım olsa, kendime denk birini bulurdum en baştan hata yapmışım. Ailem hep haklıymış. Duruş, tavır, konuşma, kurulan cümleler, bir ortama girdiğinde takınan üslup her şey fark ediyor. Mesleki titri ağırlığı herkes her yerde kaldıramıyor. Sadece eğitim değil, kendine denk birini bulmak önemli bu noktada. Yoksa çok zatturu zutturu tipler var ama ilk kıstas eğitim sonrası geliyor.
Nerde bu kendini süper geliştiren ilkokul mezunları? Benim tanıdığım kendini en geliştirmiş ilkokul mezunu kişi annem. Haftada 2-3 kitap bitirir, gündemi takip eder, siyasetten ekonomiden anlar, hatta kenar açı bağıntısı sorusu çözüp beni şoka uğratmışlığı var ama bilgi, birikim, kültür olarak benim çeyreğim etmez.Öte yandan ilkokul mezunu olup da kendini gelistiren insan da cok.
Yok daha neler?! Bosuna mi kafa patlattik da yuksek puan yaptik zamaninda?! Hos ben uni okumasaydim da lisemden dolayi yine hayri efendi'nin ustunde olurdum da okuduk iste.
Lisesi de muhtemel bes para etmeyen hayri efendi, bos isler fakultesi mezunu > lise mezunu esnaf. Peki. Dunyaya biraz genis bakmanizi tavsiye ederim.
yoo fark yok demek istiyorum ben de. Nesini anlamiyorsunuz?! Ustun de demiyorum ayrica.Hayri efendide okuyanlar beş para etmez liselerden mezun da liseden sonra okumayı gereksiz gören esnaflar galatasaray lisesinden mi mezun?
Asıl ben sizi anladım. Liseydi ilkokuldu farketmez, bir erkek çıksa karşıma moduna girmişsiniz belli ki. Dış görünüşle ne kadar uğraşsanız da olmayınca olmuyor demek ki. Vermeyince mabud neylesin sultan mahmut.yoo fark yok demek istiyorum ben de. Nesini anlamiyorsunuz?! Ustun de demiyorum ayrica.
Bazi uni mezunlarinin lise mezunundan farki yok NOKTA. Burada aksini iddia edenleri de anliyorum. Belli ki kendilerini rahatlatmaya calisiyorlar, komplekslerini gizlemeye calisiyorlar ama zamaninda emek verip duzgun universitelerde okuyacaktiniz kizlar.
+35 olup nasıl koca bulabilirim konusu var, çok da şey yapmamak lazım.Asıl ben sizi anladım. Liseydi ilkokuldu farketmez, bir erkek çıksa karşıma moduna girmişsiniz belli ki. Dış görünüşle ne kadar uğraşsanız da olmayınca olmuyor demek ki. Vermeyince mabud neylesin sultan mahmut.
Senin gibi basarisizligini kompleks yapmis biri icin banlanacagim ama ahlaksiz varosun tekisin! Oyle bir konum yok! Iftira atmak ahlaksizliktir. Bunu kafanin bi kenarina yaz, lazim olur! Ben o kelimeleri bir arada kullanacak varoslukta degilim zira.+35 olup nasıl koca bulabilirim konusu var, çok da şey yapmamak lazım.
Asıl ben sizi anladım. Liseydi ilkokuldu farketmez, bir erkek çıksa karşıma moduna girmişsiniz belli ki. Dış görünüşle ne kadar uğraşsanız da olmayınca olmuyor demek ki. Vermeyince mabud neylesin sultan mahmut.
yoo fark yok demek istiyorum ben de. Nesini anlamiyorsunuz?! Ustun de demiyorum ayrica.
Bazi uni mezunlarinin lise mezunundan farki yok NOKTA. Burada aksini iddia edenleri de anliyorum. Belli ki kendilerini rahatlatmaya calisiyorlar, komplekslerini gizlemeye calisiyorlar ama zamaninda emek verip duzgun universitelerde okuyacaktiniz kizlar.
Senin gibi basarisizligini kompleks yapmis biri icin banlanacagim ama ahlaksiz varosun tekisin! Oyle bir konum yok! Iftira atmak ahlaksizliktir. Bunu kafanin bi kenarina yaz, lazim olur! Ben o kelimeleri bir arada kullanacak varoslukta degilim zira.
Senin yancin da terbiyesizin teki! Laflara bak laflara, kenar mahalle kizi.
Arkadas olun siz en iyisi.
Ay radarHanımlar frene basın hızlı gidiyorsunuz kaza yapacaksınız.
Annene çok hak verdim. Daha resmiyet olmadan bu kadar hediye kabul edilmesi bana doğru gelmiyor. Kazancının iyi olması çok normal çünkü ticaret yapıyor.Biz 3 buçuk senedir birlikteyiz. Erkek arkadaşım esnaf ben memurum yaşlar 26. Onun düzenini kurmamızı beklerken anneme söylemek istemedim ilişkimizi. İşleri otursun diye bekledim bu süreçte annem ben söylemeden öğrendi hem de 3 yıl olduğunu duyunca delirdi arkasından iş çeviriyorum diye. 4 5 aydır biliyor ama huzur yok. Annemlerle aynı yerde oturuyor erkek arkadaşım. Annem yolda görse beni arıyor çok bakımsız çok zayıf vs diye halbuki erkek arkadaşım lokantacı ben biliyorum o saattte dükkana yemek yapmaya gidiyor eşofmanlarla erkenden sonra evine gidip duşunu alıp üstünü değiştirip güne başlıyor. Gayet bakımlıdır kendisi sadece biz beyaz tenli hafif etine dolgun bi sülaleyiz erkek arkadaşım esmer zayıf olduğu için annem cirkin vs diyor bence dünya yakışıklısı.
Onun dışında lise mezunu olması sorun doğulu olması sorun neyse yine de bir şekilde devam ediyoruz ben uzakta olduğum için devamlı baskıya maruz kalmıyorum
Erkek arkadaşım bana birçok hediye alır. Evime de. Çünkü evlendiğimizde de atıyorum klima dyson süpürge dyson saç ürünleri bunları kendi evimizde de kullanırız diye gönderiyor. Kendisi esnaf olduğu için bazen pos için chip para yüklenir öyle alır bazen esnaf arkadaşıyla anlaşır öyle alır yani avantajlı olduğu için alıyor. Annem bunu farkettiğinde cinnet geçiriyor evlendiniz de haberim mi yok bana nüfusunu gönder filan diye. Ama sizce bu konu çok mu ayıp zaten anne diyorum evlendiğimizde kullanalım diye alıyor avantajı olmasa almaz. Faturalarda kendi adı yazıyor zaten bunlar onun diyorum ama yok hep psikolojik baskı
Şuan evlilik düşünmüyorum zaten tayin hakkım yok erkek arkadaşımın da işini iyice oturmasını bekliyorum kazancı çok iyi. Benim 4 5 katım ama o dükkanı borçla açtığı için borçların kapanmasını bekliyorum evlilik düşünmüyorum o yüzden annem de diyor ki ya ben evliliğinize müsaade etmezsem ya vermiyorum dersem. Hep bi işi yokuşa sürme derdinde. Evlilik demediğim için de bu sefer bunlar nişanlıyken alınır 3 ay içinde de düğün yapılır diyor bu sefer
Sizce bu süreci nasıl atlatmalıyım çok yoruldum
Yoksa bana mi oyle geliyor?
Su an iliskim yok ve artik cok mu gec sifirdan biriyle tanismak icin?
35 yasindaki akranim bile istiyor ki 30 yasinda olsun kiz arkadasi en fazla :)
40 yasindaki de 30 istiyordur gerci.
Bizim kulturumuzde 35ten sonra kadin direkt yok sayiliyor sacma sekilde.
Benim de hic umudum kalmadi.
Sizde durum nasil?
35in altindaysaniz da ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Tesekkurler cevaplariniz icin simdiden
- nerminis
- Yorumlar: 129
- Forum: Bir derdim var
Arkanızdan cezalar koçanıyla geliyor dimiiiiAy radar
Ne çektik bu bayram radarlardan ya
Hediye almıyor ki adam, hediye klimami alinir.Daha evlenip, tayininizin çıkıp "evinizi" kurmanıza en az 3-4 yıl var gibi? O zamana zaten Dyson maşanızın modeli eskirDaha aileniz bile kabul edememişken pahalı hediye almak bana yanlış geliyor.
aslinda ilkokul mezunu övücüsü degilim. Ben de tamamen iyi bir egitimden yanayim. Ilkokul kismini abartmisim siz söyleyince farkettim. Bu arada benim babam da sizin anneniz gibi belki ondan böyle bir örnek verdim. Ama benim aklim ta 30 sene önceki lise mezunu ve acayip bilgili bir adamda takili kaldi. adam divan edebiyatindan siir örnekleri verip siirin ölcüsünü belirleyebiliyordu. ben de yapabiliyordum ama ben o zaman türk dili ve edebiyati okuyordum.Nerde bu kendini süper geliştiren ilkokul mezunları? Benim tanıdığım kendini en geliştirmiş ilkokul mezunu kişi annem. Haftada 2-3 kitap bitirir, gündemi takip eder, siyasetten ekonomiden anlar, hatta kenar açı bağıntısı sorusu çözüp beni şoka uğratmışlığı var ama bilgi, birikim, kültür olarak benim çeyreğim etmez.
Artık şu ilkokul mezunu övücülerin eğitimli de olsalar kendileri de ilkokul mezunu seviyesinde oldukları için onları kendini geliştirmiş sandıklarını düşünmeye başlıyorum. Başka açıklaması yok çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?