Erkek arkadaşımdan annem çok rahatsız?🤢

Ben sadece eğitimle denklik olmaz diyorum. Boşanma aşamasında olduğum eski eşim yüksek öğrenimli biriydi. Bana yapmadığı kötülük kalmadı. Keşke evlendiğim adam lise mezunu Allah korkusu olan, ahlaklı biri olsaydı da boşanmak zorunda kalmasaydım. Bence denklik dediğin şey hayatta karşındakinin iyi insan mı kötü insan mı olup olmadığıdır. İsterse Nasa'da çalışan doktoralı olsun kötü insan ise yaramaz. Burada dikkat edeceğiniz şey eğitiminiz ondan yüksek diye sizi ezmeye çalışır mı? Size karşı kompleks yapar mı? Bunlara bakmalısınız bence.

Bir de şunu söylemem gerek, daha evlenmeden bu kadar pahalı hediyeler kabul etmeyin bence. Dyson ürünleri dünya para şu an. Tamam doğum gününüzde vs yılda 1 en fazla 2 hediye kabul. Ama sürekli en az 40, 50 bin TL'lik hediye alıyorsa şu aşamada resmiyet olmadan kabul etmeyin. Sonra bir aksilik olursa arkanızdan paragöz der, arkanızdan beni sömürdü sürekli pahalı hediye aldırdı vs diyebilir hiç gerek yok..

Eğer sizin eğitim seviyenizi kompleks yapıp sizi ezmiyorsa olabilir. İleride sen okudun da ne oldu, ben senden fazla para kazanıyorum vs diyecek bir enerji alıyorsanız o olmaz işte. Öyle bir şüphe varsa hemen bitirin.

her akademisyen söylediginiz gibi olmuyor. Ne akademisyenler var iki kelimeyi bir araya getiremeyen, duygusal zekasi düsük olan. Öte yandan ilkokul mezunu olup da kendini gelistiren insan da cok. ben üniversite mezunuyum cevremdeki insanlarin hepsi alman nerdeyse hepsi üniversite mezunu aralarinda profosörler de var.ama hic kimseyle detayli , doyurucu konusmalar yapamiyorum. bu arada ben de bir mutfakda calisiyorum ve yemek yapiyorum. önceleri sadece yardimci elemandim 48 yasinda meslek okulunu bitirip asci benzeri bir ünvan aldim:) su anda da ustalik icin okula gidiyorum. yani hayat her zaman düz olmuyor.

Öte yandan ilkokul mezunu olup da kendini gelistiren insan da cok.
Nerde bu kendini süper geliştiren ilkokul mezunları? Benim tanıdığım kendini en geliştirmiş ilkokul mezunu kişi annem. Haftada 2-3 kitap bitirir, gündemi takip eder, siyasetten ekonomiden anlar, hatta kenar açı bağıntısı sorusu çözüp beni şoka uğratmışlığı var ama bilgi, birikim, kültür olarak benim çeyreğim etmez.

Artık şu ilkokul mezunu övücülerin eğitimli de olsalar kendileri de ilkokul mezunu seviyesinde oldukları için onları kendini geliştirmiş sandıklarını düşünmeye başlıyorum. Başka açıklaması yok çünkü.

Hayri efendide okuyanlar beş para etmez liselerden mezun da liseden sonra okumayı gereksiz gören esnaflar galatasaray lisesinden mi mezun?

Hayri efendide okuyanlar beş para etmez liselerden mezun da liseden sonra okumayı gereksiz gören esnaflar galatasaray lisesinden mi mezun?
yoo fark yok demek istiyorum ben de. Nesini anlamiyorsunuz?! Ustun de demiyorum ayrica.
Bazi uni mezunlarinin lise mezunundan farki yok NOKTA. Burada aksini iddia edenleri de anliyorum. Belli ki kendilerini rahatlatmaya calisiyorlar, komplekslerini gizlemeye calisiyorlar ama zamaninda emek verip duzgun universitelerde okuyacaktiniz kizlar.

Asıl ben sizi anladım. Liseydi ilkokuldu farketmez, bir erkek çıksa karşıma moduna girmişsiniz belli ki. Dış görünüşle ne kadar uğraşsanız da olmayınca olmuyor demek ki. Vermeyince mabud neylesin sultan mahmut.

+35 olup nasıl koca bulabilirim konusu var, çok da şey yapmamak lazım.

+35 olup nasıl koca bulabilirim konusu var, çok da şey yapmamak lazım.
Senin gibi basarisizligini kompleks yapmis biri icin banlanacagim ama ahlaksiz varosun tekisin! Oyle bir konum yok! Iftira atmak ahlaksizliktir. Bunu kafanin bi kenarina yaz, lazim olur! Ben o kelimeleri bir arada kullanacak varoslukta degilim zira.

Senin yancin da terbiyesizin teki! Laflara bak laflara, kenar mahalle kizi.

Arkadas olun siz en iyisi.

Kendini rahatlatmaya çalışanın kim olduğu belli.
Erkek olsun da aman ne olursa olsun, nefes alsa yeter demediğimiz için kompleksli sayılacaksak öyle olalım.
Allah kimseyi bir şey uğruna, erkek yani, kendi eğitimini ve kariyerini küçümseyecek kadar yoklukta bırakmasın.

Annene çok hak verdim. Daha resmiyet olmadan bu kadar hediye kabul edilmesi bana doğru gelmiyor. Kazancının iyi olması çok normal çünkü ticaret yapıyor.

Eğitim konusuna ya da görselliğe girmeyeceğim. Çünkü bu tamamen kişisel bazda değerlendirilecek bir şey. ( Karşı tarafın hayatın içinde pişmesi ,diyaloğu,size verdiği değer,aile ilişkileri çok önemli ) bunlar kafanızda ok ise oluru var.

İlişkiyi annenden saklaman doğru olmamış. Ama görünen o ki en başında bu işin bitmesini istermiş.
Hediye almayı durdurabilirsiniz.

Ay o kadar inanarak ve kendini paralayarak reddetmiş ki bir an ikna olmuştum böyle bir konusu olmadığına
İşte hep iyi niyetimden kaybediyorum

Ay radar

Ne çektik bu bayram radarlardan ya
Arkanızdan cezalar koçanıyla geliyor dimiiii

Herkeslere hayırlı ve cezasız radarsız bayramlar dilerim

R ribozoming hediyeler konusunda anneniz de konunuza yazanlar da haklılar, nereden baksanız 3-4 yılı bulur evlenmeniz, 3-4 yıl içinde ilişkiniz bitebilir de.
Ayrılırsanız adam sana dünyanın masrafını yaptım hepsini ödeyeceksin de diyebilir, eğitim kısmından kavga çıkmış, üzerine ben de bir şeyler söylemeyeyim ama kültür farkınız da var, şimdi anlamıyor olabilirsiniz ama evlenirseniz eşinizin aile kültürüne ayak uyduramayabilirsiniz, bu da aranızda şiddetli kavgalara neden olur.
İtiraz ediyorsa onun da kendince vardır bir bildiği deyip annenizle sakince konuşmayı deneyin.

Daha evlenip, tayininizin çıkıp "evinizi" kurmanıza en az 3-4 yıl var gibi? O zamana zaten Dyson maşanızın modeli eskir Daha aileniz bile kabul edememişken pahalı hediye almak bana yanlış geliyor.
Hediye almıyor ki adam, hediye klimami alinir.
Fırsat buldukça ihtiyaç alıyor, ilerde kullanıriz diye çeyiz düzmek gibi bir şey yapıyor.

Diyelim ki birine aşık olmuşum, 3 seneyi devirmişim, evlilik hazırlığı yapacak kadar ortak paydada buluşmuşum. Bu adam nasıl dengim olmuyor söyler misiniz? Bir insan dengi olmayan biriyle 3 sene boyunca ne konuşur?
Belli ki ortak paydaları var. Ee 3 sene sonra annesi geldi adamın tipine laf etti dengin değil dedi diye ayrılacak mı? Güzel giden ilişkiyi bitirip denk erkek aramaya mı koyulacak?
Ben kültürel anlamda dengim olmayan birini ilk buluşmada anlarım. Muhabbet akmaz, batar bana hareketleri. Değil 3 sene 3 ay geçiremem.
Yüksek lisans yaparken bir arkadaşım vardı. Sevgilisi lise mezunuydu. Anne baskısıyla ayrıldı. Doktor aramaya koyuldu. Doktorlar da onu istemedi. 3-5 gün takılıp telefonlarını açmadılar. En son doktorun biri evine çağırıp sekse ikna etmek için dil dökmüş. Şimdi bu adam eğitimli olsa ne olur olmasa ne olur? Kıza tinderdan tanıştığı kadınları anlatıp yorum yapmış. Bu mudur kültür?
Üniversite mezunu olmak çok kıymetli bir şey. Eğitim olarak lise mezunuyla denk tutulmaz evet ama yolunda giden bir şeyi durduk yere bozmak bana saçma geliyor.

aslinda ilkokul mezunu övücüsü degilim. Ben de tamamen iyi bir egitimden yanayim. Ilkokul kismini abartmisim siz söyleyince farkettim. Bu arada benim babam da sizin anneniz gibi belki ondan böyle bir örnek verdim. Ama benim aklim ta 30 sene önceki lise mezunu ve acayip bilgili bir adamda takili kaldi. adam divan edebiyatindan siir örnekleri verip siirin ölcüsünü belirleyebiliyordu. ben de yapabiliyordum ama ben o zaman türk dili ve edebiyati okuyordum.

Ben bir cok üniversite mezununun günümüzde cok az bilgi birikimi sahibi oldugunu ve ilgi alanlarinin cok dar oldugunu düsünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…