Erkek arkadaşımdan annem çok rahatsız?🤢

İlgi alanı divan edebiyatı ise o konuda kendini geliştirmiş olabilir. Ben üniversite mezunuyum ama ilgi alanım olmadığı için lisede öğrendiklerim dışında bir şey bilmem divan edebiyatı ile ilgili. Ama mühendis olmadığım halde jet motorun çalışma prensibini bilirim, çünkü ilgi alanım. Hobiler, ilgilenilen şeyler insanı bir adım öteye taşır bunda hemfikiriz ama divan edebiyatı biliyor diye offf ne kültürlü adaaam diyemeyiz.

Yeni nesil bence dış dünyaya bizden daha açık, az az da olsa çok fazla şeyle ilgilenme imkanları var. Evet aralarında seviyesi çok düşükler de var ama sayıları fazla değil. Gençlere biraz haksızlık ediyoruz bence.

aslinda ilkokul mezunu övücüsü degilim. Ben de tamamen iyi bir egitimden yanayim. Ilkokul kismini abartmisim siz söyleyince farkettim. Bu arada benim babam da sizin anneniz gibi belki ondan böyle bir örnek verdim. Ama benim aklim ta 30 sene önceki lise mezunu ve acayip bilgili bir adamda takili kaldi. adam divan edebiyatindan siir örnekleri verip siirin ölcüsünü belirleyebiliyordu. ben de yapabiliyordum ama ben o zaman türk dili ve edebiyati okuyordum.

Ben bir cok üniversite mezununun günümüzde cok az bilgi birikimi sahibi oldugunu ve ilgi alanlarinin cok dar oldugunu düsünüyorum.
sanirim size yine hak vericem:)sanirim size yine hak vericem:) adam her konuda bilgiliydi ama kaideler istisnayi bozmaz.
Adam her alanda bilgiliydi. Divan edebiyati sadece bir örnekti.
Ama gencler konudasunda hak veriyorum size.
Cok sik yapilan benim de ara ara istemeden yaptigim sey gencleri olumsuz anlamda elestirmek . Bu hic hos degil aslinda nasil her orta yasli geri kafali degilse her genc de ilgisiz ve tembel degil. Geri aliyorum son cümlemi.

Ben bu konuyu görmüştüm, iki tane varmış demek ki. Çevresi evde kaldın dedikçe, hanımefendi kendisini daha düşük seviyede görmeye başlamış. Kim olursa olsun, yeter ki evleneyim moduna geçmiş. Yazık, üzüldüm.

Ben de geç evlendim ve şimdi boşanıyorum. Evlenmeden önce de evde kaldın diye bir cümle duymadım, şimdi boşanırken de kimse bir şey demedi. Herkes sen en iyisini bilirsin, nasıl mutluysan öyle ol dediler. Benim mahallemde size de ev bulalım, bu çevreden kurtulmuş olursunuz.

Bunun üniversite mezunu olmakla hiçbir alakası yok. Eskiden ben de sizin gibi düşünürdüm. Ama kocam lise mezunu. Hiçbir üniversiteliye onu değişmem. Konuşma,adap,kılık kıyafet,aile ilişkileri ,benle diyaloğu çok iyi. İnsanların eğitimine göre değil karakterine göre bakılmalı. İşsiz güçsüz üniversiteli olacağına işi gücü olan kişi olsun daha iyi. Özel sektör üni mezunları işten çıkınca iş bulması yılan hikayesine dönüyor. Evlenince bir de bunla uğraş.

Üzgünüm anneniz haklı. Sadece fiziksel açıdan eleştirmesi çok yanlış. Onun dışında siz memursunuz düzenli bir hayatınız olacak. Esnaf adamın hayatı düzenli olmaz. Saati düzenli olmaz geliri de olmaz. Bazen bir kazanır bazen bin. Benim temizlik görevlisi tanıdığım bile esnaf adam istemiyor düşünün. Bir de doğulu olması büyük sorun. Eğer batılı gbi yasiyorsaniz. Kotu insan değiller ama çok farklılar. Adetleri toreleri bakış açıları herseyleri farklı ..çok pişman olursunuz sonra

Ya şu eğitimsiz adam kötü eğitimli adam iyi yanılgısı sıkmadı mı artık?

Eğitimli kötü bir insanın karşılığı eğitimsiz iyi bir insan değildir. Eğitimli iyi insanlar da bolca mevcut.

Siz lise mezununu seçmişsinizdir, kendinize layık görmüşsünüzdür, onu elde edebilmişsinizdir, aynı seviyedesinizdir vs. birçok sebep sayılabilir. Ancak insanların eğitim kriteri olması yanlış bir şey değildir. Hem eğitimli, hem kariyerli, hem yakışıklı, hem iyi, hem oturmasını kalkmasını bilen, hem giyinmeyi yemeyi içmeyi becerebilen insanlarla birliktelik kurmayı hedefleyebilirler.

Siz bu cocukla 3 yildir uzaktan mi iliski yurutuyorsunuz? Kendisi nasil bir insandir bilemem ama ben okuttugum kizimin lise mezunu biriyle evliligini onaylamazdim. Yani daha dogrusu cok iyi tanimam tartmam beni sasirtmasi gerekir ama pek de sanmiyorum. Dogulu olmasi tabiki problem degil ama kulturleriniz ne kadar zit ne kadar benzer? Ailesi nasil ve kendisinin ailesiyle iliskisi nasil?

+35 olup nasıl koca bulabilirim konusu var, çok da şey yapmamak lazım.

E Esila09 da kosmus eski konumu alintilamis. Tebrikler.

Eski konumda iliski sorusu sordum. "35ten sonra nasil koca bulunur" sorusu sormadim. Cevabimda da ben oyle kelimeler kullanmam demistim zaten. Konu acmadim dememistim. Dil meselesi bu isler dil. Avam dil kullanmiyorum ben.

Biri de gitmis bana lokasyon onerisi sunmaya calismis. Aklinca ezecek ya. Mahalle teyzeleri yolumu cevirmiyor herhalde. Neyse size laf anlatilmaz.

Siz gidin bi YL yapin da su lisans ezikliginizden bi kurtulun once. Zamaninda cabalamamissiniz ve bunu dert edinmissiniz belli ki. Nereye saracaginizi, nereden vuracaginizi sasirmissiniz. YL icin cabalayin en azindan bu sefer de isim bir yerden diploma olsun elinizde.

Mune sana da bravo. Su alintiladigim mesajlar uslup sorunu barindirmiyor ama ben bunlarin terbiyesizliklerini terbiyesizsiniz diye yuzlerine vurdugumda uslup sorunundan ban aliyorum oyle mi? Ne adalet ama..
Baska bir konuda da ayni durum vardi dun. Uyenin uzerine gitmisler gitmisler hatta biri argo kelime kullanmis bunu yaparken ama argocu ve digerleri banlanmamis ne hikmetse. Sanirim burada her turlu cirkinlik serbest ama karsi taraf bu ne terbiyesizlik diyince ban. Neyse daha bdvye ugramayacagim zaten. Biktim buranin seviyesizliginden valla. Sen simdi beni yine banlarsin. Canin sag olsun ne diyeyim :)

E ben o işi hallettim yaklaşık 10 sene önce. Gelecek sene bir tane daha yapayım diyorum alan değiştirdim çünkü. Şimdi yorum yapabilirim herhalde izninizle.

Canım bir eğitimci olarak söylüyorum, boşuna kas patlatmışsın...
O kadar sığ düşünmemeliydin eğer lisenle bile övünüyorsan, burada üniversite ,bölüm önemli değil senin kendini nasıl yetiştirdiğin daha mühim....

Konu moka sarmış ; ) Tüm dünyada eğitim düşmanı zihniyet sadece bizim ülkemizde var galiba. Bizim ülkemizde eğitimsizlik masumluk garibanlık saflık temizlik ve kirli para çoğaldığı içinde son dönemde zenginlik emaresi oldu. benim ilkokul mezunu babam 5 çocuk büyüttüden tutunda bizim amcaoğlu lise terk galerisi var paraya para demiyor noktasında geldi. eğitimsizlik övülecek bir gerçek değil arkadaşlar. yermek tercih meselesi. ben anadolu üniversitelerinden birinde okudum,ona rağmen katkısını gördüm. memurum donda sallananlardan kendi paramı kazanıyorum. ilkokul mezunu bir barzoya yanaşmadım beni alsın da aç karnım doysun diye. onu idare etmeye çabalamadım. Birisi yazmış eşimin patronu memurları donunda sallar diye sallar zenginliğiyle bu zenginliğe tav olacak kaliteyi de hayran bırakır elbet. konu sahibinin annesi memur maaşının 4 katı maaş alan , kültürel olarak alakasız,bu yüzyılda eğitimsiz birine kakalamaya çalışsaydı kızı, ne biçim anne diyecektiniz.şimdi parayı duyunca işe gidip ekmek getiren erkek çekiciliği oldu kadınlarda az değil gerçekten. Ben kendi adıma hem para hem eğitim hem cinsel duygusal uyum aradım evliliğimde nitekim ona göre karar verdim. zengin ama kafası basmayan adama performans gösteremezdim zaten zor biriyim, benden daha parlak bir zeka aradım, ona aşık oldum doğal olarak. bu arada ülkede ünv eğitimi ortada , bence berbat durumda. bu şartlar altında ancak lise eğitimini tamamlayabilmiş biri için ne düşünebiliriz ? benim annem 60 yaşında ingilizce öğreniyor şu an, yurtdışına gidecek diye. NOKTA ahahah biri yazmış hoşuma gitti.

Es secerken secici olmak gerekiyor bence. Beklentilerinizi dusuk buldum. Ben instagramda birini takip edeceksem bile bana ne katabilir diye bakiyorum. Gecen dunya guzeli bir kiz cikti karsima. Kendince moda tavsiyesi veriyor. Bakayim dedim ama esofmana esortman deyince takibe almaktan vazgectim. Kendini istedigi kadar gelistirsin, moda ikonu olsun bana gore yetersiz mesela. Anneniz hakli. Herkes dengi dengine.

Lisans mezunuyum size katılıyorum. Sırf lisans mezunu koca istiyorum diye linç edildiğim bile oldu. Her şey para değil ama insanlar bunu anlamıyorlar. Annem mesela. Hem akademisyen olmami istiyor hem de lise mezunu sanayide dükkanı olan biriyle evlenmemi istiyor. O lise mezunu olacak ben doktora mezunu. Arada resmen uçurum olacak Parayı duyunca insanlar o kadar degisiyorlar ki. Kadinlar lise mezunu erkeklerle evleniyorlar ama doktora, yüksek lisans ve lisans mezunu olup lise mezunu bir kızla evlenen erkek var mıdır acaba? Hiç görmedim de duymadım da
Ayrıca arkadaşlar kötü üniversite demisler. Okul okuldur arkadaşlar. Okuldan ziyade kişi de kendine bir şeyler katmali diye düşünüyorum. Ben İngilizce hazırlık okumamış bir insanim mesela. Ama kendimi öyle bir geliştirdim ki şuan İngilizce kitap makale vs okuyabiliyorum. Okuldan ziyade kişi de çabalamalı

Çevrenizdeki üniversite mezunu Almanlarla doyurucu konuşmalar yapamama nedeniniz aranızdaki dil ve kültür farkı olamaz mı ? Bir dili sonradan öğrenirken deyim ve detayların hepsine hakim olunamayabiliyor malum.

Merhaba nerminis,
yukarıda alıntılayıp boldladığım mesajınızı banlanacağınızı bilerek yazdınız değil mi? Çünkü bu üslubun banlanma sebebi olduğunu biliyorsunuz.

2 senedir de üyesiniz, az çok site kurallarını ve kurallara uyulmaması halinde Şikayet Et butonuna basılması gerektiğini de biliyorsunuzdur.

Bu sitede admin ve moderatörler adalet dağıtmaz zira öyle bir haddimiz olmadığı gibi yetkimiz de yok, burada kuralları uygularız, bu kurallara herkes uymak zorundadır.

Üyeler şayet kurallara uymayan bir mesaj yazmışsa kurallar gereği Şikayet Et butonuna basıp bildirmelisiniz, dün hangi konuda kim ne yazmış da banlanmamış mesela? O yazılanlar şikayet edilmiş mi?

Dünkü konu diye bahsettiğiniz troll konuysa eğer, ki sanırım o konudan bahsediyorsunuz bir tek konuyu açan kişi gönderildi yine kural gereği çünkü troll üyelikleri haklı olarak iptal ediyoruz, troll üyelerin konularında da troll kişiye yazılanlara işlem yapılmaz sitede, bu hep böyle olmuştur.

Ama derseniz ki hayır başka bir konu o zaman Şikayet Et butonuna basmalısınız.

Kadinlar lise mezunu erkeklerle evleniyorlar ama doktora, yüksek lisans ve lisans mezunu olup lise mezunu bir kızla evlenen erkek var mıdır acaba? Hiç görmedim de duymadım da
va tabii ki canım, belki şimdi her yerde okul açıldı diye bir yerlerden mezun kızlarla evleniyorlardır ama 10 sene öncesine kadar muhafazakar tayfa özellikle gayet lise mezunu hatta lise mezunu bile olmayan kızlarla evleniyordu (benim yaş 40ı geçti yeni doktora bitirmiş kişiler artık benden çok küçük onları ayrıntılı takip edemiyorum tabi o yüzden bilemedim kesin konuşamıyorum)

eski cumhurbaşkanımız abdullah gül doçentti evlendiğinde eşi 16 yaşındaydı, nereden mezun olabilir en fazla sizce?
benim etrafımda onlarca örneği var böyle evlilliklerin. hatta kızı ortaokul mezunu "alıp" sonra torpille bir yerlere sokup, mezun edip kendi okulunda iş veren var. biri bölümüne sekreter aldı böyle. (önce metresiydi sonra evlendiler)

bunlar hep dekan rektör vali müdür bürokrat vs olan babalar eşleri ilk/orta okul mezunu

benim oldukça seküler arkdaşlarım arasında da var etraflarından örnekler adam doktoralı, kız ite kaka okul bitirmiş ya da hiç bitirmemiş, var yani dolu.

Çevrenizdeki üniversite mezunu Almanlarla doyurucu konuşmalar yapamama nedeniniz aranızdaki dil ve kültür farkı olamaz mı ? Bir dili sonradan öğrenirken deyim ve detayların hepsine hakim olunamayabiliyor malum.
Yok değil cünkü dilim gerçekten çok iyi. Ileri derecede edebi ve bilimsel eserleri Almanca okuyup anlayacak durumdayim. Burada yüksekokul seviyesinde bir okulda da eğitim alıyorum. Eşim ve ailesi ve tüm arkadaşlarımız alman. Sorun ilgi alanları. Çevremdeki insanlar edebiyat, sinema, politika gibi konulara ilgi göstermiyorlar.

Genel anlamda ben türkiyedeki bir çok tanıdığımı daha donanımlı ve ilgili buluyorum.

Şu anda bunları size yazarken tüm bunları Almanca yazsaydım kendimi daha iyi ifade edebilirdim diye düsünüyorum.

Kadinlar lise mezunu erkeklerle evleniyorlar ama doktora, yüksek lisans ve lisans mezunu olup lise mezunu bir kızla evlenen erkek var mıdır acaba? Hiç görmedim de duymadım da
Siz anadoluda yaşamıyor musunuz??? Ben heppp tam tersi örnekleri görüyorum. Erkekler üçe beşe bakacak kapasitede olmuyor çoğu zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…