- 11 Aralık 2018
- 42.027
- 261.120
- 598
- Konu Sahibi ribozoming
İlgi alanı divan edebiyatı ise o konuda kendini geliştirmiş olabilir. Ben üniversite mezunuyum ama ilgi alanım olmadığı için lisede öğrendiklerim dışında bir şey bilmem divan edebiyatı ile ilgili. Ama mühendis olmadığım halde jet motorun çalışma prensibini bilirim, çünkü ilgi alanım. Hobiler, ilgilenilen şeyler insanı bir adım öteye taşır bunda hemfikiriz ama divan edebiyatı biliyor diye offf ne kültürlü adaaam diyemeyiz.aslinda ilkokul mezunu övücüsü degilim. Ben de tamamen iyi bir egitimden yanayim. Ilkokul kismini abartmisim siz söyleyince farkettim. Bu arada benim babam da sizin anneniz gibi belki ondan böyle bir örnek verdim. Ama benim aklim ta 30 sene önceki lise mezunu ve acayip bilgili bir adamda takili kaldi. adam divan edebiyatindan siir örnekleri verip siirin ölcüsünü belirleyebiliyordu. ben de yapabiliyordum ama ben o zaman türk dili ve edebiyati okuyordum.
Ben bir cok üniversite mezununun günümüzde cok az bilgi birikimi sahibi oldugunu ve ilgi alanlarinin cok dar oldugunu düsünüyorum.
Yeni nesil bence dış dünyaya bizden daha açık, az az da olsa çok fazla şeyle ilgilenme imkanları var. Evet aralarında seviyesi çok düşükler de var ama sayıları fazla değil. Gençlere biraz haksızlık ediyoruz bence.