Erkek arkadaşımın masraftan kaçma çabası?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bı kere evleniyosun gonlunden neler geciyosa yap hepsini yoksa içinde kalır ben eski olsun yeterki bı arada olalım idare ederim dedikçe hep kendimden verdim sonuç herşey içimde kaldı şimdiki aklım olsa herşeyi usulüne uygun yapardım en basiti bı arkadaş görüşmesi olsa düğün eşya muhabbeti kıyaslaması yapiliyo yani sürekli karşına çıkacak bı durum ilerde tabiki yenilenir ama yeni gelin evi gibi olmaz yinede

Büyük konuşmamak lazım. Hayatta herşey var. Bir dersin iki olur, üç olur. Hayırlısı deyip çıkmalı yola.

Bence abartiyorsunuz koltuk takimi degisebilir belki ama beyaz esya neden degissin ki. Bunun neyine alindiniz anlamadim

Çok abartmışsın
Madem istenmiyorsun beğenmediğin eşyaları kendin al
Adam 1-2 senelik eşyasını almışken neden yeniden alsın ki
Senin düşünceli olup gerek Yok demen gerekir

beyaz eşyayı ve yatak odasını kız tarafı alır ve bir yıllık beyaz eşya daha garanti sürecindedir.

Boş masraf.
Boşu boşuna eşya aldırmazdım ben.
Sonuçta yeniymiş eşyaları.
Hem o paraya ileride çok ihtiyacınız olacak.
Peşinat ya da araba için kullanabilirsiniz,çocuk düşünüyorsanız ona yatırım yapabilirsiniz.

Konuya verilen cevapları okumadım.

Evlenirken eşimin bekar evindeki eşyaları kullandık, eksikleri aldık sadece. 6 seneyi geçti hala kullanıyorum. Bi eksiklik hissetmedim, gayet mutluyuz. Mutluluğu eşyada arayan bir kadın olmadım hiç bir zaman.
Bu siteye bakın biraz, evi yepyeni eşyalarla döşenmiş kaç kadın mutlu?

Yatak odası,mutfak ve beyaz eşya kız tarafından yapılır zaten
Onları siz alın
Geriye kalan beğenmediğiniz ne varsa da göl kenarındaki eve gönderip zevkinize göre döşeyin evi
Yaşam alanı kişiye özeldir
Şahsen beğenmediğim koltuk bana batar
İstemem
Bu konularda da parayı düşünmem

1-2 yıllık eşyalar çok kullanışlı olur daha. Yazık o kadar masrafa sokmayin kendinizi. 2-3 yıl sonra alırsınız yenilerini. Ben evlenirken evimin çoğu eşyalarıni ikeadan aldım çok daha hesaplı oldu bizim için.

Bu teklifi ben kendim yapmıştım nişanlım sizinkinden daha eskiydi bizim eşyalarımız.alacak gücümüz de vardı. Eksikleri aldım sadece. Çok da iyi oldu. Herkes borç öderken biz böyle sıkıntılara girmedik. Ha zevkime uymayanlar tabi ki vardı ama zaman içinde yavaş yavaş değiştiriyorum. Mobilyayı anlarım ama beyaz eşya değiştirmek hele gerçekten gereksiz ve israf gibi geliyor. Diğer konularda cimriliği yoksa bu talebine takılmayın nişanlınızın. Bir çok insanın düşündüğünü söylemiş. Makul sebepler. Onun yerine güzel bir balayına gidersiniz, Avrupada bir kaç ülke bile gezersiniz. Evlilik telaşesi olmadan eşya almak da zevklidir, kısa zaman içinde bile değişiyor inanın zevkleriniz.yatak odası alın diğerlerini sırayla yapın.

Kesinlikle katılıyorum ve eşyaya hizmet etmenin mantığını anlamıyorum. Ki bu arada durumu iyi olan bir aileden gelip, 2. El eşya almak zorunda kaldik, annem kahroldu ama ben çok mutluydum. Ki şu anda da yurtdışına taşındık, herşeyimiz 2.el ve ben hiç söylenmedim. Kimseyle mukayese de etmiyorum ve kimin ne düşündüğü umurunda bile degil

Allah aşkımıza, bu devirde hala düğün eşya kıyaslaması var mı? Varsa çok yazık. Benim eşyadan kime ne?

Ay yemişim eşyayı valla, aşk olsun huzur olsun bana yeter.
Eşya diye tutturup mis gibi kullanılabilir şeyleri kenara atıp bir ton borcun altına girseydik mutlu mu olacaktık sanki? Yeni gelin evi mantığını ömrüm boyunca anlamadım anlamayacağım.

Hayat bu kadar pahalıyken,sizin yaptığınız şımarıklığa giriyor kusura bakmayın...yurtdışındayım eşyaya bizim Türkiyede evlenen genç kızlarımız kadar anlam yükleyen görmedim daha...gelinlik olsun eşya olsun takı vs olsun sanki sidik yarışına giriyor herkes,sonra da aman çok borcumuz var ödeyemiyoruz huzurumuz kaçtı deniyor...neyse içim şişti
Ha bir de burda ikinci el eşya mağazaları o kadar ünlüki.yani tamamen kafa yapısıyla alakalı..bizimki kullanılabilirlikten çok millete gösterimlik olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…