Erkek arkadaşımın masraftan kaçma çabası?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Çok haklısınız
Ben türkiyede yaşıyorum ama bebeğimin eşyalarını ikinci el aldım
Çoğu kişiye söyleyemedim bile
Acıyor gibi bakıyorlar
Durumum olmadığından değil, sıfır almayı gereksiz bulduğumdan
Şimd kendim de kullanıp satacağım

Şu evlilik konularına o kadar çok anlam yüklüyorsunuz sonra sevdiğiniz kişiden oluyorsunuz. ‘Her genç kız gibi ben de isterim’ diye bir fikri var istemeyen bile sürü psikolojisi ile ayak uydurmak zorunda kalıyor. Alt tarafı bir bulaşık makinası iyi yikasın yeter, ya da koltuğu beğenmedin yüzünü döşeme yaptır yanına berjer ekle yastık yaptır ya da kendin yap. Asıl o zaman seni yansıtacak o ev. Mağazadan gidip almakla olmuyor zevk yansıtma konusu. Nişanlın sonuna kadar haklı. Ben olsam benden çıkardı o fikir almayalım diye

Ayy gerçekten kadınların bu prenses sendromu beni benden alıyo ya.Nedir yani yepyeni şeyleri atıp binlerce lira harcayınca rahata mı ereceksiniz.Sizin gibi insanlara öyle yapmak gerek tabi.Beyaz eşyaları alacak olan kız tarafıdır zaten adam niye masraftan kaçsın para sizden çıkacak.Ayrıca değerinizi maddi şeylerle mi ölçüyosunuz biraz vizyonlu olun yahu bi adam bana geçen sene alınan şeyleri atıp yenilerni almayı teklif etse salak mı bu derdim ama siz kendinize değer biçiyosunuz yazık valla erkeklern işi de zor ne diyim

Canım benim eşimde evlenmeden önce bekar evindeki beyaz eşyaları kullanma taraftarıydı. Ben istemiyordum.herşeyi yeniden aldık. Ama şöyle bi düşününcede evlendikten sonra eşya şey hevesin hemen kaçıyo. Zamanla evliyken küçük lüçük değişikliklere gidip hem maddi açıdan sıkılmadan hemde istediğiniz gibi gün geçtikçe en yenisi güzeli hangisiyse ona göre ala ala o şekildede yeni ev dizayn edebilirsiniz. Ama eşiniz oldu bittiye getirmiyor emin olun erkekler eşyaya bizim baktığımız gözle bakmıyor onlar için hepsi bir. Birazda maddi açıdan rahat olalım diye düşünüyor.

bekar kızsın sen bir kere evleniyorsun her şeyi rüyalarındaki gibi dizz <3 diyenleri anlamıyorum gerçekten. ben buzdolabını çok fonksiyonel bulmadım ya da içime sinmedi, birlikte benim beğendiğim ve şu şu özellikleri olan buzdolabını alsak olur mu? gibi bir teklifte bulunabilirsiniz çok içinize sinmediyse.

konudan sanki siz çalışmıyormuşsunuz da bütün masrafı erkek yapacakmış gibi bi izlenim aldım. eğer gerçekten adamı sevmiyor ve yeni evlenen türk kızının içmimarına dönüşme hikayesini gerçekleştirmek istiyorsanız bi kez daha düşünün. 10 yıl sonra eşyalar da eskiyecek tahammülünüz de azalacak.

Avrupa'da birçok kişi durumu iyi olsa bile bebek cocuk kiyafetlerini 2.el alıyorlar, nedeni de çok basit, zaten 2 -3 kere giyecek ve büyüyecek! Bence başkalarının ne dediği hiç de umurunuzda olmamalı, utanılacak birşey yok, aksine herşeyi sıfır alarak tüketim toplumu olmak daha utanç verici

Bence biraz fazla anlam yüklüyorsunuz bu eşya meselelerine. Belki erkek arkadaşınıza evlendiği sırada destek olacak kimse yok ve siz şimdi hayal dediğiniz eşyaların borcuna -düğün borcuna gömüldüğünüzde, borçlar yüzünden balayı zamanlarınız kabusa -kavgalara çevrildiğinizde anlarsınız yanlış düşündüğünüzü .
Adam haklı , almış beyaz eşyasını filan , niye bir daha masraf yapsın ki? Herkes bir ömürlük evleniyor , yani önünüzde alacağınız çok zaman var.
Ben evlendiğimde eşimin evi a-z’ye kuruluydu .. bir tek yatağı değiştirdik , onun dışında aklınıza gelen herşey vardı (tabii çarşaf vb. Şeyler Alındı ya da benim vardı getirdim)
Ve ben hiç aklımın ucuna bile gelmedi evi yeniletmek , çünkü açıkçası kendimi de düşündüm evlenir evlenmez , anlaşacaz mı anlaşmayacaz mı belli değil(evlilik gerçekten başka) dünya borca girmek işime gelmedi ...
2 sene sonra çataldan -bıçak kadar herşeyimi yeniledim . hatta oturduğum yerden başka bir eve taşındım ... demem o ki bence aranızda daha ciddi problemler yoksa ,ben hiç anormal bir durum göremedim .
Dilerim ortak noktayı bulursunuz... mutluluklar !

Adam yeni almıs eşyaları zaten yazık onları çöpemi atsın yazık degılmı?? Ayrıca esya cokmu önemlı sizce?

Bana saçma geldi
Evli değilsiniz sonuçta
Tanıma aşaması bu zaten

Eşyalar çok yeniyse olur da
İsinize sinmiyo sonuçta

Ayrıca
Neden kadınlar hep idareci
Çekip çevirici
Eskisiyle yetinen...
Zevklerine kulak asılmayan modda olmak zorunda

Ben şahsen evleneceğim kişinin eşyaları 3-4 yıla kadar eskiyse kabul ederim
Değişim aşamasında daha iyisini alırım

Sorun değil
Hem çok fedakarlık yapınca erkekler çok mu karşılığını veriyo

Sevgiliniz tamamen hakli.
Evlilik esya almaktan ibaret degil bugunler geciyor ama aranizdaki iliski bugunlerde atilan adimlarla sekilleniyor esya almak cok kucuk bir kismi ben ilk defa evlenicem diye yaklasmak size kaybettirir. Mutlaka bir orta yol vardir hali perde kirlent ile hava degisebilir mesela.
Illa istiyorsaniz masrafini karsilayin istediginizi alin evdekileride 2. El sitelerde satin

Ayrica evlenmeden neye ihtiyac duyacaginizi bilemezsiniz. Siz daha sanslisiniz o alisverisi ihtiyaclar dogrultusunda yapabilirsiniz. Beyaz esya sans isi aldiginiz cok daha kotu cikabilir. Bunlarin hepsi evlendikten sonra netlesir.

Eşyaya bu kadar çok değer verip bu kadar anlam yüklemenin mantığını ömrüm boyunca anlayamadım anlamayacağım da.. Konu sahibi sizi tenzih ediyorum, ancak iki insan hayatını birleştirirken hep eşya mal mülk gösteriş odaklı bir koşuşturma içinde debelenip duruyor insanlar, düğün bitip herkes köşesine çekilince evlilik bu muydu deniliyor.. Yuva kurmak, aile olmak demek son moda koltuk takımı en son çıkan beyaz eşyaya sahip olmak demek değil ki.. Evlenmeyi yeni bir yaşam inşa etmeyi ev dizmeyle kariştirirsanız sonrasında tomarla para saçtığınız eşyalarınızla bakışabilirsiniz. Birlikte yaşlanmayı düşündüğünüz insanın sevgisini bile eşyayla ölçer hale gelirsiniz.. İnsanın en güzel dönemleri bence evlilik öncesi zamanlar, insan böyle şeylere takılarak zehir etmemeli..

Valla bir kadın olarak bende aynı şekilde düşünürüm. İlla herşey yeni olsun istemem. Sonrasında olan maddi sıkıntı sizi daha da boğar çünkü, gölevi var demişsiniz eğer oraya da bişeyler alınacaksa dediğiniz gibi yapın buradakileri oraya taşıyıp yeni alın. Ama görevi olmasaydı %100 nişanlınıza katılırdım ne yalan söyliyim

Para kadının cebinden çıkmadığı için:)Parası olan kadın “yok canım ben şunları beğenip aldım eve gönderiyorum” diyor.

Erkek arkadaşın gayet mantıklı. Evlenince bir kuruş bile değerli olacak. Ayrıca şu an kullandığı koltuğa da popo konuluyor senin almayı planladığına da. Eşyalara çok anlam yüklemeyin. Hepi topu eşya. Önemli olan yaşanılan anılar. Sizin gibi düşünenler eşya için anları kaçıran ya da kötü yaşayanlar.

Olmadığını düşünüyo musun gerçekten herkes herşeyi kıyaslayarak yaşarken helede birilerini kırmamak adına mecburi surdurulen ilişkilerde
Sanırım bu kıyaslama durumu herkesin kendi çevresiyle ilgili bir durum, çok basit ve gereksiz buluyorum. Avrupa gibi gelişmiş toplumlarda bu duruma az rastlanıyor. Toplum olarak kendimizi gözden gecirmeliyiz

Son düzenleme:
valla ben bu konuda nişanlın gibi düşünüyorum. ne gerek var ekstra masrafa? biz eşimle ikimiz de çatr çatır para kazanırken borçsuz evlenelim diye her şeyi o kadar minimum ve sade aldık ki... çok küçük bi ilçede yaşıyorduk zaten bir şey de bulamamıştık. annem bi yerden kayınvalidem bi yerden aldılar halıyı,perdeyi öte beriyi. ben hiç önemsemedim perde perdedir,halı halıdır diye.ama merkeze gelince yıllar içinde her şeyimizi aldık,içime sinmeyenleri değiştirdim filan. zamanla alırsınız olmaz mı? gönül koyma bence ya da paradan kaçıyo diye düşünme. bilemedim yani ben böyle düşünüyorum

Sanırım bu kıyaslama durumu herkesin kendi çevresiyle ilgili bir durum, çok basit ve gereksiz buluyorum. Avrupa gibi gelişmiş toplumlarda bu duruma az rastlanıyor. Toplum olarak kendimizi gözden gecirmeliyiz
Beş parmağın beşi bile bir değil çeşit çeşit insan var Avrupa şöyle Türkiye böyle kıyaslaması benlik bsy degil ama evet çevreyle alakalı bnm demek istediğim yeni gelinin herşeyi yeni olur herkes evini görmeye gelir hediyesiyle eski eşyalar elbet zamanı gelince değişir ama gönlünce bı kere evini isteğine göre yapamadıktan sonra değişse de içine sinmez ben isterdim herşeyin uyumlu olsun ama bnm eşimin imkanı yoktu şuan tamamlıyoruz ama hepsi ayrı telden ha sorun mu degil yinede ama imkan varsa içinde kalacaksa yapsın konu sahibi gönlünden geçeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…