Hayat bu kadar pahalıyken,sizin yaptığınız şımarıklığa giriyor kusura bakmayın...yurtdışındayım eşyaya bizim Türkiyede evlenen genç kızlarımız kadar anlam yükleyen görmedim daha...gelinlik olsun eşya olsun takı vs olsun sanki sidik yarışına giriyor herkes,sonra da aman çok borcumuz var ödeyemiyoruz huzurumuz kaçtı deniyor...neyse içim şişti
Ha bir de burda ikinci el eşya mağazaları o kadar ünlüki.yani tamamen kafa yapısıyla alakalı..bizimki kullanılabilirlikten çok millete gösterimlik olsun
Avrupa'da birçok kişi durumu iyi olsa bile bebek cocuk kiyafetlerini 2.el alıyorlar, nedeni de çok basit, zaten 2 -3 kere giyecek ve büyüyecek! Bence başkalarının ne dediği hiç de umurunuzda olmamalı, utanılacak birşey yok, aksine herşeyi sıfır alarak tüketim toplumu olmak daha utanç vericiÇok haklısınız
Ben türkiyede yaşıyorum ama bebeğimin eşyalarını ikinci el aldım
Çoğu kişiye söyleyemedim bile
Acıyor gibi bakıyorlar
Durumum olmadığından değil, sıfır almayı gereksiz bulduğumdan
Şimd kendim de kullanıp satacağım
Arkadaşlar yakın zamanda evlilik planımız var. Ancak kafama takılan şeyler var. Erkek arkadaşım memur olup ev tuttuktan sonra evini dizmiş. Bazı eşyaları yeni. Tv bulaşık makinesi buz dolabı mesela. 1-2 sene olmuş alalı. Sadece Tv ünitesini bana sorarak danışarak aldı kendi evine. Oturma grubu falan da yeni ama 1-2 sene önce benim fikrimi almadan almıştı. Şimdi diyor ki bu eşyaları kullanalım yeni almayalım bunlar yeni zaten. Açıkçası ben de ailemle yaşadığım için hep hiç kendi evimin eşyasını kendim seçemedim. İçimde kaldı. Bu nedenle evimde kullanacağım eşyayı kendim seçmek istiyorum. Benim de zoruma gitti alındım. Masraftan mı kaçıyorsun bir kere evlenicem ilk defa evimi dizicem ben senle beraber seçip o hissi tatmak isterim dedim. O da gereksiz masraf yapacağımıza o parayla birikim yaparız mal mülk ev araba sahibi olmaya çalışırız dedi. Mobilyayı beğenmedin onu değiştiririz ama buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi bunlar daha yeni şeyler onları kullanırız dedi. Tamam dedim ancak içine kurt düştü açıkçası. Oldu bittiye getiriyor. Evliliği ve bu hazırlıkları önemsemiyor gibi hislere kapılıp üzüldüm. İki ayrı evimiz olacak birincisi annesinin olduğu evin üst katı göl kenarı ev. Ora tatil mekanı gibi haftasonları tatillerde falan kafa dinlemelik. Bir de şehir merkezinde yaşayacağımız ayrı evimiz olacak. Ben de dedim ki sonuçta iki ayrı evimiz olacak diyorsun. Göl kenarındakini de dizeceğiz. Eski eşyalarını oraya koyalım kendi evimize yenilerini alırız iki tarafa da eşya lazım sonuçta. Bu defa da dedi yine beyaz eşyayı alırız yeni eve beğenmediğin eşyaları oraya koyarız. Yepyeni hiç kullanılmamış olsun birbiriyle uyumlu olsun falan takıntın var mı ki dedi var dedim. Düzenli uyumlu şık olsun isterim. Ve önemsenmiyormuş gibi değil de ilk kez evlenen her genç kız gibi hayallerimdeki gibi evimi eşimle birlikte dizayn etmek isterim dedim. Şimdi size sormak istediğim şu. Hislerimde yanılıyor muyum hak vermeli miyim. Oldu bittiye getirip ucuza getirip evliliği öyle çabucak halletmeye çalışıyor önemsemiyor gibi hissettim kırıldım ben şuan
Para kadının cebinden çıkmadığı için:)Parası olan kadın “yok canım ben şunları beğenip aldım eve gönderiyorum” diyor.Ayrıca
Neden kadınlar hep idareci
Çekip çevirici
Eskisiyle yetinen...
Zevklerine kulak asılmayan modda olmak zorunda
Ben şahsen evleneceğim kişinin eşyaları 3-4 yıla kadar eskiyse kabul ederim
Değişim aşamasında daha iyisini alırım
Sorun değil
Hem çok fedakarlık yapınca erkekler çok mu karşılığını veriyo
Erkek arkadaşın gayet mantıklı. Evlenince bir kuruş bile değerli olacak. Ayrıca şu an kullandığı koltuğa da popo konuluyor senin almayı planladığına da. Eşyalara çok anlam yüklemeyin. Hepi topu eşya. Önemli olan yaşanılan anılar. Sizin gibi düşünenler eşya için anları kaçıran ya da kötü yaşayanlar.Arkadaşlar yakın zamanda evlilik planımız var. Ancak kafama takılan şeyler var. Erkek arkadaşım memur olup ev tuttuktan sonra evini dizmiş. Bazı eşyaları yeni. Tv bulaşık makinesi buz dolabı mesela. 1-2 sene olmuş alalı. Sadece Tv ünitesini bana sorarak danışarak aldı kendi evine. Oturma grubu falan da yeni ama 1-2 sene önce benim fikrimi almadan almıştı. Şimdi diyor ki bu eşyaları kullanalım yeni almayalım bunlar yeni zaten. Açıkçası ben de ailemle yaşadığım için hep hiç kendi evimin eşyasını kendim seçemedim. İçimde kaldı. Bu nedenle evimde kullanacağım eşyayı kendim seçmek istiyorum. Benim de zoruma gitti alındım. Masraftan mı kaçıyorsun bir kere evlenicem ilk defa evimi dizicem ben senle beraber seçip o hissi tatmak isterim dedim. O da gereksiz masraf yapacağımıza o parayla birikim yaparız mal mülk ev araba sahibi olmaya çalışırız dedi. Mobilyayı beğenmedin onu değiştiririz ama buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi bunlar daha yeni şeyler onları kullanırız dedi. Tamam dedim ancak içine kurt düştü açıkçası. Oldu bittiye getiriyor. Evliliği ve bu hazırlıkları önemsemiyor gibi hislere kapılıp üzüldüm. İki ayrı evimiz olacak birincisi annesinin olduğu evin üst katı göl kenarı ev. Ora tatil mekanı gibi haftasonları tatillerde falan kafa dinlemelik. Bir de şehir merkezinde yaşayacağımız ayrı evimiz olacak. Ben de dedim ki sonuçta iki ayrı evimiz olacak diyorsun. Göl kenarındakini de dizeceğiz. Eski eşyalarını oraya koyalım kendi evimize yenilerini alırız iki tarafa da eşya lazım sonuçta. Bu defa da dedi yine beyaz eşyayı alırız yeni eve beğenmediğin eşyaları oraya koyarız. Yepyeni hiç kullanılmamış olsun birbiriyle uyumlu olsun falan takıntın var mı ki dedi var dedim. Düzenli uyumlu şık olsun isterim. Ve önemsenmiyormuş gibi değil de ilk kez evlenen her genç kız gibi hayallerimdeki gibi evimi eşimle birlikte dizayn etmek isterim dedim. Şimdi size sormak istediğim şu. Hislerimde yanılıyor muyum hak vermeli miyim. Oldu bittiye getirip ucuza getirip evliliği öyle çabucak halletmeye çalışıyor önemsemiyor gibi hissettim kırıldım ben şuan
Olmadığını düşünüyo musun gerçekten herkes herşeyi kıyaslayarak yaşarken helede birilerini kırmamak adına mecburi surdurulen ilişkilerdeAllah aşkımıza, bu devirde hala düğün eşya kıyaslaması var mı? Varsa çok yazık. Benim eşyadan kime ne?
Sanırım bu kıyaslama durumu herkesin kendi çevresiyle ilgili bir durum, çok basit ve gereksiz buluyorum. Avrupa gibi gelişmiş toplumlarda bu duruma az rastlanıyor. Toplum olarak kendimizi gözden gecirmeliyizOlmadığını düşünüyo musun gerçekten herkes herşeyi kıyaslayarak yaşarken helede birilerini kırmamak adına mecburi surdurulen ilişkilerde
Beş parmağın beşi bile bir değil çeşit çeşit insan var Avrupa şöyle Türkiye böyle kıyaslaması benlik bsy degil ama evet çevreyle alakalı bnm demek istediğim yeni gelinin herşeyi yeni olur herkes evini görmeye gelir hediyesiyle eski eşyalar elbet zamanı gelince değişir ama gönlünce bı kere evini isteğine göre yapamadıktan sonra değişse de içine sinmez ben isterdim herşeyin uyumlu olsun ama bnm eşimin imkanı yoktu şuan tamamlıyoruz ama hepsi ayrı telden ha sorun mu degil yinede ama imkan varsa içinde kalacaksa yapsın konu sahibi gönlünden geçeniSanırım bu kıyaslama durumu herkesin kendi çevresiyle ilgili bir durum, çok basit ve gereksiz buluyorum. Avrupa gibi gelişmiş toplumlarda bu duruma az rastlanıyor. Toplum olarak kendimizi gözden gecirmeliyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?