erkek arkadaşımın paraları

sanırım öğrencisiniz ve emin olmamakla birlikte iki taraf birden öğrenci mi? benim misyonuma ters ikili ilişkilerde maddi yardımların olması her iki taraf da öğenciyse.en nihayetinde onlar da anne babaya bağımlı. ama sen öğrenciysen ve erkek arkadaşın kendi kazandığı paradan yardım ediyorsa sömürü olmaksızın olabilir. burada güzel olan paranın yarısına dokunmamış olman. ama yine de böyle bir durumda aile ilk planda olmalı.. erkek arkadaşın çok iyi niyetli olabilir ama olmayabilirdi de. ya da ileri de bunun faturası karşına çıkar çıkmaz o da ayrı bir durum.önce aile bence.

Bir gün de erkek parası yemek isterdim,içimde ukde kaldı:)Ama mümkün değil,hep benden fakirler çıkıyor karşıma:)Aman maddiyatları bozulmasın,yük olmayayım.yazık,parasız diye kıvranıyorum.Bıktım hani..Kıymet bilseler bari..Çok takma kafana bence,zor zamanında yardımcı olmuş,geri kalanını verebilirsin,bunu da elime geçince verecem'dersin,istemezse ne ala..

benim bir sağlık problemimden dolayı sevgilim doktor için bana 3 ay boyunca aylık 260 lira gönderdi. babamla kötü olduğum için mecburen babama açmadım bile konuyu zaten çok da mühim bişey değildi. psikolog içindi. bana 130 lira gerekiyodu aylık 1 seans için, ancak o ısrarla 260 lira gönderdi her ay ihtiyacın olur senin diye. ve bu parayı ben istemedim ondan binbir ısrarla göndermeye devam etti. ben de 130dan fazlasına dokunmadım hesapta birikti kalanlar. fakat şimdi, onun 510 lira paraya ihtiyacı oldu acil olarak. bana hesapta para kalıp kalmadığını sordu. ben de durumu söyledim çekmedim yarasını diye, tamam dedi önemli değil dedi üstünü ben hallederim dedi. ama vicdanım hiç mi hiç rahat değil kendimi sevgili parası yiyen çıkarcı bi kız gibi hissediyorum. ona da söyledim ama kötü hissetmemem gerektiği konusunda rahatlatmaya çalıştı beni. yinede içim rahat değil. acaba diyorum çok ayıp mı ettim çocuğa :18:
bi de ısrarla rica ediyorum lütfen ama lütfen sırf muhalefet olmak için yorum yapacak olanlar hiç yazmasın. şimdiden teşekkürler.

Asla kendini bu şekilde etiketleme canım. yaptığın şey etiketleyerek çarpıtılmış bir düşünceye odaklanmak.. Sen sevgili parası yiyen çıkarcı biri değilsin neden mi? O senin sevğilin ihtiyacın olduğu için sana para gönderdi ve sende bunu kullandın ama o senin ihtiyacından fazlasını gönderdi. Sende bu parayı kullanmak yerine gerekli olan miktarını kullaıp geri kalanını onun bildiği bir hesapta topladın istediği zamanda verdin.. Bu senin ahlaklı biri olduğunu gösterir. Emin ol eger senin imkanın olsaydı ve o senden isteseydi sende aynısını yapardın. Unutma duyguların sen değilsin. Şuanda kendini suçlu hissediyorsun ortada bir suç ya da kabahat yok. öptüm

ilişkiniz belli bir zamana yayılmış ben sizin hiç o kan emicilerden olduğunuzu sanmıyorum kendinizi rahatlatın. aranızda para problem olmamalı,çünkü yeri geliyor insan ailesine bahsedemediği sıkıntısını sevdiğine anlatıyor.belli mi olur belki ileride hastalıkta,sağlıkta diyeceğiniz kişidir :)))

sizin zor anınızda içinden gelerek size katkıda bulunmuş.sizde bu katkısını çıkar olarak görmeyipp ihtiyacınız kadarını kullanmış geri kalanını onun zor anında yine ona yollamışsınız.eğer yolladığı parayı yollamamış olsaydı belkide o sıra hepsini harcayacak ve şuanda ihtiyacı olduğunda ihtiyacı karşılanmayacaktı :34: ..durumunuz iyi olduğunda onun sıkışıklık anında sizde arkadaşınıza yardım edersiniz..
tabiki ben de ona yardım etcem. böyle zamanlarda birbirimize destek olmak güzel ama suçluluk duygusu hissetmemek elimde değildi onun acil ihtiyacı olunca. teşekkür ederim
sanırım öğrencisiniz ve emin olmamakla birlikte iki taraf birden öğrenci mi? benim misyonuma ters ikili ilişkilerde maddi yardımların olması her iki taraf da öğenciyse.en nihayetinde onlar da anne babaya bağımlı. ama sen öğrenciysen ve erkek arkadaşın kendi kazandığı paradan yardım ediyorsa sömürü olmaksızın olabilir. burada güzel olan paranın yarısına dokunmamış olman. ama yine de böyle bir durumda aile ilk planda olmalı.. erkek arkadaşın çok iyi niyetli olabilir ama olmayabilirdi de. ya da ileri de bunun faturası karşına çıkar çıkmaz o da ayrı bir durum.önce aile bence.
evet ikimizde öğrenciyiz. ancak bana gönderdiği paralar ailesinden aldığı para değildi kendi parasıydı. şu anda onu çok iyi niyetli görüyorum ama dediğiniz gibi ilerisi ne olur görcez bakalım. teşekkür ederim
Bir gün de erkek parası yemek isterdim,içimde ukde kaldı:)Ama mümkün değil,hep benden fakirler çıkıyor karşıma:)Aman maddiyatları bozulmasın,yük olmayayım.yazık,parasız diye kıvranıyorum.Bıktım hani..Kıymet bilseler bari..Çok takma kafana bence,zor zamanında yardımcı olmuş,geri kalanını verebilirsin,bunu da elime geçince verecem'dersin,istemezse ne ala..
benim sevgilim de zengin değilki hem de hiç değil:) istemiyo borç olarak vermedim diyo ama bunun altında kalmamki mutlaka ona yardımcı olurum bende. teşekkür ederim
Asla kendini bu şekilde etiketleme canım. yaptığın şey etiketleyerek çarpıtılmış bir düşünceye odaklanmak.. Sen sevgili parası yiyen çıkarcı biri değilsin neden mi? O senin sevğilin ihtiyacın olduğu için sana para gönderdi ve sende bunu kullandın ama o senin ihtiyacından fazlasını gönderdi. Sende bu parayı kullanmak yerine gerekli olan miktarını kullaıp geri kalanını onun bildiği bir hesapta topladın istediği zamanda verdin.. Bu senin ahlaklı biri olduğunu gösterir. Emin ol eger senin imkanın olsaydı ve o senden isteseydi sende aynısını yapardın. Unutma duyguların sen değilsin. Şuanda kendini suçlu hissediyorsun ortada bir suç ya da kabahat yok. öptüm

çok teşekkür ederim

ilişkiniz belli bir zamana yayılmış ben sizin hiç o kan emicilerden olduğunuzu sanmıyorum kendinizi rahatlatın. aranızda para problem olmamalı,çünkü yeri geliyor insan ailesine bahsedemediği sıkıntısını sevdiğine anlatıyor.belli mi olur belki ileride hastalıkta,sağlıkta diyeceğiniz kişidir :)))

inşallah:) teşekkür ederim

vicdanın rahatsa sorun yok..karşılıklı niyet önemlidir ve ben senin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum..

yalnız şöyle bir sorun var..özellikle para konusunda ailen dışında kimsenin yardımını kabul etme..çünkü yardım edenin bir gün bunu başına kakması ,öküz çarpmış gibi yamultur insanı...

Son düzenleme:
vicdanın rahatsa sorun yok..karşılıklı niyet önemlidir ve ben senin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum..

yalnız şöyle bir sorun var..özellikle para konusunda ailen dışında kimsenin yardımını kabul etme..çünkü yardım edenin bir gün bunu başına kakması ,öküz çarpmış gibi yamultur insanı...

inşallah öyle olmaz. çok hayal kırıklığına uğratır beni. teşekkür ederim..

Ya şu meseleye gıcık oluyorum ne alaka para yiyen kızlar gibi.
Sonuçta niyet önemli
Öyle bir beklentide olmadıktan sonra
Karşı taraf düşünüp teklif ettikten sonra
Gayet normal birşey...
Ayrıca buna illa maddi yönden bakmayın bu başka birşeyde söz konusu olabilirdi
Sonuçta onun düşünmesi senin ise beklentide olmaman önemli.
Eşler arasında nasıl ki böyle şeyler pek söz konusu olmuyor sevgililikte de olabilir
sonuçta ne fark var ki ikisinde de 'sevgi' var bir imzaya mı bakıyor sınırlar...

ortada sağlam uzun süreli ve düzgün bir lişki varsa bence sevgililerin birbirne maddi anlamda yardım ettmelerinde bir sorun yok.bence zaten bi insan karşısındaki insana maddi anlamda yardım etmek istiyorsa ona güveniyor ve niyetinden de şüphe etmiyor demektir.
senin ihtiyacın varmış o sana göndermiş,düşünmüş seni .yeri gelir onun ihtiyacı olur sen ona yardım edersin.
kendini hiç kötü hissetme bence gayet normal

Ya şu meseleye gıcık oluyorum ne alaka para yiyen kızlar gibi.
Sonuçta niyet önemli
Öyle bir beklentide olmadıktan sonra
Karşı taraf düşünüp teklif ettikten sonra
Gayet normal birşey...
Ayrıca buna illa maddi yönden bakmayın bu başka birşeyde söz konusu olabilirdi
Sonuçta onun düşünmesi senin ise beklentide olmaman önemli.
Eşler arasında nasıl ki böyle şeyler pek söz konusu olmuyor sevgililikte de olabilir
sonuçta ne fark var ki ikisinde de 'sevgi' var bir imzaya mı bakıyor sınırlar...

ortada sağlam uzun süreli ve düzgün bir lişki varsa bence sevgililerin birbirne maddi anlamda yardım ettmelerinde bir sorun yok.bence zaten bi insan karşısındaki insana maddi anlamda yardım etmek istiyorsa ona güveniyor ve niyetinden de şüphe etmiyor demektir.
senin ihtiyacın varmış o sana göndermiş,düşünmüş seni .yeri gelir onun ihtiyacı olur sen ona yardım edersin.
kendini hiç kötü hissetme bence gayet normal

çok teşekkürler

sevgılım oldugu donemlerde de evlenırken de hep aynısı olmustur. bazı kısılerın sansı bu konuda nasıl baslarsa oyle devam edıyor sanırım. kımısı kıymet bıldı kımısı bılmedı ama esım bıldı cogu zaman. bana ve aıleme tesekkur eder, aılesı de tesekkur eder onları zorlamadıgımız horgormedıgımız ıcın.

ödeyemeyeceğin bir parayı borç olarak alman baştan saçma değil mi.tamam sevgilin ama bence böyle bir yükün altına girmektense babandan istemeliydin sonuçta bellki bu paraya ihtiyacı olan biri

sanmıyorum erkek arkadasının yanlış bir şey düşündüğünü. Yine de güzelce konusup yanlıs anlamamasını tekrar söyleyebilirisn. 2 yıl bence cok iyi bir zaman. Bazen ben de borç alırım ama öderim eğer lafı mı olur saçmalama almam parayı derse de ısrar ederim, yine istemezse karışmam. Kimi erkekler borcu ödeyince ezik hissediyor. O yüzden çok üstüne düşmeni tavsiye etmem bu konunun ama eline para geçince sen de ona yardım edersin olur biter. Ya da güzel hediyeler alırsın, parfüm saat falan.

Bence gereksiz yere kötü hissediyorsun.2 yıllık ciddi bir ilişkin varmış.İlerde evlenirseniz sonuçta senin paran benim param meselesi olmıcak.Ama olur da ayrılırsanız mutlaka çocuğa parasını öde.O istese de istemese de.

paranın harcadıgın kısmınıda ver o zaman:27:

belkid e harcadınmı diye merak edip sormuştur bence paranın kullanmadığın kısmını hemen çekip ona ver..ama başına kakar gibi değil..hayatım benim şu anda ihtiyacım yok sen vermiştin zaten lazım olur kullanırsın de..

arkadaşım bence senin niyetin önemli kendini kötü hissetme peki son durum nedir :44:

Back
X