erkek arkadasımın yanında kendimi ezik gibi hissediyorum :(

Tatlim okulumu uzatmis olmaktan rahatsizsin anladigim kadariyla. Olabilir yani uzayabilir, bunu bir utanc gibi saklayacagina denk gelen her yerde bas bas soyle bence. Boylece insanlar bunu bir zaafiyet olarak goremezler. Universite okumak hem cok kolay hem cok zor, sinav var diye sabaha kadar calisirsin, bir kalkamazsan hop donem gitti. Insanlik hali bin bir turlu sey olabilir, buna takilma artik.
Anlasilan sevgilin seni zorlamiyor, sen stres yapiyorsun.birak akisina gitsin, kpss' ye calistim olmadi demissin, emegini vermissin.yan gelip yatmammissin ki?
Belki basarisiz olmanin nedeni bu stresindir.hep iyi dusun, iyi olsun.

ilk cümlede gercekten cok dogru bişi söylediniz hava atmaktan başka bişey kazandırmayacak..birbirinden farklı biçok bölüm okudu ama zaten işi yapabilecegi en iyi iş ve en cok kazanacagı en rahat edecegi iş..zaten müfettiş bir kurumda daha iyisi şamda kayısı okullar bittiğinde işinden vazgecmek gibi bi niyetide yok..ama cok abarttı ..asıl beni strese sokan bana sürekli öğüt vermesi ve bana bişiler yaptrmaya calışması...Ciddi bir ilişkimiz var belkide yakın zamanda evliliğe bir adım atacagız ama sanki beni bir üni mezunu ve sıradan bir iş sahibi olarak yanına yakıştırmıyor gibi hissettiriyor iteklemeleri..

okurken yoruldum vallaha şu benim açıktan başladığım üni.de biteydi iyiydi kısmet artık

Erkek arkadaşınız sizi hakir görüyor mu peki?
Yoksa siz mi kuruntu yaptınız?

Bende de var bunun aynısından okul manyağı bi tane. Hatta daha beteri, açık öğretimi okul olarak görmez. Türkiyenin en büyük 3 ünisinden 3 lisans diploması, Bir lisans üstü diploması var. İşinde çok başarılı, üst düzey yönetici. Alanında akademik eğitimler veriyor. 3 dil biliyor, ingilizcesi mükemmel seviyede. Şimdi doktora yapsam mı diye düşünüyor.

Ben bir üni bitirdim, ikincide debeleniyorum (açık öğretim). İş bulamadım çalışmıyorum şimdilik. Bir yabancı dilim var o da kendimi kurtaracak kadar. Ama hiç de ezilemem valla karşısında. Zeka ayrı bir durum, zekayı kullanmak ayrı.

Geçen gün t-shirt almış kendine üzerinde " I Don't Need Google My Wife Knows Everything" yazıyor. Gerine gerine giyiniyor bunu benim kocam.

İşin özü cicim, sen kendine ne kadar değer verirsen karşındaki insanlar sana o kadar değer verir. Herkes 80 tane diploma sahibi olacak diye bişey yok. Senin değerini ya da zekanı da sahip olduğun diplomalar göstermiyor. Kendini zorlama bu konuda, istiyorsan yap. İstemiyorsan sevgilinle yarışmaya ya da ona yetişmeye çalışma.

neden ezik oluyorsun sevgilinle eğitim yarışına girme sevgi yarışına gir o öyledir sen böylesin böyle yaparsan kendini ondan soyutlarsın ve bu ilişki biter...

Ben kendimi ezik hissedeceğime onun bunları yaparkenki amacını sorgulardım( sizden de bekliyormuş ya)
Direk söylerdim, amacın ne bu kadar farklı alanlarda okumakla? Sırf insanara gösteriş mi? Niye bir alanda uzmanlaşmadın da daldan dala konuyorsun? Derdim. Sonra da benim böyle bir amacım yok, her alanda sırf okumak için okumam, insanlara ne kadar üniversite bitirdiğimi anlatmaya ihtiyaç da duymuyorum. Diye konuyu bağlardım, açsın ağzını bir daha isterse, alacağı cevaplar belli. Ezik olmaya hiç gerek yok.

İnsanın sevdiğinin yanında kendini böyle hissetmesi kötü birşey. Daha doğrusu o böyle düşünmene sebebiyet vermiş. Ben yapamazdım heralde. İnsan rahat etmek ister, sürekli kasılınca nasıl mutlu olacaksın ki.

Erkek arkadaşınız sizi hakir görüyor mu peki?
Yoksa siz mi kuruntu yaptınız?

yo hakir görmek degil de beni teşvik edeyim onun gibi çok bişiler başarayım diye öğütler tavsiyeler vereyim derken beni strese sokuyor...ciddi bir ilişkimiz oldugu için benim başarım onu ve ilerde cocuklarımız olursa onlarıda etkileyecek diye düşünerek beni gaza getirmeye çalışıyor diye düşünüyorum ama stres olup hicbişe yapamıyorum bu seferde vede bazen bi ortama girdigimizde bi degişik oluyorum benim okulu uzatmış olmamdan ve bu yaz girdigim kpss ve yds sınavlarından başarısız olmamdan dolayı

bu kadar takılıp kasılacak bişey yok bence...
özgüven çok önemli ilşkilerde bunları hiiç düşünme kendin için bişeyler yapmaya bak..
benim eşimde 2 üniv okumuş yüksek lisans yapıyo ben lise mezunuyum...
kendim için okumaya karar verdim seneye başlıcam ünive...

annem hep bi insanı eşi vezirde yapar rezilde diye ..sizin eşiniz ne kadar güzel el üstünde tutuyor sizi :)..zaten benim sıkıntımda onu kıskanmak illa ona yetişmem gerek düşüncesi değil ..benim erkek arkadasım benide yükseklere taşımak istiyor yanı daha cok okumamı ne biliyim dolu dolu bi CV yapmamı gibi..benim yerime en yükseklerden hayal kuruyo..şu sınava gir bu sınavada gir bunları gec şurda çalış gibi..sanki bir baba gibi karşısına alıp öğüt veriyo böyle böyle çalışman lazım diye ....fakat ben zaten şuanki okulumu bile bitirmekte zorlanıyorum 1 yıl uzattım bile ....beni gaza getirmeye çalışıyor ama beni strese sokuyor bu..belki yakın bi zamanda ciddiyete adım atmayı düşünüyoruz ama o bişekilde beni yanına yakıştırmaya çalışıyor gibi geliyor...benim bölümüm italyanca üzerine ..lisede gördüğüm ingilizcemle ydsye girdim çok yüksek bir puan alamadım ve sonuca bakarken onun arkadasları ve oda yanımdaydı ..cidden cok utandım

Utanacak bir şey yok ki güzelim. Dediğim gibi herkesin kapasitesi bir değil. Bunu kabullenmesi lazım öncelikle. Sen de iyi yerlere gelmeyi istersin tabi ki ama bunun yolu cv'nde yazan diplomalar değil. Alanınla ilgili seminerler falan alırsan bunlar da dolu dolu hale getirir cv'ni. Kimse ay bu 5 üni mezunuymuş hemen işe alalım demeyecek sonuçta. Sen en alttan başlayıp kendini göstererek yükseleceksin. Genelde okul hayatı ite kaka giden insanlar iş hayatında başarılı olurlar. Okulda çok parlak olanlar da tam tersi. İş hayatındaki başarının diplomayla çok ilgisi yok inan ki. Eşimle aynı pozisyonda bir arkadaşı var. Adam lise mezunu, yabancı dili yok. Şirket yanına tercüman verdi. Adam işinde o kadar başarılı ki, ne diploması ne dil bilmemesi problem olmadı yükselmesinde. O pozisyona getirilen ilk lise mezunu insan bu. Önemli olan işini nasıl yaptığın yani.

Benim sınav kaygım var. Onlarca sınava girdim şimdiye kadar, olmayınca olmuyor. Ya da ben tam güzel bir puan alıyorum baraj yükseliyor. Sende de böyle bir durum olabilir. Her girdiğin sınavda başarılı olamayabilirsin. Bunlar senin kişiliğini gölgede bırakmamalı.

Bunları erkek arkadaşınla konuşmayı denedin mi hiç? Ben istemiyorum ya da istesem de başarılı olamiyorum dedin mi? Bunu söyledikten sonra saygı duymuyorsa problem büyük demektir. İş ciddiye binecek diyorsun, evlenince daha da büyür bu sorunlar.

herhangi imada bulundumu ?

Gerçekten yapmak istediğin bir hedef koy kendine ve kariyerini o hedefte ilerleyerek yapacağını tek bir alanda ilerlemek istediğini dağılmak istemediği söyle.Herkesin isteği amacı farklıdır sonuçta.

erkek arkadaşın başarıyı övünmeyi seven birisi
bence; kendi gibi başarılı veya kendınden üstün birini asla sevgili olarak kabullenemez
bence tam onun istediği kişisin hiç dert etme !

tüm okuduğu okulların mesleklerinde çalışabiliyor muymuş..

nedense sıkıysa yakala filmindeki gibi geldi. hem doktor hem avukat üstelik pilottu...

aldırma... tek üniversite yeter sana... sevgiline de çok kaptırma. okulunu bitir...

herhangi imada bulundumu ?

imada bulunmadı başarısızsın manasında..sadece kendi gibi benimde cok bişiler yapmamı bekliyor kendince yolumu acıyor neler yapmam konusunda bilgi veriyor öğüt veriyor ,ama bana, benim şuanki halimden memnun degil kendine yakışacak birine çevirmeye çalışıyormus gibi geliyor

erkek arkadaşın sanki duygularını değil de mantığını ön plana alıyor ilişkide?
Bunun dışında nasılsınız peki yani sevgisini gösterir mi ne biliyim romantik biri midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…